Какво има след смъртта?

• 577 020
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 345
И аз онзи ден сънувах позната, която вчера имаше рожден ден. Приемам обяснението. Но как ще обясниш, че сънувах познат, с който от 10-ина години не съм имала никакви контакти. На следващия ден във фейсбук разбрах, че е починал.

Не ти се е случвало въобще да го сънуваш през тези 10 години?

# 346
ИрПуц, в сънищата си има символика.
Не всички сънища са пророчески Mr. Green.
Тези, където Рокси, например спомена, че я преследват, често означават, че човек е претоварен емоционално и физически, показват ни да си вземем почивка.
Да сънуваш, че умираш на сън, се приема за предназменование на положителна промяна. Умирането показва, че ще умре нещо старо и ненужно, но това не е физическото тяло. Както и да плачеш на сън, не е толкова страшно, тълкува се, като радост.

# 347
  • София
Личното ми мнение е че няма нищо след смъртта. Различните теории и вярвания за прераждане, ново начало, друга реалност или измерение идват от силно надцененото ни място и роля във вселената. Ако се направи една ретроспекция се вижда, че колкото повече научаваме, толкова по незначителни ставаме - геоцентризма, хелиоцентризма и тн. Вселената е на 14 милиарда години, а условия за живот има от 2 милиарда. Ако наистина съществуват души и прераждане къде са били и какво са правили душите през първите 12 милиарда години. Седели са и са чакали да се появи човека.  
Освен това по въпроса за библията, никъде в библията не е казано кой и кога е създал ада. Бог сътворява какво ли не, но не и ада. . Просто концепцията за дявола и ада се появява, чак при вавилонското робство на евреите и е заимствана от Ангра Майню, срещащ се още и като Ариман. Това е и едно от имената на Сатаната. Затова и Бог е пропуснал да създаде ада, защото концепцията за него се е появила доста след Битие.

# 348

Аз ли съм единствената, която сънува и сънища, които не се сбъдват? Simple Smile

моите никога не са се сбъдвали, като гледам ти поне един си имала Laughing

тази нощ какъв сън сънувах само, то мъже, то млади, то принцове, ама да му се невиди на домоуправителя/тук долавям, че е подозирал в какво съм се потопила/ звънна на вратата с прозаичния въпрос кога да дойдат майсторите за покрива  Rolling Eyes. така замина и сън , и принцове, и всичко.

опитвам се да разбера за себе си дали ми липсва интуиция или сензитивност  Rolling Eyes . това за сънищата, гласовете от отвъдното и пропочествата  Mr. Green

за след смъртта - дълбокото ми убеждение, че ме чакат червеите е непроменимо и затова трябва животът да се живее на пълни обороти. за духовния ще му мисля като ме натикат в казана.

red. случи ми се нещо невероятно, сигурно е свише, нямам друго обяснение  Mr. Green . подариха ми книгата на керам/богове, гробници, учени/ и то  човек, който е на светлинни години от археологията. споделям аз за подаръка с един приятел, и обръщам на една страница, да му покажа нещо за един надгробен надпис. от там се сещам за проф. василка герасимова/беше ми ръководител на дипломната работа и любим мой преподавател, епиграфиката е една от слабостите ми, а тя самата е един от ескпертите в областта на латинска и гръцка епиграфика на античността/. случайно  Mr. Green реших да сверя нещо в нета за надписа и научавам, че проф. герасимова е починала от рак миналата година Sad. това става точно на преображение господне , вечерта.

лека и пръст, прекрасен преподавател, чудесен човек, обожавам археологията и това съм завършила благодарение на нея, и всичко това вероятно някой би навързал като събития свише и знаци на живота/или бог знае какво/, а бяха обикновени логично-следствени връзки от един подарък.....

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 09:51 от слънчева*

# 349
  • В Космоса
И аз онзи ден сънувах позната, която вчера имаше рожден ден. Приемам обяснението. Но как ще обясниш, че сънувах познат, с който от 10-ина години не съм имала никакви контакти. На следващия ден във фейсбук разбрах, че е починал.

Не ти се е случвало въобще да го сънуваш през тези 10 години?
Не. Поне нямам спомен.

# 350
  • София
Интересно ми  е!

# 351
ИрПуц, в сънищата си има символика.
Не всички сънища са пророчески Mr. Green.

А стига бе, а аз да не знам.  Wink

# 352

моите никога не са се сбъдвали, като гледам ти поне един си имала Laughing

тази нощ какъв сън сънувах само, то мъже, то млади, то принцове, ама да му се невиди на домоуправителя/тук долавям, че е подозирал в какво съм се потопила/ звънна на вратата с прозаичния въпрос кога да дойдат майсторите за покрива  Rolling Eyes. така замина и сън , и принцове, и всичко.

Grinning

Всъщност не - и аз не съм сънувала нещо, което да се е сбъдвало.

Проблемът може да е, че съм твърде претенциозна към фактите, когато анализирам дали и какво се е случило. Simple Smile

Иначе ако човек иска да вярва в нещо и упорито търси знаци за него, няма начин да не открие такива. Сънища, черни котки, формата на облаците...

# 353

опитвам се да разбера за себе си дали ми липсва интуиция или сензитивност  Rolling Eyes . това за сънищата, гласовете от отвъдното и пропочествата  Mr. Green

за след смъртта - дълбокото ми убеждение, че ме чакат червеите е непроменимо и затова трябва животът да се живее на пълни обороти. за духовния ще му мисля като ме натикат в казана.

Това ,което трябва да разбереш за себе си е, че си щастливка  Grinning Продължавай да живееш, както смяташ за нужно Peace

# 354
Вчера черна котка ми мина път. Зачудих се - да се завъртя ли триж в кръг и да плюя през рамо или каквото там се правеше, или да избера да съм англичанка (на тях им е на късмет църната маца). Ми избрах да съм англичанка.  Mr. Green

Сега сериозно:
Иначе ако човек иска да вярва в нещо и упорито търси знаци за него, няма начин да не открие такива. Сънища, черни котки, формата на облаците...

Именно. Справка: "Махалото на Фуко".

# 355
..теста на Роршах ..

освен това съм сигурна, че все някой сън ви се е сбъдвал. Никога ли не сте сънували, че се къпете, че ядете или нещо от сорта:)

# 356
  • София
Вчера черна котка ми мина път. Зачудих се - да се завъртя ли триж в кръг и да плюя през рамо или каквото там се правеше, или да избера да съм англичанка (на тях им е на късмет църната маца). Ми избрах да съм англичанка.  Mr. Green

Сега сериозно:

Страхотна книга. Четох я мнооого отдавна.

Вярваш или не - изборът е на всеки лично.
Библията - свещенна книга - колко ли пъти бе преписвана, редактирана, колко ли неща са премахнати, завуалирани, изменен смисъл?
Попове - връзката с бог - как ли да им вярваме като знаеме начинът им на живота, дали имат връзка или имат добре платена работа...
Иконите- лекуващи или не, красиви, интересни, нестандартни... - а в библията се казва - не си прави кумира от нищо ....(не ми се цитира, че знам само как е на руски)
Има ли живот след смърта - аз вярвам, ти - не....
Аз живея така, както аз смятам за правилно, ти - както ти смяташ за правилно....

Никой не знае, защото никой не се е върнал от там в същият си вид, в същото си тяло...
Клинична смърт - дали всеки вижда едно и също....

Как се е появил този всят или кой го е направил? Прекрасни планини - земна активност или някоя огромна детска ръка си направи формички....

Човешкото тяло толкова съвършенно, заченат живот - толкова интересно от малко нещо до толкова прекрасно и съвършенно тяло....

Има ли нещо , няма ли нищо.... Със сигурност има нещо, но какво е то....

Въпроси, въпроси, въпроси и няма да има нито един отговор. Всичко което пишем тук са само предположения... Peace

# 357
  • Варна

По-лошото е, че като чета понякога определени теми в Алтернативния, се сещам винаги за "Калки". Но много е вероятно просто да не ми понася вече майчинството, да, сигурно е субективно.

# 358
  • София
Знаете ли какво си мисля.
Натрапчиво се налага мнението, че инвестираме страшно много време и енергия в съчиняването на безумни теории и изучаването на още по-безумни писания на съмнителни автори, а не познаваме възможностите на собствения си мозък, тук и сега.
Там се крият шокиращи способности, страшни тайни и дори казват, че използваме само малка част от собствените си възможности.
Казах го няколко пъти, но никой не обърна внимание, освен потребители, които се броят на пръстите на едната ми ръка.
Ужасно много хора приписват свръхестествени и мистични случки на какво ли не, обаче изобщо не допускат всичко това да е плод на собствения им мозък.
Той има наистина страховити възможности.
Това за чекмедженцата е много вярно, ако не знаете, в мозъка ви се складират чудовищни количества информация, които изобщо не подозирате дори, че знаете. Някъде с периферното зрение мяркате нещо, което на пръв поглед изобщо нищо не означава, обаче вашият мозък услужливо го обработва и го складира в някое чекмедженце, ако случайно нещо ви потрябва някога. След това след определен период от време, може и години, нещо друго, като например миризма дори /защото миризмите също се складират в чекмедженца/ провокира асоциацията с онази далечна информация, която дори не знаете, че знаете, складирана в онова чекмедженце, ако случайно ви потрябва и щрак, асоциацията е налице, мозъкът ви я поднася сдъвкана и вие ахвате - "Ах, аз това го знам!!!" и разбира се се обявявате за ясновидец, примерно.
А това се нарича с думи прости знаете ли как? Интелект.
Способността на мозъка да работи с информацията и да прави асоциации различни на брой и да ги поднася като съответните изводи се нарича интелект.
Мозъкът не почива и се труди денонощно върху подобни съществени и несъществени задачи, сънищата включително са плод на мозъчна дейност и в състояние на покой мозъкът твори неуморно за вас и може би малко неуважително се отнасяме към собствената си глава и няма да е зле първо натам да се насочим като се информираме повече за възможностите, схемите и механизмите, с които функционира, преди да обърнем поглед към свръхестественото.

# 359
  • Galaxy 13197853088
Предложих ви халюцигени като тест по-напред ...
Някой навит?

Общи условия

Активация на акаунт