Какво има след смъртта?

• 560 889
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 740
Замислих се дали присъствието на починали около мъртвото им тяло не е същото като присъствието на мъртвия или част от него в дарения му орган  newsm78
Нали хора с ампутирани крайници твърдят, че все още усещат съответния крайник? Т.е това, че част от физическото тяло липсва, не значи че част от духовното/ енергийно тяло също липсва. Би трябвало в момента на смъртта енергийното тяло да се отделя от физическото и вече да няма връзка с него  Thinking
Друг вариант е душата да не може да е напълно свободна до пълното разлагане или изчезване по друг начин на физическото тяло, но понеже частиците от него стават част от околната среда /примерно от почвата при погребение/ това реално никога не става. И следва душата винаги да е прикована към физическия свят. Това обаче ще е възможно само ако няма живот след смъртта, нито душа, а само един вид енергия, която образува организъм като създава няколко пласта от различна по плътност материя. От което предположение, мен лично ми се доплаква  cry /може би ако разбера защо се чувствам така, ще разбера и доколко е вярно това/

# 7 741
мамам, стига! Stop Енергията би трябвало да не е разумна в такъв случай, а тя Е.

# 7 742
Атомите от които сме създадени някога са били част от други хора, а много по-отдавна са били част от звезди, които са избухнали. Кръговрата го е имало и ще го има винаги, не знам какво ви притеснява закотвянето във физическият свят Grinning .

Колкото до донорството, то ще изчезне до 20 години, тъй като ще въведат отглеждане на собствени органи.

# 7 743
А дано, ма надали...
Все пак-от твоите уста, в божите уши Praynig

# 7 744
З
Нали хора с ампутирани крайници твърдят, че все още усещат съответния крайник? Т.е това, че част от физическото тяло липсва, не значи че част от духовното/ енергийно тяло също липсва. Би трябвало в момента на смъртта енергийното тяло да се отделя от физическото и вече да няма връзка с него  Thinking
Друг вариант е душата да не може да е напълно свободна до пълното разлагане или изчезване по друг начин на физическото тяло, но понеже частиците от него стават част от околната среда /примерно от почвата при погребение/ това реално никога не става. И следва душата винаги да е прикована към физическия свят. Това обаче ще е възможно само ако няма живот след смъртта, нито душа, а само един вид енергия, която образува организъм като създава няколко пласта от различна по плътност материя. От което предположение, мен лично ми се доплаква  cry /може би ако разбера защо се чувствам така, ще разбера и доколко е вярно това/
Така...

Вижте какво значи кирлианова фотография и нейното приложение
Вижте етерно тяло
Душата къса всички връзки с тялото!Рано или късно...
Не можеш да разделиш енергия от съзнание.Съзнанието е енергия и енергията е съзнание.В добавка и третият аспект.Материята,която също се явява неделима част.
Но под материя погрешно се разбира познатата ни нам материя,а Вселената далеч не е ограничена само с нашата материя.Изобщо..Осъзнавате ли,че и антиматерията си е материя?

И накрая..организмът не образува енергия. Енергията спомага за спойката на атомите(организмът)като след това протича през него до края на съществуването му.

Нашият Космос има начало.Значи има и край!

# 7 745
Не мисля. Светците, например, са свързани с мощите си много осезаемо. Има хора, които са се възнесли с тяло.

# 7 746
Не мисля. Светците, например, са свързани с мощите си много осезаемо. Има хора, които са се възнесли с тяло.
Дай пример за един дето се е"възнесъл"с физ.тяло!

Светците са бунаци,дето ги е шубе да прдължат на горе и за туй си циклят тук..На сигурно.
Пък и гладни не стоят..Овцете си трошат краката за да им отдават от своето енерджи,направо ги"боготворят"...Е,кой е луд да бега от топлата баница Whistling

Рано или късно всяко тяло къса връзката с духа.
Пак ще потретя...Рано или късно
И в този ред на мисли,некви си измислени светци едва ли могат да бъдат показател.
Да те питам..Ако се случи глобален катаклизъм и планетата се затрие от лицето на света,тогава кво праим със"светите мърши"?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 16:52 от eksipnos

# 7 747
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B … D0%BA%D0%B8%D0%B9

Много е интересен например случаят с мощите на св. Алексанр Свирский. Има и филмчета на руски за нетленното му тяло с олекотена плът.

http://www.youtube.com/watch?v=GM6nhIvYgHw

Учени, изследвали мощите, говорят.

Всеки християнин знае кой се е възнесъл.

Относно твоята "духовност" експинос, прилагам теста "по плодовете ще ги познаете".

# 7 748
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B … D0%BA%D0%B8%D0%B9

Много е интересен например случаят с мощите на св. Алексанр Свирский. Има и филмчета на руски за нетленното му тяло с олекотена плът.

http://www.youtube.com/watch?v=GM6nhIvYgHw

Учени, изследвали мощите, говорят.

Всеки християнин знае кой се е възнесъл.
Е да..Подозирах че с Ицко,ще се аргументираш..Ама и тука греда..Възнесъл се трънки..Мижи да те лажем. Mr. Green
Докат не вида не вервам па!
Не че не знам какво точно е"възнасянето",ама оня морон Ицето е далече от това.

Не отговори на елементарен въпрос

"Да те питам..Ако се случи глобален катаклизъм и планетата се затрие от лицето на света,тогава кво праим със"светите мърши"?

Тук ако нямаш отговор,по-дборе да си замълчиш и за напред Peace

# 7 749
Повече са. Почети, порови се и може и да разбереш кои са другите. Няма да разводнявам темата. Мощите мисля, че са по темата.

# 7 750

Относно твоята "духовност" експинос, прилагам теста "по плодовете ще ги познаете".
Уважаема ми християнке..

Аз досега нито един път не си позволих да намеся твоята духовност.
Предлагам ти и да стоиш на страна от подобни действия.

Но понеже ми се правиш на мноо знаеща..А такива най-ги обичам.щото именно по делата се познават..Чули недочули попето кво мрънка,и айдееее..Ще учат другите на акъл и "духовност"....

Та си изпроси втори въпрос.
Кой е първият роден с непорочно зачатие?КОЙ?

Стига с тея мощи бе!
Питах те,ма немаш ресурс за да отговориш!Тогава що не замълча?
Кво ще стане с мощите,ако се разруши планетата?Питам те,щото ти каза
Кво не мислиш ся?Че рано или късно всичко тленно се разпада?В този случай,пак ще питам..Кво става с телата на"светците"ако планетното тяло бъде разрушено?!?

# 7 751
А дано, ма надали...
Все пак-от твоите уста, в божите уши Praynig

За органите е истина. Вече даже има отгледани органи. Най-хубавото е, че са собствени, няма как да бъдат отхвърлени от организма Simple Smile. Бъдещето изглежда доста обещаващо.

# 7 752
Предлагам да се придържаме към темата за смъртта. После пак ще ми кажете, че преча на темата. Явно не разбираш руски, та се захвана за възнесенията, вместо да разгледаш линковете.

http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=a … -16&Itemid=81

Ето един документален филм на БГ език за същите тези мощи.

ексипнос,
Скрит текст:
за мен духовното състояние на човека се проявява по много начини. Вижда се и в този форум по нещата, които пишат хората. И няма как да не направя преценка за духовното състояние на всекиго от своята си гледна точка.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 17:12 от Серафима

# 7 753
Предлагам да се придържаме към темата за смъртта. После пак ще ми кажете, че преча на темата. Явно не разбираш руски, та се захвана за възнесенията, вместо да разгледаш линковете.

http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=a … -16&Itemid=81

Ето един документален филм на БГ език за същите тези мощи.

ексипнос,
Скрит текст:
за мен духовното ниво на човека се проявява по много начини. Вижда се и в този форум по нещата, които пишат хората. И няма как да не направя преценка за всекиго от своята си гледна точка.
Разбирам и руски и английски и латински.Доволна?
А от руската пропаганда,било тя православна или езотерична ми се драйфа.
Серафима,сега гроздето е кисело,нали?За туй "искаш"да се придържаш"по темата.
Щото напреде,плещеше квото ти хрумне,без да ти пука много дали е в контекста,ма сега след няколко въпроса,биеш отбой.Типично по"християнски"
Ясна си ми..Щом на два елементарни въпроса не отговори..
Ай със здраве.

п.п.И питането ми за това кво ще стане с телата на "светците"си е баш по темата!Ама баш!
Друг е въпросът,че вместо адекватен отговор,ми пробутваш некви вмирисани клипчета..

А преценките ги държиш за себе си.Изкажеш ли ги на глас,вече е съдене..Простено ти е..Някои неща са по-силни от човешката природа.Особено желанието да квалифицираш и прецениш.АМа е в разрез с релиджито  Laughing

Виж,аз кат духовен профан,мога да си го позволя,ма пък не си ми толкоз интересна Laughing

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 17:19 от eksipnos

# 7 754
Ти наистина ли не знаеш християнското учение за края на света? Какъв друг отговор мога да ти дам?
Скрит текст:
Отговорът на другия ти въпрос също го знам. Но какво общо има с темата? Писах по него в друга тема. Нещата с осъждането са доста по-комплексни. Всъщност мисля, че обсъждахме там осъждането неотдавна, не помня дали в новата или старата тема. За това можем да говорим в православната тема. Но сега всички ще започнат да се оплакват че спамя. За мен беше достатъчно да дам горните линкове. За какво е всичко това?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 17:33 от Серафима

Общи условия

Активация на акаунт