Какво има след смъртта?

• 563 294
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 645
  • Ямбол
А как си обясняваш, че разказите на преживели клинична смърт и тези на наркоманите си приличат?

Аз съм склонна да вярвам, че при смърт в мозъка се отделят вещества сходни с наркотичните.

# 646
Имам една приятелка, която при стресови ситуации има спонтанно излизане от тялото- тоест се наблюдава отгоре  и вижда хората и нещата ,които се случват около нея.

Ако ти е приятелка, я посъветвай да отиде на невролог.

Иначе, без да навлизам в детайли по разказите, да повдигна един друг проблем. Вземете един вярващ християнин - примерно някой католик.

Ако говорите с него за доказателства за верността на християнските тези, той може да ви затрупа с такива. Плачещи статуи, Дева Мария, която се появила на овчарчета, сънища с ангели - сещате се.

Да, но християнската теза за след смъртта изключва прераждането. Там хората умират само веднъж.

Т.е. - ако се доверим на youtube, книжките на всевъзможните духовни учители и разказите в Интернет - трябва да приемем, че има доказателства за две противоречащи си истини.

Поне две де - защото аз съм чела и "доказателства", че всичко е дело на извънземните и след смъртта си отиваме да живеем на Сириус в друго тяло.

(Една групичка, вярваща в това, се самоуби преди десетина години - явно са имали достатъчно "доказателства", че това е истина.)

Това не ви ли смущава?

Лилянa, те наркотичните вещества често са естествени - т.е. организмът ни ги синтезира и сам. Просто дозите са различни.

# 647
Доколкото , разбрах - не си приличат , ама хич.

Following the experience, have you had any other events in your life, medications or substances which reproduced any part of the experience?         No       There are no medications or substances that could do so. I know that intuitively. I'm not into drugs, either, but I know people who are, and I've surreptitiously asked a couple of them, and they agree - it's not in a bottle or in a hit of weed.

Is there anything else you would like to add concerning the experience?        There is probably a scientific explanation for all of it, but that changes nothing at all about the spiritual significance. I see no incompatibility. In fact, this experience itself simply enhances my belief in that fact.

# 648
Искам да споделя малко информация за автора,защото той не е някой измислен може да проверите.
Мирзакарим Норбеков-черен колан тлети дан по карате,единственият притежател на черен колан девети дан по сам чон до.
Академик,професор,доктор по психология и педагогика,завеждащ катедра по палингенезия в Международната академия по форматизация към ООН, президент на "Института по самовъстановямането на Човека"в Москва.
Все още е жив.

# 649
За какви дози става въпрос ?
На монитора мозъчната дейност е представена с права линия.
Защо хората се връщат със спомени , като учените казват ,че мозъка е отговорен за мисленето?
Права линия - мозъка въобще не предава нервни импулси, така , че откъде да има халюцинации?

# 650
# 651
Доколкото , разбрах - не си приличат , ама хич.

...

jumba - да ти дам един пример от ежедневието.

Когато стана рязко, често "виждам звезди посред бял ден" - те съществуват ли?

rosikosefi, знаем кой е Норбеков.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B5%D0%B … D0.B8.D0.BA.D0.B0

Достоверные сведения из открытых источников о биографии Норбекова отсутствуют. Сам себя называет «доктором психологии, педагогики, философии в медицине, профессором, действительным членом и членом-корреспондентом ряда российских и зарубежных академий»[8]. На деле же не получил и высшего образования, будучи отчисленным с третьего курса ВУЗа.

Норбекова также обвиняют в том, что он ложно сообщил, что становился вице-чемпионом СССР по карате[11].

Това от жена му май:

После нашего разрыва Мирзакарим не скупился на приобретение различных званий и дипломов. В 1996 году он там же купил дипломы доктора педагогики, доктора философии в медицине, академика. Сейчас он из всех своих званий «скромно» оставил одно — академик. Меня часто спрашивают: «Какой академии он академик? Мы просмотрели все списки всех академий, его нигде нет!» И не может быть! Насколько известно, за семь лет учёбы Мирзакарим окончил три курса в Институте хлопководства в Ташкенте. И бросил официальное образование, с его слов, по требованию учителя.

http://www.karateworld.ru/index1.php?id=981

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 11:04 от jp

# 652
  • Ямбол
За какви дози става въпрос ?
На монитора мозъчната дейност е представена с права линия.
Защо хората се връщат със спомени , като учените казват ,че мозъка е отговорен за мисленето?
Права линия - мозъка въобще не предава нервни импулси, така , че откъде да има халюцинации?
Преди и след правата линия, мозъкът работи, иначе нямаше да може да разкаже.
А дозата е произведена от мозъка, при което се получава халюцинирането.

# 653

Ти, предполагам, сънуваш. Колко според теб трае в реалното време един сън?

Примерно, сънуваш, че пътуваш, отиваш на море, срещаш някого, говорите... Имам изненада за теб - целият този сън не трае наистина, колкото едно пътуване, разговор, ваканция. Всъщност той може да бъде създаден в главата ти за секунди. Примерно - точно преди да се събудиш.

Разбираш ли какво искам да кажа?

# 654
Цитат

Примерно, сънуваш, че пътуваш, отиваш на море, срещаш някого, говорите... Имам изненада за теб - целият този сън не трае наистина, колкото едно пътуване, разговор, ваканция. Всъщност той може да бъде създаден в главата ти за секунди. Примерно - точно преди да се събудиш.

Да , знам и това се опитват да докажат сега.
Да докажат , че по време на клиничната смърт реално съществува Изживяване извън тялото , чрез материални доказателства.

# 655
Лекари от 25 болници във Великобритания и САЩ ще анализират усещанията на 1500 души, преживели инфаркт на миокарда, за да разберат дали хора без сърдечен пулс или мозъчна дейност са имали усещането за излизане от тялото си, дали са видели тунел с ярка светлина или са наблюдавали от тавана работата на лекарите.

Тригодишното изследване ще бъде координирано от Университета на Саутхемптън и по-специално ще събира разкази за сцени, които са могли да бъдат видени само отгоре. За целта на изследването учените са отделили специални рафтове в залите за реанимация. На рафтовете има снимки с изображения, които се виждат само от тавана. Ръководителят на изследването д-р Сам Парния казва:

"Ако можем да докажем, че съзнанието продължава да съществува, след като мозъкът не функционира, има вероятност то да е нещо отделно. Ако никой не вижда образите, това ще означава, че преживяванията близо до смъртта са илюзии или фалшиви спомени".

Според лекаря, който работи в интензивно отделение, науката още не е изследвала както трябва преживяванията в близост до смъртта.

"Противно на популярните схващания смъртта не е специфичен момент, а процес. Той започва когато сърцето спре да бие и белите дробове и мозъкът престанат да работят. Състоянието на медицински език се нарича спиране на сърцето".

Обяснява д-р Парния. При спирането на сърцето са налице и трите критерия за смърт. След това има период от няколко секунди до един час или повече, когато екипите за спешна помощ могат да успеят да задействат сърцето и да обърнат процеса на умиране.

"Усещанията на хората през този период на спиране на сърцето дават уникална възможност да се разбере какво ще усетим всички ние, докато умираме".

Допълва д-р Парния. Лекарите ще анализират мозъчната активност на 1500 души, преживели сърдечен инфаркт, и ще проверят дали те могат да си спомнят изображенията от снимките. В експеримента ще участват болници в Кеймбридж, Бирмингам и Суонси и девет американски болници.

-източник: www.actualno.com

# 656
Има една поговорка "никой не рита умряло куче"Като си толкова наясно знаеш ли колко хора са се въстановили по неговата програма.

# 657
Цитат

Да , знам и това се опитват да докажат сега.
Да докажат , че по време на клиничната смърт реално съществува Изживяване извън тялото , чрез материални доказателства.

Ами нека го докажат - това ще постави темата по доста по-различен начин. Simple Smile

Но за момента - ами не е доказано - поне не и по моите критерии. (Които - без да искам да те засегна - не са базирани на youtube.)

Има една поговорка "никой не рита умряло куче"Като си толкова наясно знаеш ли колко хора са се въстановили по неговата програма.

Не съм аз "наясно" с него. Информацията за лъжите за неговото образование е широкодостъпна. И на сайта на асоциацията на Русия по карате има опровержение на неговите твърдения. Не е някаква огромна тайна.

Иначе упражненията му са много полезни. Баща ми вече ги прави една година и се чувства много добре. Но по принцип физическите упражнения обикновено имат добър ефект.

Това не е променя факта, че този човек лъже за научните си титли и че покрай упражненията си прави маса пари от измислици и лъжи. Това просто е факт, съжалявам.

# 658

Така е още нищо не е доказано , но все пак има хора , които работят по въпроса. А клипчето от Ютюб е на един от тях - това е д-р Морз. Защо трябва да бързаш да отричаш преди да си чула какво има да каже невролога , който е правил дългогодишни изследвания?

# 659

Така е още нищо не е доказано , но все пак има хора , които работят по въпроса. А клипчето от Ютюб е на един от тях - това е д-р Морз. Защо трябва да бързаш да отричаш преди да си чула какво има да каже невролога , който е правил дългогодишни изследвания?

Аз не отричам нищо. Просто казвам, че нямам причина да вярвам засега, че има нещо повече от това, което се вижда с просто око. Когато се появи такава причини, нямам проблем да вярвам в друго.

И youtube не отричам. Но вероятно д-р Морз е публикувал и другаде - не само там? Предпочитам да не черпя единствено информация от youtube.

Това откакто мъжът ми се опита да построи perpetuum mobile по указания от там и строши 3 харддиска за целта, а вкъщи още се валят индустриални магнити от всякакъв калибър. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт