Какво има след смъртта?

• 560 823
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 770
Ми тогаз спри се бе жена...Пфууу... Нали си имате тема за православието..Ходи там си разтягай локумите..Sick

Викат,че и лицимерието е мноо близко до цивилизацията.Ся обаче се убедих по емпиричен път.

Астрална памет

"Съзнанието и активността на астралното тяло са нещо съвсем различно от спомените в мозъка за тях. Съществуването или пък липсата на физическа памет по никакъв начин не афектира съзнанието в астралния свят, нито пък способността му да функционира там с перфектна лекота и свобода. Не само че е възможно, а дори е често срещано човек да функционира свободно и ползотворно в своето астрално тяло по време, когато физическото тяло спи и да се върне във физическото си тяло без да има дори капка спомен за астралните дейности, в които е бил ангажиран."

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/391-2012-02-01-21-08-42.html

http://www.pravoslavieto.com/books/zhivot_sled_smurtta_ep_Mileant.htm
Трябва също така и да помним, че човешкият живот се намира в Божиите ръце. Само Той определя както самия момент на смъртта, така и крайната участ на душата след разделянето й с тялото. Затова всякакви опити да се правят експерименти в тази област влизат в пряк конфликт с Божията воля и експериментаторите реално влизат в контакт с паднали духове в отвъдното. Резултатите от тяхната дейност ще бъдат неверни и заключенията неправилни. Йеромонах Серафим Роуз пише за това:

"Много съвременни изследователи признават или поне се отнасят със симпатия към окултното учение в областта на извън телесните състояния защото то се основава на експеримента, който лежи и в основата на науката. Но експериментирането в материалния свят се отличава съществено от "експериментирането" в извън телесните състояния. В него изучаването на природните закони е морално неутрално. Те могат да бъдат изследвани обективно и проверявани от други хора. Но в дадения случай изучаваните обекти са скрити от хората, те са трудно уловими и често се открива натрапване на чужда воля с цел да се измами наблюдателя" (8, стр.127-128).

Това е така, защото духовната сфера, която съществува успоредно с материалната, е населена със съзнателно зли същества, демони, които са специалисти в областта на прелъстяването. Те с готовност взимат участие във всякакви експерименти и им дават съответната насока.

Ето защо предупреждението на йеромонах Серафим трябва да се приеме много сериозно. И така, в днешно време много изследователи започват с достоверни медицински случаи на клинична смърт и после преминават към лична опитност на извън телесни състояния. Те не се ръководят от християнското учение и многовековен опит на Православната църква и започват да изучават състоянието на "астралното" тяло, поради което попадат в дебрите на окултизма. За съжаление това се е случило и с д-р Муди. След като написа три ценни книги с достоверна информация той започнал да експериментира по методите на теософията и трансцедентната медитация и наскоро издаде книга, озаглавена "Връщане назад", в която цитира типичните индуски бълнувания за прераждането (виж по въпроса за това учение в приложението).

# 7 771
2/3 от хората да немат човешка душа ми се струва  съвсем точно. Има хора, чиито души просто си отиват, отдалечават се и все некога ще скъсат нишката...Тва е само 1 от случаите на бездушие явно, аз мислех, че с всички бездушни е така, то наистина си има дума-бездушен...Думите не са случайни, все пак Словото е Бог.
Не случайно стремежът към чисто/ безгрешно/перфектно слово е на първо място за учениците на всички духовни учения. То е и най-трудното за спазване. Ако кажеш:''Ще дойда на ъгъла в 5 и 30.'', а дойдеш в 5.31, тва не е перфектно слово. Wink

# 7 772
Спомняте ли си като си говорихме за цикъла и енергията. Та се сетих, че когато настъпи това време  Mr. Green съзнанието ми ме влече към грози, извратени демонични картини. Просто така ми нахлуват в мислите.  newsm78 Предполагам е от хормоните де, но все пак е странно.

# 7 773
Интересуват ме въпросите за същността на душата, за нейните проявления, за това, което се случва с нея извън тялото, както и след смъртта, възможността да се общува с нея и други такива. Но от гледна точка на човешкия опит, на това, което се случва на хората, а не какво мисли християнската религия, още по-малко църквата. Споровете за глупости(извинете атеизма ми) просто ми пречат да се съсредоточа върху интересуващото ме. Религиозни спорове писахме да няма. Не и не ooooh! ooooh! Да отваряме ли друга тема, пак питам, ли ще пишем по тази, която сме задали?
Какво исках да питам...забравих вече.., а, да...за дух и душа. Да разбирам ли, че всяка душа е част от духа? Нещо такова-произхожда от духа, но се разделя на части- души, които търпят развитие и когато то завърши отново се връщат при първоизточника и се сливат с него?
Пънки, не вярвам, че толкова голям процент нямат души....просто е много. Може би отделни случаи, но 2/3....не си го представям. Иначе, че словото е Бог, нямам и грам съмнение, но....повечето да са бездушни....как един и същи вид, а един с душа, друг без? Тези без душа какво са? Защо са като нас отвън? Според мен всички имаме, просто някои имат зла душа.... Confused

# 7 774
Трябва също така и да помним, че човешкият живот се намира в Божиите ръце. Само Той определя както самия момент на смъртта, така и крайната участ на душата след разделянето й с тялото.

А кой определя кои са тези, които от дясна или от лява страна на Бог ще седнат?

Цитат
но да седнете отдясно Ми или отляво Ми не е Мое да дам, а ще се даде на ония, за които е било приготвено.
Марк 10:40

Спомняте ли си като си говорихме за цикъла и енергията. Та се сетих, че когато настъпи това време  Mr. Green съзнанието ми ме влече към грози, извратени демонични картини. Просто така ми нахлуват в мислите.  newsm78 Предполагам е от хормоните де, но все пак е странно.

О, я бързо кажи какво виждаш тук?
Скрит текст:

# 7 775
О, я бързо кажи какво виждаш тук?
Скрит текст:

Ако може и аз да отговоря. Аз винаги виждам голи мъж и жена, тази оптична илюзия от цикли не се влияе, поне при мен hahaha .

# 7 776
Секс между сукуб и инкуб виждам аз.  Mr. GreenИ около тях плуват рибки. Подводен секс.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 04:58 от Пънки

# 7 777
  • Русе
  Някой вижда ли нещо различно. Защото и аз такива ги виждам рано рано сутрин.

# 7 778
И аз, и аз  Mr. Green А то какво друго трябва да се види?  newsm78

П.С. Ааааа, делфиниииии  Whistling

# 7 779
А кой определя кои са тези, които от дясна или от лява страна на Бог ще седнат?

но да седнете отдясно Ми или отляво Ми не е Мое да дам, а ще се даде на ония, за които е било приготвено.
Марк 10:40

Цитатът, който си дал е за спора между апостолите, кои след смъртта да са най-близо до Бога.

Много по важен е следният цитат от Матей 25
31 Когато Човешкият Син [c] дойде в своята слава, [d] заедно с всичките си ангели, той ще седне на славния си престол. 32 Тогава всички народи на земята ще се съберат пред него и той ще ги раздели на две групи, също както овчарят отделя овцете от козите. 33 Овцете ще постави от дясната си страна, а козите – от лявата.

34 След това царят ще каже на тези от дясната му страна: «Елате, вие, благословени от моя Баща! Наследете царството, подготвено за вас от сътворението на света. 35 Това царство е ваше, защото бях гладен и ме нахранихте. Бях жаден и ми дадохте да пия. Бях странник и ме поканихте в дома си. 36 Нямах дрехи и ме облякохте. Бях болен и се погрижихте за мен, бях затворник и дойдохте да ме навестите.»

Скрит текст:
37 А праведните хора ще отговорят: «Господи, кога те видяхме гладен и те нахранихме? Кога те видяхме жаден и ти дадохме да пиеш? 38 Кога те видяхме да минаваш като странник и те поканихме в дома си? Кога те видяхме без дрехи и те облякохме? 39 Кога те видяхме болен или затворник и се погрижихме за теб?»

40 Тогава царят ще им отговори: «Истина ви казвам: когато сте правили това за един от тези най-маловажни мои братя, за мен сте го правили.»

41 После той ще каже на тези от лявата му страна: «Махнете се от мен, вие, прокълнати, и вървете във вечния огън, приготвен за дявола и неговите ангели! 42 Идете си, защото бях гладен, но не ме нахранихте. Бях жаден, но не ми дадохте да пия. 43 Бях странник, но не ме поканихте в дома си. Нямах дрехи, но не ме облякохте. Бях болен и в затвор, но не се погрижихте за мен.»

44 Тогава тези хора ще отвърнат: «Господи, кога те видяхме гладен или жаден? Кога те видяхме странник? И кога те видяхме без дрехи, болен или в затвор? Кога видяхме всичко това и не ти помогнахме?»

45 А царят ще им отговори: «Истина ви казвам: когато сте отказали да помогнете на един от тези най-маловажни мои братя, на мен не сте помогнали.»

46 И тогава тези хора ще отидат във вечно наказание, а праведните – във вечен живот.“

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 09:17 от Серафима

# 7 780
А не ви ли се струва, че мъжът е бръкнал с длани под ребрата на жената?  Mr. Green

# 7 781
Пънки, ето нещо за астралните пътешествия:
http://studygrowknowblog.com/2011/06/15/the-unrealized-dangers-o … stral-projection/

# 7 782
Интересуват ме въпросите за същността на душата, за нейните проявления, за това, което се случва с нея извън тялото, както и след смъртта, възможността да се общува с нея и други такива.
Съжалявам, но езотеричната пропаганда дразни пък мен. Ако искате, затворете темата. Но и в новата ще се чуе и християнската гледна точка. Откъде накъде ще се пише свободно за всякакви бесовщини и няма да може да се пише за това, което обяснява 2000 г. християнски опит? Това, което пиша е свързано със смъртта и е по темата. Ако взимаш за чиста монета окултистко-езотеричните писания, това не означава, че са верни или представени във вярна светлина.
Извини ме, но аз пък не съм атеистка. От моя гледна точка ти си човек без никаква представа от реалното състояните на нещата. Каквото е в другата тема, където напоследък пишем и двете, такова е и в духовната сфера.

Снощи аз сигнализирах на модератор и оттук нататък ще го правя винаги при обида на верска основа.

# 7 783
И модераторите са хора, и те имат право на порция смях. Wink

# 7 784
Колкото повече чета тази тема, толкова повече ми се затвърждават разбиранията, от нещата които чета в нея. Досега не ми се беше налагало да се информирам за астралните пътешествия, но и това стана. Разбира се, хора неподготвени, няма как да се ориентират.

Общи условия

Активация на акаунт