Какво има след смъртта?

• 560 024
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 205
Доколкото виждам, Серафима е налазила и темата за хомеопатията, като там по същия начин имат проблем да се освободят от Нейно дразнителство. Някой знае ли на какво се дължи факта, че модератор не се намесва и позволява на потребител да оспамва така безумно тема след тема ?

# 8 206
За зла беда сайтът не е ваша частна собственост. Не разбрахте ли, че тук всеки има право да изрази мнението си.
Наистина този форум е много удобен за безплатна реклама. Но има опасност и от антиреклама. Така че си поемете риска.

# 8 207
Има и друг вариант. Не да се преродиш, а да има вечен живот след смъртта, без прераждане. И с възкресение.
Като гледам и това не е потвърдено безусловно. Още повече, че съдържа проблемната думичка "вечност".  Wink
Това вече е въпрос на виждане и на вяра. Като вярата се подкрепя от множество знаци и свидетелства.
Което важи за всяка една вяра и религия.

# 8 208
Серафима, аз съм твърдо за свободата на волята и изказът на мнение, когато е толерантен, уместен и по темата. Твоите коментари тук, както и очевидно в други теми само и единствено насаждат религиозните ти убеждения и пречат на останалите потребители. Ако аз бях на твое място, никога не бих си позволила да се унижавам по този начин и много отдавна щях да се оттегля с достойнство.

# 8 209
  • Русе
  Момичета , пак гледам че захранвате отрицателната енергия. Не го правете. Вредите си.
Това, че някой е решил да си губи времето за живот, да не се развива и да не се радва на възможността да споделя, да мечтае и да изявява нещо добро си е изцяло негов избор.

# 8 210
  • инфантилно и разглезено хлапе
Чудесно, аз вярвам в науката. Много чудеса, които съм видял с очите си, са дело на учени - инженери. В църквата не съм бил свидетел на чудеса, нито пък духовници са ми показвали нещо изумително. Това е моят опит.

Както написаха по-горе, науката е само инструмент. Може да се използва и за добро и за зло. Зависи в какви ръце ще попадне. Брадвата е полезен инструмент, но едни секат с нея дърва, а други глави. Същото е и с науката.
 Последното десетилетие, науката изглежда не се намира в добри ръце и май не се използва за много добри цели. Поне на мен така ми се струва.

Сещам се за:
 - опити за умишлена промяна на климата чрез кемтрейлс
 - вещите се произвеждат чупливи, нетрайни и със скрити дефекти, с цел непрекъснато потребление на все повече нови вещи. При такова разсипничество, природните ресурси скоро ще се изчерпят.
 - медицината вече не е медицина, а се е превърнала в търговия. Затова умишлено не лекува болестите. Това е икономически неизгодно за фармацевтичните монополи.
(Например, на учените отдавна са известни причинителите на рака - но умишлено не се разработват нови ефективни лекарства и методи за лечение против причините. Вместо това заблуждават болните, че няма лекарство и официалната медицина им предлага скъпоструващо, остаряло и неефективно лечение само на симптомите, от което болните най-често умират. Умират, след като са дали всичките си пари на лекарите. И в повечето случаи болния не умира от рака, а от приложеното лечение).

- непрестнанно заливане на хората, чрез телевизията и всички медии само с глупости и негативна информация, в резултат на което хората от ден на ден оглупяват все повече, губят способността си да мислят критично, трезво, и не могат да вземат самостоятелни решения.

Вярата в науката е просто поредния култ. Не виждам какво общо може да има науката с посмъртната участ на душите.
 Освен, ако учените-атеисти през краткия си земен живот не успеят да изобретят лекарство против смъртта, или хапче за вечен живот. Joy

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 20:07 от BlueIce

# 8 211
Вярата в науката е просто поредния култ.

Напоследък и аз все повече мисля така. Това, до което  достига науката, би могло да се постигне като се развива духовното, а не материалното, при това с доста по-добри резултати. Но религиите, които би трябвало да насочват хората по пътя на духовността, са успели да отвратят голяма част от хората - защо и как - имаме си пример в темата. Но ако се замислим излиза, че и в голяма част  от това, което ни казват учените често има изключения, неясноти, вероятности... Т.е и в науката като в религията се казва: "Вярвайте ни! Ние знаем отговорите!". Хубавото е, че се чуват и такива възклицания от учените: "Иска ни се да вярваме в себе си!", което дава надежда за развитие. Съвършените /или по-скоро смятащите се за съвършени/ не се развиват - и за това на този етап науката, а не религиите има приоритет.
Може би ако се обединят религия и наука, това ще е най-добрият вариант. Всъщност има и такива опити, но имаме още много да се развиваме ние хората и съответно и нашите религии и наука.

# 8 212
Преди неколко часа се канех да сложа снимка на Бенисио в темата по кого въздишаме, и видях как човек с поведение като на Серафима беше моментално изтрит, в този случай Пазачът действа като Заличителят напрау, а тук не е така, ама хич...

ooooh! Преди неколко дена още видях другата тема, в която Флауър75  Simple Smileме беше питала нещо, и ми излезе от ума, сори. Confused От неколко месеца ме тресе стрес за нещо и интуицията ми хич я нема. Извадих и само 3 карти Таро, и ми излезе, че не трябва да проявява прибързаност за нещо, че е възможно нещо важно за нея, вероятно в материален аспект, да не се получи засега, в следващите 3 месеца, поради нетърпение... Тенкс за хубавите думи, Цвете, и ти желая късмет във всичко и нещата ти да се уредят по най-хубавия начин! Praynig Hug

# 8 213
Скъпи братя и сестри, аз всъщност ви желая доброто.

Гледайте ведро на живота и не се сърдете толкова лесно.

# 8 214
О, не се радвай толкова на победата си, тя е пирова и се състои от кофти ''духовна'' храна. Mr. Green

# 8 215
О, не се радвай толкова на победата си, тя е пирова и се състои от кофти ''духовна'' храна. Mr. Green

РанЪта прави борбЪта Mr. Green

# 8 216
Намерих нещо, какво казва психологията за феномена дежа вю
http://www.puls.bg/health/mind/news_8769.html

Има обаче и форма на дежа вю, която може да трае по-дълго от обичайното и в някаква степен може да се стигне до объркване с реалността. Освен това, в основната си форма, състоянието може да бъде симптом за шизофрения, разстройство на настроението, органично разстройство на мозъка или епилепсия на темпоралния лоб, твърди психологът д-р Дейвид Гемън.

Какво обаче се случва в мозъка ни, което да предизвика чувството дежа вю? Според една от теориите състоянието е следствие на проблем в синхронизацията между двете полукълба на мозъка.

Това означава, че всяко от тях възприема и „записва“ определена информация, независимо от другото. Така при постоянната и мигновена комуникация между двете части на мозъка, ние получаваме усещането за единство.

Когато обаче има забавяне на предаването на информацията от „недоминиращото“ (обикновено дясното) към „доминиращото“ (обикновено лявото) мозъчно полукълбо, доминиращата страна получава една и съща информация два пъти.

Някои психолози обясняват явлението „дежа вю“ като спомен за сън. Въпреки че тази теория не се приема на сериозно от повечето специалисти, съществуват интригуващи доказателства в нейна подкрепа.

Проучване, в което взимат участие 58 души, констатира, че 10 от тях, които твърдят, че никога не сънуват, също така не са преживявали и дежа вю.

Скорошни експерименти установяват, че стимулирането на темпоралния лоб, хипокампуса и амигдалата може да предизвика дежа вю. Изследванията, базирани на сканиране на мозъка, показват, че това е една и съща мрежа от области, която участва и в епилептичните припадъци.

Това показва, че „дежа вю“ в известен смисъл представлява малки, кратки епилептични пристъпи, които обаче не могат да се разпространят в повечето части на мозъка и поради тази причина не може да се стигне до „истински“ епилептичен пристъп.

# 8 217

Доста плоско изказване. В парламента и по избори е фрашкано с такива.

# 8 218
Разбира се, любезна събеседничке!  Hug

# 8 219

Приятна почивка!Защо си редактира поста?Нали ни желаеш доброто-новината е супер и ще направиш доста хора щастливи Hug

Общи условия

Активация на акаунт