Какво има след смъртта?

• 560 467
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 080
Благодаря ти ,че се включи  valin!Ето защо съм натирена тук насила .....да уча ...а как ми е омръзнало

# 1 081
Благодаря ти ,че се включи  valin!Ето защо съм натирена тук насила .....да уча ...а как ми е омръзнало
и на мен.............. Whistling

# 1 082
Те някой ден ще си научат урока Simple Smile

# 1 083
not responding -Когато се вклю4их  в темата помислих,4е ще има диалог но явно на някои не са се нау4или какво е това. Нормално е ако казвам,4е вярвам библията -да използвам цитати от нея за да мога да обясня своя възглед върху това има ли живот след смъртта.Разбира се в последствие имаше и други въпроси  които се публикуваха във връзка с библията ,и аз се опитах да отговоря.Всеки има избор да 4ете или не публикациите на другите от форума.Това което съм написала и един 4овек да го е разбрал,си е заслужавало.А до това ,4е проповядвам - не правя нищо по разли4но от теб.Проповед в широкия смисъл на тази дума е разпространение на идеи и учения във формата на лекции не го казвам аз ,а енциклопедията.А колкото до другият ти коментар - ,Благодаря ти ,че се включи  valin!Ето защо съм натирена тук насила .....да уча ...а как ми е омръзнало.Никои не те е натирил насила,и още по малко някои те кара да у4иш.Не ти пиша защото имаш разли4но мнение от мен,а защото не си нау4ила най важният урок в живота да бъдеш такти4на.И този пост може да не го про4етеш и без това няма да ти хареса. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 1 084
not responding -Когато се вклю4их  в темата помислих,4е ще има диалог но явно на някои не са се нау4или какво е това. Нормално е ако казвам,4е вярвам библията -да използвам цитати от нея за да мога да обясня своя възглед върху това има ли живот след смъртта.Разбира се в последствие имаше и други въпроси  които се публикуваха във връзка с библията ,и аз се опитах да отговоря.Всеки има избор да 4ете или не публикациите на другите от форума.Това което съм написала и един 4овек да го е разбрал,си е заслужавало.А до това ,4е проповядвам - не правя нищо по разли4но от теб.Проповед в широкия смисъл на тази дума е разпространение на идеи и учения във формата на лекции не го казвам аз ,а енциклопедията.А колкото до другият ти коментар - ,Благодаря ти ,че се включи  valin!Ето защо съм натирена тук насила .....да уча ...а как ми е омръзнало.Никои не те е натирил насила,и още по малко някои те кара да у4иш.Не ти пиша защото имаш разли4но мнение от мен,а защото не си нау4ила най важният урок в живота да бъдеш такти4на.И този пост може да не го про4етеш и без това няма да ти хареса. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Тактичността Thinking......хм, аз я приемам за лицемерие и страх на някои хора да бъдат себе си Mr. Greenвъпрос на интерпретация и гледна точка Mr. Green
Благодарим за кратката проповед..........значи ли, че приключих ме с досадните цитати от Библията Mr. Green Религията е създадена, за да манипулира масите. Точка. Да, продължим темата по същество, че беше доскучала с тези проповеди.................. Rolling Eyes

# 1 085
  • Варна
Съжалявам, но изобщо не ви вярвам. Hug Laughing
Не се обиждайте, но откъм факти и доказателства нямате налице нищо.(За привържениците на теорията за прераждането)

няма нужда да вярваш ,никой не те кара
просто си споделяме по темата
аз пиша за тези ,които като мен имат спомени

Напомня ми за един виц:
В кабинета на психиатъра. Докторът:
– Господине, през последната една година откакто работим с вас , мога да отбележа, че имаме съществен напредък.
– Напредък ли? - изумен е пациентът. - преди бях Наполеон, а сега кой съм? Никой.

# 1 086
  • София - Рим и обратно
Хм, да разбирам ли , че някъде си има банка за души. Там  биват складирани докато дойде времето да се преродят, да научат поредните си житейски уроци... Thinking Кому е нужно това и на кого принадлежи тази хипотетична банка? От какво се създават душите?

Според теорията за прераждането, душите се създават от ... светлина, най общо казано. Тя всъщност представлява нещо като божествена сила, или Бог както ние искаме да си го наричаме. Огромна е и е изцяло положителна, добра, светла, хармонична...Божествена. От нея произлизат душите и след раждането си се стремят пак да се върнат в тази съвършена енергия. Но първо усъвършенстват своето съзнание чрез многобройни прераждания и анализиране на грешките си между тях. Всяка душа се развива различно и затова не е ясно кой на какво стъпало е и до каква степен е научил уроците си.
Аз лично, мога единствено да различавам старите и опитни души от младите. Усещам ги, но за себе си не мога да преценя. Просто се старая наистина да следвам някакъв си мой път на вървене нагоре в духовен план. Мисля, че това по принцип е едно добро начало и предпочитам това обяснение за смисъла на живота тук и отвъд, отколкото да чета Библията (пак написана от хора с неясна цел), да изпълнявам църковни ритуали и да вярвам, че има един чичко Бог, седнал на тронче горе някъде, който ме чака да ми се скара и да ми покаже от кой вход да вляза.
Да, има сила, която е Божествена, но тя съвсем не е в човешки облик и не пише закони. Просто ние сме създадени от нея и нямаме друг избор, освен да се стремим към нея, усъвършенствайки се.
Така мисля аз, но съвсем не се дразня, ако някой заяви, че това е супер тъпо и не го вярва. Убедена съм, че е само временно Laughing.

# 1 087
  • Варна
Мен по-скоро ме вълнува какво става с моята собствена самоличност и самоличностите на хората , които обичам, евентуалната циркулация на душите в различни тела ме потиска. Може би затова не вярвам

# 1 088
ani 27 -  ако ме познаваше само тогава можеше да разбереш,4е нямам при4ина да не бъда  себе си.Това  което си написала ме изкушава  да ти пратя още един цитат.2Тимотей -3,А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.  
2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,  
3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто
Накъде отива този свят,щом такти4ността се тълкува като лицемерие. 

# 1 089
Всички говорите много хубаво за духовен план, израстване, как се развивате нагоре и все напред... а можете ли да ми дадете конктретен пример - на какво му викате вие научен урок, постигнато ниво и извървян път?  newsm78

И какъв е смисълът да се учи каквото и да, след като няма да го помниш после и пак ще почваш отново?
По напред бях попитал, но не ми отговори никой - защо е такава според вас схемата на тва прехвалено прераждане?
 Все едно за всяка магистратура да те връщат пак да почваш от първи клас. И то само за да не помиш после нищо.?!

Стегнете си. Да, успокояваща е мисълта, но няма такива глупости.
След смъртта си като изгасен телевизор - ни приема, ни предава. Никъв сигнал. Няма ток. Точка.

# 1 090
  • Варна

Тактичността Thinking......хм, аз я приемам за лицемерие и страх на някои хора да бъдат себе си Mr. Greenвъпрос на интерпретация и гледна точка Mr. Green
Благодарим за кратката проповед..........значи ли, че приключих ме с досадните цитати от Библията Mr. Green Религията е създадена, за да манипулира масите. Точка. Да, продължим темата по същество, че беше доскучала с тези проповеди.................. Rolling Eyes

Това отегчението на стара душа ли е? Досада от този живот, в който си натирена да учиш? Би следвало да го цениш - не е ли избран от теб кармичен път/урок?

# 1 091
Аз така и не разбрах откъде идват тия милиарди допълнителни души. В Началото са били две. И оттогава насам непрекъснато нарастват. Откъде се взимат? Това значи ли, че някой някъде върти някаква манивела там и принтира нови и нови души? И ако е така, това значи ли че всичките сегашни са чисто нови? Тогава какво изкупват от минали животи, като нямат такива? А ако не е така, тогава откъде се появяват?

# 1 092
  • Варна
Дайте друга теория. Laughing

# 1 093
  • Варна
Това с повечето души имаше нещо общо с ускорените вибрации на Земята, но не го помня добре. Нека някой разбиращ и помнещ обясни.
Но няма страшно - с идването на Новото време (?), катаклизмите щели да се увеличават (за да имаме знак, че идва), а с тях, естествено,  много ще се разтоварва количеството души (по-тъмнозелените ще се харчат, разбира се).

# 1 094

Това отегчението на стара душа ли е? Досада от този живот, в който си натирена да учиш? Би следвало да го цениш - не е ли избран от теб кармичен път/урок?

hahaha

А дали всъщност има такова нещо като чисто нови души, се зачудих аз. Тези, които са научили всички възможни уроци къде се оттеглят? Ако се връщат в първоначалния източник на енергия, то значи не се оттеглят на заслужен отдих, а пак ги чака прераждане. Ако пък се оттеглят на друго място, тогава вече може и да потрябва фабричка за нови души, макар да подозирам, че поради човешката неподатливост на уроци едва ли е необходимо особено голямо количество нови души, тия дето се въртят ли въртят, да не са малко!

Общи условия

Активация на акаунт