Какво има след смъртта?

• 576 636
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 5 520
  • Русе

Интересно ми е за Екхарт Тол някой има ли мнение?
     Нищо не съм чела. Предложи нещо.

# 5 521
  • Far away from here...

Интересно ми е за Екхарт Тол някой има ли мнение?
     Нищо не съм чела. Предложи нещо.

Аз преди няколко страници коментирах, това, което съм чела от Толе и мога да ти предложа "Силата на настоящето".  Имам я в ел. вид, ако те заинтересува, може да ми пишеш на лични и да ти я пратя.
"Нова земя" пък съм я сваляла във формат за електронен четец от "Читанка".

# 5 522
А нещо за Дийпак Чопра?
За мен тоя е поръчков дезинформатор.Като Стивън Гриър.Филмът Сириус се оказа пълна боза.

# 5 523
Здравейте отново! Искам да ви попитам за дежа вю-то. Чела съм книгите на Майкъл Нютън и неговата теория базирана на хипнозата е, че това е един вид знаци които ни се дават в живота преди раждането и когато човек ги получава, това означава, че живее живота си така както трябва. Simple Smile Вашето мнение какво е? Интересно ми е именно сега, тъй като си купихме ново жилище и от 10 дни ремонтираме и обзавеждаме, това което е странно е, че всеки ден там получавам по няколко на ден и чак ми е странно как може толкова често  newsm78 Като се замисля, получавам дежа вю доста рядко, 2-3 пъти в годината, а в този апартамент направо е по 2-3 пъти на ден  Rolling Eyes .

# 5 524
  • Far away from here...
Според уикипедия, хипотезите за възникването са:
- че дежавю се дължи на химичен дисбаланс на мозъка. Това е официалната научна теория. По принцип дадена ситуация в настоящето се обработва в определена част от мозъка. Ако настояща случка неволно попадне в частта на мозъка, обработваща спомените, ние изживяваме дежавю. Случващото получава „привкус“ на спомен и ни изглежда, че идеално знаем какво ще се случи.
- че дежавю се дължи на по-бързо обработване на информацията с погледа, отколкото съзнанието.
 Извън научните схващания дежавю се асоциира с нашите предчувствия, спомени, изживявания от отминали животи и със способността за ясновидство, дълбоко заложена във всеки от нас. Някои го определят като нещo, което са сънували или усетили в състояние на сън. Съществува схващане, че докато спим, астралното ни тяло преживява различни неща, обикаля непознати места, среща лица и изпитва емоции, които ние не осъзнаваме, не приемаме, но така или иначе и не помним на сутринта.

Лично аз засега съм по-склонна да вярвам в първата хипотеза Grinning.

# 5 525
Според уикипедия, хипотезите за възникването са:
- че дежавю се дължи на химичен дисбаланс на мозъка. Това е официалната научна теория. По принцип дадена ситуация в настоящето се обработва в определена част от мозъка. Ако настояща случка неволно попадне в частта на мозъка, обработваща спомените, ние изживяваме дежавю. Случващото получава „привкус“ на спомен и ни изглежда, че идеално знаем какво ще се случи.
- че дежавю се дължи на по-бързо обработване на информацията с погледа, отколкото съзнанието.
 Извън научните схващания дежавю се асоциира с нашите предчувствия, спомени, изживявания от отминали животи и със способността за ясновидство, дълбоко заложена във всеки от нас. Някои го определят като нещo, което са сънували или усетили в състояние на сън. Съществува схващане, че докато спим, астралното ни тяло преживява различни неща, обикаля непознати места, среща лица и изпитва емоции, които ние не осъзнаваме, не приемаме, но така или иначе и не помним на сутринта.

Лично аз засега съм по-склонна да вярвам в първата хипотеза Grinning.

Обработваща спомените....спомените откога?

# 5 526
Re: Какво има след смъртта?- прах и пепел

# 5 527
спомените от настоящия живот
обяснява се дежа вю в смисъл, че вече си преживял определен момент и знаеш какво следва
не става дума за това, че отиваш някъде за пръв път и си спомняш, че вече си бил там и знаеш къде какво има

# 5 528
Малко ми е странно. Може би е нещо като есенцията, която се извлича след всяка инкарнация. Rolling Eyes

# 5 529
  • Far away from here...
обяснява се дежа вю в смисъл, че вече си преживял определен момент и знаеш какво следва
не става дума за това, че отиваш някъде за пръв път и си спомняш, че вече си бил там и знаеш къде какво има

Това, болднатото, на мен никога не ми се е случвало. Интересно би било да чуем разказа на някой, който го е преживял, тъй като вече се различава от дежа-вюто.
Иначе аз дежа-вю в детството си имах много често, с годините почти изчезна.

# 5 530
  • Варна

Моите дежа вюта са други. Познат ми е момента, ситуацията, а споменът ми е, че се случва друго, а не това, което е в момента.
И слава Богу, защото "спомените" за другото случващо се са по-скоро ужасни.

# 5 531
Благодаря ви за отговорите! Всъщност това което ми се случва там е следното: По няколко пъти на ден в дадена ситуация част от разговора ми е познат до толкова, че ми се случи на няколко пъти да знам какво точно ще бъде следващото изречение от събеседника в комбинация със заобикалящата среда и действията които извършваме  Thinking . Разбира се това е за няколко секунди, иначе щеше да си е направо пророчество  Shocked ....

# 5 532
 Simple Smile Голяма част от живота ни е по съдба. Някои следват съдбата, други се отклоняват от нея. Тези, които я следват, вероятно имат по силна връзка с Висшият си Аз, по ясно чуват вътрешния си глас. Смятам, че тези, които си припомнят разни неща от междуживотите и предишните животи, имат отворени горни чакри.

# 5 533
Simple Smile Голяма част от живота ни е по съдба. Някои следват съдбата, други се отклоняват от нея. Тези, които я следват, вероятно имат по силна връзка с Висшият си Аз, по ясно чуват вътрешния си глас. Смятам, че тези, които си припомнят разни неща от междуживотите и предишните животи, имат отворени горни чакри.

А! Виждам, че все пак си стигнала до някакъв извод по въпроса с чакрите. Нямам свое тълкуване и премам твоето Simple Smile
П.П. Завиждам на тези, които имат силата и волята да се отклонят от съдбата. Мисля, че не съм от тях Confused

# 5 534
За мен "де жа вю"се дължи на паралелните съществувания на една инкарнация..

турлю гювеч Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт