Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 130 865
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Пепи,благодаря за новата тема smile3525
Красиво откриване на темата.
Шемет невероятна ,много пъстра пеперуда.Отлична изработка
Стефина,невероятна торта.Цели 5 часа и половина ,това е много труд ,но наистина си заслужава..Цветовете са подбрани с вкус .Копирам си тази красота .
Патрияни,изложбичка пак си ни приготвила.Дънерчето ми е фаворит .
Фреса ,влакчето е много забавно.Впечатлиха ме балоните ,от какво са направени?
Хайде и аз да си покажа моите торти.

# 16
  • гр. София
Ето ме и мен в новата темичка с двете торти от днес .Чантичката по принцип трябваше да е права, но хората ги беше страх за транспортирането, та я сложих легнала.И по-добре-измазала съм я с маслен крем, а ММ се отлепя.От топлото ли е,от марката масло ли???И друго-при самото разточване на ММ(съхнеща на Илчовски) ми се появяват малки мехурчета в самото тесто.След това като покривам, колкото и да избутвам,все ще се покаже в последствие някой мехур #Crazy И страшен конденз-сякаш се разтопява ЗАЩОООО?

FRESA ,страхотен весел влак!И няма ни мехур и лъскавина???
patriyani страхотни тортички- Дора ми е любимка!
stefina квилинг-тортичката е станала много нежна и красива,сигурна съм че и много вкусна.ох,завидях блаженно за машинката Laughing Благодаря за хубавите думи!
shemet_neveroiaten ,страхотна пеперудка!Аз бих очертала и изрисувала чрез елементите,които си сложила, самите крилца,както са на пеперудите. Peace
Албенка, отново лавина от торти.Първата много ми харесва, много!

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 22:00 от Марая

# 17
Марулка, Татиттчестит рожден ден с леко закъснение, дами! Да се радвате на отлично здраве, много истински приятели, мечтани постижение и нестихваща творческа муза без технически засечки!   bouquet Heart Eyes

Марая, чантичката е супер мечтателно- романтична. Балонките и при мен са ставали с несъхнещата маса на Илчовски обаче и оправяне нямат. С карфицата само остава грозна дупка, но не се заличават. Не знам какво да ти кажа.

Албенка, ти работиш с огромни размери. Как ти стига музата да са винаги така изчистени и прецизни, не знам.

патри, Дора е като пластмасова фигурка! Жестоко!!! И честити нови играчки- много мило от страна на искроне  Peace

ФРЕЗА, веселото влакче с истинските летящи балони  Grinning Много готино!!!

Стефи, сутринта видях тортата във ФБ, но не сотана време да изкажа възхита, за това сега да го направя- уникално изчистени, като от картичка, много работа, но и перфектен резултата. Завиждам ти за машинката обаче  Crossing Arms

дитсан, да са ти честити! И дано ги ползваш повече от мен- моите стоят забити и недокосвани- нещо като манекени от магазин са ми тия там, но то си трябва и талант да ги довършиш с детайли, а на мен не ми се отдава явно. Чакам муза от твоите неща  Grinning

Шемет, това с пазенето на парчетата ти е развалило нещата- ако бяха съвсем оформени щеше да е страхотна пИпИрудата, а сега малко като че на възглавница е легнала каката, ама кво да ги правиш- клиенти  Wink Маккуин обаче е един път!!!!!

Аз нови торти нямам...ще си остане само спам писанието ми, съжалявам  Whistling

# 18
Привет на всички,

Трябва да направя розова торта на дъщеря ми с розов крем  Wink

Много моля препоръчайте ми розов крем, който не е розаов заради боя а например с ягоди или нещо такова, разгледах библиотеката но има само с малини, а те не и допадат особено.

Благодаря ви предварително!! Hug

# 19
Здравейте, момичета, имате златни ръце!!! Hug  bouquet

Пожелавам ви много творческо вдъхновение и време, за да осъществявате прекрасните си идеи!!!  bouquet

# 20
  • варненка от София
Привет на всички,

Трябва да направя розова торта на дъщеря ми с розов крем  Wink

Много моля препоръчайте ми розов крем, който не е розаов заради боя а например с ягоди или нещо такова, разгледах библиотеката но има само с малини, а те не и допадат особено.

Благодаря ви предварително!! Hug

Марги, вземи някой готов пудинг ягодов и те са розови по принцип  Wink и към него добави вече екстри - масло, кондензирано мляко или сметана, импровизирай.

# 21
Марго, аз боядисвам в червено и със сироп от ягоди/червени боровинки/ малини (последните ясно не се предпочитат, но на сироп вкуса е различен). Също става и със сока от компот от червени плодове, както и със сок от червено цвекло, което е супер в комбинация с морковен кейк или подобен на него вкус, защото ако се сложи само колкото да оцвети леко и се замаскира добре със сладостта не личи изобщо.

ПП.  Само за пример с цвеклото, тези сладки съм боядисвала с такова. И все пак говорим за жълто бисквитено тесто, а не за снежно бял крем, които е далеч по- лесен за оцветяване в розово.

# 22
Пак неверочтни красоти. Не мога да се откъсна от монитора. А за локвичката от лиги няма да коментирам. Моля пращайте по едно парченце насам  Mr. Green
Може да оцветиш и със степче разтворено в малко водичка.
Момичета аз с молба за рецепта за маслен крем. И ако може точни марки  продукти които плзвате за него ( най-вече какво масло ).

# 23
125гр Масло
1 ванилия
2с.л. мляко
2ч.ч пудра захар
 Peace
Маслото да е задължително 82% минимум.
Както се казва не питай старило , а патило  Mr. Green Първата торта с по малко % мазнина ми се разтече фондана  ooooh!

# 24
Момичета, каква марка пудра захар ползвате за фондан? Аз бях много доволна от "Захира", но нещо не я намирам. Каква и в кои магазини да търся?

# 25
  • гр. София
enister , и аз ползвах Захира,но изчезна от пазара.Затова се пренасочих към пудрата захар на Илчовски.Много съм доволна.В Библиотеката има адреса.

# 26
Благодаря за бързия отговор. Simple Smile   bouquet

# 27
Момичета ще коментирам утре на спокойствие.
Сега влизам да изкажа моите искрени благодарности на страхотната Албенка за невероятно голямата помощ която ми оказа .Помолих я за рецепта за питка за кръщене и тя не само ми даде ами направила и специално клип за оформянето.Незнам човек колко голямо сърце трябва да има за да е като нашата Албенка ГОЛЯМ ЧОВЕК СЪС ОГРОМНО СЪРЦЕ.
ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ВСИЧКО!!!!!!
 bouquet  bouquet  bouquet newsm51 newsm51 newsm51

# 28
Здравейте и от мен Simple Smile
От доста време ви чета, възхищавам ви се и си открадвам по някоя идейка и трик, който прилагам в кухнята но досега не съм показвала опитите си за творчество, но все някога трябва да има първи път Wink

Това са последните няколко тортички които спретнах Simple Smile

Тъй като от 2 часа се мъча да кача снимката така че да се вижда в коментара  и нестава и нестава   hit пускам само линк към албума където може да видите и по-старите ми неща:

https://picasaweb.google.com/velislava.ninova/MyCakes#5636341301756040930

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 22:24 от Patio

# 29
Добро утро на всички!
Шеметче,как успя да постигнеш такава симетрия в хаоса Hugкато при това тя не личи в първия момент Grinningпоздравления!Стефина,изключителна е квилинговата торта!!!Трудно ли се закрепват неплътните елементи/как го казах само ooooh!/като буквите,например?Патри-всичките ми харесват/нищо ново не казвам Laughing/,но кититата ти са ми фаворити HugФреза,веселото влакче наистина е станало много весело GrinningМарая,много сладка момичешка тортичка,с много настроение !!!Албенче,ако някога дойда към вашия край -задължително ще си купя една твоя шоколадова торта само за мен Laughing HugМоже да е като първата,от мен да мине JoyПатенце,не знам с компютъра как се справяш,но тортите ти много ми харесаха  GrinningИма идеи,които без да те питам ще си открадна-например цветенцата с различни по цвят листенца Hug
Аз да ви покажа една морска торта,нищо че съм я правила преди сезона.Беше за РД на брата на снаха ми,който е морски капитан.Тя каза да има делфини,всичко друго-каквото реша !
Е,Свещичка ще си познае палмите от Кубинската торта,но дано не ми се сърди много Blush HugСнимките са от телефонния ми период/не че с апарата се справям по-добре Mr. Green/

Отвътре е бишкотена с маслено-пудингово- сметанов/сладкарска,разбита,сметана/крем,банани и ананас от компот.Трябваше да издържи пътуването от София до Балчик Grinning
Кукита,на въпроса ти за маслото- аз ползвам това, което продават в Лидъл-марката е тяхната- ПИЛОС/на латиница/Не знам откъде си,но ако няма Лидъл покрай теб-можеш да ползваш немското масло,което продават в останалите вериги.Ползвала съм го и съм доволна.Дано да съм ти била полезна Grinning
И да попитам- какво обърках пак,та когато съм онлайн мишката ми/на аватара/ се вижда,а иначе я няма/или само аз не я виждам??!!/

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 09:36 от МаринаД

Общи условия

Активация на акаунт