Какво има след смъртта?

• 562 542
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 800
Разбира се, eksipnos , обаче въпросът беше поставен именно така - религията като определяща поведението и статистиката за раждаемост и смъртност.
unadaptable, можеш да промениш някои събития в живота си посредством поредица от лични избори на съзнателно ниво. Но основната линия, според мен е тази, която сама си избрала преди да се родиш. Съвсем не случайно и не без полза. Summer Smile го е написала добре, само частта с молитвите не я разбирам много. МАкар че не ги и отричам, помагали са ми, но съм го отдавала по-скоро на чистата енергия на искрената молитва.

Е..религията до известна степен има влияние върху демографския фактор.Да.За съжаление..

# 1 801
  • Русе
  Да разбирам ли,че най-важните избори се правят преди да се родиш. И в живота изборът няма такава стойност, освен ако не избереш да приемеш обстоятелствата или да се молиш те да се променят.  Следва ли от това,че тялото е дадено за да си понесеш наказание или изкупление.

# 1 802
 Да разбирам ли,че най-важните избори се правят преди да се родиш. И в живота изборът няма такава стойност, освен ако не избереш да приемеш обстоятелствата или да се молиш те да се променят.  Следва ли от това,че тялото е дадено за да си понесеш наказание или изкупление.

Така излиза, но не ми харесва, аз не мога да приема обстоятелствата в никакъв случай. Остава да се моля....ако помогне...
Цитат
unadaptable, можеш да промениш някои събития в живота си посредством поредица от лични избори на съзнателно ниво.
Не знам как да го направя, разбираш ли? Нямам полезен ход. Sad

# 1 803
  • Русе
Така излиза, но не ми харесва, аз не мога да приема обстоятелствата в никакъв случай. Остава да се моля....ако помогне...
       Така излиза според нечия теория. Ти ще решиш за себе си. Hug Следвай себе си . Това го приписват на Буда.

# 1 804
unadaptable, докато се гневиш, вървиш срещу себе си. Тук си и се бориш, значи имаш избор да го правиш или не и по кой начин. Това те прави по-силна. Извлечи ползите.

# 1 805
Гневя се, точно защото тук и сега искам да имам шанс да се преборя. Дали ще успея, или ще загубя, не е най-важното. Най-важното е да имам шанс, дори болните от рак имат шанс. Борят се и повечето губят, но някои печелят. А аз нямам. Дали ще се боря, или не, все тая, със сигурност ще загубя. Това ми го казва не просто някой там, а лекар, водещ специалист в своята област. Не се чувствам силна, не мога да извлека полза. Няма такава. Остава ми да се гневя, защото не приемам обсоятелствата. Не мога да ги приема и не искам Crossing Arms Искам да следвам себе си, но срещу мен е изключително силен противник. Не мога да го надвия. Знам, че ще загубя, точно както казва въпросният учен човек, но не искам да се примиря.
П.П. Извинявам се, днес проведох неприятен разговор с лекаря си и съм като оса.

# 1 806
  • Русе
 unadaptable, въпреки всичко ти желая късмет. Животът е енергия и противоречията, стремежът,желанията ни  са искри , които повишават потенциала на тази енергия. Но си дай сметка кое е най важно за теб, кое ще те направи най-щастлива и тръгни стъпка по стъпка. Колкото и малки да са те, ще са в твоята посока и ти ще си определяш етапите. Едно по едно, защото често се разпиляваме в стремежа си да се наместим в някаква представа и дори само отказът за нея ни причинява болка. Всеки има право на здраво тяло. Дано да успееш.  Hug

# 1 807
  • Far away from here...
Теориите са много, а всъщност всеки носи своята истина в себе си и ако съберем парченцата, може би ще намерим цялото. Това е моята теория  Hug
Unadaptable, писах ти на лични.

# 1 808
.... и моята. Чета различни теории в опит да съставя собствена.
Unadaptable, знам че отстрани лесно се говори, но дори светилата често грешат. Лично познавам отписани от медицината хора, които надхвърлиха с по 20-30 години най-оптимистичните прогнози. Не се отчайвай и не се ядосвай. В крайна сметка животът е днес и сега, утре може да няма за никой. Помисли и нещо друго, бяха го казали на моя позната, когато беше в тежко състояние: "защо плачеш, нали се случва на теб, не на детето ти". Намирам огромна мъдрост в това. Успех в борбата   bouquet

# 1 809
Благодаря на всички за подкрепата!  bouquet Обърнахме го на тема за моите здравословни проблеми. Чак през септември ще се видя пак с лекарката си, така че няма да има кой да ми напомня известно време някои неприятни за мен истини, а аз да ги стоварвам на когото ми попадне Mr. Green
Да се върнем на темата, която обсъждахме. Може по-нататък да напиша и свои виждания, следствие на личен опит, който набързо натрупах,  но засега предпочитам да чета. Давайте! Peace

# 1 810
  • София
  Високата раждаемост и смъртност в будистки страни като Индия как се обясняват с религията.

Най-разпространената религия в Индия не е будизма, а хиндуизма.
Високата раждаемост и смъртност се обясняват с мизерията и невежеството. На какво се дължат мизерията и невежеството е отделен въпрос. Може би и на религията.

# 1 811
  • София

Ако с молитви мога да смекча положението, ще се моля денонощно, макар да не вярвам нито в молитви, нито в нищо...

Какъв смисъл има да се молиш денонощно като не вярваш? Това ми се струва като проява на лицемерно позьорство. Единствено с вяра можеш да постигнеш промяна, но и вярата е най-трудна за постигане.

# 1 812
unadaptable, не вярвам някой да може да се постави в твоята ситуация, така че едва ли ще получиш полезни отговори.

Понякога (доста често) нещата са извън нашия контрол и можем само да ги приемем. Бих искала да ти дам кураж, но не знам какво е положението при теб - затова би било проява на куртоазия.

Но пак да кажа - понякога просто няма какво да се направи.

# 1 813
  • Варна
Тук бих цитирала подписа на една съфорумка:
" Медицината поставя диагнози, а животът ги оборва с чудеса."  Hug

# 1 814
Тук бих цитирала подписа на една съфорумка:
" Медицината поставя диагнози, а животът ги оборва с чудеса."  Hug

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт