Какво има след смъртта?

• 576 931
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 465
Никой не може да отговори на този въпрос.  Хората преживели клинична смърт, описват едно и също нещо.  Гледах предаване в което бяха записани 60 доклада от хора от цял свят които разказваха за 3-5 мин клинична смърт и къде, какво и как.
От тези доклади 99% съвпадение на разкази. 
Инстинкта ми казва, че има нещо след смъртта.  Религията ми казва долу горе какво би могло да бъде, но истината се надявам да разбера след доста години.  Едно само знам със сигурност, искам смъртта да не е край.

# 466
  • Galaxy 13197853088
Когато си натоварен с греховете "от преди" заради които ще страдаш те лишава най-малкото от хубав живот сега. И твоят избор няма да има значение защото трябва да си изплатиш дълговете ... дивотии

# 467
Е, стига де, не е речено, че въпросното страдание е постоянно, през целия живот, да не можеш дъх да си поемеш.  Laughing Но нали няма хора, които са 100% щастливи и радостни от раждането до смъртта си? Всеки си харесва някаква теория, която подхожда на мисленето му.

# 468
rosikosefi, кое ти се вижда неточно? Идеята е, че страдаме заради злини, които сме извършили в предишен живот и/или изкупуваме греховете на родителите си. Че не е приятно, не е, но логиката на мен ми се вижда стройна.
И каква е логиката да бъдеш лишен от свобода и избор?

Кой те лишава от свобода? Имаш свободата да направиш избор във всяка ситуация и си носиш последствията - според въпросната теория не само в този живот, а и в следващите.
Не съм сигурна, че имаш избор в всяка ситуация.  И свобода няма.  И не носиш само собствени последствия.  Мрежата е много оплетена.

# 469
Аз за себе си съм убедена, че в абсолютно всяка ситуация имаш избор. Друг е въпросът дали алтернативите ти харесват, но винаги, ама винаги има най-малко два пътя за действие.

# 470
  • Galaxy 13197853088
Е, стига де, не е речено, че въпросното страдание е постоянно, през целия живот, да не можеш дъх да си поемеш.  Laughing Но нали няма хора, които са 100% щастливи и радостни от раждането до смъртта си? Всеки си харесва някаква теория, която подхожда на мисленето му.
дамм то и първородния грях е заради стари прегрешения, айде моля.
човек не се ражда обременен с грехове.

# 471
Аз не те карам да споделяш виждането, просто обяснявам, че логика има.

# 472
Аз за себе си съм убедена, че в абсолютно всяка ситуация имаш избор. Друг е въпросът дали алтернативите ти харесват, но винаги, ама винаги има най-малко два пътя за действие.

И аз мисля така ! Hug

# 473
Когато си натоварен с греховете "от преди" заради които ще страдаш те лишава най-малкото от хубав живот сега. И твоят избор няма да има значение защото трябва да си изплатиш дълговете ... дивотии

yes

rosikosefismile3501

# 474
  • София
Хората преживели клинична смърт, описват едно и също нещо.  Гледах предаване в което бяха записани 60 доклада от хора от цял свят които разказваха за 3-5 мин клинична смърт и къде, какво и как.
От тези доклади 99% съвпадение на разкази.  
Тц, не е вярно това.
Аз, понеже проявих съвсем искрен интерес, получих множество лични съобщения с разкази на хора, изпадали в клинична смърт, чиито разкази изобщо няма да споделя, разбира се, но спокойно мога да кажа, че нямат абсолютно нищо общо помежду си.
Единствено темида сподели тунел и светлина. КЛОНКА беше другата с клинична смърт на 7 годишна възраст и разказът и беше много различен от този на темида, те са в темата и публично споделени, можете да ги прочетете.
А, между другото, аз също казах, че след тежка анестезия на една 9 часова операция имам абсолютно същото изживяване.
Обаче аз отлично знам, че е от анестезията.

# 475

Натоварването с греховете от "преди" е в резултат от свободният избор, който човек взима.
  Когато чрез дадено действие човек си навлече лоша карма той сам се ограничава, евентуално в една своя бъдеща инкарнация. Човек е толкова по - свободен, колкото по - малко кармичен товар носи със себе си, а това зависи само от самия него.
  Кармата възниква, като пряк резултат от свободната воля на човека и неговата възможност да греши.

# 476

Натоварването с греховете от "преди" е в резултат от свободният избор, който човек взима.
  Когато чрез дадено действие човек си навлече лоша карма той сам се ограничава, евентуално в една своя бъдеща инкарнация. Човек е толкова по - свободен, колкото по - малко кармичен товар носи със себе си, а това зависи само от самия него.
  Кармата възниква, като пряк резултат от свободната воля на човека и неговата възможност да греши.

Именно. Съвсем проста и логична причинно-следствена връзка.

# 477
Ази, пропусна моята история.
 На 6г. съм приападнала на улицата докато си играя с децата, викали са бърза помощ, едва са ме свестили. Това го знам от майка ми, моите спомени от въпросният ден са други: как летях над една невероятна слънчева градина, усещането беше за мир, хармония, сякаш си се слял с  цялата тази красота. Минали са 30г., а спомените ми са ясни, нямаше тунелии т.н.
Не разбирам, защо хората толкова се притесняват да споделят историите си. Предполагам се дължи на скептиците и презрителните подмятания. Жалко.

# 478
  • София
Прощавай, не беше нарочно.
Може без да искам и още някой да съм пропуснала.
Ако добавим и твоят разказ, пак няма съвпадение и общи елементи, за да счетем, че нашето собствено малко разследване не дава такива резултати, каквито се твърди, че са правени и имало 99% еднакви разкази.
Но дали си изпаднала в клинична смърт, или е било припадък?
Може би майка ти си спомня, ако ти си била мъничка.

# 479
.
Доминират скептично настроените, а анкетата.........май показва ,че надделяват другите  newsm78 но си мълчат
Пишете бе хора,не се притеснявайте да споделите . Peace  
Който иска да ви вярва,всеки има избор все пак,темата е интересна и малко или много ни интересува всички.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 18:48 от Susie

Общи условия

Активация на акаунт