Какво има след смъртта?

• 560 571
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 050
Да не би да имаш предвид, че по-съвършени значи по-добри? В такъв случай си права, но дали е сигурно, че по-добър значи непременно по-съвършен? Аз не знам дали е така.

# 1 051
Нали така твърди теорията за прераждането - че целта му е да ставаме все по-чисти (душите ни, мислите ни, намеренията ни, постъпките ни), по-безгрешни, т.е. наистина по-съвършени. Значи - да, по-добри, а ако ние ставаме все по-добри, значи и самият живот трябва да е по-добър. А аз не виждам нищо подобно. Напротив, все по-лош става и живота, и целият свят...

# 1 052
 В езотериката дежа вю-то е знак, че следваш пътя, кой си избрал да следваш. Дежа вю са по-чести ако в момента си в период, в който трябва да вземаш важни решения и трябва да насочиш живота си в дадена посока. Ако ти се случват дежа вю, значи живота ти върви в правилната посока.

А относно живота ,аз не мисля ,че светът става по- лош.Я се върни назад и си помисли реално какво е било в античността ......мислиш ли ,че хората са били по- цивилизовани и по- добри- водели са се войни ,идват избиват целия град ,взимат по- хубавите жени за роби и някои от децата и ти взимат всичко - земя ,дрехи ,покъщнина.Да не говорим какви са били притежанията на бедните слоеве и как са били експлоатирани.Как императорите за власт са тровели братята и сестрите си ,майките и бащите си .Ами през средновековието ?Ами втората световните войни ?Днес гледах по улицата една красива рускиня и се върнах мислено назад през втората световна война,когато Русия е била във война с немците ....и си я представих за миг на фронта  като медицинска сестра с шинел,как би изглеждала  ...
Сега живота в материален план е много по- удобен и уреден за всички ,а и хората са много по- дипломатични при решаване на проблемите си  според мен човечеството има някакъв прогрес,дайте да не го отричаме.

# 1 053
Сега живота в материален план е много по- удобен и уреден за всички ,а и хората са много по- дипломатични при решаване на проблемите си  според мен човечеството има някакъв прогрес,дайте да не го отричаме.
Ок, това е твоето мнение, но не и моето, сори за което!

# 1 054
всеки има право на мнение ,но не можеш да ме убедиш ,че преди 200 години е било по- безопасно да се разхождаш навън самичка от сега ...

# 1 055
Дори и нямам намерение да се опитвам да убеждавам някого в каквото и да било. Когато се получава диалог е интересно, но когато има опит за налагане на нечие мнение, вече не е интересно.

# 1 056
... не можеш да ме убедиш ,че преди 200 години е било по- безопасно да се разхождаш навън самичка от сега ...

За 200 години не знам, но за около преди 30-40 години, гарантирам че е било "по-безопасно да се разхождаш навън самичка от сега..." Явно, нещо "куца" на теорията за прераждането и "по-чистото".

пп anjali  Peace

# 1 057
Да се научиш на повече неща или просто да попълниш предишни пропуски. Тук логиката е желязна, според мен. Ако е вярно.
При това положение би трябвало с всяка следваща година, с всяко следващо поколение, хората да стават по-съвършени, животът също - по-съвършен. А защо не се получава така, защо вместо към съвършенство, светът се променя в отрицателна посока, хората стават все по-зли, животът - все по-нещастен и труден???

От къде идват/раждат новите души, там където отиват след смъртта, там става и създаването на новите души.
В духовният свят си  има иерархия, душите са разпределени в духовни групи, в зависимост от напредъка си.
Тук грешите, да, преражда ме се, за да се усъвършенстваме, за да усвоим определени уроци, но това не означава автоматично, нов живот= успешно прераждане= усвоени уроци= по-добри/усъвършенствани души. Някои души учат едни уроци за 2-3 живота, други за няколко стотин години.......както в училище, има добри ученици, които усвояват бързо зададеният материал, могат да вземат 2класа за 1г, други могат да повтарят даден клас няколко пъти, индивидулано е.........имах предвид, не очаквайте чудеса,  с всеки следващ живот,  душата да е по-добра и духовна.......... не винаги, въпрос на избор на самата душа........може да и харесват някои т.н. пороци на земята и да и е трудно да се освободи от тях, или да не иска.............

# 1 058
хм , инна буболина ти изобщо запозната ли си с тази теория ?Та душите не са  точно определен брой ,който се връща само на Земята ...освен това има и други теории ,но не ми се пише ,който иска да търси и да чете ...и съвършените души не се връщат на Земята .Някои от тях приемат като мисия да се завърнат ,за да помогнат на другите ,но целта е освобождаване от материята ...тук се връщат тези ,които имат да учат ...и които не могат да се откъснат от материалния сетивен свят и наистина уроците не се усвояват за един живот и хоп - ставаш по- съвършен ....то ако беше толкова лесно ,ех всички щяхме да сме свободни ...
А относно това ,защо не помнят хората предишни прераждания и мястото  където са били след смъртта ......ами защото ако помнят няма да им се живее .Ще знаят ,че отвъд е по- приятно и няма да искат да слизат тук ,няма да искат да остават в играта .На кой му се живее болен например ,или грозен ,или беден.....ще искаш веднага да се върнеш ....но като не знаеш къде ще отидеш -те е шубе и се хващаш за живота с всичка сила и молиш да не умираш.

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 20:48 от not responding

# 1 059
  • Варна
Хм, да разбирам ли , че някъде си има банка за души. Там  биват складирани докато дойде времето да се преродят, да научат поредните си житейски уроци... Thinking Кому е нужно това и на кого принадлежи тази хипотетична банка? От какво се създават душите?
Ако населението на Земята изведнъж спадне драстично с няколко милиарда души, какво става с душите за които не остават тела?
Умират ли душите?
Въобще тази теория с прераждането ми издиша много. Thinking

# 1 060
Тук грешите, да, преражда ме се, за да се усъвършенстваме, за да усвоим определени уроци, но това не означава автоматично, нов живот= успешно прераждане= усвоени уроци= по-добри/усъвършенствани души. Някои души учат едни уроци за 2-3 живота, други за няколко стотин години.......както в училище, има добри ученици, които усвояват бързо зададеният материал, могат да вземат 2класа за 1г, други могат да повтарят даден клас няколко пъти, индивидулано е.........имах предвид, не очаквайте чудеса,  с всеки следващ живот,  душата да е по-добра и духовна.......... не винаги, въпрос на избор на самата душа........може да и харесват някои т.н. пороци на земята и да и е трудно да се освободи от тях, или да не иска.............

Ако за осем хиляди години човечеството така "успешно" се е усъвършенствало, не ми се мисли след колко милиони години ще достигна до нирвана  ooooh!

# 1 061
А относно живота ,аз не мисля ,че светът става по- лош. .....................................................

Условията на живот се променят, технологиите се променят и т.н., но човекът не се е променил. Хората са обичали, мразели, работили, мързелували, лъжели, помагали, воювали и т.н. и преди 2000 години. Просто начините днес са по различни.

Не вярвам в теорията за расите!

# 1 062
Хм, да разбирам ли , че някъде си има банка за души. Там  биват складирани докато дойде времето да се преродят, да научат поредните си житейски уроци... Thinking Кому е нужно това и на кого принадлежи тази хипотетична банка? От какво се създават душите?
Ако населението на Земята изведнъж спадне драстично с няколко милиарда души, какво става с душите за които не остават тела?
Умират ли душите?
Въобще тази теория с прераждането ми издиша много. Thinking
Кому е нужно това и на кого е ?- и аз това се питам
Ако населението на Земята спадне драстично- няма отърване от материята -има и други планети.
Умират ли душите - НЕ - няма измъкване от кръговрата  за съжаление докато не достигнеш така нареченото Съвършенство ......тогава се измъкваш ,но май пак не умираш.

# 1 063
  • Варна

Ако населението на Земята спадне драстично- няма отърване от материята -има и други планети.

Хайде сега и извънземните ли имат нашите души или обратното? Crazy

# 1 064

Ако за осем хиляди години човечеството така "успешно" се е усъвършенствало, не ми се мисли след колко милиони години ще достигна до нирвана  ooooh!

not responding, ви е обяснила, прочете ли го? Ами да, повечето души трудничко учат уроците. По-съвършените души се прераждат все по-рядко, стават един вид, както ние ги наричаме светци........накрая  не се материализират, т.е. не се прераждат в тяло.
Хексе, нищо не издиша на теорията, ако ти се чете има достатъчно инфо..........в началото на темата има дадени книги по темата.
Има души, които не се прераждат веднага след смъртта, остават в отвъдното, колкото преценят.
Аз, например, знам, че не съм се прераьдала отдавна Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт