Какво има след смъртта?

• 560 180
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
ляля, а вярваш ли, че тълпата е приспана? Защото това, което аз виждам - посоката, в която се движи животът и изобщо светът - ами, не ми прилича на приспана, най-малко пък заради съществуването на Библията!

Да вярвам.  Peace Защото както знаем има хиляди църкви по цял свят, които ангажират неделите на много хора за да им четат библейските алабализми. Тези хора можеха примерно да се занимават с някви си техни лични неща и да усъвършенстват интересите и хобитата си... Но не трябва да им се набиват едни и същи истории до втръсване...  Crossing Arms (това, ако не е приспиване... ) Отделно пък, колко ли технически открития през вековете са отхвърляни и анатемосвани като "дяволски" смятай колко късно дръпнахме технически!  Crossing Arms  Simple Smile

# 1 141
  • Варна
А колко страни са си затрили качествения генофонд, изгаряйки неудобни хубавици на кладата?

# 1 142
Я само се замисли, ако я нямаше цялата тая пропаганда и човечеството не знаеше кво го чака - дали всичко щеше да се развива по библейския "сценарий" ? Просто на някой му е удобно да приспива тълпата с ударно набиване на канчета и печели дивиденти от това.  Whistling

Точно защото никой НЕ знае какво ни очаква е всичко.

# 1 143
Точно така, никой НЕ ЗНАЕ какво ни очаква. И папата и всичките попове, кардинали, отчета, падрета, кюрета, имами, ходжи, монаси и всякаква подобна измет не знаят. И именно този факт ги прави още по-лоши. Стотици години са карали насила хората да вярват в нещо, което те самите не разбират и не знаят. Още по-зле - избили са милиони хора заради нещо, в което те самите не са сигурни...

# 1 144
ляля, много страници се изписаха, просто се върни и виж - постоянно се опитвам да ви кажа, че църквите и Библията имат много малко общи неща. Не искате цитати, а искате доказателства. При добро желание, виж сама - на много места в Библията е писано, че Бог осъжда действията на църквите.

# 1 145
Принципно да, окей, осъжда ги. Но в случая с въпроса в тази тема, двете имат всичкото общо. Стотици години наред църквата и библията са манипулирали хората да вярват, че ако не им се подчиняват, за тях няма да има рай. Тоест именно животът след смъртта, което и се обсъжда в тази тема. Всичко което съм написал поне аз, се отнася до тази връзка, използването на библията от църквата за постигане на умствен контрол върху масите за лична изгода.

# 1 146
  • Vidin
Кафе с мед -Примерът с Лот далеч не изчерпва всички забавни случки в книжката, с поднесени в жертва деца, включително и свои собствени (даже още по-святи хора са тези, дали децата си в жертва пред ангели, светци, Бог и т.н.). Та даже и самия Исус, пратен от родителя си... Абе наситена е с всеопрощаваща любов, мъдрост и доброта библията, да...  Сюжетът й напълно съответства на случващото се тогава в християнския свят. Защо ли?

Никъде в библията няма стих които ,да доказва,4е  това  което пишеш е истина- може и  аз да не сам го  видяла моля те покажи ми го.Защото при евреите е било забранено жертвоприношенията на деца.Имаме го и в  историята с Авраам.А колкото до второто Бог е знаел ,4е  синът му ще умре-и с това не само ни казва ,но и показва колко много ни оби4а.ЙОАН 3-16Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.
Не мога да разбера защо е нужно да се жертва някого, за да се изкупи нещо...Ако Исус е негов син нали и ние сме създадени от него...значи сме негови деца newsm78 как можеш едното дете да предпочетеш пред другото.Не мога да разбера и библията...ако е написана за нас хората, защо не е написана така че всеки да я разбере и да няма спорове около текстовете.Вярвам, че има космически разум, някаква справедливост...не мога да го назова със думи, но мисля че не е това, което  сме свикнали да виждаме изрисувано в църквите.Незнам дали се нарича Бог или Природа или изобщо има име.Знам, че съществува, но какво е  точно ....НЕЗНАМ.

# 1 147

Библията е написана с цел промиване на мозъци.

Как се промива мозък на безмозъчен, ляло? newsm78

А колко страни са си затрили качествения генофонд, изгаряйки неудобни хубавици на кладата?

Неудобни хубавици няма. Винаги могат да влязат в употреба.  Wink

# 1 148
Фил-Библията казва  ,4е няма живот след смъртта.Това ,4е църквата е манипулирала хората какво общо има това с у4ението на ИСУС.А според библията рая е бил на земята не на небето.

# 1 149
Принципно да, окей, осъжда ги. Но в случая с въпроса в тази тема, двете имат всичкото общо. Стотици години наред църквата и библията са манипулирали хората да вярват, че ако не им се подчиняват, за тях няма да има рай. Тоест именно животът след смъртта, което и се обсъжда в тази тема. Всичко което съм написал поне аз, се отнася до тази връзка, използването на библията от църквата за постигане на умствен контрол върху масите за лична изгода.

Много си симпатичен, но как се прави народ и силна държава през Средновековието, а и по рано? И дяволът е бил ангел.  Grinning

# 1 150
Не мога да разбера и библията...ако е написана за нас хората, защо не е написана така че всеки да я разбере и да няма спорове около текстовете.
Който няма желание да я чете и разбере, как да стане това?
Всеки, който подхожда с вяра, доверие и желание към нея има възможността да я разбере.

# 1 151
  • София
Някой да ме викне на ЛС ако тук мръднете по-далеч от библиофилията! Гаси и скуката - никаква мисъл, ни размисъл, само следване слепешком... посоката пък хептен неясна!

# 1 152
Фил, общото е това, че църквите използват Библията за своите цели, а не обратното. Библията не се е натрапила на никого.

# 1 153
  • София
Фил, общото е това, че църквите използват Библията за своите цели, а не обратното. Библията не се е натрапила на никого.

Ето, че по стар средновековен обичай ни я натрапвате! Само дето не ви е по възможностите да ни изтребите!

# 1 154
Ревностните християни дори и в темата се показаха като изключително добронамерени, толератни и сърдечни хора.
Амин!

LaughingКакто винаги.
Но същото може да се каже за много от вярващите в кармата, особено отегчителната, нека сме обективни.
Намасте!
Мен ли визираш, моля?

Общи условия

Активация на акаунт