Пациентки на клиника "Щерев" - обмен на информация - 3

• 49 360
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
  • София
mierin не е задължително, според показателите, особено за генетичните и имунологичните обикновено ги назначават след 2 миседа или неуспешна имплантация. При мен след 1 мисед ми казаха,че е добре да ги правя-но не беше задължително-сама трябваше да реша,защото са 420 лв. За хламидия и уреа също незнам дали е задължително, на мен не са ми казали, освен по-натам като започна процедурата ако ми кажат newsm78 newsm78 newsm78

# 706
  • СОФИЯ
Андреева за сега ми ни пусна генетични, но за имунологични каза по натам. Може би като види резултатите ще каже. Но предпочитам да ги направя за да съм спокойна, че всички възможни изследвания/кръвни/ съм пуснала

# 707
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Ще ти назначат имунологични и генетични изследвания, хламидия, уреа и микоплазма.
А защо не замразихте ?

Във всички случай ли назначават задължително тези изследвания преди инвитро или просто който лекар както прецени
Аз попитах няколко пъти преди да започнем стимулацията дали е добре да се правят генетични и други изследвания в момента. Казаха ми, че преди да се направи един опит няма практика да се пускат изследвания освен стандартните. И че щяло да се изясни всичко след старта. Да, изясни се,но аз пак не разбрах тези 6000 лв. за какво отидоха и дори не можахме да замразим- от 7 нищо добро за замразяване на 5тия ден. Така и не разбрах защо не стана- "случвало се често...." това беше отговора. Но пък каква ми е гаранцията, че и следващия път няма да е е от "често случващите се биохимични"... А и сумата не е никак малка ,та едва ли някой може да се позвили безкрай опити без да се намери причината Sad Ние поне не можем... Уж всичко беше супер, уж идеални фоликули, уж всичко в норма ....а резултата-една 0...

# 708
Наличието на хламидална инфекция прави опита невъзможен. Дори да не увредила тръбите, води до ранни и не толкова ранни аборти.
Така, че всеки нека да си прецени дали да я пусне.

Undisclosed Desires, принципно така се действа, но ако човек на своя глава реши да пусне тези изследвания не вярвам клиниката да не иска да му прибере паричките.
Генетичните се правят в Медицинска академия на 14 етаж- професор Кременски.
Дано съм ти била от помощ .

# 709
Наличието на хламидална инфекция прави опита невъзможен. Дори да не увредила тръбите, води до ранни и не толкова ранни аборти.
Така, че всеки нека да си прецени дали да я пусне.
Хламидия съм изследвала поне 2 пъти в клиниката, както и половинката. И разбира се хормони, кръвни всякакви и тн... Но имунологични и генетични категорично ми казаха, че нямало смисъл преди първия опит. Той си ни беше все пак пробен, но много се надявам да не се окажат пробни и следващите...
sigma , в края на месеца ще посетим лекарката и ще обсъдим действията ,които следват преди новия опит и какъв точно да е той. След неуспеха не съм и звъняла, дадох си малко почивка от емоции през целия декември месец. Благодаря ти за отзивчивостта. Иска ми се да съм наясно какви въпроси да задавам и кое точно се изследва при неуспешен опит.

# 710
  • София
Undisclosed Desires,независимо какво ще покажат генетичните,имаш превантивна терапия след трансфер-аспирин протект и ,евентуално, инжекции фраксипарин,която се предписва ,независимо от резултатите,т.е.,ако има проблеми в тях-това е терапията,ако няма-пак. Може просто да са ти спестили парите. Имунологичните са тъмна Индия и ефективността от терапията при тях е много спорна. /в много европейски клиники изобщо не се правят такива изследвания изобщо/ А ,за съжаление, количеството яйцеклетки не е гаранция за пълен фризер с ембриони....от 3 опита,с по над 20 бройки при пункция-първите два,едвам ги нагласиха до 3 да върнем,едва при последния имах "цели" 7 за замразяване от които ,при размразяването не преживяха 4,единият от върнатите не беше с особено добро качество,та,равносметката е 2 добри /по думи на ембриолозите/. Нормално се води,че около 30% от извадените яйцеклетки не стават и ембрионите спират да се развиват на някакъв етап,ако изобщо се оплодят.

# 711
  • СОФИЯ
Undisclosed Desires какво значи " този е пробен опит"   newsm78 newsm78 Катето85 ми пише то първият опит е " опознавателен", стига бе момичета ние парите да не сме си ги намерили на пътя Naughty Naughty Naughty Не трябва да е така, поне аз не искам, егати........

# 712
Хриси   202uu
Миеринче, споко де . Колко момичета забременяха от раз. Гадно е като си вадиш парата от джоба и опита е опознавателен.

# 713
Undisclosed Desires какво значи " този е пробен опит"   newsm78 newsm78 Катето85 ми пише то първият опит е " опознавателен", стига бе момичета ние парите да не сме си ги намерили на пътя Naughty Naughty Naughty Не трябва да е така, поне аз не искам, егати........
mierin , и аз се надявах да успеем,но не се получи. Просто ми обясниха, че преди да има опит не става ясно нищо. Дали са добри яйцеклетките, дали се имплантират, дали всичко се случва нормално... щеше да е добре да бъде успешен,но уви... С мен в същия ден имаше още 2 момичета, едното от тях успя. Другото за пореден път не успя. Така, че си е супер индивидуално и ти недей се филмира. А ние си чакаме от фонда ,но ми се иска март да опитаме пак на друг цикъл. Освен това при моята докторка познавам и други успели пациенти, дори едното бебче се роди преди 2 дена. При нас просто е било малшанс... Супер добре реагирах на стимулацията и тя беше много точна, но ето ,че не се получи. Дано открием причината, защото си е доста подтискащо това положение на неизвестност и надежда...
mierin
Освен това познавам доста момичета успели от първия опит в нашата клиника. Само действай спокойно и не се филмирай като мен. Аз доста се бях шашнала по едно време...

# 714
  • София
mierin,ако имаш късмет,ще ти уцелят лекарствата от първия път,ще реагираш добре,ще станат хубави яйцеклетки и ще имаш добри ембриони....но,няма гаранция  и няма как да се предвиди-все пак,всеки организъм е индивидуален. Да не говорим,че с две ,абсолютно еднакви стимулации,защото първия път реагирах много добре иимах биохимична,вторият беше катастрофа  Sad.

# 715
  • СОФИЯ
Хриси мила къде да го търся тоя късмет, че да стане от раз newsm78 Ами ще се надявам, нищо друго не ми остава. Дано всички изследвания са добре, пък ще видим   bouquet  bouquet

# 716
http://www.btv.bg/video/1031049730-Chudoto_na_jivota__kak_se_sluchva_in_vitro...
Момичета, погледнете това видео.

# 717
  • София
undisclosed пусни и генетични и имунологични изследвания, ако питаш мен,като даваш всеки път мин.5000 за ин- витро, то поне дай тези 420 лв, поне да знаеш, че си направила всичко възможно, другото е късмет newsm78. Спорни са мненията по въпроса, но ако има отклонения освен аспирина се правят и вливания, ако не са наред имунологичните. При мен ще правят вливания, а дали ще имат резултат- само времето ще покаже Confused Confused

# 718
  • София, Бургас
mierin, наистина има и момичета успели от първия път и те не са никак малко..но статистически, най-успешните опити са втория и третия..знам, че парите са много и на мен не ми беше лесно да ги прежаля, но после си помислих: "Ами, ако не направя нищо и времето си мине?"..когато стана възрастна жена, не искам да гледам внуците на другите и да си мисля, че не съм направила всичко възможно да имам и аз..разбира се имаше възможност никога да не забременея и след н-тия опит пак да не стане, но поне щях да съм опитала..тогава щях да си осиновя и пак да отгледам детенце..
Аз преди да се запозная с успеваемостта, си мислех, че винаги става от раз..но при една от инжекциите в клиниката, бях с една жена и тя попита сестрата: "Колко трябва да е тестът, за да е положителен?"..Тя и каза: "Еми, около 50 е добре. Вашият колко е?" ..."200"..и двете със сестрата я поздравихме,  а тя каза: "Не мога да повярвам, че се случва! Това ми е 10ти опит!"..е, тогава сметнах сумата и ми се зави свят Laughing ..но се замислих, че в крайна сметка, ако много искаш нещо правиш каквото се наложи Rolling Eyes

vanessa Hug .. и теб, те чакам да ни зарадваш Laughing

# 719
  • СОФИЯ
Кате разбирам те, но не искам така да си мисля. Мисля и вярвам, че ще успея. До сега не съм била толкова сигурна в себе си и докторката, надявам се най-накрая да съм намерия правилният път и да стигна до финалтата права и да я пресека с  EFP EFP EFP Да статистиката е важно нещо, но гледам да не обръщам внимание на такива неща и да не чета негативни мнения  ooooh! Не е добре за тези, който тепърва започваме. Аз така мисля поне.
Успех момичета и нека някой от Вас си помисли за следващата тема, че гледам наближаваме 50 страница. Хайде пожелание, да не посочвам  Joy Joy  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт