Какво има след смъртта?

• 577 131
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не че нещо - но Google щеше да ти отговори по-бързо и от мен...
НЕ, бе.... Joy
Понеже тази година, след като няколко години бях на 28, взех, че станах на 27 вече...и реших, че това е нещо подобно hahaha
Никога не съм знаела за такова понятие, помислих, че е шегичка, не ми е хрумвало да търся в Гугъл. Кой за какво си мисли... Laughing
Но пък научих нещо ново. Peace

# 226
  • София
Да, трябва да се поинтересувам.

ментова, може и мъж да съм била, нямам никакво инфо в повече. Simple Smile
Представяш ли си ме като Чингис хан Simple Smile

КЛОНКА, чувала съм, че децата като малки имат нещо, което губят после.
Много стресираща случка.

# 227
КЛОНКА, винаги си има обяснение - само понякога не го знаем.

Но това не значи, че трябва да си го измислим.

Освен ако нямаме истинска трудност да живеем в един не съвсем ясен и подреден свят де.

# 228
Ти пък, веднага, Чингиз хан, е има резон, с тези постове Mr. Green
Децата до определена възраст, пазят спомени, от предишни животи, мисля до 5-6г. са с т.н. отворено съзнание.......след това им промиваме мозъците(училище, правила, очаквания, работа, болни амбиции на родители.......) и си продължават живота в очаквания/утъпкан коловоз.
Защо толкова ви плаши тази случка, аз я намирам за естествена newsm78?
 Hug
Ако искаш да разбереш защо, трябва първо да преодолееш страха си, той винаги ще ти пречи в търсенето на истината, дори и тя да е логична и здравомислеща, и нямаща нищо общо с прераждането.
Ще потърся една подобна история, на друга потребителка, но е свързана с ясновидка.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 01:14 от ani27

# 229
  • София
КЛОНКА, винаги си има обяснение - само понякога не го знаем.

Но това не значи, че трябва да си го измислим.

Освен ако нямаме истинска трудност да живеем в един не съвсем ясен и подреден свят де.
Ние не можем да си обясним тази случка. Сигурна съм, че има обяснение, да.
Както виждаш, нито съм си измислила обяснение, нито искам да наложа някакви изводи от ситуацията.Казах, че е странна и че не желая да се ползва като опит за доказателство в някаква посока.

Децата са много изобретателни, много фантазират. Същата госпожица твърди, че в миналия си живот е била динозавър. Последният оцелял на земята. Laughing
Синът ми твърди, че е бил мотоциклетист. Mr. Green

Но и двамата са убедени, че са съществували преди. Laughing
В което няма нищо странно, те гледат Дисни ченъл все пак. Crazy

# 230

Xylometazolin, назад съм с материала - за Атлантида знаем: Египет-Солон-Платон-т.н., но за Лемурийската епоха къде се споменава, откога?

Всъщност нашата планета е минала през три планетарни сътояния. Сега се намираме в четвъртото и предстоят още три. Всяко от тези седем планетарни сътояния се дели на седем големи епохи. Всяка от тези седем големи епохи се дели на седем подепохи.
  Ето един сравнително малък отрязък от еволюцията - сегашното планетарно състояне Земя.
   Планетарното състояние Земя се дели на седем големи епохи -полярна/ Слънце, Луна и Земя са едно цяло/,  хиперборейска/отделя се Слънцето/, лемурийска/отделя се луната/, атланска, сегашна следатлантска, шеста и седма епоха. За Понятието време така като го разбираме сега можем да говорим едва от времето на атлантската епоха. Едва в края на лемурийската планетарните взаимотношения са такива, че можем да говорим за време в съвременният смисъл.

На свой ред сегашната Следатлантската епоха се състои от седем културни епохи:
1. Първа следатлантска културна епоха (Древноиндийска) 7227-5067 пр. Хр.
2. Втора следатлантска културна епоха (Древноперсийска) 5067-2907 пр.Хр.
3. Трета следатлантска културна епоха (Египетско-халдейска) 2907-747 пр. Xp.
4. Четвърта следатлантска културна епоха (Гръцко-римска) 747 пр. Хр.1413 сл.Хр.
5. Пета следатлантска културна епоха (Съвременна) 1413-3573
6. Шеста следатлантска културна епоха  3573-5733 -предстояща
7. Седма следатлантска културна епоха  5733-7893 - предстояща

# 231
нищо няма след смъртта , нищо , отиваме си и толкова ,
но когато човек е изгубил някой много близък , особено низходящ , започва да вярва ,
в което няма лошо - няма значение на практика ...

и аз мисля така.

всякакви просветления, които се предлагат в изобилие са промивки на мозъка според мен/от рода изцеления на душите и спасения отвсякъде/. няма върнали се оттам и няма доказателства какво има след смъртта.

# 232
  • Варна

Всъщност нашата планета е минала през три планетарни сътояния. Сега се намираме в четвъртото и предстоят още три. Всяко от тези седем планетарни сътояния се дели на седем големи епохи. Всяка от тези седем големи епохи се дели на седем подепохи.
 .... ....

Източникът кой е?
Много мащабно.

# 233

.... ....

Източникът кой е?
Много мащабно.
Нямам против личното мнение, всеки да си го защитава, но ако може невярващите в прераждането, да престанат с исканията/изискванията си за достоверни логични доказателства и формули,и смекчат саркастични забележки към предложените им такива.За мен, търсенето и постването на въпросните неопровержими(за вас) доказателства е загуба на време, никога не са ми били нужни, за да знам и вярвам. Осъзнавам, че е трудно да се разбере, а и на мен ми е сложно да го обесня.
Лично на мен, ми е досадно, неприятно, и не се покрива с очакванията ми за въпросната тема, т.е. много по-интересно ми е да чета мнения на хората защо вярват, на базата на какъв опит и преживявания.
Постнатата анкета показва: хората отбелязали, че приемат съществуването на прераждането са повече от 50% (от прегледалите темата), но малко от тях се престрашават да изразят мнение/разкажат история, точно заради малката част негативно списващи.
 Ваше право е да бъдете каквито пожелаете(здравомислещи, логични, реалисти), когато му дойде времето и сте готови(не визирам физическата смърт на тялото), Вселената ще се погрижи за промяната на гледната ви точка.
 Hug
Моля, останете си невярващи, ваше право на избор е, но уважавайте и противоложното мнение.
Желая ви много положителни емоции, предполагам е доста натоварващо, да живееш с мисълта за неизбежност, необратимост и голямото Нищо newsm78странно ми е.
 Предлагам, да прекратим безмислените виртуални битчици box, за да дадем възможност на  хората, без притеснение да разкажат интересните си истории.

# 234
  • София
...
 Предлагам, да прекратим безмислените виртуални битчици box, за да дадем възможност на  хората, без притеснение да разкажат интересните си истории.

Мислиш ли, че някой ще сподели ако е преживял нещо (под хипноза или друго)?! Хората имат уникалния талант да мислят "матрично" - око да види, ръка да пипне. Всичко друго бива отхвърляно с лека ръка, а позоваването на науката е направо патологично.

Има една хубава книга за скептици (много физика има вътре, да знаете): Холографската вселена. Приятно четене на онези, които се опитват да погледнат отвъд общодостъпното.

ПП. Библията както и всички подобни четива са създадени за масите, на които всичко е поднесено ясно и догматично, като съвсем закономерно не се очаква философстване и доказване.

Воала

# 235
Нямам против личното мнение, всеки да си го защитава, но ако може невярващите в прераждането, да престанат с исканията/изискванията си за достоверни логични доказателства и формули...

Не може. Simple Smile

Все пак темата не е "Хайде да си разказваме интересни истории за призраци", нали?

Ако не можеш да подкрепиш твърденията си с поне нещо приличащо на доказателство или аргумент, те не са нищо по-сериозно от разказан виц.

# 236
  • Варна
Aни27, защо така остро? Нито "източник", нито "мащабен" съдържат подигравка. А и е ясно, че "източник" далеч не значи "доказателство". Или?
Питам, простете, ако не съм твърде сериозна, но мисля, че така разговорът би бил много по-лек и плавен. Явно не мисля правилно.
 "Холографската вселена" съм я чела, интересно е, много, не ми преобърна живота, но той не е категорично определен, за да има нужда от това.
 Peace

И до източника на Ксилометозилин стигнах - Рудолф Щайнер. Сега са ми интересни неговите източници, професионална деформация да го наречем, макар и не съвсем.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 09:26 от Ментова

# 237
  • Linz

.... ....

Източникът кой е?
И мен ме интересува... Звучи научно с тези епохи и подепохи, но в академичната литература няма подобно датиране.

# 238
Всеки си е задавал този въпрос.Вярвате ли в някакъв живот след смъртта?В прераждането?Аз по скоро съм склонна да мисля,че човек е енергия,и както знаем от физиката ,никоя енергия не се губи в природата.Но къде отива тази енергия след смъртта?Не знам.
Авторът на темата пита вярвате ли? Не иска непременно научни доказателства.
""Aни27, защо така остро? Нито "източник", нито "мащабен" съдържат подигравка. А и е ясно, че "източник" далеч не значи "доказателство". Или?
Питам, простете, ако не съм твърде сериозна, но мисля, че така разговорът би бил много по-лек и плавен. Явно не мисля правилно."
Опитах се да съм тактична, ти ме изкара, че подхождам остро?
Просто меренето на его в темата не ми допада.
Наистина ще ми е много по-интересно да чета историите на хората, сухите доказателства, никога не са ми допадали. Забелязвам, че въпросният спор отблъсква хората, т.е. не споделят, какъвто предполагам е бил първоначалният замисъл на темата.

# 239
  • София
Нем, няма живот. Може би има форма на съществуване, но живот няма. Животът е свързан с усещане, разум, интелект, чувствителност на крайниците, емоции, жлези, ако щете. В момента, в който това изчезне, и да остане единият разум, той няма да има ръцете да докосне, устата да опита, тялото - да се люби.

Не, няма живот.

Но това надали е чак толкова страшно, в крайна сметка всички живи са минали от там Wink

Общи условия

Активация на акаунт