Какво има след смъртта?

• 563 257
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 945
И в кръга на шегата, във връзка с точка 4 на предишния ми пост:

„Възложили на един млад монах да преписва религиозни текстове, но той забелязал, че всеки преписва не от оригинала, а от последното копие. Той обърнал внимание на игумена, че така ако един допусне грешка, тя след това се повтаря многократно. Отишъл игуменът да провери оригиналният текст и в един момент от стаята се чули стенания и вопли. Стреснатите монаси се втурнали да видят какво става и заварили игуменът да си бие главата в масата и да повтаря „То било „celeBration” – „празнуване, честване”, не “celibation” – целомъдрие, безбрачие." Wink

Извод: Не може да се каже категорично дали това, което е казал Исус е стигнало в същия вид до нас. И коректният отговор на въпроса има ли прераждане не е „Бог казва в библията, че няма”, а по-скоро е „Йоан, Петър, Павел и т.н смятат, че Бог е казал, че няма”.  Wink

# 946
Цитат
22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.   
23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.   
24 Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът.

Следователно Адам и Ева са с еднакво генетичен произход.
И след като са първите за какъв баща и майка се говори, че ще оставят. Самата концепция за баща и майка е немислима, защото те са нямали такива.

Очевидно е, че се говори за бъдещите двойки, които ще оставят баща и майка за да бъдат една плът.
  Това за кръвните групи е интересно обаче - нямам представа по какъв начин се унаследяват кръвните групи и могат ли да се променят в поколенията.  Има например цели по-затворени общности, които са изцяло от една кръвна група - 0 Мисля, че съм срещала някъде, че според изследване на археологичан материал АВ се е появила по-късно от другите кръвни групи, тя е и много, много по-рядка от тях. Но може би биолиг би могъл да ни каже подробности...

# 947
Не се опитвм да проумея на Бог. Едва ли ще успея, (ако има такъв).
Опитвм се да проумея логиката на тези които са писали Библията. Как не са забелязали такива очевидни грешки.
Цитат
17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си.
25 И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби.
Осем (ако съм преброил вярно) поколения на Каин и неизвестната му съпруга живеят, преди да се роди следващото дете на Адам и Ева. Което също е син btw.

# 948
Един въпрос към по-религиозните. Бог създал Адам и впоследствие Ева.Те имали двама сина, Каин и Авел.Каин претрепал Авел.Та въпроса ми е: От къде е намерил Каин жена за да продължи рода человеческиПризнавам, че не съм специалист по въпроса и може да има съвсем нормално обяснение на въпроса.
Ако сте забелязали, навсякъде в Стария завет се описват само мъжете. Каин и Авел са имали и сестри. Какво става? КРЪВОСМЕШЕНИЕ. АХАхахаах!!!!  Joy
За нерелигиозните и невярващите, както и за всички вярващи и невярващи в каквото си искат - моля за малко толерантност. Няма смисъл да се избиваме - това е свободна дискусия!! Всеки може да си изрази свободно мнението или да опонира на другия, но чак пък да си скачаме...  newsm78

# 949

Това за кръвните групи е интересно обаче - нямам представа по какъв начин се унаследяват кръвните групи и могат ли да се променят в поколенията.  Има например цели по-затворени общности, които са изцяло от една кръвна група - 0 Мисля, че съм срещала някъде, че според изследване на археологичан материал АВ се е появила по-късно от другите кръвни групи, тя е и много, много по-рядка от тях. Но може би биолиг би могъл да ни каже подробности...

http://www.sedianka.info/Invision/index.php?showtopic=58777& … ed&pid=164470

Това съм чела аз и ми беше интересно - специално за историята.

# 950
Вярно е но, динозаврите са ,,властвали"  на Земята цели епохи а  хората  някакви си хиляди години.Къде е бил Бог по времето на динозаврите?А сме създадени с разлика от няколко часа.
Божественото време не е като нашето. Той е Вечен и за него вечността и дните не се измерват като при нас /24 часа = едно денонощие/.

# 951

Опитвм се да проумея логиката на тези които са писали Библията. Как не са забелязали такива очевидни грешки.

Гледаш на Библията като на текст, който е бил написан веднъж, от някого, и продължил да се възпроизвежда в един и същ вид, а това, е всеизвестно, че не е така.

Защо бе, според мен дискусията тече съвсем културно. Даже учудващо културно.

# 952
Не бих казал, че скачаме. Това е академичен въпрос, който дискутираме в момента.Преди работих в Кувейт, и на мюсюлманите съм задавал същите въпроси. Получих почти същите отговори, между другото.

# 953

http://www.sedianka.info/Invision/index.php?showtopic=58777& … ed&pid=164470

Това съм чела аз и ми беше интересно - специално за историята.

Мерси много. Значи, като лаик, от това което прочетох, ако Адам и Ева са били АВ+ от тях могат да се получат другите групи, освен 0. И като сложим в картинката и Лилит, която очевидно е била 0-ва, май може да се насели земята.

# 954
Извод: Не може да се каже категорично дали това, което е казал Исус е стигнало в същия вид до нас. И коректният отговор на въпроса има ли прераждане не е „Бог казва в библията, че няма”, а по-скоро е „Йоан, Петър, Павел и т.н смятат, че Бог е казал, че няма”.  Wink

Смешката беше много яка  Laughing , но самата идея за прераждането противоречи на идеята на цялата Библия. Ако имаше прераждане, нямаше да има смисъл Бог да идва /Второ пришествие/ и да ВЪЗКРЕСЯВА мъртвите, за да получат наградата или наказанието си.

# 955

Но все пак по някакъв начин би трябвало да е запазена концепцията за прераждането в християнството. Ако не греша, събора на който е решено кои книги и какво ще влезе в Библията е през Vв. До тогава все някъде някой ще е проповядвал и това прераждане. До сега не съм срещала описание /както при източните религии/ за прераждане в християнството.
Другото, което е ако има прераждане /подобно на източното/ пред Страшния съд коя личност ще бъде съдена, от кой живот? Губи се нишката. Така, че ако е имало прераждане заменено с възкресение и Страшен съд доста писане е паднало.  

# 956
Не се опитвм да проумея на Бог. Едва ли ще успея, (ако има такъв).
Цитат
17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си.
25 И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби.
Осем (ако съм преброил вярно) поколения на Каин и неизвестната му съпруга живеят, преди да се роди следващото дете на Адам и Ева. Което също е син btw.
Няма грешка, няма измама. Не съм смятала поколенията,  но Адам е живял над 900 години. По принцип тези, които вярват в Библията, вярват че тя е Боговдъхновена книга - т.е., Бог е накарал определени хора /пророци/ да я напишат и сам им е диктувал какво да пише в нея.  Peace

# 957
За хора, които са решили божествеността на Исус чрез гласуване на събор, многото писане не е проблем.

# 958
За "скачането" имах предвид този пост:

Глупости и щуротии до небесата Close Сега да видим кой ще напише пръв най-голямата от всички глупости: Бог е любов! Веднага ще му скоча Twisted Evil

# 959
Вярно е но, динозаврите са ,,властвали"  на Земята цели епохи а  хората  някакви си хиляди години.Къде е бил Бог по времето на динозаврите?А сме създадени с разлика от няколко часа.
Божественото време не е като нашето. Той е Вечен и за него вечността и дните не се измерват като при нас /24 часа = едно денонощие/.

Не само Божественото. И от гледна точка на физиката времето е съвсем относително нещо.

А и какво е правил - очевидно си е играл с генетиката, Бог е Велик инженер-генетик Laughing.  Не бива според мен да се приема буквално, че всички животински видове са създадени едновременно - палеонтологията показва, че това не е така.

А колкото до боговдъхновеността на писанието, те всички религии вярват, че точно тяхната книга е боговдъхновена.

Общи условия

Активация на акаунт