Какво има след смъртта?

• 560 508
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 995
Мда, винаги и навсякъде е кой ще надвие - войнстващата наглост или възпитаното тихо присъствие. Ще го гледаме на живо и ще участваме box  smile3540

Thinking newsm78

Всъщност няма нужда чак от толкова усилия, всичко е относително- рекъл симпатизантът на учителя Дънов и разрешил по научно въпроса : smile3553

Joy Joy Joy Joy

# 7 996
Реших да викам Айнщайн като авторитет, макар че те не слушат авторитета си, Христос, който им е казал:'' Не съдете, за да не бъдете съдени, защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери, и с каквато мярка съдите, с такава ще ви съдят!''
Аз не бих седнала да защитавам ни Христос, ни Буда, щото те немат нужда от защита. И изобщо и въобще истината нема нужда от защита, ама хич.
Пък аз ако искам исляма ще приема и ще надявам на 72 девственика след смъртта,/72 пъти  Heart Eyes/ Joy щом ми е кеф да си вярвам. Този форум не е православен.
А филмът от Миракъл аз го гледах още когато го копна Амбър, макар да е мноу разтеглен. На мен ми допада, аз такова развитие бих искала за себе си. Имаше и безплатна клиника. Чудя се на никого ли не му прави впечатление, че здравеопазването требва да е безплатно? Ето, тва здраве-търговия също е част от тежките условия на земята, мдам...

# 7 997
Точно както в старогръцките легенди и митове, така и в индуските, се губи представата за добро и зло. И не ми казвай, че това не било хиндуизъм. Всяка религия е съвкупност от текстове и практики. Християните правят много неща, които не са описани в Библията. Особено шокиращ ми е култът към лингам и йони (мъжки и женски полов орган).
http://www.sacred-texts.com/evil/hod/hod09.htm

По отношение на толерантността, по-добра дума е "толерастия".

Вече сме в новозаветните времена.

По отношение на осъждането, ереста и инславието определено трябва да се осъдят.

За светостта няма как да ни се срещнат разбиранията.

Затъваш като пиле в калчища hahaha. В индуизма доброто и злото перфектно се разграничават, в това бъди сигурна. Казах ти, че при индуистите тази практика на човешки жертвоприношения, не е приета, но ти продължаваш да говориш едно и също. Това са отделни случаи.

И да, най-лесно е да се игнорират Старозаветните писания, защото не говорят добре за вашата религия Laughing , но когато говорите за хомосексуалисти и врачки, все към Старият завет се обръщате. Избирате си това, което ви харесва и това, което искате да видите. Така е най-лесно.

Не ме интересува, че ни съдиш, ти не си капацитет. Аз нито съжалявам за мнението си, нито смятам, че другите в темата ще съжаляват или пък, че ще се почувстваме осъдени.

За светостта, да, определено няма как да сметна една книга пълна със заповеди за убийства с камъни, изтребвания, посичания с меч и прочие щуротии, за святост.

# 7 998
А аз няма как да приема разрушителни практики. Колкото повече научавам за езичеството, толкова повече разбирам Стария Завет.

В индуизма доброто и злото перфектно се разграничават, в това бъди сигурна.
Описанията на индуските идоли - как са се родили, как живеят, как се държат съпрузите помежду си и т.н. са си като старогръцките легенди и митове. Съжалявам, но това не може да се отрече. Пример - Дурга http://en.wikipedia.org/wiki/Durga

Би ли ми посочила къде в хиндуизма се дефинира кое е добро и кое е зло в някакви точни рамки? В християнството има 10 заповеди, има гибелни страсти. В хиндуизма кое определя доброто и злото?

Гледах един документален филм в Индия за един храм, посветен на плъхове. Тези плъхове го обитаваха, а хората ходеха на поклонение. Имаше един човек който им се кланяше и си взе и яде от храната на плъховете, предполагам, за да се освети. Може би смятат, че са проявление на някакъв идол. Не помня какво точно беше обяснението за преклонението пред плъховете.

Само като ги видя идолите и ме хваща страх - с тези много ръце, животински глави, кали пък с черепите и т.н.

Тук индуси и християни обсъждат греха в хиндуизма. Много ми е мъгляво. Те смятат, че душата е незнаеща и затова прави грешки. Но нямат точен критерий за неправилно поведение. http://www.hindudharmaforums.com/showthread.php?t=5546

Не съдя хората. Смятам, че всеки живот си има своите безброй предизвикателства. От ае запомних едно - че би дал орган на детето си, въпреки страховете си. Пънки каза, че бебетата се раждат добри. А за теб разбирам много добре, че когато нещо, в което дълбоко вярваш се атакува, не се чувстваш добре. Съдя заблудите. И това не ми доставя особено удоволствие, но се налага. Надявам се да ме разбереш.

Книгата Дъновизмът - прикрит сатанизъм http://www.sveta-nedelia.org/ocms/export/sites/svetanedelia/lm/b … anov-broshura.pdf

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 01:55 от Серафима

# 7 999
Описанията на индуските идоли - как са се родили, как живеят, как се държат съпрузите помежду си и т.н. са си като старогръцките легенди и митове. Съжалявам, но това не може да се отрече. Пример - Дурга http://en.wikipedia.org/wiki/Durga

Е, и ?!

Би ли ми посочила къде в хиндуизма се дефинира кое е добро и кое е зло в някакви точни рамки? В християнството има 10 заповеди, има гибелни страсти. В хиндуизма кое определя доброто и злото?

Има си етичен код, който включва социални и индивидуална дисциплина. Нарича се Яма и Нияма. Яма включва това да не нараняват човешки и други живи същества, доброта, любезност, говорене на истината, да не се краде, сексуална отговорност, въздържане от алчност. Нияма включва скромност, смирение, чистота в това отношение незамърсеност с омраза, страст, гняв, похот, алчност, заблуда и гордост, както и оценяване на притежанията, а не страдане по това, което човек не притежава.
Всичко тези неща се смятат за добродетели.

А за теб разбирам много добре, че когато нещо, в което дълбоко вярваш се атакува, не се чувстваш добре.

Нищо не си разбрала значи. Аз не съм индуистка, нито съм будистка, нито спадам към някое от произлизащите от тези религии учения. Това обаче не значи, че ще стоя отстрани и ще гледам как оплюваш всичко, което не е християнско.

# 8 000

Нищо не си разбрала значи. Аз не съм индуистка, нито съм будистка, нито спадам към някое от произлизащите от тези религии учения. Това обаче не значи, че ще стоя отстрани и ще гледам как оплюваш всичко, което не е християнско.
  И аз така-дори се самоопределям като християнка.Посещавам църквата, паля свещ за здраве, да благодаря, и т.н., кръстени сме, имам икони в къщи...Но не чета и не приемам текстовете, които цитира тук Серафима.За мен в по-голямата си част не са Божие слово, а писания, които са преиначавани в течение на дълги години, с цел да служат на определени интереси.Молитвата, независимо на какъв език и на каква религия се уповава, е еднакво силна.Тогава, когато в нея присъстват думите "Моля", "Благодаря", "Любов", "Прости ми"..., и когато се изрича с дълбоки чувства, върши чудеса.Освен това смятам, че Бог си е Бог, без значение кой как го нарича. И съответно и аз приемам съвсем нормално всяка религия, стига да не подтиква към някакви крайности.
  Скоро четох първата книга на Крион /Чрез Лий Карол/.Това, което той казва за християнството, за мен е пълна истина.

# 8 001
Кое е свято, човешките жертвоприношения на Кали, храмовата проституция (виж индийските храмове със секс пози) или човешките жертвоприношения на идола на злото (например славянския Чернобог)?
Знаеш ли колко много информация излиза за тези приношения на Кали дори днес?
(Щом споменаваш дохристиянските религии)?

Е те и Елохим(боговете) са си вземали за жена от човешките дъщери,кой която си хареса!
Ама после божето разбира се,пак обвинява хората в разврат.

Все едно зрял човек,да влезе в детска градина,да се изгаври с всички дечица там,и после да ги обвини в разюзданост и разврат. hahaha hahaha hahaha hahaha

Дами,да направим нова тема със заглавие"За смъртта,без религии.Гледната точка на атеиста" newsm78

# 8 002
 ooooh!Луд умора нема. Mr. Green
Аз пък нема да и се оправдавам на мрачната личност с черните кръстове, символи на страданието! Stop Хайде нема нужда!
Ако искам ще бъда сатанистка, зороастрийка, кетцълкоатълистка, юдейка, сунитка, шаманка...квото си ща!
Толкова разнообразни форми на потисничество са измислили хората, толкова манипулация със страха от смъртта и всичко непознато! Ами ако утре влезе в темата некой изпушил католик и напише 100 идиотски поста със заплахи как нема да идем в рая без последно причастие?
Аллах акбар, Серафима, Аллах акбар! Peace
 Simple Smile

# 8 003
# 8 004
Ако искам ще бъда сатанистка, зороастрийка, кетцълкоатълистка, юдейка, сунитка, шаманка...квото си ща!
Толкова разнообразни форми на потисничество са измислили хората, толкова манипулация със страха от смъртта и всичко непознато! Ами ако утре влезе в темата некой изпушил католик и напише 100 идиотски поста със заплахи как нема да идем в рая без последно причастие?
Аллах акбар, Серафима, Аллах акбар! Peace
 Simple Smile
Точно така! Hug

# 8 005
.Молитвата, независимо на какъв език и на каква религия се уповава, е еднакво силна.Тогава, когато в нея присъстват думите "Моля", "Благодаря", "Любов", "Прости ми"..., и когато се изрича с дълбоки чувства, върши чудеса.

Ако сте гледали филма"Великата тайна на водата",там казаха,че когато човек се моли,при това без значение на какъв език или пък каква вяра изповядва,стига наистина да е вяра...
Та когато човек се моли,вибрацията му е 7,8 херца.Мисля,че се получава нещо като изпадане в лек "транс"когато се вглъбиш в себе си..
7,8 е и Шумановия резонанс.Във филма,показваха,че тези вибрации всъщност,променяли клъстерите на водата.Това е и принципа на"светената вода",която между впрочем всеки може да си направи,при това доста по-успешно от мнозина попета,дет без вяра на пияно мрънкат под нос,и после ти я шиткат по 2,50 половинката...Щот нали..Безплатен обяд нема Naughty.
А тя после вземе,че зеленяса а попето ти се накара,че си я държал на слънце и за туй зеленясвала.  Crazy
Отделно тялото ни е до 90% вода...

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 10:26 от ae

# 8 006
Намасте! Grinning Peace
Ами аз ще пробвам да заредя вода некой път, като ми дойде отвътре, ама трябва да видя как се измерват херцовете. newsm78

# 8 007
Намасте! Grinning Peace
Ами аз ще пробвам да заредя вода некой път, като ми дойде отвътре, ама трябва да видя как се измерват херцовете. newsm78
Хич не ти трябва да мериш нищо..Ако се вярва на"легендите"в момента Шумановия резонанс достига 13 н. Което ме навежда на мисълта,че това се случва със всичко на планетата.Това са вибрациите Пънки,и те стават все по-бързи.Етап от еволюцията просто.

Водата можеш да си заредиш и с молитва,или пък ако залепиш на нея етикетчета с думи като"Любов,благодарност,хармония"и т.н

А най-лесно е като просто я оставиш на слънце .Всъщност..Това е и най-ефективният начин.
Мъртвата минерална вода става жива,само след няколко часа на слънчева светлина.

п.п.ъъъъъ,срам не срам..Признавам,че в"християнския си период "окачвах разпятие на тубата от 10л Crazy
Идеята е да заредите водата с положителна енергия.И ако за някой Сатана предизвиква положителни трепети,то няма проблем и да си лепне негова снимка на шишето.Кой квото го влече..

Препоръчвам филма.Много е интересен.А японците от години си продават бутилираната вода с надписи"Любов и благодарност".Този факт,помня бе отбелязан във вечерните новини с доза насмешка,разбира се..

http://www.youtube.com/watch?v=Lz_4LiM8cuM

# 8 008
В you tube има музика и звуци с различна честота-http://www.youtube.com/watch?v=KzVfwAhGcJ4
Има теории, че различните честоти влияят на организма-клетките-ДНК по определен начин.

Филма за водата е много хубав и обяснява много неща, и аз го препоръчвам. Hug

# 8 009
Писмо
до кака Серафима
от Чоми
 Пиши, како! Пиши, пиши, не ги слушай тез, аз те чета и попивам мъдрост и благочестие! Party
До скоро медитирах и си острих ноктите на постелка на йога, виновато съм... Cry
Спях си до статуйка на Буда под диплома за рейки. ooooh! ooooh! ooooh!
Сигурно затва по цяла нощ бегах насам-натам като бесноватичко, леееле, какоооо!  Mr. Green
Изчетох всички ти постове, цяла нощ сричах линковете ти, мноу съм се наплашило от тези шизофреници, бесновати, грешници, дяволи Twisted Evil, демони, сън не ме хваща. Sad
Сега ще се потопя в леген с вода, въпреки че имам фобия от вода, и ще стана праведно!
Надявам се даже, че ще избелея!
Хиляди благодарности! Hug
Чоми Simple Smile
черно засега Wink коте Grinning
http://prikachi.com/images/429/6629429a.jpg
Ааа, оки, ще кажа на кака Пънки да чете за Шумановия резонанс и да гледа филма, а аз ще чета Серафима! Crossing Arms

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 10:29 от Пънки

Общи условия

Активация на акаунт