Какво има след смъртта?

• 562 647
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 660
Цитат

Това откакто мъжът ми се опита да построи perpetuum mobile по указания от там и строши 3 харддиска за целта, а вкъщи още се валят индустриални магнити от всякакъв калибър. Simple Smile
Laughing Прав е човека, ако не пробва как ще разбере става ли или не става.

Пуснах това клипче , защото беше първото което ми попадна  , но ето тук е блога на прословутия доктор http://spiritualscientific.com/DrMorseBlog/
Ако ти се чете - има интересни неща

# 661

Пуснах това клипче , защото беше първото което ми попадна  , но ето тук е блога на прословутия доктор http://spiritualscientific.com/DrMorseBlog/

А нещо научни публикации? В специализирани издания? Simple Smile

# 662

А нещо научни публикации? В специализирани издания? Simple Smile

Чети по-внимателно блога  - там пише, всичко което е издавал.Само въпроси задавате  и се опитвате да нападате.Скептиците имат същите доказателства , колкото и търсещите .Доказателства няма.
Ванга и Едгар Кейси са феномени ,които са световно признати. Дайте обяснения за тях.

Виждам ,че и на вас ви е интересно да видите , какво става отвъд.Обаче само със задаване на въпроси , на които не четете отговорите няма да стане. newsm78

Както и да е , въпросът за мен остава отворен.

# 663

И да прочетем малко за всесилната наука , на която всички ние нивеещи в 21 век сляпо вярваме.
Какво знае тя? Shocked

загадките вече са на друго ниво, достъпно само на тесните специалисти и затова много от тях остават неизвестни за обикновенните хора. Впрочем, ето и някои от тях, за които аз знам:

1.Нямаме никаква представа какво има извън границите на наблюдаемата вселена - Метагалактиката.

2.Не знаем какво е било до Големия взрив, родил нашата разширяваща се Метагалактика и какво го е предизвикало.

3.Антропният принцип - Учените са забелязали, че стойностите на основните физически константи в нашия свят съответстват точно на величините, необходими за възникването на човека. Ако само една от тези константи беше малко по-различна, развитието на живот и разум в нашата Метагалактика щеше да е невъзможно.

4.Тъмната маса и тъмната енергия – Тъмната енергия съставлява приблизително 70 процента от пълната енергия (или маса) на Вселената. Второ по големина в енергията или масата на Вселената е тъмното вещество, или тъмната материя - тя е около 25 процента. Обикновенното вещество от протони, неутрони и електрони, което познаваме донякъде, съставлява само 4-5 процента от пълната енергия/маса на Вселената.

Вече е известно, че тъмната материя се състои от нерелативистски частици, тоест от частици, движещи се със скорости, малки във сравнение със скоростта на светлината. Но що за частици са те, не е известно. Може само да се твърди, че това не са "обикновенните" частици, от които се състоят окръжаващите ни предмети, а също така планетите, звездите (и ние самите); тоест това не са протони, нито неутрони, нито електроны. Фундаменталната физика може да предложи за ролята на частици на тъмната материя само хипотетически частици, които никога още не са наблюдавани в лаборатория. Те трябва да бъдат, преди всичко, масивни - 100-1000 пъти по-масивни от протона. Те не трябва да обладават електрически заряд и въобще да не участвуват в електромагнитните взаимодействия. Те също не трябва да участват и в силното ядрено взаимодействие; разрешено им е само слабото ядерное взаимодействие (отговорно, например, за бета-распада на атомните ядра) и, разбира се, гравитационното взаимодействие.

Тъмната енергия е още по-непозната. Тя е тъмна поне в два смисъла: Първо, тя е невидима - не излучва светлина, не я поглъща и не я отразява. Второ, нейната физическа природа и микроскопическа структура са напълно неизвестни.

5.В историята на развитието на живота на Земята има една голяма загадка

Цели 3 милиарда години на нашата планета са съществували само прости едноклетъчни бактерии и водорасли. Те почти не еволюирали. И изведнъж, преди 635 милона години, нашата планета замръзнала. Ледове и снегове я покрили напълно, от полюсите до екватора, навсякъде се въцарила температура под минус петдесет градуса по Целзий. Това Велико заледяване продължило 12 милиона години. Стройните теории за невероятно по сила заледяване, независимо построени от Брайан Харланд от Кембридж и Михаил Будико от Ленинграда, който, впрочем, е показал, как такова заледяване вообще е могло да стане, не убедили много учени. В частност, защото, встъпвайки в такой процес, Земята, по общо убеждение, нямала шансове да излезе от него. Проблемът е в албедото - отразяващата способност на планетата. Когато Земята се покрива с лед, нейното альбедо нараства, приеманата от Слънцето топлина намалява, ледът става още повече и така нататък, до пълното заледяване на цялата планета. Възниква така наречената "положителна обратная връзка": замразяването се засилва и никакъв изход в обратна посока не се вижда. Но най-важният вопрос, който вълнува учените е: как така се е случило, че след такъв ледян удар, който напълно би убил живота на Земята, той (животът) в резултат не само се е възродил, но и създал други, по-развити форми, много по-сложни, отколкото бактериите и археобактериите, които царствали на Земята до Великото заледяване? При това, възраждането станало в съвсем кратки срокове, за някакви си няколко десетки милиона години!

В 1986 году Сун Вей-го открил в докембрийските отложения на Китай (в района на Хайнан в провинции Анхой) с въз­раст 840-740 милиона години богата фауна от макроскопически безскелетни животни. Тя била наречена по тради­ция “хайнанска биота”. Тя, обаче, исчезнала, без да остави потомци.

В края на докембрия – във вендския период (преди 620-600 милио­на години) съществувала богата фауна на удивителни безскелетни организми. Тя получила название “едиакарска”. Тя просуъществувала недълго: в края на венда вендобионтите напълно измрели, без да оставят след себе си преки потомци. Едиакарския експеримент е вторият в историята на Земята опит да бъдат създадени мно­гоклетъчни животни – но също завършил с неуспех.

# 664
Излиза, както че ли НЯКОЙ два пъти се е опитвал да подтикне развитието на живота на Земята! Бурзин дал на едиакарския и хайнан­ския опит остроумно определе­ние: “черновите на Господа Бога”. След първия опит всичко живо било унищожено от Великото заледяване, след втория загинали само многоклетъчните.

# 665

Накрая дошъл Кембрийският взрив: В началото на геологическият период Кембрий - преди 550 - 530 милиона години природата просто полудяла. Темповете на еволюция били поне 20 пъти по-високи, отколкото през всички следващи периоди! Само за 3 - 5 милиона години възникнало огромно разнообразие от живи съшества които дали началото на всички основни типове съвременни организми. Тогава се появили около 100 типа живи същества, от които повечето измрели през изминалото време, но до ден днешен не се е появил нито един нов тип!

6.Най-голямата загадка е във всеки един от нас: Как се раждат мислите в мозъка на човек? По какъв начин се предават от едно място на друго в него? Как са закодирани? На тези въпроси, въпреки усилията на науката, засега нямаме отговор.

Простата вселена и «Мълчанието на научната общественност»

Как реагира науката на загадките, които я заобикалят? Един учен бе подметнал на шега: «ако фактите не подкрепят теорията, то тежко на фактите!». Истинският учен ще приеме загадката като предизвикателство, като нещо, което трябва да бъде изследвано и опознато. Но се оказва, че науката отдавна се е превърнала в административна организация където командват не «истинските» учени, а чиновници. А всяка бюрокрация има свойството да се бори против каквито и да са промени, в това число и научната. Това се изразява в игнорирането на всички загадки, които излизат извън рамките на общоприетия модел на света. За тях или не се говори, или се обявяват за измислици. Във много случаи, когато това е възможно, съществуващата теория просто се пригажда към новите данни, за да не се налагат радикални промени.

# 666

И да прочетем малко за всесилната наука , на която всички ние нивеещи в 21 век сляпо вярваме.
Какво знае тя? Shocked

Само глупаците вярват в сляпо, в каквото и да е. Да, науката не знае много неща - но хубавото е, че знае, че не ги знае.

Не си ги измисля от страх да не остане някое бяло петънце в подреденичкия ни мъничък модел на света в главите ни.

# 667

За щастие този въпрос остава отворен не само за теб. Мислила ли си как ще се промени живота тук ако някой успее да докаже поне едно от твърденията за "отвъдното"? Освен от факти хората се нуждаят от вяра и надежда, защо трябва да им бъде отнета!? 

# 668
  • Добрич

Само глупаците вярват в сляпо, в каквото и да е.

....

Не бих нарекла някого глупак, само защото сляпо вярва в нещо. От вяра до вяра има разлика... Понякога тези, които вярват в нещо са прави. Например една  майка може да има усещане какъв плод носи в утробата си /момче или момиче/ без за това да има научни доказателства. Просто да вярва сляпо, че е права. И действително да знае пола на бебето. В никакъв случай не бих я нарекла глупачка.

"Само глупаците вярват в сляпо, в каквото и да е."  - мисля, че това е твърде крайно мнение.  А животът не е само в черно и бяло.

# 669
Вела, според мен в примера, който си дала съвсем не става въпрос за сляпа вяра, а за изострена интуиция, различни неща са. Сляпата вяра, поне за мен, е да вярваш в нещо без изобщо да го подлагаш на съмнение и да търсиш доказателства за него, безкритично да приемаш нещо за вярно. Интуицията е друго нещо.

# 670
  • Добрич
Винаги се вслушвам в интуицията си и тя не ме лъже. Затова и вярвам сляпо. Рядко се е случвало да не я послушам и тогава събитията винаги са се развивали не в мой интерес.

# 671
Винаги се вслушвам в интуицията си и тя не ме лъже. Затова и вярвам сляпо. Рядко се е случвало да не я послушам и тогава събитията винаги са се развивали не в мой интерес.

Тоест имаш доказателства, че интуицията ти не лъже, следователно това не е сляпа вяра.  Wink И аз съм така.

# 672

"Само глупаците вярват сляпо, в каквото и да е."  - мисля, че това е твърде крайно мнение.  А животът не е само в черно и бяло.

Това беше в контекста на твърдението, че днешните хора сляпо вярвали в науката. В смисъл на сляпо доверие.

За майките - да, и аз съм съм имала силното усещане за пола на бебето и не сбърках. Но познавам и доста жени, които са сбъркали в това си усещане.

И тук не става въпрос за сляпа вяра. Защото въпреки усещанията, питаме на прегледите какъв ще е пола - преди да се втурнем да решим детската стая в розово и пайети. Нали?

# 673
  • Варна

Е, в случая с пола на бебето винаги е 50/50. Аз бях от тези, които бяха 100% сигурни, въпреки УЗ, сънувала бях детето, то ми говореше на сън няколко пъти, единствено мъжко име бях избрала, но ... не познах, роди се момиченце.
Втория път също бях абсолютно сигурна - познах.

А защо бързаме? Защо нямаме търпение, защо искаме науката да отговори на всички въпроси? Тя си работи, бавно, скучно и неумолимо. Няма нужда да бързаме. Няма да се възнасяме я!

# 674

За щастие този въпрос остава отворен не само за теб. Мислила ли си как ще се промени живота тук ако някой успее да докаже поне едно от твърденията за "отвъдното"? Освен от факти хората се нуждаят от вяра и надежда, защо трябва да им бъде отнета!?  

Да , мислих  Rolling Eyes

Вариантът ,който съвременната наука предлага единствено може да докара - това , което съществува днес в нашата Родина - живеем , като животни ,караме се , по-силния малтретира по-слабия, всеки гледа да открадне, да прецака, да си хвърли боклуците на улицта, да изневери и да скапе семейството си ,да не гледа децата си и т.н. Всеки може да продължи това изречение ,защото всички са засегнати по-някъкъв начин. Според мен всичко това ,е поради причината , че човекът смята ,че животът е един и сме в ролята на жертвата - онеправдани и прецакани и затова ще правят каквито си простотии искат .

В държавите , в които хората са вярващи виждам, какво спокойствие цари и какво уважение има.За съжаление в БГ няма такова нещо.

Затова е била много хубава ролята на религията в миналото - да предлага морални норми ,докато и тя не е започнала да управлява като тиран. И това е не за друго , а поради това ,че се ръководят от хора. Аз лично , не отхвърлям вероятността да съществуват положителни същества , като Аватарите- Христос ,Буда и др. , чиято енергия е запазена и отвъд.

Ако има твърдо знание за един живот , в който нашето съзнание продължи да съществува ,макар и под друга форма (знам ,че звучи фантастично ) може би ще се замислим за действията си.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 11:15 от jumba

Общи условия

Активация на акаунт