Какво има след смъртта?

• 560 333
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 010
Цитат
Дами,да направим нова тема със заглавие"За смъртта,без религии.Гледната точка на атеиста"

Подкрепям напълно Peace От гледна точка на атеизма и науката.
От гледна точка на религията може тук. Влизаш, врътваш ръчката на латерната и гледаш какво става Joy

А нашите вибрации на какво се дължат? Кое кара чакрите да вибрират? Rolling Eyes

# 8 011

Сега ще се потопя в леген с вода, въпреки че имам фобия от вода, и ще стана праведно!
Надявам се даже, че ще избелея!
Хиляди благодарности! Hug
Чоми Simple Smile
черно засега Wink коте Grinning

Може и у вана с минерални соли да се топнеш..Може и в корито с домашна шльокавица..А може и джакузи с Дом Периньон..
Ама докат не те окъпе поп,черно ш'си седиш и тва е! smile3534

п.п.Всъщност..Ся като писах и се размислих..С Дом Периньон може и да стане.Не знам дали е ортодокс,ма е в играта.Все ще ти измисли нещо Wink

Зер така лесно се става то,от брюнетка на блондинка..  Crossing Arms

Цитат
Дами,да направим нова тема със заглавие"За смъртта,без религии.Гледната точка на атеиста"

Подкрепям напълно Peace От гледна точка на атеизма и науката.
От гледна точка на религията може тук. Влизаш, врътваш ръчката на латерната и гледаш какво става Joy

А нашите вибрации на какво се дължат? Кое кара чакрите да вибрират? Rolling Eyes

Еми..Ън,нали по-напред говорихме за филма на Браян Грийн.
Струните.
Всичко е вибрация,бе човек..Абсолютно всичко.Няма нищо което да е в пълен покой и стазис.
Просто разликата е във степента на вибрациите.Отделно зависи от индивидуалния апарат с който боравиш.В момента човешко тяло,което е доста ограничено от към възприятия.
Примера със спицата..Колкото по-бързо се върти,толкова по-неподвижна изглежда тя за окото.Но колкото поовече се забавя,толкова по-ясно виждаме нейното движение и детайлност.

Възприемаме атома като"твърда станционарна"частичка,но атомът далеч не е най-малкият градивен елемент.Той е изграден от още по-малки частици,които са в постоянно движение.Никакъв покой.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 10:41 от ae

# 8 012
  И аз така-дори се самоопределям като християнка.Посещавам църквата, паля свещ за здраве, да благодаря, и т.н., кръстени сме, имам икони в къщи...Но не чета и не приемам текстовете, които цитира тук Серафима.За мен в по-голямата си част не са Божие слово, а писания, които са преиначавани в течение на дълги години, с цел да служат на определени интереси.Молитвата, независимо на какъв език и на каква религия се уповава, е еднакво силна.Тогава, когато в нея присъстват думите "Моля", "Благодаря", "Любов", "Прости ми"..., и когато се изрича с дълбоки чувства, върши чудеса.Освен това смятам, че Бог си е Бог, без значение кой как го нарича. И съответно и аз приемам съвсем нормално всяка религия, стига да не подтиква към някакви крайности.
  Скоро четох първата книга на Крион /Чрез Лий Карол/.Това, което той казва за християнството, за мен е пълна истина.

Не се самоопределям и като християнка, на църква по принцип не ходя, свещи не паля, иначе съм кръстена. Чета текстовете и се интересувам от гледните точки на християните. Прекарала съм много часове в християнски форуми и моето заключение е, че тези хора са много тесногръди и прекарват по-голямата си част отричайки факти и съдейки другите. Имаше един, който се опитваше да убеди другите, че видиш ли, Слънцето се върти около Земята Shocked . Пускаше някакви схеми на Слънчевата система на Тихо Брахе, астроном от преди 500 години Shocked . Такова невежество не мога да позволя, затова седнах да обяснявам, защо това не е възможно.

Колкото до молитвите, във филма на BBC The End of God?: A Horizon Guide to Science and Religion показваха, че при християнска молитва и будистка медитация се активира един и същ регион в мозъка. Та, дотук бяхме с демоните Grinning !

# 8 013
Ако сте гледали филма"Великата тайна на водата",там казаха,че когато човек се моли,при това без значение на какъв език или пък каква вяра изповядва,стига наистина да е вяра...
Та когато човек се моли,вибрацията му е 7,8 херца.Мисля,че се получава нещо като изпадане в лек "транс"когато се вглъбиш в себе си..
7,8 е и Шумановия резонанс.Във филма,показваха,че тези вибрации всъщност,променяли клъстерите на водата.Това е и принципа на"светената вода",която между впрочем всеки може да си направи,при това доста по-успешно от мнозина попета,дет без вяра на пияно мрънкат под нос,и после ти я шиткат по 2,50 половинката...Щот нали..Безплатен обяд нема Naughty.
А тя после вземе,че зеленяса а попето ти се накара,че си я държал на слънце и за туй зеленясвала.  Crazy
Отделно тялото ни е до 90% вода...

Гледах филма за водата още преди 3 години, но до колкото знам официалната наука го отрича, тъй като замразяването на водата не било извършено както трябва, или нещо такова. Което всъщност не ми пречи да си направя експеримента с бурканите с ориз и вода Grinning .

Колкото до честотите, имам няколко файла с честоти от поредицата BrainSync, мисля, че действат, освен ако не е плацебо ефект. Мантрите ми се струва, че са на същият принцип.
Впрочем, операта и класическата музика удължава живота при мишки, та предполагам и те са на някакви високи честоти и е добре да се слушат.

# 8 014
Водата получава различна структура според въздействието. Така че не е все едно каква е молитвата - будистка, християнска или друга
http://www.ngorschar.com/publ/narodnaja_medicina/struktura_vody/ … uzykoj/88-1-0-318.
Светената вода не се разваля.

По отношение на атеизма, очевидно е, че се прокарват определени идеи под маската на атеизъм Ако направите нова атеистична тема, прокарваща определени идеи, пак ще се включа.

На занимаващата се с рейки - християнските църкви отхвърлят рейки, това е. Ако се самоопределята като християнка, замислете се.

Има си етичен код, който включва социални и индивидуална дисциплина. Нарича се Яма и Нияма. Яма включва това да не нараняват човешки и други живи същества, доброта, любезност, говорене на истината, да не се краде, сексуална отговорност, въздържане от алчност. Нияма включва скромност, смирение, чистота в това отношение незамърсеност с омраза, страст, гняв, похот, алчност, заблуда и гордост, както и оценяване на притежанията, а не страдане по това, което човек не притежава.
Всичко тези неща се смятат за добродетели.
За хиндуизма, не противоречи ли на горното кастовата система? Тя напълно забранява преминаване от каста в каста. Информирайте се за кастата на недосегаемите. Кастовата система е и на расов принцип.
Част от хиндуизма е и астрологията.

Убийство, самоубийство и 300 опожарени къщи заради сватба
Булката загуби съпруга си и баща си
http://novinar.bg/news/ubijstvo-samoubijstvo-i-300-opozhareni-ka … NDM0NjsxMDI=.html

# 8 015
Водата получава различна структура според въздействието. Така че не е все едно каква е молитвата - будистка, християнска или друга
http://www.ngorschar.com/publ/narodnaja_medicina/struktura_vody/ … uzykoj/88-1-0-318.
Светената вода не се разваля.

Верно ли?
Щото имам една с която се сдобих срещу 2,50 от един поп,и тогава бях мноо ядосан,че тряя да си плащам..Ама сега като прочетох от писанията ти,че и според"духовните закони"трябва цакане на кинти и се успокоих.
Отлежава 4 години,зеленясала е яко,и вони на блато,ма старците дома,не дават да я хвърля.
Обаче,ако кажеш,поемам риска от старческия гняв и ще ти я донеса да я изпиеш. Mr. Green  

И разбира се,че не е едно и също каква е молитвата.
Бахайската е къде,къде по-силна от християнската! Laughing

# 8 016
Верно ли?
Щото имам една отлежава 4 години,зеленясала е яко,и вони на блато,ма старците дома,не дават да я хвърля.
Обаче,ако кажеш,поемам риска от старческия гняв и ще ти я донеса да я изпиеш. Mr. Green  
Чувала съм за случай, когато такава вода се развалила, защото някой в дома се занимава с окултни практики. Отделно от това, зеленясването (т.е. алгии във водата) не означава задължително влошени питейни качества (вмирисване, вкисване и т.н.). Някои хора дори си отглеждат такива алгии за здраве. Виж темата по въпроса в подфорум Хомеопатия, алтернативна медицина.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 14:54 от Серафима

# 8 017
Верно ли?
Щото имам една отлежава 4 години,зеленясала е яко,и вони на блато,ма старците дома,не дават да я хвърля.
Водата се разваля, когато някой в дома се занимава с окултни практики. Отделно от това, зеленясването (т.е. алгии във водата) не означава задължително влошени питейни качества (вмирисване, вкисване и т.н.). Някои хора дори си отглеждат такива за здраве. Виж темата по въпроса в подфорум Хомеопатия, алтернативна медицина.
Хм..

Трее питам старците дали не фърчат нощем Mr. Green

Дами,пускам нова тема,щото тък спасение от бесовете нема.
Заповядай там.
Народа си го е казал.По-умният отстъпва Mr. Green

# 8 018
На занимаващата се с рейки - християнските църкви отхвърлят рейки, това е. Ако се самоопределята като християнка, замислете се.
Църквата няма пропусквателен режим.Ако имаше, 99% от посещаващите я нямаше да могат да влязат.Защото такива като теб са много малък процент от населението / и слава Богу, че е така/.

# 8 019
Нова тема "За смъртта без религии"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=741719.msg26323357#msg26323357

# 8 020
http://www.pravoslavieto.com/inoverie/reiki/
Ето тук има още информация за рейки.

http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?p=23297
Дискусия за рейки
"Аз лично Рейки само съм ги чувал, но в това няма нищо чудно - окултни учения колкото искаш. Аз самия съм се занимавал с окултизъм и мога да потвърдя колко далеч е от християнството. Има поне още поне 2-ма като мен във форума, но май и те не са се занимавали точно с рейки. Това обаче не е важно - окултните учения са десетки (а може би и стотици?) хиляди и няма смисъл да се занимаваме с всяко от тях поотделно. Много по-добре е човек да съсредоточи усилията си в познаването на истината - тогава всички лъжи лесно се разобличават.
Тогава не е необходимо някакво детайлно познаване или чудене - обикновено е достатъчен само 1 поглед за да се прецени учението. В случая истината според мен става пределно ясна дори само от кратката "защита" на въпросното учение. Ако искаш можем да я разгледаме по точки."

И т.н.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 15:23 от Серафима

# 8 021

Писах, но харпията ме изпревари и оспами още първата страница. Трябва непрекъснато да сигнализираме на модератор. Да се надяваме, че от утре ще има предупреждения за спам.

# 8 022

Писах, но харпията ме изпревари и оспами още първата страница. Трябва непрекъснато да сигнализираме на модератор. Да се надяваме, че от утре ще има предупреждения за спам.

Искрено се надявам модераторите,да се"самосезират"защото..Случая е много тежък!
Ще се въздържа от всякакви епитети,Ън,само ще ти кажа,че няма тема с нейно участие,която да не е ос*ана с религиозен булшит.
Включително и темата за бежанците Tired

п.п.Обаче мисля,със заглавието резнахме крилата на всякакви религиозни набези newsm78

# 8 023
http://www.pravoslavieto.com/inoverie/reiki/
Ето тук има още информация за рейки.

Аз лично Рейки само съм ги чувал, но в това няма нищо чудно - окултни учения колкото искаш. Аз самия съм се занимавал с окултизъм и мога да потвърдя колко далеч е от християнството. Има поне още поне 2-ма като мен във форума, но май и те не са се занимавали точно с рейки. Това обаче не е важно - окултните учения са десетки (а може би и стотици?) хиляди и няма смисъл да се занимаваме с всяко от тях поотделно. Много по-добре е човек да съсредоточи усилията си в познаването на истината - тогава всички лъжи лесно се разобличават.
Тогава не е необходимо някакво детайлно познаване или чудене - обикновено е достатъчен само 1 поглед за да се прецени учението. В случая истината според мен става пределно ясна дори само от кратката "защита" на въпросното учение. Ако искаш можем да я разгледаме по точки.

И т.н. Дискусия за рейки
Благодаря, все пак ти предлагам да оставиш на мен да преценя за себе си Е ли е вярно това, или не.Запознала съм се с достатъчно литература по този въпрос, вкл. и с научните изследвания в тази област.Мнението на църквата и на разни попове не ме интересува особено.Между другото скоро четох за един от тях, който лекува с помощта на духовна енергия....Пардон, не той лекува, а Бог.Точно както е и при Рейки-практикуващите.Май се мери с различен аршин....

# 8 024

Има си етичен код, който включва социални и индивидуална дисциплина. Нарича се Яма и Нияма. Яма включва това да не нараняват човешки и други живи същества, доброта, любезност, говорене на истината, да не се краде, сексуална отговорност, въздържане от алчност. Нияма включва скромност, смирение, чистота в това отношение незамърсеност с омраза, страст, гняв, похот, алчност, заблуда и гордост, както и оценяване на притежанията, а не страдане по това, което човек не притежава.
Всичко тези неща се смятат за добродетели.
За хиндуизма, не противоречи ли на горното кастовата система? Тя напълно забранява преминаване от каста в каста. Информирайте се за кастата на недосегаемите. Кастовата система е и на расов принцип.
Част от хиндуизма е и астрологията.

Убийство, самоубийство и 300 опожарени къщи заради сватба
Булката загуби съпруга си и баща си
http://novinar.bg/news/ubijstvo-samoubijstvo-i-300-opozhareni-ka … NDM0NjsxMDI=.html

Тц, потърси в гугъл повече за Масуро Емото и ще откриеш, че експериментите му не са контролирани по никакъв начин. Например тук - http://is-masaru-emoto-for-real.com/

Ето тук може да прочетеш какво казват самите индийци за кастовата система и "недосегаемите" - http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071001050552AAVKHLt. Още едно обяснение за кастите - http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100902175153AAFG9H6.
И не, горното не противоречи на моралният и етичен кодекс.

И какво като част от индуизма е астрологията ? Само вие може да кажете, че астрологията е ерес. Добре, че не ми пука Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт