Какво има след смъртта?

• 560 346
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 3 060
Кармата не е наказание за ''грехове'' и все пак има израз ''веригите на карма'', чистейки една карма се прави нова, така е. Rolling Eyes Знам, че недоволството не помага, ама няма да ви давам духовни съвети, само ще се скараме...

Да, има недоволни и хора които не вярват, но трябва ли да е с агресия? Темата не е ли да каже всеки какво мисли и знае, пък който иска да вярва или не.

eksipnos: Досещам се каква може да е причината за сполетяното от това бебенце(макар да не искам да е така и на деца да се случват подобни лоши неща), но може да не ме разберете. Затова може би трябва да прочетете книгата от линка който пуснах. А също така мога да препоръчам и книгите на д-р Диана Мечкова "Книга от светлината". Тя много добре е описала всичко и сам за себе си ще може да си направите изводи.

# 3 061
  • Русе
  По логиката, която долавям, теорията за кармата свежда  "свободният избор" до приемане на каквото и да било. Значи ли това,че нямаш право на оценяваш и да съдиш. Съответно да наказваш или да реагираш с недоволство. newsm78 В доста религии е застъпено, но историята е пример за това,че религиите обслужват конкретни интереси.

# 3 062
Човек има право на всичко, но най-често прави, каквото може. Това си е мое мнение, даже сега го измислих Grinning И не споря аз, даже спазвам правилото:''Никога не влизай в спор.''

# 3 063
Нито на Кармата вярвам, нито на Свободния избор, нито на Храбрите души, нищо....Ако някое е вярно, някъде по пътя от един живот в друг съм си загубила записките Joy  Сега съм някаква изгубена душа, на която някой нещо е пришил, което ми приляга като кръпка на бална рокля.
Горкото бебенце! Поне вече почива в мир Flowers Rose
Пънки, това е вярно, но обсъждаме какво му правят на човек...

# 3 064

eksipnos: Досещам се каква може да е причината за сполетяното от това бебенце(макар да не искам да е така и на деца да се случват подобни лоши неща), но може да не ме разберете. Затова може би трябва да прочетете книгата от линка който пуснах. А също така мога да препоръчам и книгите на д-р Диана Мечкова "Книга от светлината". Тя много добре е описала всичко и сам за себе си ще може да си направите изводи.

Дали?И ква може да е причината?Душата на бебето е насилвала и малтретирала в минал живот?Ми..тогава трееше да и се случат нещата в една по-активна възраст.Че да усети онова което е причинила на другите!Тц....Нема логика!!!

# 3 065
Не знам случая, но ''когато хората разсъждават логично, ангелите се хващат за корема от смях''...Нали знайте, че сме в Матрицата, животът е сън, под булото на Майа/богинята на илюзията/, нищо не почва и не свършва тук и сега...Сега изпитах нещо като дежа ву, сякаш вече сме говорили на тази тема с вас, и кой знай, може и така да е, може да сме се срещали в друг живот и сега да се събираме по някакви причини... Simple Smile

# 3 066

Дали?И ква може да е причината?Душата на бебето е насилвала и малтретирала в минал живот?Ми..тогава трееше да и се случат нещата в една по-активна възраст.Че да усети онова което е причинила на другите!Тц....Нема логика!!!

Е, има логика. Може в известна степен греха да е изплатен и затова се случва в такава възраст,да не се помни. А душите на децата отиват направо в Рая.

# 3 067
  • Варна
Не знам случая, но ''когато хората разсъждават логично, ангелите се хващат за корема от смях''...Нали знайте, че сме в Матрицата, животът е сън, под булото на Майа/богинята на илюзията/, нищо не почва и не свършва тук и сега...Сега изпитах нещо като дежа ву, сякаш вече сме говорили на тази тема с вас, и кой знай, може и така да е, може да сме се срещали в друг живот и сега да се събираме по някакви причини... Simple Smile

Нищо такова не знаем Пънки, още повече че става въпрос за нещо, което мозъкът ми отказва да възприеме ( за случаят с бебето говоря), въпреки че е съвсем реално събитие. Или ми казваш, че всъщност не е реално?

# 3 068
И на малолетните убийци ли душите им отиват в рая?
"Греха"може да бъде платен с безбройните алтернативи на битието!Подобна жестокост е продукт на много ниско развито съзнание,и то няма нищо общо с кармата!
Как по точно плаща едно 6 месечно бебе с многобройните изнасилвания които е преживяло?Дали бебешкото съзание ги е регистрирало като сескуален акт?М?Че да се счита за плащане?Или  па любящият ни създател му е отредил такава съдба?Сякаш тва да ти изпочупят костите,да си гасят фасове в тялото си и да те подмятат до тавана само за да видят как ще се приземиш..Сякаш това не е било достатъчно?И защо в продължение на месеци?Айде от веднъж..иди дойди..Ма месеци...Баси "кармата"..Сигурно ще да е затрила нейде из Вселената цяла Галактика,че да си навлече такова"изкупление" Shocked

# 3 069
Ох, видях линка...  

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 17:42 от Пънки

# 3 070
Е Пънки,две думи за кармата?Някакви идеи,с какво някой би заслужил подобна"карма"?

# 3 071

А хубу де..Замислете се..Ква е тая"карма"?Кой има право да ни наказва?Кой ме е създал,че да има право върху съществуванието ми?
Ааааааа...сещам се..Оня"любящият" бог,дето за един майка,за друг мащеха!
Карма?!?!?!?!

Сам се наказваш! Нито Бог, нито някакъв друг външен фактор влияе. Кармата Е в резултат на свободния избор. Ако ученикът не си е научил урока - не  може да си реши теста по него. За да реши теста, трябва да научи урокът добре. Явно Бог е мащеха за този, който не си е научил урока и майка за този, който го е научил.
Положително Бог е виновен!

# 3 072
Да, сам. Бог не се намесва в  човешките дела.

# 3 073
Глупости!

# 3 074
От всичко, което съм чела по въпроса най ми допада обяснението, че един особено тежък живот, завършил в ранна детска възраст, е примерно последно прераждане на една по-напреднала душа. Поне така изглежда не чак толкова ужасно несправедливо.

Общи условия

Активация на акаунт