Какво има след смъртта?

• 560 242
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 785
Влизането в тялото е един процес, очевидно всички го умеем, а осъзнатото излизането е друга работа, и няма как да стане без да се използва Кундалини.
Отхвърлянето на тялото идва при нас заедно със знанието на будизма. Ако се върнем даже в недалечното ни минало, ще видим, че отношението на българите към тялото съвсем не е лошо! Почти всеки знае коя билка какво лекува, и двете ми баби знаеха при болка къде да ни "намачкат", така че бързо да ни мине и т.н. Всеки има примери около себе си.
В будизма не се говори за кундалини, те не използват тази енергия, и затова могат да си позволят да отхвърлят ролята на тялото в живота ни. Буда е използвал техниката на разширяване на съзнанието,  а не на излизане от тялото, и е вдигнал високо летвата, но това е само първата летва.
Зелен дух, т.н. душа е човешка същност, тя не напуска тялото докато сме живи, защото това би означавало, че в този момент ние не сме хора. Процесите на разширяване на съзнанието и излизането от тялото извършва съзнанието.
Едно от първите условия на успешната медитация е да отдръпнеш сетивата си, при това положение няма как да използваш сетивото зрение. Използваш т.н. ментално виждане, което е едно от лесно усвоимите сидхи (сидхи = сила на ума). Малко по-трудна е дар словото Simple Smile
Но добрата новина е, че тръгнем ли по пътя на знанието, събуждането на змийската и умствената сила са естествени процеси и няма нужда да правим нищо друго, освен да се чистим от спомените натрупани в миналите ни животи, които образуват т.н. карма.

# 1 786
  • Русе
  Високата раждаемост и смъртност в будистки страни като Индия как се обясняват с религията.

# 1 787
  • София - Рим и обратно
  Високата раждаемост и смъртност в будистки страни като Индия как се обясняват с религията.
Tова няколко пъти вече го чета като въпрос в темата. Какво общо виждате между тия неща? Защо някаква религия трябва да обяснява раждаемостта и смъртността статистически?

# 1 788
  • Русе
  Религията до голяма степен определя отношението към света и изборът,който човек може да направи, както и ценностната система. За мен има връзка. Мюсюлманите определено потдържат по висока раждаемост не зависимо от местоживеенето. А статистиката просто отчита количествените отношения.

# 1 789
Мдаа, и на мен не ми се вярва хората там да се раждат и умират по религиозни причини.
Иначе от гледна точка на идеята за прераждането това си е съвсем естествен цикъл живот-смърт-прераждане-смърт-......

# 1 790
A m b e r , циганите каква религия ги вдъхновява да се плодят и множат?

# 1 791
  • Русе
A m b e r , циганите каква религия ги вдъхновява да се плодят и множат?
   Това питам. Специалистите по религиите.

# 1 792
  • София - Рим и обратно
Мисля, че тази тема не е за религия.

# 1 793
Доколкото знам будизмът дори не е религия, а филисофия.
А в Индия има огромен брой различни религии.

# 1 794
  Религията до голяма степен определя отношението към света и изборът,който човек може да направи, както и ценностната система. За мен има връзка. Мюсюлманите определено потдържат по висока раждаемост не зависимо от местоживеенето. А статистиката просто отчита количествените отношения.

Раждаемостта като цяло се свързва с нивото на образованост и икономическия статус. Не мисля, че има особена причинно-следствена връзка между религията и раждаемостта.

# 1 795
И като се чистим от спомените, натрупани от минали животи и чистим кармата, променяме ли съдбата?....защото така го разбирам, така би трябвало да бъде логически.... Thinking
Аз мога ли да променя съдбата си в този живот? питам сериозно....

# 1 796
 Според една от теориите душата с помощта на учителите си прави преглед на предишните си животи и отчита грешките. На тази основа избира какъв да бъде следващия живот. Колкото по - тежък, толкова по голяма крачка в развитието може да се направи. Вратичката в случай, че прекалено ти натежи е да се молиш и тогава има шанс да смекчиш положението, пак според същата тази теория.
 Със сигурност обаче ще ти е по-лесно да приемеш настоящия си живот като твой личен избор, а не като някакво наказание. Всяка случка и събитие имат цел, нищо не е случайно и явно е важно да ги преживееш.

# 1 797

Ако с молитви мога да смекча положението, ще се моля денонощно, макар да не вярвам нито в молитви, нито в нищо...

# 1 798
Мисля, че тази тема не е за религия.

Назад нали писахме..Човек може да си вярва и без да е религиозен..

Според една от теориите душата с помощта на учителите си прави преглед на предишните си животи и отчита грешките. На тази основа избира какъв да бъде следващия живот. Колкото по - тежък, толкова по голяма крачка в развитието може да се направи. Вратичката в случай, че прекалено ти натежи е да се молиш и тогава има шанс да смекчиш положението, пак според същата тази теория.
 Със сигурност обаче ще ти е по-лесно да приемеш настоящия си живот като твой личен избор, а не като някакво наказание. Всяка случка и събитие имат цел, нищо не е случайно и явно е важно да ги преживееш.

newsm10  А ако допуснеш,че всякакви там..учители,водачи,наставници..не са нищо друго освен аспекти на самият теб,в една по-напреднала"фаза",нещата съвсем си идват на мястото..Няма драма....

Ако с молитви мога да смекча положението, ще се моля денонощно, макар да не вярвам нито в молитви, нито в нищо...

Молитва без вяра е като дърво без корен.Трудно е да се молиш когато не знаеш на кой или какво точно се молиш..И мен ме няма по тая част..Ако някога съм се молил..то май по-скоро е като обръщение към самият мен.. Thinking

# 1 799
  • София - Рим и обратно
Разбира се, eksipnos , обаче въпросът беше поставен именно така - религията като определяща поведението и статистиката за раждаемост и смъртност.
unadaptable, можеш да промениш някои събития в живота си посредством поредица от лични избори на съзнателно ниво. Но основната линия, според мен е тази, която сама си избрала преди да се родиш. Съвсем не случайно и не без полза. Summer Smile го е написала добре, само частта с молитвите не я разбирам много. МАкар че не ги и отричам, помагали са ми, но съм го отдавала по-скоро на чистата енергия на искрената молитва.

Общи условия

Активация на акаунт