Какво има след смъртта?

• 560 050
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 055
Мамам-ам, това, което пишеш, го открих съвсем случайно чак като се пенсионирах и вече нямах толкова задължения. Свободното време и възможността да не си отговорен за един куп натоварващи те глупости, ти дават и свободата да живееш както ти се иска на момента, а не както се налага. Забавленията и безотговорността, в добрия смисъл на думата, са това, което помага да преоткриеш детето в себе си. За съжаление малко хора могат да си позволят да живеят както им се иска във всеки момент. За завиждане са тези, които по някакъв начин са успели да го постигнат, или има кой да им даде свободата за такъв живот, нагърбвайки се с отговорностите. Другото е само в сферата на пожеланията. Пожелавам го на всички Grinning

# 8 056
  • София - Рим и обратно
А нали често се казва, че трябва да бъдем като децата, да запазим и преоткрием детето в себе си.
Моето си е в мен все още Simple Smile. Когато слушам 13 годишната си дъщеря да се кикоти с някоя приятелка ми идва и на мен да се разхиля като тиква на глупостите им, наистина ми е смешно. Но мъжът ми казва, че е нелепо и да се сдържам Embarassed. Е, сдържам се, ама много трудно Laughing.

# 8 057
Филм за Живота след смъртта. Разказва жена, преживяла клинична смърт.
Дължина 3:06:18
Жизнь после смерти. У черты вечности
Скрит текст:

# 8 058
А аз чак сега осъзнах, че съм загубила или забравила това дете в мен.  ooooh!
Странното е, че си спомням много неща от детството и това ми помага да разбирам лесно сина си, но вече като че ли малко, да не кажа изобщо не се забавлявам. Но е хубаво, че го осъзнах - ще се опитам да се преоткрия  Grinning Мисля си, че ако си спомня за аз-детето повече неща, ще разбера и повече за моя голям Аз - нали децата помнели повече за живота преди смъртта/ инкарнацията  Simple Smile
Не знам как е при вас, но за мен детето ми постоянно ми помага да уча нови неща. Добре че не го знае, че може да се възгордее  Mr. Green /но може и да знае - още е малък и кой знае какви неща знае/

П.п така като се замисля - не е съвсем вярно, че не се забавляван. Някои потребители във форума е забавляват искрено с упоритото си циклене  tooth

# 8 059
  • Русе
  Извествайки малко темата, но няма как точно в този форум. За нас съм категорична, че учителят е малкият, аз само гледам да си науча уроците. Обаче въпреки, че е доста интуитивен и сетивен, мистиката за него е само интересни и необичайни неща, които интригуват въображението.  Не мога да разчитам и да придавам особена важност на някои от изявленията му по въпроса, защото съм забелязала,че се влияе от информацията и е склонен да си фантазира. Та според мен виждаме това, което искаме.

# 8 060
Филм - Встреча с вечностью - Среща с вечността - БГ субтитри
Преживяна временна смърт - разказ
Времетраене: 2:06:26
Скрит текст:

Филм Послание с небес
Разказ за преживяното по време на клинична смърт
Времетраене 1:25:17
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 13:38 от Серафима

# 8 061
Благодаря на Серафима за душеспасителните филми.

Странни са някои реакции, хем се задават въпроси, хем като им се отговори, отговорите не им харесват. Сякаш са си намислили какви отговори трябва да получат предварително. Всичко това ми напомня на случка от Евангелието, където се казва "Род лукав и прелюбодеен знамение иска..."

Искахте отговори, получихте ги. Този, който ги дава, не е виновен, той е само вестоносец и посредник. И цялата злоба се излива върху него.

И още нещо, тези които проповядват какви ли не духовни тинтири-минтири, врели-некипели и прочее "духовни" галимации, не се засрамват, а тези които говорят истината, трябва да се срамуват, да се смушат в миша дупка, да се чувстват натрапници, разрушители на някакъв имагинерен "мир", само защото са по-малочислени? Откога количеството е мерило за качество? Всичко това е крайно несправедливо. Което и ме накара да се обадя, не че смятам, че ще форматирам някого, а да заявя ясно, че не се срамувам от убежденията си и както останалите имат право на такива, така и православните хора.

# 8 062
  • Русе
    Днес попаднах на една публикация, в която се говореше за нови изследвания с кучета. За загрижените само да кажа, че става въпрос за много деликатна работа, а не за тормоз и насилствени експерименти върху животни. Провеждат се доста задълбочени експерименти на мозъчната дейност и се открива аналогична последователност и реакция под формата на активиране на специфични мозъчни центрове както при хората - http://www.nytimes.com/2013/10/06/opinion/sunday/dogs-are-people … fb-share&_r=1
А и всеки, който е имал куче или коте може да се закълне, че става въпрос за индивидуалност и интелект.

Момичета, тролът си е довлякъл подкрепления. Моля игнорирайте, за да не влизаме пак в излишни полемики.  Peace

# 8 063
 Hug

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 14:29 от miracle_today

# 8 064
Моля те, редактирай си поста, те са тролове, нищо повече.

# 8 065
  • София
A m b e r,

100% съм убедена, че животните имат в по-голяма или по-малка степен индивидуалност и характер. Израснах с една великолепна Немска овчарка. Той беше третото дете  вкъщи и се държеше почти "човешки", да не кажа, че превишаваше по интелект някои хомо сапиенс Wink Преживях изключително тежко загубата му и до ден днешен го сънувам от време на време, което ми действа много успокояващо.

# 8 066
Да, животните имат колективно съзнание и душа. Може би не е далече времето, когато ще имат индивидуална душа като нас. Противопоставянето на видовете не е в полза на никого обаче, още повече за стоящия по-ниско в хранителната верига. Все още хомо сапиенс е на върха, вкупом с всичките си уродливи издънки.

# 8 067
  • София - Рим и обратно
Нашето коте си се държи като истинско дете. А от малки котета изпада в ужас и се крие hahaha
Какво означава колективна душа?

# 8 068
Ми едно и също според мен, колективна душа и колективно съзнание. Колективно съзнание- осъзнават се не като индивидуалност, както ние, а само като представители на определен вид.

# 8 069
  • Русе
  От доста време ми се натрапва асоциацията на душата като пламък. Гледаш пламъка в един огън, кто че ли е самосотятелно езиче, извизащо се нгоре и търсещо материал, обаче си остава част от целия огън. 

Струва ми се, че животните са един вид емоцианална и духовна гъба или огледало на близкия хуманоид. Сякаш са приемник на част от душата ни. В много случаи кучето напомня по характер и външност на стопанина си.

Общи условия

Активация на акаунт