Какво има след смъртта?

• 560 877
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 765
Душата е това, което ни анимира, кара ни да се движим, да говорим и т.н. След смъртта тя повече не е нужна, тя е част от живота на тялото и си отива заедно с него. Дух е друго нещо. Той е съзнание, божествена частица, разумна енергия, която съхранява есенцията на всеки живот, тоест най-важното от него. Тя се пренася от живот в живот. Тя определя какви да бъдат параметрите на следващия, като се има предвид какви са били задачите на изтеклия и как са изпълнени те.
Ами....има и хора без Дух. Просто това е тяло, което биологически е създадено, но никой Дух не е слязъл в него. И какво тогава да се случи с това тяло? То има право да живее, след като е създадено като биологически продукт. Просто....накрая есенцията от този протекъл живот няма да се използва по същия начин. Тъй като няма Дух, който да я отнесе, съхрани, анализира и използва за следващ живот. Тези хора живеят по абсолютно същия начин, но за тях няма карма, всичко в живота им се случва така, както сами си го направят, и животът приключва не по начин, решен още преди раждането, а както се случи. По тази причина е вярно, че животът е това, което сам си направиш, а не каквото ти е определено. За някои хора важи с абсолютна сигурност. Simple Smile

Благодаря Ън. Трябва да си призная, че се чувствам много неловко, защото не мога да разбера много неща. Свикнал съм да споря (да се заяждам), да се карам и да се сърдя, защитавайки тезата си, но сега нямам такава и ми е някак особено. Започнах да си задавам въпроса! Кой в същност съм аз, и защо съществувам? Ако съм без дух, дали децата ми имат дух, след като аз съм ги създал? Стреснах се от едо изказване на баба Ванга: - тези деца които имате, не са ваши!!! А, и има много интересен руски филм, за живота и. Кои хора (според теб) биха живели по-дълго? Тези с дух, или тези без дух? По традиция, поповете не погребват самоубийците, защото има доста такива в последно време. Те дават други обяснения за това. Прощавай, не искам да досаждам, но наистина това е много интересно, и (сигурен съм) почти всеки би искал да узнае.

Няма как да не минеш през тези въпроси, едва ли някой е пропуснал да си ги зададе поне веднъж:)
Ако си без Дух, няма никаква причина децата ти също да са без. И обратното. Духът избира тяло и родители/семейна среда/ според задачите, които си е поставил. Няма значение дали тези родители имат, това не оказва влияние върху начина на живот. В този смисъл изказването на баба Ванга за децата, децата  принадлежат много повече на Духа, който ги е избрал евентуално, отколкото на родителите. Те са само начинът, по който се появяват на земята.
Кои живеят по-дълго? Не може да се търси изобщо отговор на този въпрос, защото всеки опит да се отговори ще е грешен. Този с Дух живее толкова, колкото е решил, че му е нужно, за да си изпълни задачите, а това е относително понятие. Този, който е само с душа живее толкова, колкото се случи, колкото успее да изкара. Може да се му се случи нещастие, болест, просто лош късмет и да си отиде рано. Различно.
За самоубийците....аз имам различно мнение от това на църквата. Не съм религиозна, не приемам техните закостенели догми. Извън църковните глупости мисля, че животът е рядък дар и трябва да се пази и да се изживее, независимо от обстоятелствата. Затова не приемам, нито оправдавам самоубийството. Животът не свършва, но съм виждала това, което оцелява. И....то не приличаше на мен. Sad Затова приемам живота си сега за единствен, неповторим и безценен в този смисъл.

# 9 766
Тоз човек от последния пост ми звучи като да е надраснал всичко и да е минал на по-горно ниво.  newsm78

Здрасти, ако имаш предвид мен, благодаря. Но това не променя възгледите ми. А, тази тема е най-интересна до сега! Не знам как съм я пропуснал? Ти как мислиш? Прав ли съм?
Изобщо нямам предвид теб. Трябваше да го напиша по-ясно, с копиране на предния пост. Ще се поправя. Simple Smile

# 9 767
  • София
Честно казано, наистина за първи път се срещам с тази теория, за хора, които имат Дух и такива, които имат само душа (както си го обяснила). Дали можеш да ми кажеш от къде имаш това познание - дали си го прочела някъде или някой ти го е казал, ще ми бъде интересно да се информирам повече по този въпрос, ако е възможно. Аз винаги съм си мислила, че всички се прераждаме на тази земя, без изключение.

# 9 768
Честно казано, наистина за първи път се срещам с тази теория, за хора, които имат Дух и такива, които имат само душа (както си го обяснила). Дали можеш да ми кажеш от къде имаш това познание - дали си го прочела някъде или някой ти го е казал, ще ми бъде интересно да се информирам повече по този въпрос, ако е възможно. Аз винаги съм си мислила, че всички се прераждаме на тази земя, без изключение.

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/286-2011-02-02-20-53-21.html
Eто ти една дъъълга статия по въпроса. Ако имаш желание и търпение да я изчетеш. Аз лично имам резерви по въпроса, тъй като изхождам от собствен опит само, който не включва наблюдения върху други хора. Тези твърдения са на по-разбиращи от мен и затова ги споделям тук.
 Относно въпросите, които задаваш....смея да твърдя, че съм от хората с Дух и затова мога да си позволя да говоря някои неща от тяхно име. За тези, които имат само душа, не смея да твърдя нищо, защото ми липсва опит. Черпя информация от източници, но не мога да проверя на практика. Но пък разговарям с такива, които казват, че познават тези, условно наречени без душа/всъщност без Дух, само с душа, но изразът е такъв./ В литературата ги наричат Органични портали, което ми звучи доста грубо. Но както и да е....това с названията са подробности.

# 9 769
  • София
Благодаря, ще я прочета Simple Smile
П.С. - прочетох я, интересна е, макар и малко сложно написана (поне за мене), но се разбира за какво става въпрос общо взето. Може и така да е, както казват, може и да не е точно така, но поне помага да се обясни поведението на някои хора около мене (ако това, което казват е така). Благодаря за споделянето.

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 15:54 от grach

# 9 770
А как да разбера дали имам дух?

# 9 771
  • BG-DE
Ън, тази статия звучи доста наивно, какво те кара да вярваш, че тези твърдения наистина са верни? Някаква по-сериозна информация по този въпрос има ли? По тази тема всеки би могъл да си твори каквото иска, доказателства е трудно да се намерят и в една и друга посока.

# 9 772
Тази статия съм я чела много отдавна и някак грубо ми звучи Rolling Eyes . Това, че някой е на ниско ниво, значи ли, че няма дух ?

# 9 773
Ън, влязох да видя кво се пише,гледам тук си.. Hug

Не,не е  без дух..
Без индивидуална душа.Това са оповете.
Духа е електричеството.
Духът е пропит във всяко нещо,във всеки атом,мезон,протон,лептон,кварк..квото се сетите..

Практически ОП-овете са направени от дух/материята не се дели от енергията/но нямат индивидуалната душа.Точно както и животните.Нямат индивидуална душа.Има колективно съзнание

# 9 774
Екси, бъркам се още както виждаш Joy И оттатък писах, че не ги приемам много тия теории и не правя добре разликата. Обясни разликите, ако обичаш. Hug Кажи по какво ги различавате, трите С-та ли се отнасяха за тях?

# 9 775
Трите С..

Ами да,може да се каже..Сърце,съзнание,съвест..

Няма "НЕЩО"без дух..И камъкът има дух.Няма душа

# 9 776
  • Стара Загора
Не ми харесва това с ОП -овете . Всеки ще му се иска да има божествена искра , а не да е с колективно съзнание .

# 9 777
Зависи. Имаш индивидуална душа, ама и топки ти трябват. Иначе си свободен като вятъра, правиш каквото ти текне. Ще плащаш.... ама друг път. Joy

П.П. Трите С-та бяха съвест, съзнание, състрадание, да, спомних си. Simple Smile

# 9 778
Зависи. Имаш индивидуална душа, ама и топки ти трябват. Иначе си свободен като вятъра, правиш каквото ти текне. Ще плащаш.... ама друг път. Joy

П.П. Трите С-та бяха съвест, съзнание, състрадание, да, спомних си. Simple Smile

Аууу,баси напредъка с тва прозрение!
В 10-ката си Hug

# 9 779
  • Стара Загора
Тогава да се чудиш кое е по-добре. Оп-овете могат да са злодеи и никога да не си платят.

Общи условия

Активация на акаунт