Какво има след смъртта?

• 576 984
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Скоро четох някъде, че тунелът, който почти всички виждат е гръбначният стълб, а ярката светлина е просто светлина (слънчева, от осветление...) Идеята е, че душата се скрива дълбоко някъде в опашната кост и като мине опасността излиза и вижда светлината.

# 586
  • Linz
Нещата при растенията и минералите стоят още по - сложно, защото техният групов Аз се намира в още по - висшите сфери на духовният свят...

Да, твоето обяснение вече го знам, само не разбрах кой е източникът и защо мислиш, че може да му се има доверие?

Излизането от упойка понякога е свързано с халюцинации. Веднъж ми се случи и на мен, беше гадно изживяване, добре, че сестрата ме събуди.

# 587
  • Ямбол
Скоро четох някъде, че тунелът, който почти всички виждат е гръбначният стълб, а ярката светлина е просто светлина (слънчева, от осветление...) Идеята е, че душата се скрива дълбоко някъде в опашната кост и като мине опасността излиза и вижда светлината.
И аз чета разни работи, но повече обичам логичните изводи и статии, където се споменават науки и учени. Например тази: Учени опитаха да обяснят „светлината в края на тунела“

Въпросът на темата мисля, че няма отговор, поне докато все още няма завърнали се след смъртта.
Аз не знам какво ще стане след смъртта и не вярвам никому, който се пъне да убеждава останалите с нещо измислено.

# 588
Стивън Хоукинг доказва, че след смъртта няма нищо. Онзи ден слушах предаването. Айде стигнахме до извод, при това научно доказан от не кой да е. И Бог няма-пак го доказва.

# 589
Стивън Хоукинг доказва, че след смъртта няма нищо. Онзи ден слушах предаването. Айде стигнахме до извод, при това научно доказан от не кой да е. И Бог няма-пак го доказва.

О, разкажи какво разбра!

# 590

Няма такова нещо.

# 591
Ето статия по въпроса:

http://articles.cnn.com/2010-09-02/world/hawking.god.universe_1_ … eator?_s=PM:WORLD

Аз нищо не разбрах освен крайните изводи. Embarassed Laughing

# 592
Ето статия по въпроса:

http://articles.cnn.com/2010-09-02/world/hawking.god.universe_1_ … eator?_s=PM:WORLD

разбирам те. Я по-добре да върнем темата към тунелите със светлина накрая , чувството , че 'има нещо'  Whistling

# 593
Ще питам мъжа ми пак да ми каже. Нямало време и след като нямало време не знам си к'во... Там му беше ключът към бараката. Като разбера непременно ще пиша, а вие междувременно цъкайте в Гугъл, не вярвам да са пропуснали да споменат тази теория.

# 594
Здравейте на всички списващи в темата.   bouquet
Тя е доста стара и дъвкана може би откак светува човечеството.
От няколко месеца и мен ме интересува живо и отделих голяма част от времето си в проучвания.Както е ясно на повечето от вас доказателства за нищо няма.След като четох    за регресивна терапия, астрална проекция и други реших да разгледам по задълбочено въпроса със преживяванията близки до смъртта(клинична смърт).Това са хора ,които са се върнали от оня свят и са били за по 4-5 минути там(някои даже и повече) .Повечето от тях разказват различни истории,но с няколко сходства.

Характеристики на ПБС
Повече от 15 характериситки са включени в докладите за ПБС от преживелите. Едно ПБС може да включва само две или три от тези елемента, и в малко случаи всички от тях. Това са:
•   чувство, че човека е извън физическото си тялото
•   понякога възприемайки го от външна гледна точка
•   чувство на преминаване през тъмнина или тунел
•   силни емоции
•   повишени възприятия
•   изживяване на велика светлина или тъмнина
•   навлизане в духовната среда, което може да включва ясни запомнящи се пейзажи
•   среща с починали хора, духовни същества и/или религиозни личности
•   знание за същността на вселената
•   преглед на живота
•   чувство на единство и взаимовръзка
•   граница, от която няма връщане
•   чувство, че има знание за бъдещето
•   съвети относно целта на живота
•   Никои две преживявания близки до смъртта не са еднакви и нито една характеристика не се намира във всяко ПБС.
•   Най-честия доклад за ПБС включва силно чувство на мир, радост и обич, често среща със безусловно обичаща светлина.
•   Мъчителни преживявания понякога са докладвани, включващи същите елементи, но със противоположните емоционални състояния - огромен страх, изолация, не съществуване, объркване, мъка и вина.

Има бг сайт с няколко преведени от английски ПБС (преживяванията близки до смъртта) и той е
http://www.nde-bg.net/ и други.  Преживяванията са взети от този сайт http://www.nderf.org/ .
Когато влязох във http://www.nderf.org/ се потресох.Става въпрос за огромно количество хора, които споделят  ПБС. Повечето от тях твърдят , че това преживяването е абсолютно реално за тях.Също така почти всички губят страх от смъртта.

Прочетох огромно количество преживявания и ще ви копирам едно от тях , която на мен ми звучи доста вярно и логично - историята на един от пътешествениците в отвъдното:

„Значи, аз бях за малко в клинична смърт, ама явно оживях щом ти пиша Simple Smile
Отначало си се чувстваш както си, ама се отделяш от тялото си и излиташ нагоре, виждаш наоколо, тялото си... после отиваш все по на високо - в космоса и там това, което си ти(съзнанието ти) се слива с още много други съзнания или както се нарича в психологията свръхсъзнанието. В религииите това е Бог. Когато се прелееш с него вече не се усещаш като част или индивид , а си в общото. Имаш всичкото знание, можеш да се местиш където искаш из пространството и няма време. Разбираш каква е идеята на цялата работа и защо Бог го е започнал това сливане с материята. За съжеление, обаче като се върнеш мозъка е твърде ограничаващ и просто не побира това което си усетил и разбрал горе.

Бих го опреличил на компютър, който изведнъж се връзва в нета и разполага с всичката информация, но харда му е твърде малък, за да запише всичко и след като се изключи от нета има само малки части.

Това , което си пазя като изводи от тогава е, че трябва да си вършим човешките дела в ежедневието със съвест и добрина и да се опитваме да се обединяваме в един общ жив организъм със Земята, а не да се караме за глупости и да търсиме как да преебеме някой , та да си купиме БМВ Simple Smile Целта на Бога е да се възвиши духовно човечеството и да се откъсне от маймунското подсъзнание, така че да може материята и духа да са в едно цяло... Ако не си успял да го постигнеш през живота си , повтаряш пак и така..

И не се безпокой, няма нищо спичащо или страшно. Горе е пълната свобода, мир и ... еуфория..Аз малко седях де.Не ми е било време и е трябвало да се върна. Явно си имам работа тука.
Всички сме парченца от Бога и тревичките и бръмбърчетата и селските тъпаци даже. Като свършиме тука си се прибираме горе и пак сме едно цяло.(преди да ми се случи не съм вярвал, че има Бог и т.н.)

Иначе ако се интересуваш да видиш как е там има медитационни техники в Йогата. Това състояние се нарича Самадхи,(виж в нета) ама си трябва яко бачкане , за да го постигнеш и даже не знам дали си заслужава. По-добре да си вършиш хорската работа тука. Има хора, които си ходят там когато си поискат и само свалят информация, за да помагат на хората- това са ясновидците- Ванга, Чуковска, Едгар Кейси, Петър Дънов.. и т.н.

Това е много интересно и вярно: http://n-dimitar.hit.bg/bog.html

МирМястото на Бог във Вселената“

В този случай интересното е , че намерих разкази и на други хора които повтарят сравнението му с компютъра едно към едно.А за отиването в космоса – това е доста често описвано, дори и Клонка го е споделила.

На милите скептици бих казала: Наука означава , че при едни и същи действия имаш повтаряеми резултати. Ако прочетете 1000-2000 истории на хора , които са имали ПБС, ще можете сами да си направите изводи.
Ако ви е интересно по нататък мога да ви напиша , какво научих за хората , които твърдят че са имали минали животи(инкарнации) и как го доказват.

Не твърдя , че моите изводи са 100% вярни – това просто са моите изводи.С удоволствие приемам всякакви коментари.

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 22:19 от jumba

# 595
Ето статия по въпроса:

На основата на негови си математически изчисления, Хокинг се опитва да докаже, че Вселената би могла да е възникнала без намесата на Бог.
Споделя, че си представя човешкия мозък като един компютър, който просто спира да работи в един момент...
И никакви реални научни доказателства за несъществуването на Бог, както и за  "нищото" след смъртта.

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 23:41 от горица

# 596
[

На милите скептици бих казала: Наука означава , че при едни и същи действия имаш повтаряеми резултати. Ако прочетете 1000-2000 истории на хора , които са имали ПБС, ще можете сами да си направите изводи.

Не е вярно.
Науката трупа знания, чрез проверка на хипотези, които минават по един и същ път.
( който се нарича научен подход) Ако трупаш знания по друг начин, което е ОК , просто не го наричаш наука, а псевдо-наука, например. Това  задължително не означава че хипотезата не е вярна, а че към нея не може да се приложи научен подход.

# 597
  • В.Търново
jumba,на мен ще ми е интересно да прочета за хората и миналите им животи.Подкрепям написаното от теб,аз вярвам в това ,че е така,дори да не съм го изживявала!Веднъж сънувах,че летя из Космоса,но не бях аз тялом,всъщност нямаше го тялото ми,а нещо друго като сила/енергия,но знаех,че съм аз,не мога да го опиша.Просто се носих из пространството,беше неуписуемо.Това не беше обикновен полет,може би е нещо такова изживяването,за което споделяш,само че аз го изживях чрез съня си. Simple Smile

# 598
 Съжалявам не съм чела темата, отговарям първосигнално на зададения въпрос.
 След смъртта има спомен, отпечатък на личността. Няма никакво значение дали тази личност има някакъв шанс в безвремието след смъртта. От значение е  дали искаме да вярваме, че тя е около нас. Силните личности създават проекции, това е красиво, не е нужно да задаваме повече въпроси. Усещането, че някой  живее в мен или около мен, никога не съм намирала за необходимо да си го обясня, достатъчно ми е да го усещам.

# 599
Точно така. Няма по-манипулативна и лъжлива институция от Църквата. Религията е точно за това - да контролира, манипулира и държи в страх и подчинение масите.

И друго нещо - всяка една система няма нужда от наистина образовани хора. Колкото по-малко знаят, толкова по-лесно е да ги контролираш.
Естилия доста анахронично звучи този марксистки цитат днес...нещо като религията опиум за хората от Карл Маркс.И какво значи-Няма по манипулативна и лъжлива институция от църквата?!?!Мислиш ли че майките и техните младенци зверски изклани в Батак защото не се отказаха от църквата и от Бог са част от тази маниполативна и лъжовна институция ?...

Значи точно това, което съм написала - Няма по-манипУлативна и лъжлива институция.

Въобще прочете ли се какво си написал?!?!

Те не са част от самата институция, те са това, което я кара да съществува, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт