Какво има след смъртта?

• 576 710
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 5 445
Астралното тяло изглежда е абсолютен двойник на физическото и затова и без физическо тяло картината е същата.
Посветените.... кои са те, някой познава ли такъв? Интересно ми е....

# 5 446
eksipnos винаги знае отговорите Simple Smile

Joy Joy Joy Joy Малеее..Така ли изглеждам отстрани?Ако е така,то опазил ме Бог от самият мен. Joy Joy
Няма човек който да знае всички отговори.Еле па моя милост..Но търся.Търся неуморно..Просто е по-силно от мен

Асоцияцията с нета и компа ми звучи интересно. Това би могло да ми даде някои отговори, но май поражда повече въпроси.
Винаги съм смятал,че въпросите са по-важни от отговорите

Астралното тяло изглежда е абсолютен двойник на физическото и затова и без физическо тяло картината е същата.
Посветените.... кои са те, някой познава ли такъв? Интересно ми е....
Не ми харесват думи като посветен,адепт,водач,духовно извисен и дрън-дрън тинтири минтири..Познанието е навсякъде околко нас,и най-вече в нас самите.
Както е казал Ботев.. "Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже -в мен, в сърцето и в душата.. "
И гения на Левски "Времето е в нас,и ние сме във времето"..
Това мисля,с времето все повече се доказва от имена като Айнщайн,Стивън Хокинс и др..

Абсолютно прави сте за астралното тяло.То е точна реплика на физическото

# 5 447
Напълно съгласна съм, Екси за понятия като извисен и прочие, но все пак беше визирана определена група от хора, които трябва някак да назовем. Готов термин и влиза в употреба. Simple Smile А кои са те?

# 5 448
Не зная,Ън..Но осъзнавам защо тази "група"предпочита да мълчи..Просто е трудно е да говориш с рационални изрази,за ирационалното..Повече от трудно.
В добавка и свободния избор,на хората да не"знаят",да не са информирани..Въпрос на избор е.За това е и поговорката,че когато ученикът е готов,учителя сам ще дойде.Защото когато избереш да знаеш,Вселената все ще намери начин да задоволи тази потребност.Под една или друга форма.

От друга страна пък..Да погледнем Исус(ако изобщо допусна,че е същестувал де)..Най-посветения от посветените.Той не е мълчал.Напротив..Споделял е познанието с хората.Тъй,че Пънки,това "Посветеният нема да дрънка във форум, ама си представям на него ква хубава диагноза ще му сложат!",ми е малко като духовното извисяване на аскетите Grinning...Лесно е да хванеш гората..По-трудното е да се извисиш сред тинята..Същото е и с един истински посветен..Ако е такъв,последната му грижа би била,кой как го характеризира.И мисля с лекота би намирал нужните слова,за да бъдат достъпни мъдростта и познанията му за всички..Не знам..Може и да бъркам.Но така смятам.Истинският"посветен"не би мълчал и не би хванал гората.Напротив!

# 5 449
Иска ми се да поговоря с някой такъв. Посветен или какъвто там му викат....

# 5 450
Мисля, че всеки за себе си трябва да търси отговорите.
Може някой да има претенции за посветеност, обаче аз като не знам дали е точно така, как да му повярвам сляпо? По-добре да не знам, отколкото да тръгна в грешна посока. Иначе изкушаващо е ...мдам.. някой наготово да те светне.

# 5 451
  • Русе
    как ще го познаеш.  Simple Smile

# 5 452
  • Linz
Интересно ми е за Екхарт Тол някой има ли мнение?

# 5 453
  • London
Започнах да чета ''Гробище за домашни любимци'' на Стивън Кинг. Бях гледала филма като дете , но съм го забравила и сега реших да пробвам с книгата. Оказа се много хубаво четиво именно за смъртта и това как плаши много простосмъртни и те отказват да я приемат. Признавам , че и мен леко ме депресира четенето й , но я препоръчвам на всеки , който не я е чел. Sunglasses

# 5 454
  • Русе
  Изгледах The Awakening. Интригуващо.

# 5 455
Започнах да чета ''Гробище за домашни любимци'' на Стивън Кинг. Бях гледала филма като дете , но съм го забравила и сега реших да пробвам с книгата. Оказа се много хубаво четиво именно за смъртта и това как плаши много простосмъртни и те отказват да я приемат. Признавам , че и мен леко ме депресира четенето й , но я препоръчвам на всеки , който не я е чел. Sunglasses

Горещо ти препоръчвам да НЕ четеш Стивън Кинг.

# 5 456
  • London

Е аз вече съм му чела То и Куджо и една книга , която съвсем нямаше връзка с ужасите за едно момиче загубено в гората и оцеляването му. Та заради това се реших и на тази най-малкото , че му я спрягат за най-добрата. Mr. Green

# 5 457
   как ще го познаеш.  Simple Smile
Не мога, затова питам Wink Иначе съм малко(даже доста) Тома Неверни и трудно приемам нещата(Екси ще каже Laughing), но искам да видя колкото е възможно повече гледни точки, за да преценя своята. Наистина е хубаво и правилно сам да търсиш отговорите, но как ще бъдеш сигурен, че не си се объркал тотално? Rolling Eyes

# 5 458
  • Far away from here...
Интересно ми е за Екхарт Тол някой има ли мнение?

Чела съм "Силата на настоящето" и "Нова земя". Като цяло ми допадат, въпреки че основните идеи се дублират, та и само едната да прочетеш, ще схванеш замисъла  Grinning.
Иначе, сравнявайки ги с всичко останало, прочетено до момента, ми звучат доста по-близо като светоусещане и мироглед спрямо това, до което и аз съм стигнала (не за всичко, разбира се). Изненадах се, че и в двете открих твърдения, които се покриват с подобни в "Тибетска книга за живота и смъртта", както и с Хорхе Букай. Казани по друг начин, но смисълът е един и същ.

И да използвам случая да коментирам поста ти за "когнитивния дисонанс", който спомена преди няколко страници За първи път го срещнах като термин  Embarassed и разрових за повече информация. Звучи повече от логично и винаги съм си обяснявала вярата в живота след смъртта по този начин, но не знаех, че така се нарича състоянието, което й дава почва да се развива. Laughing

# 5 459
  • София - Рим и обратно

Защо? Гениален е.
"Зеленият път" или "Изкуплението Шоушенк"...всичко, което си говорим тук е пресъздадено в тези 2 книги по изключителен начин.

Общи условия

Активация на акаунт