Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 130 861
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, майсторки!
Сигурно вече сте ме забравили - не съм писала от поне 3 месеца. От време на време преглеждам темата, за да ми се напълнят очите. През това време и аз направих някои нови тортички. Ето ги и тях:
За кръщенето на дъщеричката ни:

За рождения ден на дъщеричката ни:

За моя рожден ден:

За рождения ден на сина ни:

Идеите за последните две са "крадени", но се надявам  никой да не се сърди, защото така или иначе от моите торти до оригиналите има драстична разлика в качеството на изработката (не в моя полза, разбира се).

Сега предстои РД на мъжа ми и съм запланувала да направя торта - телефон или по-точно Blackberry. Обаче във Виена не знам къде да изпринтя снимка на вафлена хартия, нито пък от къде да си взема кристалина. Затова търся варианти онлайн. Ето тук: http://www.caketoppers.co.uk/index.asp?ItemList=edible-photos-%2 … ions%29--87205142
мога да си поръчам да ми изпринтят и изпратят снимка върху нещо като захарна подложка, която се разтапя в последствие и остава само рисунката.

Някой работил ли е с подобни листове? Мисля, че се поставя много по-лесно от вафлата, но пък няма лъскавината на кристалина, която в случая е особено важна, за да се предаде ефекта на стъклото на телефона.
Моля, дайде идеи как да постъпя. Ако някой знае от къде да поръчам изпринтена на вафла рисунка и кристалина онлайн, моля да ми даде линк.

# 661
Патриани,дано всичко да е наред със детенце.Тортите са прелест както винаги.

Кукита,толкова апетитно изглеждат и двете че бих се пресегнала на мига.И аз се присъединявам за рецептата.
Стефи,честита придобивка да си я ползваш със здраве.
Аталанта,и тортичките и сладките са супер.
Маним,къде кри тези красоти.Страхотни са всичките.Поздравления.
На фона на прекрасните торти на Маним и Патрияни се чудя да пускам ли поредната кошница.Но ето я.Нищо особенно,малка и обикновенна.Поръчаха си я едни клиенти за да дегустират и подарък за домакините при които ще ходят вместо букет цветя.

Незнам и със вас ли е така но правя ли нещо няколко пъти вече грам нямам желание и го правя едва ли не на сила ако не успея да ги разкандардисам за нещо друго.
Лек ден от мен,аз отивам да правя погача за кръщене.

# 662
Забравих за какво влязох,исках да попитамЯвно е станала грешка и вместо съхнеща са ми пратили несъхнеща на Ирида и защото я получи дъщерята не е обърнала внимание.Това чудо ми изтрови нервите а имам още доста кажете какво да му сложа за да съхне?

# 663
  • Варна
тайлоза

# 664
Сложих,но явно трябва да сложа повече.Благодаря eni4ka_niq

# 665
  • София
Здравейте, мили колежки.  Laughing
Отдаааавна не съм се включвала, за което моля да ме извините. Насъбрала съм 3 торти за показване, ама някои съм правила между моретата и нямх време да поствам. Чета ви обаче и следя редовно, ама нещо с писането изоставм. Простете ми, че няма да пиша много назад, но просто ще полудея,ако трябва да изкоментирам цялата тема. Crazy Някои съм коментирала във Фликър, някои в ФБ, така че все пак няма да се чувствам прекалено виновна пред вас.  Laughing

Почвам от Петя-тагLaughing Много ми хареса рисуваната ти торта, въпреки неволите и досаждането на Вал (ама е готино човек да й подасажда, нали? Mr. Green), стана супер. Дргата би искала да е с повечко детайли, но разбирам какво е,когато няма никакво време.  Simple Smile
Леля Ог, фантазия е твоята торта и сладки, просто фантазия! Grinning
На Лили мечката малко на върколак ми прилича  Laughing, но пък ми хареса страшно! Тигъра малко ме смущава, нещо с муцуната и пропорциите не е наред...
Пат, кравата ти е просто убиец!  Grinning Обожавам я!  Grinning Полегналата мацка е малко страховита обаче, май не трябва толкова да я гримираш.
Кукита, много блазнещи разрези.  Grinning
Аталанта, страхотна торта. Цветето много ми харесва и бръшляна. Аз тепърва почвам да се уча на цветя и взех да заглеждам чуждите.  Laughing
Маним, всичките ти торти са прекрасни! Изчистени и изпипани. Grinning
Дитсан,майсторка си ти на кошници и цветя. Сигурно със затворени очи ги правиш вече. Grinning

Ето и моите торти:

Блум на УИНКС за едно момиченце.

WINX Bloom by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr
и Блум отблизо

Bloom by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

Тази торта е от моя приятелка и нейната компания за едно от момичетата от компанията, която всички наричали принцеса.  Grinning

Cake for a princess by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr
Изпреварвайки въпроси, ще кажа, че прозрачните камъчета са изкуствени,не стават за ядене, тъй като короната и без това щеше да се запази. Rolling Eyes

И първата ми сватбена торта за подарък от мен на колежка,която се ожени преди 3 дни.  Grinning Горния етаж е дъми, обличането на дъми е кошмаритет. Правих го постепенно във времето.
Цветята са ми също първи опит. Казват се ранункулус и хортензия.  Grinning

My first wedding cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

My first wedding cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

Поздрави от мен и приятен ден.   bouquet

# 666
здравейте момичета не мога да се нагледам на тортите които сте направили аз имам огромното желание да се науча но имам няколко въпроса : като начало каква моделираща маса да използвам и от каде мога да си поръчам? имам още въпроси но не искам да ставам досадна  Hug

# 667
  • София
Привет, ние Вече сме на линия, но много торти много нещо  Laughing та започвам с коментарите на части  Mr. Green
Леля Ог – фермата ти е прекрасна, всички животинки са много пипнати. Ах тези сладки прасенца, нежни и сладурски
violetblue много ми хареса сметановата кошница с рози
МаринаД много е интересен шоколадовият ти опит, листата са супер, а за вкуса с толкова шоколад сигурно ще ми допадне и на мен  Grinning Черно бялата торта много ми хареса, изобщо не си я изкопирала, твоята е различна и интересна.
Ванилия Мадагаскарска добре звучи вита малинова, цветята отгоре са много нежни
ditsan определено добре оползотворяваш придобивката си, готин барабанист, а на людете в джакузито чак им завидях. Браво на щерката, много  добре се е справила
nalika много добре се е получила тортата с четворката, хитро си решила как да я направиш
михаела73 готини тортички, но Астерикс и Обеликс са въха!!
velma добре са се получили тортичките, смело продължавай с опитите
Maria Ilva да ти е жива и здрава малката принцеса
Дарилка тортата Египет изглежда много вкусна
kk38 много красива еклерова торта, а разрежчето е прекрасно
petia_tag  много нежни принцески мъфини, каляската е супер идейна
Julai4o добри първи опити, аз сега правих замък, ако имаш още въпроси питай.
velma чудесно си се справила с трансфера, готин Симба
galmir готин Звяр, тортата Хана Монтана ти се е получила добре, но замъка със змея е най – хубав
lightblue тортата с пистата е много изчистена, количката е перфектна, надписа и цвета също. Сватбената е много нежна, украсата с айсинг е супер
hrisiv радвам се че са станали добре етикетчетата, а сладките са прелестни. Колата на мен ми харесва
kk38 много изчистена торта, колелото е супер
Tatitt кексчетата изглеждат страшно вкусни, мечето, зайчето и количката са много добре направени
patriyani както винаги перфектна
iv4i_79 да ти е жива и здрава Елена, добре е станала тортата
Angellove много интересна маска, а също и замисъла на тортата. Жалко, че се е счупила. Но пък парченцето изглежда мммммм
lux мъж ти може и да е останал гладен, но пък тортите са станали суперски. Особено ми харесват маргаритките и нарцисите
van444eto много нежна бебешка торта, елементите са супер . В пиратската пергаментите, черепите и мечовете са много готини, а едно такова препълнено ковчеже със скъпоценности не бих отказала и аз  Flutter Кажете как постигате това сребристо. Аз опитах да сложа черно в сребърното, но веднага избива на лилаво.

# 668
ditsan, благодаря!!!Много съм упорита и желанието ми е голямо,надявам се скоро да се похваля с някоя по майсторски направена тортичка  Grinning
Atalanta, цветята са ми доста обикновенни,но аз си ги харесах... Embarassed.Нямам избор от формички,но като задобрея ще се снабдя и тогава ще ги творя едни..... Laughing.

Аз ви следя  Sunglasses от доста време иначе...теорията ми е добра,но практиката ми куца  Joy.Искам да ви кажа момичета СТРАХОТНИ сте   bouquet

И да покажа някоя от предишните ми тортички  Embarassed

# 669
 newsm20 Браво беееееее, страхотни торти видях! sVeshti4ka, ditsan, manim, patriyani (мотора е жесток), petia_tag, Фреза, Бетина, КК38, Налика, Кукита83, Darlinka, Доня Коприва, НЕВЕРОЯТНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ,момичета   bouquet! Албенка, Ван444ето, Ласкова както винаги страхотни,  Лайтблу - твоята книга просто ме остави без дъх!

Аз ви следя редовно (не пропускам ден да не ви следя), но все не успявам да се запиша. Все нещо става и все не успявам да се впиша, може би като нямам какво да покажа...

Днес се преборих с една торта - голямо предизвикателство за мен... Има още какво да се желае, но самата аз някак съм доволна от крайния резултат. Просто толкова си мога...

Държа да ви отбележа -!!! направих си подложка (няма да кажа как, за да не ми се смеете) !!! Crossing Arms Така и не успях да си купя от БГ  Blush

Къде е Рая? Липсва ми... Някак силно се усеща отсъствието й....... Райче, всичко наред ли е?

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 23:03 от NellyDi

# 670
здравейте отново, писах и по- рано в темата но никой не мии отговори   Cry бихте ли ми казали от къде мога да си купя фондан?   Praynig

# 671
здравейте отново, писах и по- рано в темата но никой не мии отговори   Cry бихте ли ми казали от къде мога да си купя фондан?   Praynig

http://www.cookibooki.bg/vmchk/15-%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0 … cts.html?Treeid=4

също от Илчовски...незнам от кой град си,виж сайта по горе ........има и доста други сайтове от които можеш да си поръчаш ...за тях погледни в "тортената библиотека" на бг мама  Simple Smile

# 672
Дарлинка,двуетажната тортичка е много нежничка.Сподели как отцветяваш това тесто от жилираните мечета.Впечатлена съм от последните ти торти  Hug
Петя тая,питам аз ,как така се отказваш да рисуваш,та тортата е станала прекрасна.Имаш талант  на художник и това е факт. Peace
Леля ог,жива и здрава да е дъщеричката ти ,прекрасна торта .Книгите са перфектни ,думи нямам за твоите произведения.
Доня копривке ,евала мила този мечок направо ме изплаши .Такъва реалност в изражението си докарала.Четината от какво я направи бе момиче newsm78
Патриянка ,и ти мила не почиваш личи си.Кравушката ми е фаворит Wink
Кукитка ,давай моляте рецепти за тези вкусотии,може и на личния ако няма други желаещи.
Атланта ,прекрасно цвете.Зелените листа са като истински.Правила съм опити за подобни китки ,но нещо не се справям .
Маним[/color,да сте живи и здрави цялото семейство.Виждам все хубави поводи сте имали.Тортите са ти перфектни.Най много ми допадна тортата за твоят рожден ден. Hug Hug Hug
Дитсан,кошницата е много готина.
Свещичке newsm20 newsm20 newsm20Така май е най добре да изкажа възхищението си.
Нели ди,този готин котак е като истински.Моите специални поздравления   bouquetКажи мила краката и опашката от моделираща маса ли са само newsm78Е много е готи ,копирам си го Wink
Ето аз над какво се трудих тези дни.

тази е подобие на торта от албума на Буболинка.Бубе ,благодаря ти мила  bouquet

С това приключих седмицата ,за идващата имам поръчка за торта с калеври.Ако някой може да ми помогне с материал ,ще съм му много благодарна.

# 673
Албенка, оцветявам си го както другите теста...меся и оцветявам Simple Smile То имаше по принцип лек розов цвят,заради цвета на мечетата които бях разтопила с малко добавка от моя страна.

Само да спомена че беше и вкусна!Снощи си хапнахме от нея и това тесто наистина става вкусно(е,вярно че бях се и уляла с разточването и беше станало доста тънко,но с цел да се изяде а да не ми го махат  Joy от тортата и се усещаше по леко. Така тънко не накъртваше на захар а и имаше лек приятен ягодов вкус от мечетата...бях разтопила червеничките мечета)

А какви прелестни тортички си сътворила ти Албенка...тука върви израза "Как ще те стигна "  Embarassed Гледах и твои клипчета и се уча ... да не казвам и колко хитринки от теб съм си копнала в един текстови документ и така съм го кръстила "хитринки от Албенка"  Grinning
Триетажната ти торта е направо върха....мен сглобката на тези етажи ми е трудна ...но като направя 10 - 20 може и да свикна  Joy

# 674
Незнам Албенка дали си си намерила материал,но и аз да помогна ...ето моя принос:

Общи условия

Активация на акаунт