Какво има след смъртта?

• 576 788
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 525
rosikosefi, кое ти се вижда неточно? Идеята е, че страдаме заради злини, които сме извършили в предишен живот и/или изкупуваме греховете на родителите си. Че не е приятно, не е, но логиката на мен ми се вижда стройна.

След получаването на Аза/индивидуалността/, човек изкупува само своите грехове и ничии чужди.

От както свекър ми почина, няма с кого да разговарям на християнска тематика...той ми отговаряше на много въпроси, благодарение на него се запознах с истински духовни отци...и наистина вярвам...но не вярвам някак на някой хорски идеи...ето примерно, вижте противоречието...

Добре, получаваме Аза си, правим грешки, не обучаваме децата си в "Добро" (като никой не може да дефинира какво е добро, защото в определен случай желанието за добро може да навреди на индивида и вместо да му помогнем- да му навредим) и те правят „зло” (отново едно хипотетично зло, както горния аспект). След като детето на моя Аз, е направило зло, понеже моят Аз не го е научил…то детето ще си понесе последствията, нали? Така излиза, че родителят Аз, е навредил на детето Аз…защото то ще си нoси неговия си грях и то ще си го изкупва?  И какво излиза- децата страдат заради грешките на родителите си, нали? Ако аз правя грешки, тези грешки няма как да не се отразят на детето ми!
И какво излиза…защо това дете няма чисто начало? Защо новият Аз е обременен?  Но нали е нов Аз, нали е нов човек…

А какво става с дете, което не се е родило, което е починало/умряло/убито преди раждане? Това ми е много болен въпрос…

# 526
Мда, както казваше един мой преподавател, библията сама опровергава съществуването на бог, защото там е записано, че Той е всемогъщ и всеблаг; Но защо тогава съществува толкова много зло? Ако бог не може да премахне злото, значи не е всемогъщ, а ако може, но не иска, то той не е всеблаг  Mr. Green Логика  Laughing

Освен Бог съществува и Сатана, на когото дължим не само съществуването на злото, но и сегашното жалко и грозно състояние на света и изобщо на живота. Негови са и заслугите да се стигне до Содом и Гомор и тяхното унищожение. А доказателства за това, че Бог е милостив има прекалено много - достатъчно е да се огледа човек и да види всичко около себе си - съвършенството на природата и на всичко, което е създал Бог. Ами за мен е много простичко, Библията е нашето указание за живота, така както всеки уред си има техническо упътване за безопасна употреба. А проблемите идват от там, че човечеството отказва да живее според това указание. А после, като си понесем последствията от собствените си грешни решения - Бог ни е виновен...

# 527

От както свекър ми почина, няма с кого да разговарям на християнска тематика...той ми отговаряше на много въпроси, благодарение на него се запознах с истински духовни отци...и наистина вярвам...но не вярвам някак на някой хорски идеи...ето примерно, вижте противоречието...

Няма противоречие, има взаимно допълващи се истини с оглед на цялостния облик.
  С удоволствие бих ти отговорила, но ще бъде довечера.

# 528
Освен Бог съществува и Сатана, на когото дължим не само съществуването на злото, но и сегашното жалко и грозно състояние на света и изобщо на живота. Негови са и заслугите да се стигне до Содом и Гомор и тяхното унищожение. А доказателства за това, че Бог е милостив има прекалено много - достатъчно е да се огледа човек и да види всичко около себе си - съвършенството на природата и на всичко, което е създал Бог. Ами за мен е много простичко, Библията е нашето указание за живота, така както всеки уред си има техническо упътване за безопасна употреба. А проблемите идват от там, че човечеството отказва да живее според това указание. А после, като си понесем последствията от собствените си грешни решения - Бог ни е виновен...
С какво е грешно детето, че се ражда болно  Thinking
За какви грешки плащат живеещите в Третия свят, умиращи от глад?
А жените в Близкия Изток, убити с камъни, защото са излезли без забрадка?
И колко примера има още за невинни души, които нямат никаква вина за страданията си...
Права си, освен Бог съществува и Сатана. А освен тях има и един мармот, който завива шоколада в станиол. Да не забравяме и почитаемата Фея на зъбките!

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 13:37 от елиас

# 529
Мда, както казваше един мой преподавател, библията сама опровергава съществуването на бог, защото там е записано, че Той е всемогъщ и всеблаг; Но защо тогава съществува толкова много зло? Ако бог не може да премахне злото, значи не е всемогъщ, а ако може, но не иска, то той не е всеблаг  Mr. Green Логика  Laughing

Освен Бог съществува и Сатана...

Слънчогледа коментираше концепцията за всемогъществото на Бог. Ако е всемогъщ, би следвало да може да елиминира Сатана, не е ли така? А всеблагостта предполага да не търпи дяволски вмешателства в живота на човешкия род.

# 530
Ще чакам довечера отговора Simple Smile Много бих искала децата ми да не са обременени от мен, искрено се моля за това.

# 531
Основите на библията...
Историята за непорочното зачатие, Йосиф, Младенеца и т.н....

Още преди 10.000 г. пр. н. е. историята се повтаря и повтаря.

Източници от преди 3000 години преди Христа разказват за следното в Древен Египет:
Хор - Богът на Слънцето (Хор означава Слънце, или светлина)  е роден на 25 Декември от Изида. Неговото раждане е било съпроводено от звезда на изток, която кара трима крале да я следват,
за да се поклонят на новородения спасител.
На 12 години, бил учител на заблудени деца.На 30 бил покръстен от лице познато като Анап и така започва мисията си на духовен водач. Хор имал 12 ученици/последователи/, които пътували с него,свидетели на чудеса като излекуване на болни, или ходене по вода. Хор е бил познат под много имена като "Истината", "Светлината" ,"Богопомазан Син", "Божий Пастир", "Божи Агнец" и много други. След като бил предаден от Тифон, Хор бил разпънат, погребан и след три дни възкръснал. Тези качества на Хор, верни или не, изглежда са проникнали в много култури по света, и се оказва, че много други богове имат същата обща митологическа структура.

1200 години преди Христа:
Атис от Фригия, роден от девица Нана на 25-ти декеври, разпънат, положен в гроб и след три дни възкръснал.

900 години преди Христа:
Кришна от Индия, роден от девица Деваки и звезда на изток възвестява идването му. Върши чудеса със своите ученици и след смъртта си възкръсва.

500 години преди Христа:
Дионис от Гърция, роден от девица на 25-ти декември, бил пътуващ учител, който вършел чудеса като превръщане на вода във вино. Бил наричан "Кралят на кралете", "Единствен син на Бог", "Алфа-та и Омега-та" и мн. др. И след смъртта си възкръсва.

1200 години преди Христа:
Митра от Персия, роден от девица на 25-ти декеври. Има 12 последователи и върши чудеса. След смъртта си е погребан, а след три дни възкръсва. Също е наричан "Истината","Светлината" и много други. Интересното е, че свещеният ден за преклонение пред Митра бил неделя/ден на Слънцето/.

Исус Христос бил роден от /девица/Дева Мария
на 25-ти декември във Витлеем.Раждането му било известено отзвезда на Изток, която била следвана от трима крале, за да открият и се поклонят на новия месия. На 12 години бил дете-учител, а на 30 бил покръстен от Йоан Кръстител. Така става духовен водач. Исус има 12 последователи, които пътуват с него,върши чудеса, като лекуване на болни, ходи по вода, съживява мъртви. Познат е още като "Кралят на кралете", "Синът Божий", "Светлина на света", "Алфа-та и Омега-та","Божи Агнец" и много, много други. След като е предаден от своя ученик Юда и продаден от него за 30 сребърника, бил разпънат на кръст, положен в гроб,
а след 3 дни възкръсва и се възнася в небето.

Преди всичко, рождената последователност е напълно астрологическа.Звездата на Изток е Сириус, най-ярката звезда на нощното небе, която на 24-ти декември се подрежда в една линия
с три ярки звезди от "Колана на Орион". Трите ярки звезди в "Колана на Орион"и днес се наричат така, както са наричани от древни времена Трима Крале. И Тримата Крале и най-ярката
звезда Сириус всички те се оказват на в една линия с изгрева на 25-ти декември. Ето защо тримата крале следват звездата от Изток, за да локализират изгрева - раждането на Слънцето.
Дева Мария е съзвездието ДЕВА, също така познато като Дева Девственицата. Virgo от латински означава девствен. Древният глиф за Дева е променено M. Ето защо Мария, заедно с другите девственици майки, както майката на Адонис - Мира, или майката на Буда - Мая, започват с буквата M. Съзвездието Дева също така е наричано "Дом на Хляба"и представянето на ДЕВА е девственица, която държи сноп пшеница. Този "Дом на Хляба" и символът на пшеницата
представляват август и септември, времето за урожай. На свой ред Витлеем всъщност в превод значи "дом на хляба". Витлеем се отнася до съзвездието ДЕВА място в небето - не на земята.
Има и други много интересни феномени, които настъпват около 25-ти декември, или зимното слънцестоене. От лятното до зимното слънцестоене дните стават по-къси и по-студени, и от перспективата на северната хемисфера, появяването на Слънцето се премества на юг и става по-малко и по-оскъдно. Скъсяването на дните и края на реколтата с приближаването на зимното слънцестоене, са символизирали процесът на смъртта при древните. Това била смъртта на Слънцето. И на 22-ри декември, предаването на престола от Слънцето е напълно осъществено.
За Слънцето придвижването на юг продължава 6 месеца. И става в най-ниската точка на небето.
Тук става любопитно нещо: Слънцето спира движението си на юг, всъщност се движи едва видимо 3 дни. И в течение на тази тридневна пауза, Слънцето пребивава в близост
до Южния Кръст, или съзвездието Кръст. И след този период, на 25-ти декември, Слънцето се премества с един градус но този път на север, предвещавайки по-дълги дни, топлина и пролет. Казано по този начин: Синът/Слънцето/ умира на Кръста, мъртъв е 3 дни, възкръсва или се ражда отново. Ето защо Исус и многочислените други богове Слънца споделят концепцията за разпятието, трите дни на смърт и възкресението. Това е период на промяна за Слънцето, преди да смени посоката си на движение в северната хемисфера носейки пролетта, а с нея спасение. Между впрочем, възкръсването на Слънцето не се е празнувало до пролетното равноденствие, или Великден. Защото през пролетното равноденствие Слънцето официално побеждава тъмното зло и дневната светлина от този момент става по-дълга от нощта и настъпва пролетното обновление. Вероятно най-очевидното от целия астрологически символизъм около Исус е тази, отнасяща се до 12-те му ученици/последователи/. Всъщност това са 12-те съзвездия
от Зодиака. Където Исус е Слънцето, с което те пътуват. Всъщност, числото 12 изобилства в Библията. 12 племена в Израел, 12 братя на Йосиф, 12 съдии в Израел, 12 велики патриарси, 12 пророка, 12 царя на Израел, 12 принца на Израел, Исус влиза в храма на 12 години. Този текст е повече астрологически, отколкото всичко друго.

Да се върнем на Кръста от Зодиака, символизиращ живота на Слънцето. Това не е било просто
художествено изражение, или средство да се проследи хода на Слънцето. Било е също и езически духовен символ. Това не е символ на Християнството. Това е езическа адаптация на кръста на Зодиака. Ето защо Исус, в ранното култово изкуство винаги е показван с глава в кръст. Като Исус Слънце. Синът на Бог, светлината на света,възкръсналият спасител, който ще се върне пак, както го прави всяка сутрин, със славата на Бог: "За да даде светлината на познание за величието на Бог" който ни предпазва отново от злото на тъмнината,като се ражда всяка сутрин,и може да бъде видян как идва в облаците, високо в небето с короната му от тръни, или слънчеви лъчи.

И така... Дали Библията не е просто художествена интерпретация,  с безкрайните си астрологически или астрономически метафори?

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 13:54 от Estellia

# 532
С какво е грешно детето, че се ражда болно  Thinking
И колко примера има още за невинни души, които нямат никаква вина за страданията си...

Предполагам, че с първородния грях се обясняват тези страдания, особено пък на децата.

# 533
И така... Дали Библията не е просто художествена интерпретация,  с безкрайните си астрологически или астрономически метафори?
Flutter Сакън, не изричай тези скверни слова нивгаж  Naughty Mr. Green
Библията, християнството, религията като цяло- това е велико средство за манипулация и държене в подчинение на хората. Как иначе да ги накараш да мълчат, да търпят, когато ги тъпчат, да следват сляпо чужда кауза?  Използвайки заложения страх от свръхестественото са се постигали чудеса и продължават, дори...

А може би чочечеството е все още в предучилишна възраст и затова вярва на такива неща,я обяснете на малко дете,че батман и разните там чудовища не съществуват,били те измислени от самото дете или видяни по телевизията.Съвсем не вярвам на всичко написано,още повече,че църквата е имала много голяма власт и не се знае какво е скрила или унищожила за да държи масите покорни и в стах.
Peace

И това няма нищо общо с това има ли, няма ли живот след смъртта- това един Бог знае  Mr. Green

# 534
Библията - Най-великата приказка на всички времена.

По темата сега - вярвам в живота след смъртта, вярвам и в Бог, но не в този, за който се разказва в Библията.

Признавам, че голяма част от вярата ми се дължи на житието и битието на Баба Ванга, Вера Кочовска и някои други.

# 535
Точно така. Няма по-манипулативна и лъжлива институция от Църквата. Религията е точно за това - да контролира, манипулира и държи в страх и подчинение масите.

И друго нещо - всяка една система няма нужда от наистина образовани хора. Колкото по-малко знаят, толкова по-лесно е да ги контролираш.

# 536
С какво е грешно детето, че се ражда болно  

Предполагам, че с първородния грях се обясняват тези страдания, особено пък на децата.

Тогава просто Господ не е милостив,добър и всепрощаващ,повече ми прилича на сатана.

# 537
С какво е грешно детето, че се ражда болно  

Тогава просто Господ не е милостив,добър и всепрощаващ,повече ми прилича на сатана.

Честно казано не знам отговорите на тези въпроси, но Баба Ванга казваше, че ако в предишния си живот си вършил гадости, в следващия ще страдаш. Не знам дали е вярно,

Няма как да вярвам напълно в живота на душите след физическата смърт, но съм по-скоро склонна да вярвам, за да намирам някакво утешение, иначе сигурно ще полудея.

Когато майка ми почина преди година и няколко месеца, вечерта и цяла нощ след погребението, на балкона ни пренощува бял гълъб. Майка ми много харесваше белите гълъби.
И въобще няколко месеца след това аз непрекъснато се натъквах на някакви необясними неща, чувах стъпки точно като от нейните чехли, чувах и други странни неща, които до ден-днешен не мога да си обясня. По едно време взех да се плаша, защото си е страшничко да се случват неща, за които няма рационално обяснение. Все си повтарях, че си въобразявам, докато не дойде една моя приятелка да пренощува при мен. Горката след една нощ беше по-уплашена от мен и не пожела да дойде пак. Тя също чу разните неща, които чувах и аз.

Може и да имам твърде богато въображение, но ... кой знае.

# 538
Честно казано не знам отговорите на тези въпроси, но Баба Ванга казваше, че ако в предишния си живот си вършил гадости, в следващия ще страдаш. Не знам дали е вярно...
Това карма ли се наричаше  Thinking Идея, на която съм най-склонна да вярвам  Peace

# 539
С какво е грешно детето, че се ражда болно  Thinking
Права си, освен Бог съществува и Сатана. А освен тях има и един мармот, който завива шоколада в станиол. Да не забравяме и почитаемата Фея на зъбките!

А какво ви кара да вярвате, че Бог причинява болестите и проблемите???
Отговори на вашите въпроси има, но не това разискваме тук, нали!

ПП  И моите деца са със заболявания, които носят риск за живота им. Но не го приемам като наказание от Бог. Наказание  Shocked от Бог - не вярвам в това, съжалявам!!! Въпросът има друго обяснение...

Няма по-манипулативна и лъжлива институция от Църквата. Религията е точно за това - да контролира, манипулира и държи в страх и подчинение масите.

Църквите проповядват много свои учения, които нямат нищо общо с Библията...

Общи условия

Активация на акаунт