Какво има след смъртта?

• 562 519
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 990
Матей, гл. 7,
ст. 15: "Пазете се от лъжливите пророци,
които дохождат при вас с овчи дрехи,
а отвътре са вълци грабители."
ст. 16: От плодовете им ще ги познаете..."
ст. 21: "Не всеки, който Ми казва:
Господи! Господи! ще влезе в небесното
царство, но който върши волята на Отца Ми,
Който е на небесата.
ст. 22: В онзи ден мнозина ще Ми
рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме,
не в Твоето ли име бесове изгонимхе, и не в Твоето ли име
направихме много велики дела?
ст. 23: Но тогава ще им заявя:
Аз никога не съм ви познавал,
махнете се от мен вие, които вършите беззаконие."

Тит, гл. 1, ст. 16: Твърдят, че познават Бога,
но с делата си се отричат от
Него, като са мръсни и непокорни,
неспособни за какво и да било добро дело.

# 991
  • Добрич
Имам малка стара книжка, с пожълтели страници, която съдържа сънищата на Пресв. Богородица. Не зная кога е печатана, защото точно там, където предполагам, че е пишело годината, листът е скъсан. Ще ви цитирам откъс от единия сън, в който Дева Мария разказва на Исус какво е сънувала:

Цитат
...
На третия ден Ти възкръсна и отиде в ада, дето разруши вратата му, извади Адам и Ева и на всички други мъртви им даде възкресение.
....

А той и отговаря:

Цитат

Наистина моя майко, каза Исус Христос, твоя сън е истинен и всичко, което ти си видяла на сън ще се сбъдне.

Т.е. и според християнството за мъртвите има възкресение.

# 992
  • Варна
Темата от чисто забавна се е превърнала в религиозен спор.

# 993
  • Добрич

Peace И на мен така ми се струва.

# 994
  • Варна

О, не, все така забавна е.

# 995
Мислех,че след смъртта духовете обикалят земята.Излиза,че това не са духовете на близките ни,ами демони от ада,които си мислим,че са те.За съжаление след смъртта следва ада и рая.За да ни прости бог,след смъртта ни се чете молитва и на задушница се ходи на гроба,раздава се и се правят добрини от името на починалия.Това помага на духовете да са спокойни и да не се мъчат.
Повече ми харесваше версията за обикаляне на духовете из земята и после всички са щастливи в рая.
Историите за адови мъки са ми малко неприятни.Дали са измислица...

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 20:02 от MALIJI

# 996
  • Варна

Алтернативна петъчна?  Mr. Green

# 997

явно е забавна за единиците останали, които я четат/преглеждат..........не съм към тях........наминах да погледна има ли нещо ново/интересно но................не би..........  скука

# 998
  • Варна
Ани, беж в петъчната тогава. Амин!

# 999
Имам малка стара книжка, с пожълтели страници, която съдържа сънищата на Пресв. Богородица...

Тая книжка части от Библията ли съдържа или е просто религиозен фолклор?

Щото продължава така:

аз ти казвам моя майко, че който напише този сън , за да го има в дома си, на този човек душата няма да гори във вечния огън...

Малко на верижно писмо ми прилича и силно се съмнявам да има много общо с християнството.

# 1 000
MALIJI  - Мислех,че след смъртта духовете обикалят земята.Излиза,че това не са духовете на близките ни,ами демони от ада,които си мислим,че са те.За съжаление след смъртта следва ада и рая.За да ни прости бог,след смъртта ни се чете молитва и на задушница се ходи на гроба,раздава се и се правят добрини от името на починалия.Това помага на духовете да са спокойни и да не се мъчат.
Повече ми харесваше версията за обикаляне на духовете из земята и после всички са щастливи в рая.
Историите за адови мъки са ми малко неприятни.Дали са измислица...OTGOVOR - Да права си не са духове а са демони.Ако  казва ме,4е Бог е любов -тогава не е  възможно да наказва хората да се мъ4ат ве4но в ада.След смъртта няма ад и рай.Защото думата ад не е подземно царство -а озна4ава гроб т.е. общ гроб на 4ове4еството.Ако  сега рай и ад и всеки е разпределен къде ще отиде след смъртта,тогава защо да идва пак Исус на земята -Второто пришествие.. и ще вдигне вси4ки мъртви и ще ги съди през 1000 години които-библиата нари4а съдният ден.ИОАН 5 -28,29 28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му,  
29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане

# 1 001
ВЕЛА - ако тръгнеш да 4етеш можеш да намериш всякакви идиощини -от всевъзможни автори.Но  в цял свят няма по издавана книга, преведена е на 2300 езика .

# 1 002
  • Варна
За проповеди няма ли специално отредено място?

# 1 003
Имам малка стара книжка, с пожълтели страници, която съдържа сънищата на Пресв. Богородица...

Тая книжка части от Библията ли съдържа или е просто религиозен фолклор?

Щото продължава така:

аз ти казвам моя майко, че който напише този сън , за да го има в дома си, на този човек душата няма да гори във вечния огън...

Малко на верижно писмо ми прилича и силно се съмнявам да има много общо с християнството.

Фолклор е естествено. Бабини деветини.

# 1 004
.............

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 11:23 от Mama_Nana

Общи условия

Активация на акаунт