Какво има след смъртта?

• 560 217
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Ямбол
Добре, де, извън библията не можете ли да разсъждавате?
Някой питаше как се промивали мозъци. И това ако не е пример за промиване....

# 1 156
  • София
Добре, де, извън библията не можете ли да разсъждавате?
Някой питаше как се промивали мозъци. И това ако не е пример за промиване....

Амин! Чудесно обобщение!

# 1 157
ivonska, много ме забавлявт  твоите реакции -  Twisted Evil . Знаеш ли особеното в живота на християните какво е - че когато показват вярност към Бог, ужасно много разяряват онзи, с опашката.  Mr. Green

# 1 158
 livelo - Наистина много логи4ен въпрос.Когато Бог създал Адам и Ева им дал нещо много ценно - съвършен 4овешки  живот.Тъй като имал съвършено тяло тои нямало да се разболее,да остарее или да умре.Неговото непослушание довело до смърт.Затова Исус е трябвало  да  откупи  за хората отново правото на ве4ен живот.Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта   премина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, - римляни 5-12
Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, -

# 1 159
  • София - Рим и обратно
Библията не се е натрапила на никого.
Да бе, изобщо! Само в тази тема пропълзяха поне 60 цитата. Кой от кой по-досадни и абсурдни.
А пък темата за живота след смъртта е толкова по-интересна. Съществуват купища други книги и факти, които си струва да се обсъдят.

# 1 160
  • София
ivonska, много ме забавлявт  твоите реакции -  Twisted Evil . Знаеш ли особеното в живота на християните какво е - че когато показват вярност към Бог, ужасно много разяряват онзи, с опашката.  Mr. Green

Tired Ми, аз почтително изчаках десетки страници да се изсипете, но взе да ми втръсва... Все трябва да има предел на търпението и при онези с опашката!

# 1 161
Библията не се е натрапила на никого.
Да бе, изобщо! Само в тази тема пропълзяха поне 60 цитата. Кой от кой по-досадни и абсурдни.
А пък темата за живота след смъртта е толкова по-интересна. Съществуват купища други книги и факти, които си струва да се обсъдят.
Моля, да се върнем към темата, за Библията си направете отделна тема. Гарантирам, че няма да се вясна там.
Ивонска Peace

# 1 162
  • София
Освен да си пуснем тема "Какво има след смъртта извън християнския догматизъм" и да информираме модератор, когато спамят с библейски цитати...  Thinking Дано успеем да разменим МИСЛИ.

# 1 163
аз съм на линия, просто тук ме впечатлиха малко фанатиците

# 1 164
  • София - Рим и обратно
Освен да си пуснем тема "Какво има след смъртта извън християнския догматизъм" и да информираме модератор, когато спамят с библейски цитати...  Thinking Дано успеем да разменим МИСЛИ.
Добра идея.

# 1 165
  • София
аз съм на линия, просто тук ме впечатлиха малко фанатиците

Ще прозвучи клиширано, но опитът ти е като да спориш с радио... Единствената стратегия е да ти се повтаря как сляпата вяра те води към нещо, наречено "вечен живот"!

# 1 166
Нито пък проповедите ви за преражданията имат нещо толкова общо конкретно с тази тема, колкото се опитвате да ни уверите! Ама и вие, хем са ви неприятни изказванията на някои, хем пък се натискате! Наистина, направете си своя тема, пък ако модератор прецени, че ние - християните не сме за тази, ще си направим своя!  Grinning

# 1 167
  • София
Добре, да направим последен опит да "отлепим" от библейщината и тук. Може ли сега да помолим крайните християни да спрат за няколко страници да ни задушават със силната си вяра?!

# 1 168
Кафе с мед - Да бе, изобщо! Само в тази тема пропълзяха поне 60 цитата. Кой от кой по-досадни и абсурдни.
А пък темата за живота след смъртта е толкова по-интересна. Съществуват купища други книги и факти, които си струва да се обсъдят

Вси4ки тези книги накуп не са издадени като бройка и една стотна от изданията на библията.И едва ли толкова хора коита са променили живота си оповавайки се  на нея - са слепи глупци.

# 1 169
  • Варна
Така е и редно - едните да направят своя, другите - тяхна, а тука да останат тези, които могат да отговорят конкретно на въпроса, без догадки и предположения.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 19:05 от Ментова

Общи условия

Активация на акаунт