Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

  • 130 832
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 568
Страхотни торти!
Записвам се, да ви следя красотите Flutter.

# 31
  • Мнения: 49
Пак красоти, карасори ,красоти. При нас има само МЕТРО , БИЛЛА и Кауфланд.  Благодаря ви за рецептичките и съветите .

# 32
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Пак красоти, карасори ,красоти. При нас има само МЕТРО , БИЛЛА и Кауфланд.  Благодаря ви за рецептичките и съветите .

В никакъв случай българско масло, то е в повечето случаи маргарин. Ползвам немски масла или Мегле. Това на Лидъл е много добро и като качество,и като цена. Напоследък мъж ми ми носи от една мандра хубаво истинско мандраджийско и с това правя.

# 33
  • гр. София
  • Мнения: 274

В никакъв случай българско масло, то е в повечето случаи маргарин. Ползвам немски масла или Мегле. Това на Лидъл е много добро и като качество,и като цена. Напоследък мъж ми ми носи от една мандра хубаво истинско мандраджийско и с това правя.

Значи и при мен това е проблемът с отлепянето на ММ-използвам българско масло.А, това на Илчовски добро ли е?

# 34
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Марая, според мен проблемът е в ММ. Имах същия с несъхнещата им ММ. Ужас - балони, отлепване, свличане. Сега с Пиккото (без да променям маслото) няма такъв проблем!  Hug

# 35
  • Мнения: 17
Здравейте момичета!
Позагубих се аз, но какво да се прави разни ангажименти...следя ви изкъсо де...
Маслото на Лидл-Пилос е 250 гр. за 2.99лв-много добра цена, както и сметаната/животинска/ са добри, от известно време само тях ползвам, пудра ползвах на Прима от Кауфланд, но много скъпа бе-3.60 за 500гр. я направиха и сега ползвам една съвсем обикновена, в нашия магазин я има/нямам опаковка в момента да видя как се казва, но който се интересува мога да видя.../
Днес имам и торта за показване, вкуса и е "Бяла неделя", дизайна е взаимстван от Бубето /мерси мила/, ще пътува до Димитровград, дано клиентите да си я харесат..

# 36
  • Мнения: 1 173
Пак ме шокирахте с цени рано, рано сутринта ...каква е тази пудра 3.50 лв. за половин килограм  Shocked . Че аз тука като дам 2.20 $ ( 1 кг) за най-хубавата захар и ме боли сърцето  Laughing
 То е ясно че в Бг торта няма да направя ...вие ще черпите  Mr. Green
 
Шеметке много хубава пеперуда , айде нещо "бейбишауър" няма ли да покажеш ...наближава  Grinning

# 37
# 38
  • Мнения: 202

Много благодаря  на всички за комплиментите за моето Цветенце Embarassed.За тортата никой не пита,та аз да си кажа сама,че много съм горда с шоколадовите листа,които правих още докато бях бременна и ето че най-накрая влязоха в употреба.Цветенцата са от тортата за Св.Валентин за моята половинка,после пак си ги събрах и ги прибрах чинно в кутийката и добре,че я изтървах и се изпочупиха,щото кой знае колко торти още щях да украся с тях... Mr. Green Все пак много издържа тоя РА.И сега да покоментирам малко,докъдето бях стигнала предния път.Маринче,благодаря тортата ти много ми хареса,а идеята с буквите е страхотна.Остави я бабата,егати хората,има такива злобарки,все да клъвнат.А понякога не се и усещат и го правят неумишлено.Тортата ти е прекрасна.Ще крада идеята за релеф с бишкоти,да знаеш.. А морската торта също е станала много нежна и хубава.Цолова и ти като всички,които искат,си поканена на гости,да награбиш бузестото.. Mr. Green.. А твоята торта както винаги много чиста и свежарска..Дитсан,фланелката на Барса е 1:1. Татит,наистина снимките не са много "гот",но тортичката е супер,лилавото е много секси..Марулче,"приказната" ти торта е чудна просто..Браво.Шемет,Макуин е станал страхотен.Предполагам обяснението,че снимката е линк към по-големи е камък в моята градина,нали.. Mr. GreenЗа Барбито права си,че по формата има какво да се желае,така е малко като Барби полегнала на възглавничка,но иначе е много свежо...Гуфи,тортата Левски е станала много добре.Как направи точно емблемата?..Иначе е много добре покрита.А на Барбито е можело и нарочно няколко гънки да направиш,да стане по-"разкошна" полата...А цветът на роклята какъв е точно,нещо като напръскано ми се вижда...Ласкова ,тортата за първата годинка на твоето момченце е невероятна.Много жива и детска.Единичката на върха е много идейна.Да ти е живо и здраво детенцето.Марая,много ми хареса тортата ти с народните мотиви.Бетинче,мноооооого апетитни сладки,я метни рецептите на тия топченца....А сватбената торта много нестандартна,но ми хареса.ЧРД на Татит и Марулка,бъдете живи и здрави,момичета и да имате много творческо вдъхновение.Марулче,тортата ти е много нежна,хареса ми надписа ЗА МЕН...С какво тесто е покрита,така като гледам е или ШТ или Мишел Фостър. Rolling Eyes..Стефина,много ми хареса тортата ти,сигурно трудно се правят тия заврънкулки...Патри,пак уби с производителност..Аз май имам слабост към торти-пънове,някога ще направя.Копирам си я.Фреса,много хубаво влакче,ти какво ходи ли до БГ,върна ли се вече..???.Албенчееееее,от желязо ли си бе...Марая,аз така бях с фондана на Мишел Фостър,направо се стопи тортата,за първи път ми се случи това,не знам какво стана.Иначе тортичката е много сладка,харесаха ми цветчетата и пеперудката.Ето че DZ  ми отговори на въпроса защо ми се разтече фонданът толкова много.ОТ МАСЛОТО.Сега се сещам,че ми донесоха от Ирландия СПЕЦИАЛНО масло за сладкарство.Реших да го ползвам за японската торта и съм забравила да ви кажа,че тя повече вървеше с биричка отколкото със сок примерно. Mr. Green.Обирахме само вътрешността,защото отвън масления крем и покритието не се ядяха ОТ СОЛ.Добре ,че не беше за чужди хора,а за приятели,голям срам щях да бера..Дитсан,клипчето за питката може ли да пристигне и при мен... Rolling EyesАз също оформих добре за питката на Цвета,но никога не е излишно още нещо да се научи.А Албенка,тя си е такава,много голямо сърце има.Пате, и на мен много ми харесаха тортите ти,определено има добри идеи.Мдааааааааааааа,и мен ме шокирахте се цени късно преди лягане.Какво е това масло,толкова скъпо,бе Shocked на мен тук 250 гр са ми 90 цента , а захарта 2.42 за кило и аз рева,че е скъпа много.А от БГ си бях помъкнала за тук пудра захар,че много евтина беше и съжалих после 100 пъти,то все едно кристална захар.Така си и отиде за кексове и тем подобнИ
.И сега малко spam2,но ще ме извините,не мога да не кажа БЛАГОДАРЯ,РАЯ,че помогна за изпълнението на  идеята ми и пак тича да пращаш колети по пощите.  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 02:03 от iskrone

# 39
  • Мнения: 634
Марая,страхотна е тортата с чантичката.Много нежна и красива. Hug
Кукита83 аз си правя маслен крем по оригинална рецепта от технология по сладкарство.
250ГР. масло(използвам българско на Маркели с 80% масленост)
250гр. захар
125мл. вода
Водата и захарта варя на сироп  и след като го охладя го прибавям на тънка струя към разбитото до побеляване масло.Не стои зърнесто и е много гладко.
Патио,впечатлена съм от твоите торти .Моторът е много готин.
МаринаД,делфините са много оригинални.
Нинче,чудесна торта си направила,кравичката ме и много симпатична.
Дитсан,направих всичко което можах ,даже така малко със закъснение ти пращах рецептите .Но тук в темата всички са много мили и отзивчиви ,та нали за това пишем тук да си помагаме кой с каквото може.
Искронка ,де да бях от желязо мила. Laughing
Я да ви пусна ощ един Том и Джери.

повече снимки имам в албума .

# 40
  • Мнения: 1
Здравейте момичета. Много красиви торти виждам.Шемет Невероятен пеперудата е супер. Отдавна имам желание  и аз да направя такава. Стефина много, ама много ми харесва тортата ти. Аз имам слабост към квилинга. Патрияни Всичките ти торти ми харесват, но Дора най-много. Сигурно и друг път е говорено, но как си постигнала този гланц отгоре. Скоро ми предстои да правя и затова питам. Фреса сладурско влакче. Албена както винаги тортите ти са уникално красиви. Браво. Grinning Марая красива чантичка. МаринаД тортата ти е направо........ не нямам думи. Аз обожавам делфини и ужасно ми хареса как си ги претворила в торта.   bouquet Нинче много весела торта.
А това е тортата за рожденния ден на съпруга ми. За съжаление той ще се почерпи само виртуално, защото е на мисия в момента. Много ми липсва и чакам с нетърпение да се върне


# 41
  • Плевен
  • Мнения: 97
Аз се позагубих малко ...ама така е като не правя често.Ето и моя опит с шоколадово тесто и Манчестър.

# 42
  • Мнения: 202
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА ПАЛАВНИЦА НА ПАТРИЯНИ.
Да ви е жива и здрава,да е все така  изобретателна в лудориите.Само радост да ви носи и да бъде първа отмяна на мама.  

  bouquet  bouquet  bouquet

# 43
  • Мнения: 55
Здравейте момичета искам да попитам как се правят тези тамачканите чаршафи върху сватбените торти.На мен все ми се къса фондана и не става акоима някакви клипчета или някой е правил ще ви бъда благодарна Rolling Eyes  bouquet

за таъв става въпрос http://prikachi.com/images/89/3664089t.jpg

# 44
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
natali_ivanov_a, това и следващото клипче виж
http://van444eto.multiply.com/video/item/41/DSCN8633.MOV

Общи условия

Активация на акаунт