Какво има след смъртта?

• 560 032
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 220
http://psyhea.webnode.com/tochka/

Сайта още е в разработка,но приемам всякакви предложения за теми които да бъдат включени Grinning

# 8 221
Бих искала да се разпростра повече върху феномена "дежа вю". Това е усещане, че вече сме преживели нещо, което ни се случва и виждаме за пръв път.
Този феномен се появява с по-голяма честота при напрежение и умора.
Има епилептици, при които се явява интензивно преди припадък.
А има и хора, които са в хронично състояние на дежа вю. При тях са увредени слепоочните мозъчни дялове:

http://discovermagazine.com/2005/sep/psychology-of-deja-vu#.Ulp9fVOIQVc
If repeated bouts of déjà vu sound unsettling, imagine one that lasts all day. Christopher Moulin, O’Connor’s adviser at the University of Leeds, has been studying four patients with damaged temporal lobes who suffer from chronic déjà vu. They greet strangers like old acquaintances. They have no interest in watching television or reading the newspaper because they’re convinced they’ve seen everything before. When asked how they could possibly know events that have yet to occur, they often invent elaborate lies. One patient claims to sneak out at night and read newspapers in advance. When the wife of another asked him what was about to happen on a television show he claimed to have seen already, he replied, “How should I know?  I have a memory problem!”
Скрит текст:
http://www.puls.bg/health/mind/news_8769.html
 Почти всеки от нас в даден момент от живота си е изпитвал странното чувство на „вече преживяното“. Усещането най-често се отнася към областта на необяснимото, феноменалното, бива свързвано и с ясновидството.

За други това са преживявания от предишен живот, които, незнайно защо, в един конкретен и строго определен момент „решават“ да изплуват на повърхността на съзнанието ни.

Терминът „дежа вю“ идва от френски и означава „вече видяно“. Най-общо казано – в тези моменти ние имаме чувството, че се намираме на място или в ситуация, които вече сме преживели, знаем какво следва.  

Френският психолог – Емил Бойрак, който за първи път описва чувството в книгата си “Бъдещето на психоложките науки”, го определя като „припомняне на бъдещето“.

„Дежа вю“ обаче е обобщен термин на едно и също състояние, което може да се прояви в различни измерения. То се дели на:

дежа веци - означава „вече преживяно“ и се свързва със ситуация, която ни е позната. Знаем какви са участниците, гледката, репликите;
    дежа висите, или „вече посетено“, се отнася към географски местности. Това са моментите, когато въпреки че съзнанието ни казва, че никога не сме посещавали даден район, ние все пак имаме представа къде се намираме;
    дежа сенти означава „вече почувствано“ и описва вътрешно усещане, което идентифицираме като познато. То обаче по никакъв начин не е обвързано с конкретната ситуация в дадения момент;
    дежа реве се отнася към „вече сънуваното“ - усещането, че даден сън ни е познат, сънуван е и преди.

Всички тези преживявания се приемат като „нормални“, повечето от нас не ги възприемат като вид психическо заболяване или нарушение. Това се дължи главно на факта, че около 96% от хората сме изпитали подобни усещания, а те по никакъв начин не пречат на начина ни на живот.

Има обаче и форма на дежа вю, която може да трае по-дълго от обичайното и в някаква степен може да се стигне до объркване с реалността. Освен това, в основната си форма, състоянието може да бъде симптом за шизофрения, разстройство на настроението, органично разстройство на мозъка или епилепсия на темпоралния лоб, твърди психологът д-р Дейвид Гемън.
Свързани статии..

Епилепсията - митове и реалност Коментари 44
    Паметта е лоша - нещо смущава съня Коментари 11
    Мозъчен пейсмейкър облекчава симптомите при епилепсия Коментари 00

Какво обаче се случва в мозъка ни, което да предизвика чувството дежа вю? Според една от теориите състоянието е следствие на проблем в синхронизацията между двете полукълба на мозъка.

Това означава, че всяко от тях възприема и „записва“ определена информация, независимо от другото. Така при постоянната и мигновена комуникация между двете части на мозъка, ние получаваме усещането за единство.

Когато обаче има забавяне на предаването на информацията от „недоминиращото“ (обикновено дясното) към „доминиращото“ (обикновено лявото) мозъчно полукълбо, доминиращата страна получава една и съща информация два пъти.

Някои психолози обясняват явлението „дежа вю“ като спомен за сън. Въпреки че тази теория не се приема на сериозно от повечето специалисти, съществуват интригуващи доказателства в нейна подкрепа.

Проучване, в което взимат участие 58 души, констатира, че 10 от тях, които твърдят, че никога не сънуват, също така не са преживявали и дежа вю.

Скорошни експерименти установяват, че стимулирането на темпоралния лоб, хипокампуса и амигдалата може да предизвика дежа вю. Изследванията, базирани на сканиране на мозъка, показват, че това е една и съща мрежа от области, която участва и в епилептичните припадъци.

Това показва, че „дежа вю“ в известен смисъл представлява малки, кратки епилептични пристъпи, които обаче не могат да се разпространят в повечето части на мозъка и поради тази причина не може да се стигне до „истински“ епилептичен пристъп.
От моя гледна точка отпада това да е доказателство за спомени от предишни животи.
Също така, психолозите могат да предизвикат това състояние.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 14:13 от hjkl;

# 8 222
Имам още един коментар - в началото на тази тема потребителка разказва за дете, което понякога се държало с майка си все едно, че е починалата ѝ баба и понякога говорело неща, които не може да ги каже дете, с гласа на баба си.

Това за мен не е доказателство за прераждане и ето защо:

Спомням си, че гледах преди доста време един филм за екзорцизъм в църква, където екзорцистът питаше за всеки човек кой се е вселил в него.
За едно момиче отговори пищящ и крещящ глас, различен от неговия, че била леля ѝ. Не искаше да излезе, но екзорцистът я изгони.

На английски излизат много резултати в интернет за вселяване на умрял в жив човек.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 00:07 от hjkl;

# 8 223
Имам още един коментар - в началото на тази тема потребителка разказва за дете, което се държало с майка си все едно, че е починалата ѝ баба. Дори проговорвало понякога с гласа на бабата.

Това за мен не е доказателство за прераждане и ето защо:

Спомням си, че гледах преди доста време един филм за екзорцизъм в църква, където екзорцистът питаше за всеки човек кой се е вселил в него.
За едно момиче отговори пищящ и крещящ глас, различен от неговия, че била леля ѝ. Не искаше да излезе, но екзорцистът я изгони.

На английски излизат много резултати в интернет за вселяване на умрял в жив човек.

Мила, никой не те спира да вярваш в каквото си искаш. Но е неприятно, ако искаш и другите да вярват в еди-каквото-си-е-там.

# 8 224
 newsm10 разбира се.

# 8 225

Сайта още е в разработка,но приемам всякакви предложения за теми които да бъдат включени Grinning

Grinning Не съм имала любим литературен герой от времето, когато бях дете. Няма как голям и сериозен човек, който отгоре на това се занимава професионално с литература, да се идентифицира с измислен персонаж. Искам да кажа ,че днес напълно се идентифицирах с нещо измислено, с Точка.  Flutter  Откраднала ми е толкова мисли от главата....ейййй.. Wink

# 8 226
хайде ако обичаш да не намесваш източните религии, окей ?

Чудиш се как да оплюеш неща, които не разбираш. Не е задължително да си веган за да си индуист или будист, даже не е задължително да си вегетарианец.
http://www.vegetarians.co.nz/articles/500-million-vegetarians-in-india/
В Индия живеят и други групи, освен хиндуистите...

# 8 227

Много готин сайт се очертава  newsm10
Нямам предложения за теми, но ако е възможно, ще е хубаво да има възможност за коментари или най-добре форум в него. Тука много взе да мирише на тамян, а на мен нещо не ми понася  Laughing

Което ме подсеща за едно много добро упражнение за трениране на психиката и избягване на дискомфорт: Когато нещо писано ви създава излишно напрежение, си представяте, че е написано на суахили /или ако знаете този език, избирате друг който не знаете/. Ако знаеш, че няма как да разбереш текст на суахили, не си и правиш труда да го поглеждаш даже. Много е добър метода  Laughing

И на края една прясна случка от тази сутрин - виждам по пътя една циганка, явно врачка, спряла един дядо и като минавам покрай тях я чувам да му казва: "Теб Бог те е проклел"  hahaha
Само се надявам, че е имала предвид, че Бог му е изпратил изпитания, чрез които да научи нещо хубаво и да има по-добър живот, в резултат на това. Но самото изречение ме кара още да се смея сама - поне ми започна весело деня  Laughing

# 8 228
 Simple SmileЕкс, може да сложиш в сайта и тема като тази, тип тюрлюгювеч, както казват ''неверниците'' Laughing, да си общуваме ей тъй, на който, квото му хрумне, види , прочете, ако напрaвиш коментари в новия сайт или в xcombgnet...
Тази нощ гледах по ти-ви-то  за драконите. Май и учените ще си отворят съзнанието. Говореха, че чукът на Тор и копието на Один вероятно са като днешните умни бомби и други такива неща. И за храмът в Пума.../не му помня името/ и друго постройки, изчислени, планирани в каменната ера от хора без писменост, изрязани с лазер...
Но най-силно впечетление ми направи идеята, че между земята и Валхала можело да се пътува по тунел, нещо като звездната порта, и графиката на автора на филма приличаше на 1 от тунелите, по които съм минавала в астрала... ShockedСамо че аз не помня къде се озовах след този тунел. Искам да си записвам тези неща, най-после да почна да ги записвам...

# 8 229
Пънки, по коя тв го гледа това ?

Има разни такива предавания "Извънземни в древността", "Древните досиета Х" и от сорта. Обсъждат точно такива теми.

# 8 230
  • Русе
 Това за тунела вече доста се дискутира в средите на физиците.То направо си идва от предположението за огънато пространство-време. Тук е доста нагледно
http://wormholes.hit.bg/definition.html

# 8 231
А четохте ли за чакрите? Много интересно....Сега чета за ВА. Simple Smile  Sunglasses Хм....Много от човешките същества са инкарнация на ВА, много обаче не са. Аз съм. Поне в това се убедих. Heart Eyes
Сега се мъча да си отговоря дали при мен инкарнацията е последователна, или едновременна? Май по-скоро втората възможност Rolling Eyes Thinking Ей, много размисли, много предположения...Laughing

# 8 232
А четохте ли за чакрите? Много интересно....Сега чета за ВА. Simple Smile  Sunglasses Хм....Много от човешките същества са инкарнация на ВА, много обаче не са. Аз съм. Поне в това се убедих. Heart Eyes
Сега се мъча да си отговоря дали при мен инкарнацията е последователна, или едновременна? Май по-скоро втората възможност Rolling Eyes Thinking Ей, много размисли, много предположения...Laughing
Ами..Според масовите теории,като цяло,тук на Земята се практикуват едновременните.
Но..Първо,всяко правило си има изключения.И второ..Няма как да бъдем сигурни.
Но не това е важното.Каквато и инкарнация да сте,просто дръжте перспективата,че сте вечни и неразрушими.Това е важното.

За коментари към сайта,не знам..Имаше опция,ама аз като виден компютърен гении,взех,че я изтрих и сега не знам,как да я възстановя.Ако има някой светнат,да каже..

Ако не ще ви дам линк,към форума "хсом" в личната ми страница,и там може да коментираме всичко.Въпроси,тези,предположения,догадки..
Истината е винаги някъде по-средата.
А златната среда е някъде между многото истини!
Hug  

# 8 233
  • Linz
Темата е много актуална за мен, тази сутрин загубих близък човек- баща ми. Не мога да повярвам, защото вчера говорих с него и беше добре. Сама съм, далече, стоя и плача. Искам да знам, че не е престанал да съществува, искам да го има. Кажете как се минава през такава болка? Пуснете нещо за четене по темата... ужасно е да изгубиш близък и то така внезапно Cry

# 8 234
Милата ... Hug
Моите съболезнования ... Cry

Общи условия

Активация на акаунт