Какво има след смъртта?

• 560 673
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 3 030
eksipnos, много интересна информация. От къде я черпиш?
А има информация колкото искаш..Дори в нета..
За астралната проекция ...Робърт Монро.

# 3 031
Здравейте! Случайно попаднах на тази тема и не мога да прочета всички страници, но това е въпрос който и мен ме вълнува. Особено сега след като загубих най-добрата леля на света и прочетох някои неща. Гледахме я 10 дена в кома и как живота си отива от нея. Отиде си след като нямаше никой в стаята при нея. Месеци преди да се случи това, майка ми(нейната сестра) влиза в една книжарница и жената зад щанда решава да и подари няколко книги. Оказа се,че тази жена е написала "Животът в небесата-в отвъдното" и поезия. Започнах първо аз да я чета и страшно много ме впечатли. Помогна ни да преживеем нещатата. постарахме се да и осигурим спокойствие,докато е в кома. Погребахме я на 3-тия ден за да може да се прекъсне сребърната нишка нормално и да прехвърли всички записи на живота си. Четейки книгата в мен възникваха страшно много въпроси с някои неща се съгласявах с други не и исках да се  срещна с тази жена. И случайността или не ме, срещна с тази жена. Говорихме повече от 2ч. и пак не ми стигна да задам въпросите които ме вълнуват. Авторката е българка живееща в Австралия.
Дали написаното е чярно или не не знам,Въпреки, че задавайки и този въпрос тя ми отговори,че всичко е проверено. Исками се да вярвам,че нашия чивот свършва само тук на земята, във физическите ни тела, но повечето не си псомняме преражданията и няма как да раззберем.
Книгите и се раздават безплатно а за тези които се интересуват пускам линк на сайта й.
Там ще намерите поезията и книгата.

www.heavenly-songs.com

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 22:56 от kapcholina

# 3 032
Ахам..Ама аз не мисля,че  сребърната нишка се прекъсва на третият ден.До 40 дни при новороденото се сформира т.нар астрално тяло,което е реплика на физическото.И при "нормални" ситуации,до 40-ят ден след смъртта то се разпада.
Сребърната нишка прекъсва когато тленното изтлее.С други думи,докато физическите  тъкани не се разпаднат.За това и кремацията е добро решение.Прекъсват се всякакви връзки на мига,и душата е"свободна"да поеме по пътя си без да се налага да"чака"

# 3 033
Ахам..Ама аз не мисля,че  сребърната нишка се прекъсва на третият ден.До 40 дни при новороденото се сформира т.нар астрално тяло,което е реплика на физическото.И при "нормални" ситуации,до 40-ят ден след смъртта то се разпада.
Сребърната нишка прекъсва когато тленното изтлее.С други думи,докато физическите  тъкани не се разпаднат.За това и кремацията е добро решение.Прекъсват се всякакви връзки на мига,и душата е"свободна"да поеме по пътя си без да се налага да"чака"

Сребърната нишка е връзката с физическото тяло и когато тя се прекъсне духът е освободен да продължи пътя си.А заедно със записките се взима и т.нар. "семенен  атом", докато дръгото е оставено да се разложи и този "атом" пътува с него от живот в живот. Поне такива изводи съм си направила от прочетеното до сега.

# 3 034
Каква е разликата между записките и този...."атом", на какви различни видове информация са носители те?

# 3 035
Най-общо казано да. Съдържа информация за цялата опитност. Както семето на някое растение.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 22:56 от kapcholina

# 3 036
  • Варна
Ахам..Ама аз не мисля,че  сребърната нишка се прекъсва на третият ден.До 40 дни при новороденото се сформира т.нар астрално тяло,което е реплика на физическото.И при "нормални" ситуации,до 40-ят ден след смъртта то се разпада.
Сребърната нишка прекъсва когато тленното изтлее.С други думи,докато физическите  тъкани не се разпаднат.За това и кремацията е добро решение.Прекъсват се всякакви връзки на мига,и душата е"свободна"да поеме по пътя си без да се налага да"чака"

Каква е целта при балсамирането в древен  Египет да речем, там на практика действат по обратния начин?

# 3 037
Защо обратния? Ами ако тленното не успее да изтлее, тъй като е съхранено с балсамация, сребърната нишка няма да се прекъсне. Душата ще може пак да си ползва същото тяло, пазят това, което има опасност да изчезне.

# 3 038
  • Варна
Защо обратния? Ами ако тленното не успее да изтлее, тъй като е съхранено с балсамация, сребърната нишка няма да се прекъсне. Душата ще може пак да си ползва същото тяло, пазят това, което има опасност да изчезне.

А как би могла душата да ползва същото тяло?  Thinking
Макар и балсамирано дефакто не би могло да ползва в следващ живот.

# 3 039

Сребърната нишка е връзката с физическото тяло и когато тя се прекъсне духът е освободен да продължи пътя си.А заедно със записките се взима и т.нар. "семенен  атом", докато дръгото е оставено да се разложи и този "атом" пътува с него от живот в живот. Поне такива изводи съм си направила от прочетеното до сега.
E aнджък де..Ма се прекъсва след разпада на физическото тяло.
"Атомът"не е нищо друго освен съзнанието.Мемори стикът в който се записва цялото инфо от преживяният живот.

Хексе,египтяните са били ориентирани повече към материята,отколкото към духа.За тях безсмъртието=вечен живот на материята. 

# 3 040
  • Варна

Хексе,египтяните са били ориентирани повече към материята,отколкото към духа.За тях безсмъртието=вечен живот на материята. 

Т.е. ние знаем повече за душата и смъртта от тях? Тяхното схващане е грешно, нашето правилно?

# 3 041
Ами за египтяните май е било важно самото прераждане на земята, т.е. животът в материята. Тяхното разбиране за сянката Ка си е чиста езотерика, тази сянка е етерният двойник, ако се не лъжа, или астралното тяло, това , с което се излиза за АП.

# 3 042
  • Варна
Ами за египтяните май е било важно самото прераждане на земята, т.е. животът в материята. Тяхното разбиране за сянката Ка си е чиста езотерика, тази сянка е етерният двойник, ако се не лъжа, или астралното тяло, това , с което се излиза за АП.

В което няма нищо лошо. Но защо ли са искали да задържат душата към тялото за по-дълго време, пък ексипнос иска да речем да се освободи по-бързо чрез кремация?
Ако изобщо разбира се има нещо вярно.. Laughing

# 3 043
Не да я задържат, а да се инкарнират в същото тяло, когато им дойде времето, така мисля...

# 3 044
  • Варна
Не да я задържат, а да се инкарнират в същото тяло, когато им дойде времето, така мисля...

Логично е, че щом е настъпила смърт, то това тяло няма как да поддържа жизнена функция. За хора, които по това време са правили успешни мозъчни операции би трябвало да бъдат наясно. Пък и са били доста суетни, за да допуснат да са ходещи мумии..

Общи условия

Активация на акаунт