ДЪЩЕРЯ МИ НЕ ИСКА ДА СПИ САМА!

• 5 007
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
И моят син едва от няколко месеца (два-три) се "нави" да спи сам в стаята си. Допреди това спеше или с мен, или с баща си. Понякога сме спяли и тримата в спалнята; добре, че леглото е голямо. Сега дори когато му се доспи - сам отива да си ляга. Аз си го гушкам, целувам и след това си лягам в моята стая. Като цяло тази промяна се получи лесно, въпреки че в самото начало (първите десетина дни) отказваше да спи сам и идваше при нас.   

# 31
Отделихме сина ми в друга стая когато се роди малката. Беше почти на 5 г. И при нас доста време го имаше този проблем. Може би около година. Всяка вечер имаше уговорки, че вече е голям и трябва да си спи в стаята. Може би е било от ревност, но според мен по скоро изпитваше страх Cry
Проблема се реши постепенно от самосебе си.
Сега дъщеря ми е на 3,3 г.  и вече спи при батко си ( с малки изключения  Grinning Grinning Grinning)

# 32
Момичета, на следващата вечер пак пожела сама ди си спи в стаята.Познайте пак около 3 ч. през нощта дайде и ми каза "мамо, СКУЧНО МИ Е, може ли при теб?" Гушнахме се да ни стане по-интересно и заспа за секунди. Laughing Heart Eyes

# 33
Моите и двете не искат да спят сами. Гушкаме се и това е.
Обаче предстои тръгване на градина на малката. Как ще спи там сама не знам...

# 34
При синът ми няма проблем, спи в стаята си, но дъщеря ми все още се гуши в нашето легло. Не знам кога и как ще я приуча да спи отделно...

# 35
  • Враца
Моята дъщеря откакто се е родила си спи при мен,скоро ще навърши 5г.,но за мен това въобще не е никакъв проблем,когато реши че иска сама тогава.

# 36
Обаче предстои тръгване на градина на малката. Как ще спи там сама не знам...
Там ще свикне,като гледа от другите.Моят син,когато ходеше на градина спеше там на обяд,а у нас никога не е спал по обед.Там си хапваше всичко,а у нас се лигави на всичко-това искам,това не искам.То всъщност само това и е хубаво на градината децата гледат едно от друго и бързо свикват с реда.

# 37
Оооо, в градината е друго - там е най-самостоятелната девойка.... но в къщи......

# 38
Ами ,ако  вземеш някоя нейна приятелка да преспи у вас,да са двете в детската стая.?Дали няма да й хареса?Просто давам идея.  bouquet

# 39
kalinaaa това значи, да си осиновя нейната приятелка.С компания особено такава, естествено, че ще заспи.Но после?Тя си е спала в стаята, не е като никога да не е спала там.

# 40
Ели, доколкото разбирам дъщеричката ти си ляга без проблем в нейната стая, но нощем се буди и идва да си доспи при теб. Ако е така, сигурно наистина е въпрос на време да започне да си спи без да се буди, може да пробвате да и оставяте да и свети и някаква лампичка, ако така ще е по-спокойна!

# 41
И при нас положението е такова- иска да спи при нас на спалнята. Имаше периоди, когато си спеше, даже и си заспиваше самичка в стаята. Но като се появи бебо, той спи при нас и тя започна наново, та сега сме четерима на спалнята. Ще изчакаме да поодраснат още малко и ще им предложим да спинкат двамата в детската стая- така може би като са двамката ще се получи. Но за сега, колкото и да ми се иска да ги отделя, нямам сили да настоявам. Иначе ми е приятно, но все пак вече ми се иска да са си отделно. Те са на 3,5 и 1,6 г.

# 42
Щом имаш по-малко дете, то е ключът, вярвай ми Laughing И моята дъщеря беше така до към 5годишна възраст, не ставаше дума за лигавене, имаше два варианта - или да спя при нея кротко и спокойно или да я приспивам и след това на всеки час отново да отивам при нея да я приспивам, защото се будеше и плачеше.
Обаче се роди малкият, когато стана на около година и половина - две, ги преместихме в детската стая, като леглата им са залепени едно за друго. От този момент нататък каката престана да иска да спи при нас, вечер заспива сама, през нощта не се буди и нямаме никакви проблеми. Но ми прави впечатление, че като я оставя да заспива, винаги гушва и се муши в брат си, очевидно има нужда от близостта на някого до нея. Така че пробвай в един момент да ги отделиш двамата едновременно.

# 43
Fairy и аз си мисля, че това ще ни разреши проблема, но още малко да поотрасне малкият.Освен, ако не започнат и двамата да ме атакуват през нощта на порции. Лекарката ми даде едни хомеопатични лакарства, да ги пие по схема свързани с емоционалното и състояние. Аз да ти кажа не вярвам в това, но не ми пречи да и ги давам, защото няма да и навредят.Тя е емоционално дете, много лесно плаче за каквото се сетиш - за всичко.То стават едни драми, едно чудо..... И споделих вчера с лекарката и. А и за спането. Според нея би трабвало да има ефект още от първият месец. Каза, че поне 3м. трябва да ги пие.Ще видим дали ще има ефект и ще кажа.

# 44
Fairy и аз си мисля, че това ще ни разреши проблема, но още малко да поотрасне малкият.Освен, ако не започнат и двамата да ме атакуват през нощта на порции. Лекарката ми даде едни хомеопатични лакарства, да ги пие по схема свързани с емоционалното и състояние. Аз да ти кажа не вярвам в това, но не ми пречи да и ги давам, защото няма да и навредят.Тя е емоционално дете, много лесно плаче за каквото се сетиш - за всичко.То стават едни драми, едно чудо..... И споделих вчера с лекарката и. А и за спането. Според нея би трабвало да има ефект още от първият месец. Каза, че поне 3м. трябва да ги пие.Ще видим дали ще има ефект и ще кажа.
И моята дъщеря е такава - емоционална е, лесно плаче, лесно се разстройва, и аз бях стигнала до там да мисля какво да й дам, как да я успокоя, как да я накарам да спи по-спокойно. Е, просто си отмина, очевидно децата ни са такива, че имат нужда от близост, нищо повече от това.  Simple Smile Сега е на шест години и малко, проблемите със спането са само спомен, казвам й лека нощ, затварям вратата и я оставям сама да заспи. Преди година и половина мислех, че това е абсолютно невъзможно и нещо не е наред. Така че не се притеснявай и бъди спокойна, ще отмине Grinning
При мен сега малкият се буди нощем и реве за мен, обаче аз вече не се връзвам да се притеснявам, успокоявам, приспивам, ако трябва спя при него, в крайна сметка за мен е важно всички да са се наспали, а не конфигурацията кой къде спи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт