Какво има след смъртта?

• 560 430
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 3 045
Ахам..Ама аз не мисля,че  сребърната нишка се прекъсва на третият ден.До 40 дни при новороденото се сформира т.нар астрално тяло,което е реплика на физическото.И при "нормални" ситуации,до 40-ят ден след смъртта то се разпада.
Сребърната нишка прекъсва когато тленното изтлее.С други думи,докато физическите  тъкани не се разпаднат.За това и кремацията е добро решение.Прекъсват се всякакви връзки на мига,и душата е"свободна"да поеме по пътя си без да се налага да"чака"

Сребърната нишка е връзката с физическото тяло и когато тя се прекъсне духът е освободен да продължи пътя си.А заедно със записките се взима и т.нар. "семенен  атом", докато дръгото е оставено да се разложи и този "атом" пътува с него от живот в живот. Поне такива изводи съм си направила от прочетеното до сега.
E aнджък де..Ма се прекъсва след разпада на физическото тяло.
"Атомът"не е нищо друго освен съзнанието.Мемори стикът в който се записва цялото инфо от преживяният живот.

Хексе,египтяните са били ориентирани повече към материята,отколкото към духа.За тях безсмъртието=вечен живот на материята. 

Може би не съм се изразила правилно. Това "атом" няма нищо общо със сребърната нишка, нито със записките. Тя се прекъсва след като се прехвърлят всички записи,т.е. целия живот на човек, за да може като отиде в чистилището да чете и да си види грешките. А този "семенен атом" Духа го носи от живот в живот. той е нсотел на цялата еволюционна опитност. Както семето на растение носи закодиран целия план на неговия растеж.

А колкото до мумиите, може да са запазвали телата за да бъдат открити и да носят някакво послание,което ние все още не сме разгадали.

# 3 046
Разбрах те и то мноо добре.Никой не е казал,че тая нишка е"атомът".Ти изобщо четеш ли,кво пишем?Най-просто казано,сребърната нишка е реплика на пъпната връв.
Въпросният атом или така наречената монадата е Душата.И няма никво чакане.Инфото се записва още по време на събитието.Не се чака нищо..Тва да не е копи-пейст на  компа,че да тряя да се чака.Е сега си се наакала,и инфото за тва събитие е вече записано в мемори стика.
А тия простотии с чистилище и грехове...Аман!Няма грехове.Няма карми,и изкупления.Тва е страшна е приказка за лека нощ.Стадото се управлява най-добре чрез насаждането на страх.Грехът е продукт на религията.
Няма грях.Има жестоки уроци.Няма изкупление!Тука да не е пункт за вторични суровини,че да се изкупва квото и да било.Има емпиризъм.Опознаване на всички възможни аспекти на битието.И то лично.Личното знание е незаменимо.Да не кажа и причина за съществуването ни.

# 3 047
Еми то точно това е кармата, де...

# 3 048
Еми то точно това е кармата, де...
Кое?Изкупването на греха ли? Stop

Закона за причината и следствието е друга бира.Кармата и изкуплението са антипод на свободната воля.

# 3 049
Кармата и изкуплението са антипод на свободната воля.

В това няма никаква логика. Горното изказване е лишено от всякакъв смисъл.

# 3 050
  • Русе

Кармата и изкуплението са антипод на свободната воля.

В това няма никаква логика. Горното изказване е лишено от всякакъв смисъл.

Подкрепям  eksipnos  Peace .  Не виждам смисъл,свободната воля да се простира до приемане на неприемливи неща. Изборът е важен и определящ, доколкото е неограничен.

# 3 051
 Rolling Eyes Кармата си е причина и следствие, не сте ли чули а Обратният удар на карма? И никак не противоречи на свободната воля, ама хич, хич...

# 3 052
  • Русе
Rolling Eyes Кармата си е причина и следствие, не сте ли чули а Обратният удар на карма? И никак не противоречи на свободната воля, ама хич, хич...

Много неща съм чула, но аз решавам кое да избера,като стойностно.

# 3 053
Пак е имало разгорещяване на страстите Laughing
Нямам категорична позиция, но ми се ще да вярвам на eksipnos. В момента си уча жестоките уроци, опознавайки един от най-гадните аспекти на битието. Умът ми не може да побере защо ми е, духът ми знае предполагам.
Няма да мога да преглътна, че изкупувам нещо от преди, някаква карма ....не е честно  Crossing Arms
Изкупуването на карма ще е съпроводено с трупането на нова, която ще се чисти следващия път и така до безкрай. Безсмислици разни ми се вижда.
А пък свободната воля, все ми се струва, че ми е отнета на мен... Sad Много объркано стана, но съм объркана и аз.... Mr. Green

# 3 054

Да, човек сам избира да направи това или онова, да бъде добър или лош. По този начин си кове съдбата и за следващите прераждания.

# 3 055

Да, човек сам избира да направи това или онова, да бъде добър или лош. По този начин си кове съдбата и за следващите прераждания.

Ще взема да я прочета тая книга, дето казваш....ама нещо хич не ми се вярва.....бла,бла....ще видим....

# 3 056
Пак е имало разгорещяване на страстите Laughing
Нямам категорична позиция, но ми се ще да вярвам на eksipnos. В момента си уча жестоките уроци, опознавайки един от най-гадните аспекти на битието. Умът ми не може да побере защо ми е, духът ми знае предполагам.
Няма да мога да преглътна, че изкупувам нещо от преди, някаква карма ....не е честно  Crossing Arms
Изкупуването на карма ще е съпроводено с трупането на нова, която ще се чисти следващия път и така до безкрай. Безсмислици разни ми се вижда.
А пък свободната воля, все ми се струва, че ми е отнета на мен... Sad Много объркано стана, но съм объркана и аз.... Mr. Green

А хубу де..Замислете се..Ква е тая"карма"?Кой има право да ни наказва?Кой ме е създал,че да има право върху съществуванието ми?
Ааааааа...сещам се..Оня"любящият" бог,дето за един майка,за друг мащеха!
Карма?!?!?!?!
Айде много моля,всички защитници на тезата за кармата да 'фърлят по едно око на линка и да ми обяснят кармата!!!Не,не..Не предстоящата,а настоящата!Тази дето е определила събитието да се случи!

http://www.-spam093-/138229/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%B1%D1%8 … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

# 3 057
Тази случка ме разтърси (за 5-мес бебе Бриана ли става въпрос, че връзката не се отвори и я намерих по др. начин?). Когато попадам на подобни случаи, имам чувството, че ще убия всеки, който ми попадне в полезрението.
За пореден път доказва ,че от хората по-големи гадове няма.

# 3 058
Ахам...Именно за Бриана става въпрос! Flowers Rose Flowers Rose
Това ли е нейната карма?Изобщо..тези дето ми говорят за карма,много моля,да хванат да ми обяснят случая!!!!

# 3 059
Кармата не е наказание за ''грехове'' и все пак има израз ''веригите на карма'', чистейки една карма се прави нова, така е. Rolling Eyes Знам, че недоволството не помага, ама няма да ви давам духовни съвети, само ще се скараме...

Общи условия

Активация на акаунт