Какво има след смъртта?

• 560 395
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 095
А дали всъщност има такова нещо като чисто нови души, се зачудих аз.

Има такива, Пуц. Това пиле шарено  Mr. Green например е точно такава душа, или поне така твърди  Mr. Green

# 1 096
# 1 097
ani27, това че вярата на християните е силна и твърда, не бива да те дразни. И колкото да ти е неприятно, в тях или тяхното благородно желание да покажат на повече хора пътя към нашия милостив Създател, няма лицемерие. Христос е дал своята заръка на своите последователи да разпространяват учението му, насърчавал ги е да бъдат постоянни и верни! ...
Аз например моята вяра в Христос я имам от дете, дори без никой да ми е проповядвал Неговото учение. А от 22 години насам съвсем съзнателно усъвършенствам своето познание за Библията. Достатъчно съм чувала от своя позната за учението за преражданията. И ето какво ми прави впечатление - повече хуманност има в учението за вечния живот. Ние сме майки, предполагам ще се съгласиш, любовта ни към децата ни е толкова силна, че дълбоко в сърцата си ние наистина искаме да живеем с тях цяла вечност, да бъдем до тях вечно и никога, никога да не се разделяме с тях. Може да се каже същото и за отношението ни към родителите ни, близките ни... Ето това предлага и обещава Библията и вярата в Христос! И то при едни прекрасни райски условия, без болести, страдания, мъки, войни и омраза. Просто чиста, безкрайна любов и вечно щастие! Толкова е простичко, логично и ... прекрасно! Няма неизвестност, няма страх от бъдещето! ... Това обаче теорията за прераждането не ми го обещава!...
А това, че се намесва религията с въпроса от темата - ами, разбира се! Именно в Библията се намират отговорите на въпросите, свързани с темата! ...
Ако в теорията за прераждането има пропуски и ги показваме, не се сърди, вината не е наша.

# 1 098
  • София - Рим и обратно

Няма неизвестност, няма страх от бъдещето! ... Това обаче теорията за прераждането не ми го обещава!...
А това, че се намесва религията с въпроса от темата - ами, разбира се! Именно в Библията се намират отговорите на въпросите, свързани с темата! ...
Ако в теорията за прераждането има пропуски и ги показваме, не се сърди, вината не е наша.
Ама защо някой нещо трябва да ти обещава?
Естествено, че Библията съдържа всички отговори, нали за това е написана. Приказка, отговаряща на всички детски въпроси. Само че, не разбирам кое е хуманното на всичко, което се е случило след написването й. Говоря за Средновековието, Инквизицията (дето е била"Света" на всичкото отгоре) и всички жестокости свързани с Църквата и първите й последователи.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:08 от 'Кафе с мед'

# 1 099
А, за този индивид безпроблемно мога да повярвам, че е нова душа, да.  Mr. Green

# 1 100
Естествено, че Библията съдържа всички отговори, нали за това е написана. Приказка, отговаряща на всички детски въпроси. Само че, не разбирам кое е хуманното на всичко, което се е случило след написването й. Говоря за Средновековието, Инквизицията (дето е била"Света" на всичкото отгоре) и всички жестокости свързани с Църквата и първите й последователи.

Имало е неподчинение против Създателят, имало и наказание - смъртта. Но смъртта не е влизала в първоначалните планове на Бог за човечеството. Перспективата? - Вечен живот! Как ще достигне тази информация до хората? Както и всяка друга информация - чрез книга... За учениците не са ли нужни учебниците?...
Не смесвайте църковните действия и учения с Библията! Именно затова бяха цитатите преди няколко страници - за да се докаже, че Бог отдавна е предупредил да не се поддаваме на грешни учения, проповядвани от църквите.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:24 от anjali

# 1 101
  • Варна
Цитат
Имало е неподчинение против Създателят, имало и наказание - смъртта. Но смъртта не е влизала в плановете на Бог за човечеството. Перспективата? - Вечен живот
ooooh! ooooh! ooooh!

# 1 102
Ок, поправям се - в първоначалните планове.

# 1 103
  • София
И аз с нетърпение чакам христовите проповедници да мирясат и да дадат възможност на друговерци и философи да пообщуват извън догмите на християнството!

Аман, айде междучасие за вашето стадо, де! Вашият пастир не може да поведе вси стада.

# 1 104

Тактичността Thinking......хм, аз я приемам за лицемерие и страх на някои хора да бъдат себе си Mr. Greenвъпрос на интерпретация и гледна точка Mr. Green
Благодарим за кратката проповед..........значи ли, че приключих ме с досадните цитати от Библията Mr. Green Религията е създадена, за да манипулира масите. Точка. Да, продължим темата по същество, че беше доскучала с тези проповеди.................. Rolling Eyes

Това отегчението на стара душа ли е? Досада от този живот, в който си натирена да учиш? Би следвало да го цениш - не е ли избран от теб кармичен път/урок?

"Кафе с мед'' smile3501не бих могла да го напиша по-добре.

# 1 105
И аз с нетърпение чакам христовите проповедници да мирясат и да дадат възможност на друговерци и философи да пообщуват извън догмите на християнството!

Аман, айде междучасие за вашето стадо, де! Вашият пастир не може да поведе вси стада.

Безсилието предизвиква агресия, а да проповядвате чрез агресия, не е във ваша полза!  Mr. Green

# 1 106
  • София
Научен урок е да не отхвърляш ближния (най-общо), а да го обичаш и приемаш какъвто е. Но това не е поведенчески въпрос, а сърдечен, така да се каже. Защото може да траеш жена си до гроб, например, но дълбоко в себе си да ненавиждаш нейния избухлив нрав. Ако не се научиш, че не на теб е дадено да променяш хората, шансовете ти да изживееш живота си добре с тази, а в другия живот да случиш на кротка жена се увеличават.  Laughing Малко образно и повърхностно го описах, но дано става ясно.

Всички говорите много хубаво за духовен план, израстване, как се развивате нагоре и все напред... а можете ли да ми дадете конктретен пример - на какво му викате вие научен урок, постигнато ниво и извървян път?  newsm78

И какъв е смисълът да се учи каквото и да, след като няма да го помниш после и пак ще почваш отново?
По напред бях попитал, но не ми отговори никой - защо е такава според вас схемата на тва прехвалено прераждане?
 Все едно за всяка магистратура да те връщат пак да почваш от първи клас. И то само за да не помиш после нищо.?!

Стегнете си. Да, успокояваща е мисълта, но няма такива глупости.
След смъртта си като изгасен телевизор - ни приема, ни предава. Никъв сигнал. Няма ток. Точка.

# 1 107

Кафе с мед, жалко, че живееш в Рим и това не ти е повлияло да имаш малко повече респект към Църквата и към фундаменталната й културна, цивилизаторска, просветителска и хуманизаторска роля в историята. Ако не беше Църквата в исторята на човечеството щеше да има много повече жестокости.

# 1 108
... любовта ни към децата ни е толкова силна, че дълбоко в сърцата си ние наистина искаме да живеем с тях цяла вечност...
... Ето това предлага и обещава Библията и вярата в Христос! И то при едни прекрасни райски условия, без болести, страдания, мъки, войни и омраза. Просто чиста, безкрайна любов и вечно щастие! Толкова е простичко, логично и ... прекрасно!

Искам да ми представиш в тази "прекрасна, чиста, безкрайна любов към децата ни и вечното им щастие" светлина историите на Лот и Елисей. От същия тоя "учебник", който толкова пламенно защитаваш.

# 1 109
Много въпроси...........човек да се чуди на кой да отговори първо.
Ивонска, страхотно чувство за хумор newsm10
Ментова, относно отегчнието.........да, понякога го изпитвам, но е сложно да се обясни, пак повтарям стара не е еквивалент на напреднала душа Mr. Green Wink За стара съм сигурна, защото са ми го казвали нееднократно, а и аз си го знам и усещам, но не ми се разказват подробности, в момента Laughing
anjali, казах, че религията е създадена за манипулация и контрол на масите от църквата, но това, не значи че нямам ВЯРА. Нещата са различни. Вижданията ми/разбиранията относно света/Вселената се припокриват с тези на ''Кафе с мед'', по принцип съм православна християнка, но само една религия е тясна/огразничаваща  за мен, имам малко по-нестандартни разбирания Wink.
Относно новите и млади души, създават се от енергията/ светлината , която ние начичаме Бог. Напредналите души, научили всички уроци, наистина се оттеглят на заслужена почивка, ако желаят могат да се преродят, за да учат и помагат на хората.
Tea13, на църквата дължим инквизицията hahaha вяра налагана със сила Naughtyна това ли ви учи БОг?
Хексе ли питаше какво става с близките ни хора? Обикновено любимите ни хора, които имат значение за нас, са от нашата духовна група, заедно си избираме бъдещото прераждане, за да си помагаме един на друг.
Относно уроците и минаването в по-горно ниво, както в училище е. Минеш ли, например първи клас продължаваш във втори, издъниш ли се във втори, не те връщат в първи, а си повтаряш втори, докато го усвоиш, може да ти отнеме няколко стотин години и 10 или 100 прераждания, въпрос на личен избор. Младите души, напредват по-бавно, много се отплесват, по удоволствията........искат да се насладят на всички  екстри на съществуването в тяло Wink Други души могат да вземат два класа за една година, едно прераждане............индивидуално е. Има много уроци: търпение Wink, например, прошка................душата сама осъзнава, когато усвои урока, и как преминава напред...........не знам, дали обясних ясно........надявам се

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 15:47 от ani27

Общи условия

Активация на акаунт