Какво има след смъртта?

• 563 327
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 10 935
Със сигурност в автомобилен форум ще има въпрос дали са скучни колите Grinning Идеята ми е ясна, ти не се интересуваш от тази тема, защо ти е нужно да наложиш мнението, че нещо е фантасмагорично, когато ти нямаш никакъв интерес от него? На мен не ми обяснявай, отговори на себе си, аз отговорите ги знам. Много липса на енергия имате и си я набавяте по кофти за останалите начин...

# 10 936
  • София
То не е и редно умишлено да се заяждаш по тема, от която нямаш никакъв интерес, но вие го правите. Пак да попитам, ако нямате интерес от коли, влизате ли в автомобилен форум да кажете на всички там, че колите са много скучни и да им се присмивате на интереса?

Аз имам интерес към темата. И съм написала какво ми се иска , до каква степен вярвам, и до каква степен е рационалното. За мен като индивид е по-леко да вярвам, че близките ми хора са някъде "там", но просто не са в материалната си обвивка, но това е мое желание и вяра, за да мога да живея със загубата, и отнасящи се само и единствено до мен. Без гурута, мистики и пр.

Въх, направо съм енергиен вампир!  hahaha

# 10 937
  • Ямбол
Със сигурност в автомобилен форум ще има въпрос дали са скучни колите Grinning Идеята ми е ясна, ти не се интересуваш от тази тема, защо ти е нужно да наложиш мнението, че нещо е фантасмагорично, когато ти нямаш никакъв интерес от него? На мен не ми обяснявай, отговори на себе си, аз отговорите ги знам. Много липса на енергия имате и си я набавяте по кофти за останалите начин...
Сравнението ти първоначално е неточно. В автомобилен форум няма теми за скучни коли. Тук форумът е за майки, а подфорумът - Клюкарник. Каква е приликата? Да не би темата да е за майки? Освен това темата е с въпрос, на който може да се отговори и положително, и отрицателно и по още сто начина.

# 10 938

пък настолната ми книга

Малкият Принц :love:[/color]

Кристално ясно написано.

Какво за познанията ми по геометрия?

Аз каквото съм искала да кажа съм го казала и затова не случайно,повтарям не случайно съм си направила труда и съм сложила цитата по този начин,а не просто целия цитат.

Тя споделя коя е нейната настолна книга,и аз отговарям коя е моята..

Ама пусто,сърби,сърби.. Mr. Green

# 10 939
  • София
А интервалът в Екзю Пери и главната буква са се появили случайно или "не случайно"?

# 10 940
  • Русе
Няма как да отречеш написаното от мен, защото това са описани неща в медицината. Дотук не прочетох някой от останалите участници, особено привържениците на разните астрали, прераждания, торсионни полета и пр., да посмеят да се доближат до медицината и в частност науките за мозъка. Много внимателно се избягват тези полета, макар медицината и невронауките да представят съвсем материални и обосновани обяснения.
 Дискутирано е това. Със сигурност кислородният дефицит при клинична смърт, като причинител на виденията е дискутиран доста отдавна. Мисля, че стигнахме тогава до въпроса -как се обяснява различната гледна точка, описвана понякога от преживелите го. Например виждат нещата от отгоре или отстрани и описват случващото се, докато са в безсъзнание. Не мога да кажа, че следя темата постоянно и последователно. Нямам такава възможност. Със сигурност съм пропуснала някои от обсъжданията.

# 10 941
  • София
При един травмиран мозък какво има да се обяснява, че виждали отгоре, отстрани и пр.? Самата травма е предостатъчно обяснение.

# 10 942
Няма как да отречеш написаното от мен, защото това са описани неща в медицината. Дотук не прочетох някой от останалите участници, особено привържениците на разните астрали, прераждания, торсионни полета и пр., да посмеят да се доближат до медицината и в частност науките за мозъка. Много внимателно се избягват тези полета, макар медицината и невронауките да представят съвсем материални и обосновани обяснения.
 Дискутирано е това. Със сигурност кислородният дефицит при клинична смърт, като причинител на виденията е дискутиран доста отдавна. Мисля, че стигнахме тогава до въпроса -как се обяснява различната гледна точка, описвана понякога от преживелите го. Например виждат нещата от отгоре или отстрани и описват случващото се, докато са в безсъзнание. Не мога да кажа, че следя темата постоянно и последователно. Нямам такава възможност. Със сигурност съм пропуснала някои от обсъжданията.

Да, Amber, стигнахме до някакво предположение защо виждат различно и какво точно става. Без претенции за вярност на предположението.

# 10 943
Сравнението ти първоначално е неточно.
За теб всичко освен твоето "мнение" е неточно. Разбирам, че се изживяваш като център на вселената, но ще те разочаровам и ще ти кажа, че светът не се върти около теб. Много си далеч от истината, за да си позволяваш изобщо да коментираш каквото и да било в тази тема. Но понеже няма как да го предотвратя, отново ви оставям да си бълвате глупостите. Просто реших да дам полезен съвет на новите в темата, дано все по-малко ви се обръща ненужно внимание.

# 10 944
  • София
Не бой се, новите не са нови!

И до какво предположение стигнахте, че духът се отделя от тялото?  Още повече, че няма как да се докаже достоверността на това, което е "видял" изпадналият в клинична смърт човек от различни ракурси, и фактическата картина.  Всеки човек има схема на това що е то операционна, що е то болница, какво се случва, като тази схема може да се включи, още повече, че до човека достига слухова информация, която може да се напасне. Хора, които са били под пълна наркоза твърдят, че през част от операцията са се чувствали в полубудно състояние и са чували какво си говорят хората от екипа, дори са разсъждавали по въпроса, че ги е страх дали ги е хванала упойката и дали ще започне изведнъж да ги боли.

# 10 945
  • Русе
Не бой се, новите не са нови!

И до какво предположение стигнахте, че духът се отделя от тялото? 
  Имаше хора, които го вярваха, имаше такива, които не вярваха, имаше такива които допускаха, че е възможно. Продължаваме да търсим и да сравняваме.
  Струва ми се, че продължаваш да ни вменяваш всеобщи и крайни позиции, не знам защо така.

# 10 946
  • София
Добре, може да съм пропуснала. Какво е твоето предположение?

# 10 947
Хора, които са били под пълна наркоза твърдят, че през част от операцията са се чувствали в полубудно състояние и са чували какво си говорят хората от екипа, дори са разсъждавали по въпроса, че ги е страх дали ги е хванала упойката и дали ще започне изведнъж да ги боли.

Зависи доколко е пълна наркозата предполагам или по скоро разсъждавам че в интерес на истината зависи явно и от самия човек. по случайност имам опит и поназнайвам хора които са били под наркоза за различни операции. има такива които заспиват още на 6-5 от броенето и идват на себе си като им повтарят името за да ги събудят...  и други които чуват доста нещата но като в забавен каданс. виждат се някакви като прекъснати кадри от случващото се наоколо. Само да кажа че тези усещания ми се сториха доста различни от другите. говоря за лично мнение с което не обвързвам никого. Също мисля  че това доколко влияе упойката върху даден индивид е свързано и с редица алергии които той има, в частност и към упойки. Както и че преди да кажем 20 години нямаше такова нещо анестезиолог да идва, да те разпитва и да попълва документи преди операцията. Според мен това се дължи именно на това че упойката е нож с две остриета. Лошото й дозизране също може да е фатално.

# 10 948
  • Русе
Добре, може да съм пропуснала. Какво е твоето предположение?
    Допускам, че е възможно да има проекция на съзнанието, която да може да осъществи подобно наблюдение. Както и, е че повечето случаи да са плод на кислородния глад. Всеки случой разглеждам диференцирано.

# 10 949
  • София
Говоря конкретно за хора, които разказват от първо лице, и то не за едно време, а за сегашно време, преди няколко години. Въпросните хора вече са преживяли предишни пълни наркози и отдаваха случилото се на това, че според тях са започнали упойките да не им действат и затова в един момент са се "събудили" по време на операцията. Какво и как не може да се знае със сигурност, нищо че описаните случаи са доста невинни в сравнение с клиничната смърт и т.н. Затова за мен е много хубава фантазия, много удобна за отделянето на душата и пр., но рационално несъстоятелна. На мен много ми се иска това с душата да е вярно, защото смъртта не  изглежда окончателна.

Общи условия

Активация на акаунт