Какво има след смъртта?

• 560 140
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 770
Цитат
По същият начин всяка душа е и родителят и детето.Ние сме Бог

Това изречение го мислих толкова много, че направо ме заболя главата. ooooh! Ще изляза навън, може да ми помине малко. Въпрос ... ако срещнеш Бог и той ти каже, че е твое дете (и на всеки един от останалите хора), тогава кого си срещнал? Thinking
Идеята е, че ако Бог ни е създал по свой образ и подобие, то ние също на даден етап ще сме богове. Бог не е строг чичко дето гледа от небето, а е във всеки един от нас.

# 1 771
Цитат
По същият начин всяка душа е и родителят и детето.Ние сме Бог

Въпрос ... ако срещнеш Бог и той ти каже, че е твое дете (и на всеки един от останалите хора), тогава кого си срещнал? Thinking
Себе си.
Сoлипсизъм

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 22:11 от eksipnos

# 1 772
  • София - Рим и обратно
Себе си си срещнала, unadaptable.
Докато не се схване идеята, че всеки "грях", всички наши човешки грешки няма да бъдат съдени от някой чичко седнал на трон там горе, а от нас самите, защото фактически те вредят само на нас самите, дотогава ще имат смисъл всички религии, основани на страх от прегрешение и наказание, дошло от....някъде си.
Всъщност в смисъла на горното изречение аз вмъквам и понятието вяра и дух. Вярата в себе си, в любовта към близките си, в собствените и чуждите добродетели....

# 1 773
Себе си си срещнала, unadaptable.
Докато не се схване идеята, че всеки "грях", всички наши човешки грешки няма да бъдат съдени от някой чичко седнал на трон там горе, а от нас самите, защото фактически те вредят само на нас самите, дотогава ще имат смисъл всички религии, основани на страх от прегрешение и наказание, дошло от....някъде си.
Всъщност в смисъла на горното изречение аз вмъквам и понятието вяра и дух. Вярата в себе си, в любовта към близките си, в собствените и чуждите добродетели....

Е, това беше чудесно казано!  Peace

# 1 774
Редактирам си поста.
eksipnos, би ли редактирал и ти своя, моля?
Това е от събитията в живота ми, които не обичам да обсъждам, но онова изречение ми се наби в очите, извинявам се. Confused

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 18:26 от unadaptable

# 1 775
Но какъв беше смисъла, какъв? Какво трябваше да науча и разбера. Ега ти..... Sad не разбирам... Tired ooooh!
Вярата в себе си....в собствените добродетели.....в какво да повярвам?
  Нямам нужда да се доказвам по такъв начин.... Stop на даден етап ще сме богове.
Вярата, духа, душата.... От кое ми идват бедите и кое ще ми помогне да се измъкна?

Че кой те кара да вярваш в каквото и да било? newsm78
На  въпроса ти, можеш да си отговориш само и единствено ти.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 22:13 от eksipnos

# 1 776
Аз съм си отговорила, но понякога се разстройвам. Мисля, че нещата просто се случват. Благодаря за пожеланието!
П.П. Моля, редактирай поста.

# 1 777
Аз съм си отговорила, но понякога се разстройвам. Мисля, че нещата просто се случват. Благодаря за пожеланието!
П.П. Моля, редактирай поста.
Горе главата момиче!  bouquet

# 1 778
Eksipnos, много хубаво си го написал.
Да, хубаво написано, с патос, но си е чисто празнословие. Единственото вярно е, че има троичност, но тя не е посочената.
Еволюира съзнанието, не душата.
Излизане от тялото в екстремна ситуация се получава при съзнанията с по-висока степен на еволюция. Те не заспиват веднага след смъртта, а се отправят в сферите, където се съхранява всичко видяно, чуто, и помислено, и направено от всеки. Затова съзнанието вижда своя живот като на лента, даже ситуации, от детството, например, които реално не помни.
Излизането от тялото е друга работа. Повече автори описват чисто и просто разширяване на съзнанието, Монро например, при него няма реално излизане от тялото.
Излизането от тялото става чрез енергията Кундалини, тя е като асансьор за това излизане. И за него ни е нужно тялото, и затова трябва да ценим, че го имаме.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 07:37 от noara

# 1 779

Излизането от тялото става чрез енергията Кундалини, тя е като асансьор за това излизане. И за него ни е нужно тялото и затова трябва да сме благодарни  и да ценим, че го имаме.

Само един въпрос..Имала ли осъзнато,контролирано и целенасочено ОИТ?

И втори де..Ако е удобно да разясниш троицата? Thinking

Искаш да кажеш,че трябва да си ценим телата,щото ако ги нямаме,няма кундалини,няма асаньор..И демек няма да можем да излизаме..Интересно...
А да ти е хрумвало случайно,че за да имаш от какво всъщност да излизаш,трябва първо влезеш?И в този ред на мисли,като съм влязъл,чак пък да съм благодарен,че има панти на вратата през която да излизам,ми се струва смешно..Щото касата на врата така или иначе е налична..И минаването през нея е неизбежно.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 23:22 от eksipnos

# 1 780
  • София - Рим и обратно
Може би се има предвид нещо от сорта на "здрав дух - здраво тяло", знам ли newsm78

# 1 781
Eksipnos, когато си медитирал и си излезнал от тялото си, не е ли вероятно това да е илюзорно усещане? Защото зрителният ти орган е на едно място, ако приемем, че има душа, която е напуснала тялото, тя как ще "вижда" от друг ъгъл, с какъв апарат ще възприеме околното?

# 1 782
Eksipnos, когато си медитирал и си излезнал от тялото си, не е ли вероятно това да е илюзорно усещане? Защото зрителният ти орган е на едно място, ако приемем, че има душа, която е напуснала тялото, тя как ще "вижда" от друг ъгъл, с какъв апарат ще възприеме околното?
Душата няма нужда да вижда,чува и усеща както физическото тяло..Всичко е по-скоро..Висоскоростен обмен на данни..Баси..не мога да го обясня и няма да се излагам..Съжалявам. Ама усещането е невероятно.При мен стана само 4 пъти за толкова години,като 1 единствен път трая по-дълго..
п.п.Целенасоченото практикуване не е шега работа,и никога не съм го правил сам.Винаги под наблюдение..Страх ме е.То принципно този страх ми пречи най-много в тази ми практика.
При обикновената медитация,дори и в по-дълбока фаза,усещанията са доста по-различни..Пак ги има вибрациите,но не така силни..То и самият процес е коренно различен де..В едният случай излизаш от физическото си тяло,а в другият просто осъществяваш връзка със собственият си Аз

# 1 783
Как разбираш, че си напуснал тялото и вижда ли се наистина нещо? Защото си мисля, ако приемем, че душа съществува и се отделя от тялото, ако не се вижда нищо, тогава е безсмислен експеримента на Сам Парниа със скритите картини, ще излезе отрицателен и нищо няма да докаже.
При целенасоченото медитиране защо трябва да е под наблюдение - другият човек какво може да направи за твоята безопасност?

# 1 784
Усещането за самото излизане е като засмукване от  вортекс..
Няма как да не го разбереш..Та това си ти..На два пъти има възможността за птичи поглед над себе си и другият човек който участваше..
Виж.за конкретните усещания при подобни занимания ми е трудно да говоря...Някак..все не намирам точните думи в които да облека мислите си..

Общи условия

Активация на акаунт