Какво има след смъртта?

• 560 515
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 885

Това не е дискусия точно. Просто хвърлено твърдение без никакви източници или обосновка.

Християнската църква може и да е махала и слагала нещо на събори - но и в юдеизма (дето тези събори не са го касаели) няма нищо за никакво прераждане.

Докато някой не извади оригинална Библия от 1-2 век, някоя от преди въпросния събор, вероятността за което и да е от двете твърдения да е истина е 50:50. Защото всички доводи, които са в подкрепа на твърдението, че няма прераждане, са от съвременния вариант на Библията.  Wink

И между другото, в статиите, които съм чела за въпросната промяна, бях цитирани и пасажите, които са били извадени, но вероятно и за тях може да се каже, че истината е 50:50  Wink

# 886

Ами какво ни обясняваш неща, дето не си ги чувал и не си ги виждал - като това с децата преди.

Добра идея е да разчиташ повече на собствената си глава, а не на тълкуватели.

Какво е това със Стария завет? Да не си някой сектант, дето приема само част от Библията?
Като казах,че не съм я чел цялата,това не значи че не съм я чел изобщо.
А много неща не само съм ги виждал,ами съм ги преживял.И за какви секти говориш..Новият завет е основата на Православието.Или ти ако си я чела цялата,моите поздравления..но въпроса е ,какво си разбрала от нея?!

# 887
Хич и не си мислете за възкресение и Вечен живот.

34 Исус им отговори и рече: Чедата на тоя свят се женят и мъжат;
   35 но ония, които се сдобита да получат Оня свят и Възкресението от мъртвите, нито се женят, нито се мъжат;
         /Евангелие от Лука/

Ха, честито на женилите се и мъжалите се /т.е. на оженилите се и омъжилите се/. Flutter
Тълкуването на Библията не става по този начин! Всеки стих има връзка с предходният и следващият... Не внушавайте на хората, че е грях да се женят или омъжват! Исус Христос не е казвал нищо подобно!

# 888

Докато някой не извади оригинална Библия от 1-2 век, някоя от преди въпросния събор, вероятността за което и да е от двете твърдения да е истина е 50:50. Защото всички доводи, които са в подкрепа на твърдението, че няма прераждане, са от съвременния вариант на Библията.  Wink

И между другото, в статиите, които съм чела за въпросната промяна, бях цитирани и пасажите, които са били извадени, но вероятно и за тях може да се каже, че истината е 50:50  Wink
За каква промяна става по-точно дума?!Питам,защото Новият завет не е променян изобщо до сега(въпреки,че на "онези"много им се иска да го пипнат тук-там)Такъв какъвто е сега,такъв е бил винаги.
Виж,за стария завет не мога да кажа същото.

# 889

Това не е дискусия точно. Просто хвърлено твърдение без никакви източници или обосновка.

Християнската църква може и да е махала и слагала нещо на събори - но и в юдеизма (дето тези събори не са го касаели) няма нищо за никакво прераждане.

Дай малко статии тогава?

Съборите, за които говориш, са християнски, нали?

# 890

Не е Бог, а Господ, Божи син.

Колко сина е имал Бог, че Исус му е Първородният?

Всички небесни ангели са негови синове

# 891
Хич и не си мислете за възкресение и Вечен живот.

35 но ония, които се сдобита да получат Оня свят и Възкресението от мъртвите, нито се женят, нито се мъжат;
         /Евангелие от Лука/

Ха, честито на женилите се и мъжалите се /т.е. на оженилите се и омъжилите се/. Flutter
Тълкуването на Библията не става по този начин! Всеки стих има връзка с предходният и следващият... Не внушавайте на хората, че е грях да се женят или омъжват! Исус Христос не е казвал нищо подобно!

Началото - имало седем братя. Първият брат се оженил за една жена и починал, но бил бездетен, според Мойсей в такъв случай вторият брат има право да се ожени за жената на брата, след това вторият брат се оженил за жената, но умрял и той...и така до седмият брат, след което умряла и жената. Та попитали - след възкресението, с кой от братята жената ще живее на Оня свят.
    И Исус отговорил с 34.../така както съм го написала от Евангелието на Лука/

# 892
Новият завет е основата на Православието.

Библията е в основата на православието. Цялата. Не избрани части, които сме се си харесали.

# 893
inna-bubulina, много е хубаво това, че хората тогава са се интересували от тези неща.
Но тези цитати нямат нищо общо с въпроса за вечния живот.

# 894
inna-bubulina, много е хубаво това, че хората тогава са се интересували от тези неща.
Но тези цитати нямат нищо общо с въпроса за вечния живот.

Хм, и на мен ми стана интересно - какво тогава се казва в тези цитати?

# 895
Кажи ми от кое точно евангелие са цитатите, ще се разровя да видя.

# 896

/Евангелие от Лука/

# 897
А коя глава?

# 898
# 899
Въпросът на "садукеите" е какво ще е положението на жената след възкресението. Така, че явно тези цитати уточняват нещо за след възкресението.

33 "И тъй,  във възкресението, на
      кого от тях ще бъде жена?

Общи условия

Активация на акаунт