Какво има след смъртта?

• 577 022
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 330
Жоз, забележителен сън! А сънуваш ли собствените си проблеми предварително? Аз-да. И най ме дразни факта, че въпреки това не мога да ги предотвратя. Много гадно...
Аз не умея да си разчитам сигналите от сънищата, или ги забравям , Темида, но този сън беше потресаващ просто....още го виждам пред себе си, като филм! Shocked

# 331
  • Люлин
Много интересна тема. Вълнува ме , както и всички хора ха земята. И на мен ми се иска да има живот след смъртта, но хайде  да видим дали има очевидец че някой , дух , душа или нещо подобно се е върнал и  е казал че това е истина. Това за задгробния живот го казват само живи хора, поне аз така знам и съм чел. А както знаете , необятен  е човешкия мозък . Никой компютър не може да достигне неговото ниво , поне засега. Какво му коства на този свръх мощен "компютър " да кривне малко настрани ....А както знаете от гения до лудия е само една крачка.Вярвам в извънземен живот , просто не е възможно да сме сами в огромната вселена. Възможно е някои свръхразвити цивилизации да ни внушават , подсказват и т.н. неща.Може би това е и причината да си мечтаем за задгробен живот , кой знае ....
Но да има, просто  мисля че е невъзможно да има задгробен  живот. По какъв начин една душа , която досега не е индентифицирана , ще ни създаде усещане за живот , кой знае ...
Много сложен въпрос ,с нищо недоказана теза .
Ще продължавам да следя с интерес темата.

# 332

Аз ли съм единствената, която сънува и сънища, които не се сбъдват? Simple Smile

# 333
  • София
Не, ако знаеш, аз каква вила в Монако сънувах, не ми се разказва.

аззи е прекрасно запозната, примерно. всичко, касаещо личния ми живот не стана така. а това за мен е най-важният акцент. там всичко го 'подреди' по друг начин, а изобщо не се случи. дори индикации нямаше.
Запозната е Ази и не позна Адриана Вотей, ама изобщо. В това отношение.
Иначе имаше попадения.

# 334
Не, ако знаеш, аз каква вила в Монако сънувах, не ми се разказва.

аззи е прекрасно запозната, примерно. всичко, касаещо личния ми живот не стана така. а това за мен е най-важният акцент. там всичко го 'подреди' по друг начин, а изобщо не се случи. дори индикации нямаше.
Запозната е Ази и не позна Адриана Вотей, ама изобщо. В това отношение.
Иначе имаше попадения.
Е, щом е било негативно предсказанието и не се е осъществило, можете само да сте доволни.
Тя не е ясновидка, астролог е Wink
 За Везните е нормално да любовта да е приоритет, но  и промените не обичате. Имам и аз едни планетки във Везни, цял стелуим...........т.е. познато ми е.
Жози, ако искаш да запомниш съня си, след събуждане, веднага си го разкажи наум(или запиши), иначе бързо се забравя.

# 335
  • София
Не, не беше негативно, просто каза нещо съвсем друго, което изобщо не се случи.
Даде някаква конфигурация, която изобщо не се получи, а беше доста конкретна в предположенията си.

Просто не позна изцяло и тотално в тази насока, в което няма нищо лошо.

# 336
  Сливаме се отново със Всемира. Напоследък сума ти физични теории, които аз не разбирам, май ще докажат, че всичко е едно.

Да, едно е всичко, на земята материите са същите както отпреди милиони години, преминават от една в друга форма. Каквито атоми те изграждат тебе, такива изграждат и някое дърво, и някоя скала, и диамант, и т.н., различни са само връзките между атомите.
Лично аз също мислех, че атомите на желязото примерно са едни, на водорода са други, ми не било така, едно и също нещо изгражда всичко. Crazy

# 337
  • Добрич
Лурдес, атомите на желязото имат 26 протона, 30 неутрона и 26 електрона, а на водорода имат само 1 протон и 1 електрон, така, че няма как атомите на желязото и на водорода да са еднакви. В случая не обръщам внимание на различните изотопи за всеки елемент, а само на тези, които са най- разпространени. Вярно е обаче, че атомите на всички химични елементи са изградени от еднакви частици - протони, неутрони и електрони, както и че, между тях действат еднакви сили -  силите в ядрото между протоните и неутроните са ядрени, а между ядрото и електронната обвивка - електростатични... А един вид атоми могат да се превръщат в друг вид атоми само при ядрена реакция.

# 338
Да, да,  Peaceименно това е, че са изградени от едно и също нещо, в случая протони и т.н., но единствено бройката на последните, прави разликите между елементите. А пък те са доста различни. Може би не се изразих точно. Simple Smile

# 339
Силите на разпад постоянно действат във физическото тяло на човек. Още от самото си раждане човек започва да старее. Това което пречи на разпада на физическото тяло е духовното тяло.
И тази мощ на разпадане на физическата материя много ясно проличава в това което става с трупа след смъртта. Елементите, които през живота са били подчинени на една по - висша цел след смъртта бързо се връщат в кръговрата на веществата.
Понятно е всички да осъзнават разпада на физическото тяло след смъртта. Непонятно е защо трябва да се преписва този разпад и на духа на човек.
Отново има едно прехвърляне на закономерностите на една област в друга област, лишено от всякаква здрава логика.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 00:12 от Xylometazolin

# 340
Ira-ari, разбирам те и се просъединявам към написаното от Вела.   :bouquet                                
Много е вярно това - скръбта е адски егоистично чувство. :
Запозната съм с всичко това което казвате  , но си и обяснявам че времето от 9 месеца никак не е малко, те бяха при мен заедно с майка ми  де и може би преживяното и напрежението което ми мина през главата( а и говоря с него в 12ч и 15м затварям тел. той в 12ч и 20 м умира ) не ме напуща и постоя но си мисля че ще ми е по спокойно ако ми даде знак поне в съня а и имам чувство че като отворя вратата ще чуя неговите закачки към мен или ако е в криза охкането ,може би не съм се отърсила от всичко случило се не знам вече какво да си мисля

# 341
Като казахте случки се се сетих за един мой тренер от Славия , когато все още активно спортовах.
Невероятен човек , силен дух... И един ден ми се обажда едно момиче от отбора и ми съобщава , че е в кома в токсикологията в Пирогов. Ходихме няколко пъти докато се събуди. Едва са го спасили.
Никога няма да забравя разказът му след събуждането.

"Момичета, да знаете има много по- хубаво място от тук! Тук бих казал е най- мизерното място- ада. Не мога да ви опиша каква природа каква зеленина. Райско място. Срещнах се баба, а тя вместо да ми се зарадва , винаги ми се е рдвала, ме нахока: "Жоро да се махаш от тук!' Рано ти още и тук не за теб" Толкова увлекателно разказваше , все още пресния си спомен , след като три дни беше там - на хубавото място.
Нямам основание да не му вярвам - беше честен и почтен човек.
И още една случка - като ученичка още много често сънувах едно градче с голяма река, чисто спретнато. Много често на сън се разхождах из улиците му, разглеждах къщите, оглеждах хората... Дойде кандидат- студенската кампания и трябваше да избирам София, Варна , Свищов.Майка ми ми постави ултиматум: "На всяка цена трябва да влезеш икономика , ако искаш и на луната кандидаствай. А аз после ще те преместя тук-в София. Ти само влез!"
Реших , че в Свищов ще е най - нисък бала.
Ще ми повярвате ли , че слизайки на гарата в градчето аз знаех на къде да тръгна , знаех къде е ректората, познавах градчето все едно съм живяла там. Дааа, това беше града от сънищата ми.

Имам и много други пророчески сънища.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 07:01 от Рoсна kитка

# 342

Аз ли съм единствената, която сънува и сънища, които не се сбъдват? Simple Smile
Естествено, че не  Laughing
На мен редовно не ми се случват не само вилите и самотните лазурносини заливи, ами не ми се случват и бяганията от лудници с последващо гонене до изнемога.

Скоро сънувах един приятел ( който е капитан на кораб), возеше ме по Дунава. Сутринта се събуждам, пускам си компютъра и гледам- той има рожден ден. Сега, ако ти хлопа дъската, веднага ще го обявиш за пророчество и т.н., а пък ако си със здрав разум  ще се сетиш, че просто някъде в задния край на мозъчното ти чекмедже отлежава датата на РД-то му.

# 343

Ами, ами. Нали разказах как съм сънувала, че съм умряла - засега не се е сбъднало.  hahaha Изобщо голяма част от сънищата ми стават за сценарии я на комедия, я на хорър-филм, но не се сбъдват, за щастие.  Mr. Green

Ira-ari, мога само да ти пожелая времето да те успокои. Опитай се да приемеш, че баща ти се е отървал от болките, аз поне съм сигурна в това. Преживях същата загуба преди около година - трябва да ти кажа, че изпитах и облекчение - и за него, и за себе си, ужасно ме болеше да гледам как се измъчва баща ми и как вече не е човекът, когото съм познавала толкова години. Нищо не може да разколебае убедеността ми, че сега му е по-добре.

# 344
  • В Космоса
И аз онзи ден сънувах позната, която вчера имаше рожден ден. Приемам обяснението. Но как ще обясниш, че сънувах познат, с който от 10-ина години не съм имала никакви контакти. На следващия ден във фейсбук разбрах, че е починал.

Общи условия

Активация на акаунт