Какво има след смъртта?

• 576 866
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 495
  • България
Не знам какво има "там" и никой тук не може да твърди каквото и да е със сигурност (поради очевадния факт,че няма никой завърнал се и разказите са твърде противоречиви на изпадалите в клинична смърт),но истината е,че след смъртта на татко съм се хванала като удавник за сламка в тази вяра.
Да,вярвам,че има живот след смъртта и въобще не ме интересува какви и колко грехове имам да плащам,стига отново да видя заминалите си без време близки...
Не знам как и защо са ни нужни повече обяснения.
Впрочем,чудя се с какъв акъл съм се преродила пак на земята,ако наистина така е станало Mr. Green
Явно никой не ме  е питал  Whistling

# 496
според Християнството,Исус Христос синът божии умира за нас и поема на плещите си нашите грехове.И съответно всички християни нямат грехове защото са изкупениТогава ми е чудно,какви грехове плащат.

Исус Христос дава своя човешки живот като изкупление за нашия първороден грях - смъртта. Живот за живот се дава. Първите хора - Адам и Ева са създадени за вечен живот. Но е имало едно условие - подчинение към своя Създател (така както ние изискваме това от нашите деца). Но подчинение, основано върху искрена обич и свободен избор. Е, ами, те са направили своя личен избор - да проявят неподчинение. Резултатът (през цялото време са знаели за последствията) - лишаване от вечния живот.  (Предполагам, че е трудно за вярване - но си представете - когато раждаме децата си - ако зависеше от нас времетраенето на техния живот - нали не бихме ги създали за кратък живот и то нещастен?!! А за възможно по-дълготраен! И то щастлив живот - при райски условия...!!!  Е, такъв е бил първоначалният замисъл при създаването на първите хора. Но те сами са прецакали всичко -  и така станали смъртни.
Едва ли тук някой би повярвал, повечето мнения са в друга посока.
Но Бог е решил да даде отново шанс на човечеството за вечен живот. И е дал Своя син като жертва за нас самите...
Това е християнското учение. ...

# 497
  • където мечтите се сбъдват
Съгласна съм с последния пост    bouquet А,по отношение на езотериката,се разграничавам!

# 498
  • Linz
Ако хората имат безсмъртни души, не би ли следвало и животните да имат?

# 499
И те имат, да  Peace

# 500
  • В.Търново
Ами говори се,че и те имат,също и растенията и дърветата.

# 501

А медузите, мидите, лишеите и вирусите?

# 502
  • София
Приемаме че душата е софтуера, а тялото хардуера . Хардуера се износва не може повече да се упгрейдва, и подобреният софтуер се прехвърля на нов хардуер. Душата най-вероятно е някаква енергийно-информационна матрица. Та въпросът ми е, ако се създаде компютър които може да приеме и да работи с тази матрица, примерно възможността да се копира съзнанието в процесор, няма ли да обезсмисли прераждането като концепция.

# 503
...Православното християнство, както и всяко друго християнство съдържа визия за последващото смъртта, която може да бъде определена като доста детинска. Не е чудно, че човек трудно би се насилил да я сподели като вярна.

Iris,кое по-точно ти се струва недостоверно в християнската представа за смърта?
Концепцията за Ада и Рая, схващането че посредством молитви, милостиня и помени могат да се намалят частично страданията  на евентуалните ни грешни близки...

Още по-съмнително ми стана дали „визията” на „православното християнство” „за последващото смъртта” има нещо общо с твоята визия за неговата „визия”.

Твоята представа за християнската представа би следвало да се сравнява с действителните християнски норми, а те са в Библията.

Основополагащо там е именно надеждата за след смъртта, възкръсването. Вярата във възкресението в един по-хубав свят след земната смърт е основа на християнската вяра въобще. А тя не е по-„детинска” от някои чисто научни съобщения за определени генетични, физични и пр. изследвания и открития през последните години, да не говорим – от някои други вярвания, на други религии. Въпросът е дали ти познаваш именно християнските вярвания съгласно Библията или си представяш някакви кавърверсии.

Какво точно става според теб след смъртта съгласно Библията? Ей това ми е любопитно да споделиш, ако искаш, разбира се.

ПП
Значи имало и „живот” в „ада”? Според Библията?!

# 504
  • Варна

А медузите, мидите, лишеите и вирусите?

За вирусите не знам, спори се дали изобщо съществуват.  Mr. Green Grinning Mr. Green

# 505
...Та какво й куца на версията в Библията не разбрах.
Какво му е толкова невероятното на едно евентуално съхраняване в някакъв вид на цялата информация за съществувалите на земята хора? Или на възможността по тази информация в бъдеще да могат да бъдат възстановени отделни, измрели към онзи момент, индивиди? Какво „детинско” има във вероятността земята да претърпи глобална катастрофа, при което тя да изглежда като огнен „ад”? И на перспективата огромната част от живите към онзи момент хора да изгорят в тази планетарна катастрофа, заедно с цялата информация за тяхното съществуване? И какво невероятно има някои от тях, с помощта на друг, все пак да имат възможност да се изнесат оттам преди катастрофата и да не изгорят в нея? Ми то един Ка́рой Ши́мони „със собствени сили” се изнесе и без катастрофа, само за кеф, и то два пъти. Какво остава за някой, с възможностите на бог, да помогне на други да го направят.
Най-трудното в Библията за буквалистите все пак сигурно е Страшният съд, на който се предвижда да се отсее информацията за всички съществували и съществуващи към момента на провеждането му индивиди. Но какво по-естествено от това този, който има възможност да спаси маса хора, отвеждайки ги далеч от катастрофиращата земя, да си подбере тези, които, според него, го заслужават.
На мен Библията ми звучи съвсем правдоподобно.

# 506
Много ми харесва темата!!! Ще я следя.Много често си мисля за това ,и ако наистина има живот след смъртта,представете си колко хора са умрели до наши дни,то тогава къде се събират всичките тези души? Искам да повярвам че има,че нали Ванга умееше да разговаря с тях.

# 507
Холограма, това са по-скоро sci-fi интерпретации на тема "Библия".

Там определено не се говори за планетарна катастрофа и съхраняване на информация.

Иначе - и на мен не ми е много ясно какво предвижда Библията да се случи след смъртта. Как прекарват времето си душите, докато чакат - там каквото чакат. И какво ще става после?

# 508
и на мен не ми е много ясно какво предвижда Библията да се случи след смъртта. Как прекарват времето си душите, докато чакат - там каквото чакат. И какво ще става после?

За вярващите в Исус Христос, в неговата жертва, за тези които се стремят да живеят според Библейските принципи има надежда за вечен живот. Но възкресението не е веднага след смъртта. Според Библията след смъртта просто няма нищо - никаква форма на съществуване, никакви чувства, усещания, потребности и т.н. До възкресението ще трябва да се случат още неща... Да, ще има Съд. Според мен обаче не той ще е страшен, а това - какъв избор правим тук и сега, защото от това зависи дали ще заслужим вечния живот.

# 509
  • Бургас
Става ми леекинко страшничко  Crazy Rolling Eyes
Може ли малко разяснения относно т.нар. страшен съд!  Praynig Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт