Какво има след смъртта?

• 560 042
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 755
Не беше мистично за мен, нито необяснимо.
Недостигът на кислород или определени медикаменти със сигурност влияят на възприятията, предполагам може да докарат халюционации. Но как е възможно с подробности да опишеш картина, погледната от ъгъл, от който реално никога не виждаш ... имам предвид отгоре?

hahaha hahaha hahaha..Случвало ми се е на няколко пъти при медитация..Първият път едва не паднах..буквално! Joy Joy
Ама е много яко.Точно като Карлсон с перката..

# 1 756
Недостигът на кислород или определени медикаменти със сигурност влияят на възприятията, предполагам може да докарат халюционации. Но как е възможно с подробности да опишеш картина, погледната от ъгъл, от който реално никога не виждаш ... имам предвид отгоре?

По-рано в темата това е обсъждано. Включително и един опит с надпис над тавана в една болница (ако не се лъжа, че разказвам по памет). Е, никой умиращ и "завърнал се" не е могъл да каже какво пише там засега.

На практика на мен не са ми известни доказателства, че някой, умирайки, е "наблюдавал" нещо, което да не е знаел вече.

И ако вярваш, че недостигът на кислород и медикаментите влияят на възприятията, вярвам, ще се съгласиш, че физическият стрес в процеса на "умиране" също им влияе.

# 1 757
jp, не мога да споря по въпроса, не съм толкова навътре в нещата. Чувала съм и съм чела за тези грамове, толкова. Дано има някой наистина запознат тук да каже.
А какво ще кажеш за разказите на хора, които в екстремна ситуация виждат телата си отгоре? Или за онези, които успяват с медитация да излязат от тялото си?
Не знам за тези грамове. За да вземе отношение човек, трябва поне няколко дни да се занимава да търси писания по въпроса и да чете. Малко са хората, които ще загубят толкова време в търсене на истината по този въпрос. Когато аз се интересувах, съвсем повърхностно, може би сумарно съм отделила не повече от 5-6 часа да търся и чета, не помня какви бяха доводите, но в крайна сметка бях останала с впечатление, че тази теория издиша. Нямам спомени да беше проведен само един експеримент, по-скоро мисля, че имаше проведени доста, че разликата не винаги е била 21 грама, но имаше и логични обяснения от къде се получава.
За хората, които са имали преживявания, близки до смъртта и са виждали телата си отгоре, не е доказано, че наистина са виждали телата си. Точно затова д-р Сам Парниа провежда експеримент със скрити картини, които поставя в реанимациите и си виждат само отгоре. Може да се намери доста за експеримента в мрежата, той включва и други наблюдения над умиращите или над хора, преживели състояния, близки до смъртта. Аз съм писала за това проучване по-назад в темата. Проверявам през седмица, две за резултатите от проучването, които трябваше да излезнат в края на миналата година или началото на тази, но няма нищо към момента.

# 1 758
Имо много описани случаи, много разказани истории. Разбира се, може да не повярваш и да отхвърлиш всичко като лъжа. Може да допуснеш, че поне част са достоверни. Това зависи от личната ти вътрешна нагласа. Нямам намерение да убеждавам някого в нещо, което не знам със сигурност, а имам само усещане.

# 1 759
Луна и грош, спокойно. И аз нямам такива усещания, независимо, че имам спомени от нещо, което е извън нормалните състояния, но вътрешното усещане изглежда е по-силно от всичко. И..хм...аз още съм атеист...просто не мога да престана да бъда...Вътрешно усещане е, като на eksipnos, но не точно такова. Той има някакъв далечен и неясен блян за нещо, което му липсва, защото усеща, че го е имало, докато при мен е по-скоро вътрешна нагласа, че те има тук и сега и съзнанието ти се затваря веднага, щом опиташ да помислиш за "после". Доста неясно стана....  ooooh!

# 1 760

hahaha hahaha hahaha..Случвало ми се е на няколко пъти при медитация..Първият път едва не паднах..буквално! Joy Joy
Възможно ли е преди да започнеш медитацията, някой друг човек да постави картина или текст от няколко думи с едър шрифт над теб, така че ти от твоето положение да не можеш да ги видиш и след медитацията да опишеш какво си видял? Или някакви предмети, които не знаеш предварително, че са там, после да ги опишеш?

# 1 761
Имо много описани случаи, много разказани истории. Разбира се, може да не повярваш и да отхвърлиш всичко като лъжа.

Ами аз нямам против да повярвам, ако става дума за истински експерименти, извършени от непредубедени хора под строг и формален контрол.

Иначе - не виждам причина да вярвам на всяко нещо, което прочета във в-к "Феномен", например. Не че е задължително да е лъжа - но просто за мен не е достатъчно убедително.

Иначе аз съм от хората, които се страхуват от смъртта. Нямам въобще против да се окаже, че тя не е окончателният край на съществуването ми.

# 1 762
 Синът ми имаше много силна връзка с дядо си, който след като почина поне на два пъти му помогна, давал му е съвети насън. Единия път му беше казал в детайли какво точно да направим когато имахме голямо здравословно притеснение, а другия го спря от пътуване. Знам, че скептиците ще кажат съвпадение, но за нас си беше реално.

# 1 763

Възможно ли е преди да започнеш медитацията, някой друг човек да постави картина или текст от няколко думи с едър шрифт над теб, така че ти от твоето положение да не можеш да ги видиш и след медитацията да опишеш какво си видял? Или някакви предмети, които не знаеш предварително, че са там, после да ги опишеш?
Абсолютно да.Но лично при мен,медитацията не винаги води до подобни изживявания..Опитвам се да го правя целенасочено,но някъде по средата на вибрациите доста често се провалям..Е„практика му е майката.На няколко пъти успях..но е трудничко..

# 1 764
Синът ми имаше много силна връзка с дядо си, който след като почина поне на два пъти му помогна, давал му е съвети насън. Единия път му беше казал в детайли какво точно да направим когато имахме голямо здравословно притеснение, а другия го спря от пътуване. Знам, че скептиците ще кажат съвпадение, но за нас си беше реално.
Аз като дете сънувах един сън с починали близки и разговарях с тях, но беше някак толкова реално, минали са 15 или 20 години от тогава, а си го спомням все едно току що съм го сънувала. Това не е толкова странно. Може да го помня ясно, защото много пъти съм го мислила този сън. Странното е, че те ми разказваха неща за отвъдното, които после, години след това съм чувала в разговори, когато сме си философствали с някого по въпроса и също малко странно е, че наскоро прехвърлих съвсем повърхностно една книга "Живот след живота" на Реймънд Мууди и там също в общи линии беше описано това, което в съня ми разказаха. Допускам, че е възможно някога като дете да съм чула тази теория от някого и да съм я забравила и после, след съня да започвам да я припознавам. Но най-странното е, че едната жена от съня, аз не познавах и никога не бях виждала. И понеже след този сън бях много притеснена доста време, си спомням, че ме заведоха на гробището, където са погребани две от роднините, които сънувах да запаля свещ и да се успокоя. До този момент не бях стъпвала на гробище никога. И докато вървях по пътеката към гробовете, видях на една плоча снимката на същата жена, която не разпознавах. На баба й се видя също странно, защото аз преди това я описвах и се оказа, че описанието съвпада. Оказа се, че била някаква  роднина, която починала десетки години преди аз да се родя, нямала близки живи роднини, нито поколение след себе си, нито имаме нейни снимки. Може и да е съвпадение, но за мен е странно.

# 1 765
Луна и грош, спокойно. И аз нямам такива усещания, независимо, че имам спомени от нещо, което е извън нормалните състояния, но вътрешното усещане изглежда е по-силно от всичко. И..хм...аз още съм атеист...просто не мога да престана да бъда...Вътрешно усещане е, като на eksipnos, но не точно такова. Той има някакъв далечен и неясен блян за нещо, което му липсва, защото усеща, че го е имало, докато при мен е по-скоро вътрешна нагласа, че те има тук и сега и съзнанието ти се затваря веднага, щом опиташ да помислиш за "после". Доста неясно стана....  ooooh!
Е то и аз съм атеист де..Вътрешната вяра няма общо с религиите..

# 1 766
Усещането ми за Мирозданието е като за като облак от..космически бульон.Това е материята(и антиматерията)които по-късно ще заемат своите форми)Това е тялото в троичното.
Духът..това е енергията(осъзната,няма нещо което да не притежава своя степен на съзнание)която дава живот на всичко.От движението на протона,до черните дупки..Тласъкът,първоначалния импулс на панспермията. Свети дух в троицата(говоря за нея,защото тя се споменава във абсолютно всички религии и учения).
И душата..Всичко в света е с въртеливо,спираловидно движение.Няма нещо без ротация..Дори белтъците няма да бухнат ако не ги биеш в една посока..Маслото също..Така се създават и галактиките..всичко..Завихрянето на частица енергия(монада) около самата себе си,поражда нещо като енерго магнитно натрупване(като целият натрупан"материал не е нищо повече от своебразен информационен заряд .Душата е"родена".Повечето източници считат( а и аз след доста дълги умувания,стигнах до подобен извод),че всички души идват от един Първоизточник."Заемодателя" на ноара.. .С тази разлика,че нищо не ни се дава.Ние сме и Първоизточника и отделната частица..Пример..Океан..отделяш капка от него..Но тя носи цялата информация за океана в себе си.От молекулярния до химическият състав(а според последните проучвания японците доказаха,че водата има памет)оттам и информацията за самият живот на океана.Т.е.капката е еквивалент на окена.
По същият начин всяка душа е и родителят и детето.Ние сме Бог,разгърнал себе си в една безкрайна игра на себеопознаване.Въпросът е бил дали да Бъде?Шекспир го е казал прекрасно..И решението е взето..Сме..
Вие,аз,хората по улиците,Б.Борисов..Папата..Обама..любимите ви хора..моите любими хора..всички сме пръстите на една ръка..Проявление на едно съзнание..Един единствен интелект,играещ игри със самият себе си.Това сме ние.
Мисля,че материята е създадена от съзнанието.Т.е.от душите ни.В един по напреднал аспект ние създаваме вселените и световете..Няма как еволюцията на материята да предхожда еволюцията на съзнанието.Абсурд. Това би значило да приема  теорията за случайността..
На самосъздаването(демек еволюцията)на колко нови видове сме станали свидетели?Но в лабораториите за генно инженерство,нещата усилено напредват..В резултат на интелекта,съзнанието..Това е което"царува"над материята в буквалният смисъл.
Душата еволюира като играе много роли в много различни аспекти на съществуване(никога не съм се ограничавал само до познатите ни такива)И така трупа опитност и преживяване.Колкото по-голяма е способността за самоанализ,самонаблюдение,самоконтрол и осъзнатост,толкова "по-бърза" е еволюцията.Учим се чрез грешките и в това няма нищо грешно.Милиони пъти съм го давал тоя пример"Как ще знаете какво да те удари ток,докато не го изпитате?"Т.е.как ще знаете,че сте направили грешка докато не сгрешите?Така се учим.За това ми е непирятна демагогията "смъртен грях"..Това е гавра със самите нас.С правото ни да Бъдем.Погледнете децата..Учат и откриват света,чрез грешки..Нормално..В същността си човекът не е много по-различен от едно дете.
.Смъртните грехове сами по себе могат да се разгледат като такива,не под заплахата от божи гняв,а чисто от логична гледна точка..Напр.Чревоугодничеството крие своите рискове за здравето нали?Като пожелаеш жената  на ближния,рискуваш да отключиш гнева му и това също да доведе до сериозни конфликти..Все в тоя дух..
Финалът идва с цялостната експанзия.Мигът в който успееш да се отъждествиш със всичко съществуващо.Разбирането за единност и цялостност(за което е нужен преди всичко баланс между полюсите)е ключът към дома.
Има една много хубава притча която искам да споделя с вас.Касае свободният избор,и в частност"злото причинено ни от друг"..

http://www.izvorite.com/text/text40.htm

Единството на троицата..Енергия съзнание,материя..Дух,душа,тяло..
п.п.Всичко написано е лична алюзия,и всяка прилика с лица и събития е случайна! Sunglasses

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 13:25 от eksipnos

# 1 767
# 1 768
Eksipnos, много хубаво си го написал.

# 1 769
Цитат
По същият начин всяка душа е и родителят и детето.Ние сме Бог

Това изречение го мислих толкова много, че направо ме заболя главата. ooooh! Ще изляза навън, може да ми помине малко. Въпрос ... ако срещнеш Бог и той ти каже, че е твое дете (и на всеки един от останалите хора), тогава кого си срещнал? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт