Какво има след смъртта?

• 560 702
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 210
Miami_beach, мисля, че това което искаме, не винаги е най-доброто за нас или най-правилното от гледна точка научаването на уроци. Ти може да бързаш за работа и да искаш да е зелено, но може би забавянето те спасява от катастрофа ... примерно. Затова не мисля, че сами се спъваме, по-скоро подбираме оптималното.

# 9 211
Аз смятам, че като фиксираш нещо, го забавяш. То и чисто, като физичен процес, ако натискаш нещо, му намаляваш скоростта....

# 9 212
Аз смятам, че като фиксираш нещо, го забавяш. То и чисто, като физичен процес, ако натискаш нещо, му намаляваш скоростта....
Това от личен опит със го установила. Примери много имам, но най-елементарния е: Обикновено стигам от вкъщи до работата за 20 мин. - нормално ходене, без да бързам. Когато трябва да взимам детето от градина /обикновено баща му го взема, защото му е по-удобно работното време/ се скапвам от бързане, защото и без това го вземам в последния момент и последен, ама толкова бързо ходя, че чак се задъхвам, минавам и уж по-напряко. Градината е почти до вкъщи, но стигам за 15 мин. - което като се има предвид голямото увеличение на скоростта, неспирането никъде и прекия път си е направо нищожно съкращаване на времето. Последният път реших да не бързам толкова, а само да не се заглеждам по разни неща /както правя, когато не бързам/ - ми пак за 15 мин. стигнах  Crazy

# 9 213
Mamam-am - Браво!  Laughing И добре дошла на борда!  Peace  bouquet  bouquet  bouquet

Еластина - Това все пак изглежда валидно САМО за полжителните неща. За нещо, което ще има положителен ефект върху теб/мен.... Ако е отрицателно - даже се привлича така да се каже "действието" или случването. Ако се боим и пазим от нещо и непрекъснато си мислим колко трябва да внимаваме, защото.... - то ТО се случва. В много от случаите! Sad Това е основата и на Законите на Мърфи, които са облечен и кустомизиран един от основните закони на Природата към различни ситуации от ежедневния живот и които НЕизменно и БЕЗотказно работят!  Rolling Eyes Разбира се....  Crazy Затова и изследователите на тоя род явление (психолози) препоръчват като ни излезнат такива мисли - веднага да се стремим да ги заменим с някаква друга мисъл, желателно: позитивна или въобще такава, която ни носи хубаво чувство  Heart Eyes

# 9 214
Miami_beach хич не съм за Браво - 3 месеца ми отне да осъзная, че си хабя излишно силите за нещо, дето ми се получава и с минимални усилия  Laughing
Хрумна ми защо като мислим за положителните неща ги забавяме или им пречим да се случат, а лошите ги предизвикваме. Положителните са заредени с положителна енергия (+), ние им прилагаме положителни мисли за да се случат, т.е пак с положителна енергия (+) - имаме 2 плюса и те се отблъскват. Лошите са със отрицателен знак (-), мислите ни с пожелание да избегнем лошото са положителни (+) - имаме плюс и минус, които се привличат. Това е едната причина.
Другата е по другото правило - "подобното привлича подобно". И затова, когато искам да избегнем нещо лошо, примерно болест, не трябва да си пожелаваме да не сме болни - защото думата "болест" извиква "болест", а трябва да искаме здраве. Това по силата на идеята, че мислите и думите също имат енергийна сила, като действията, и могат да довеждат до случване на нещата.

# 9 215
Mamam-am, скоро не бях чела толкова интересни разсъждения!

За мен автоимунните болести са буквално самоизяждане. Човекът с подобни проблеми, който ми е пред очите се смята за нещастна жертва на обстоятелствата от най-ранното си детство, може с часове да разказва кой как му е навредил, кой колко е черен и как нищо не върви (и как ли да върви с тези вредни хора наоколо). В същото време има нереално високи идеи за бъдещето, които естествено няма как да станат и носят още разочарования и потвърждават досегашната каръщина.
Цялостно неразбиране на живота и случващото се в него, което води до подсъзнателно желание за самоунищожение.
Как добре ме описа.  Laughing

# 9 216
  • София
Daisy Rose - Моите ТАРО ги взех от 1 от книжарниците в МОЛ-Сердика. Тогава имаше поне 20 вида карти ТАРО - по-обикновени, по-"сложни", по-необикновени (ангелски и прочие). Моите са с т.нар. общо предназначение и си харесах и рисунките по тях  Heart Eyes
привет, да нахлуя и аз в тази тема, която няма изчитане, но последните страници са доста любопитни  Peace
имам въпрос за картите таро, когато имаш време, Miami_beach, какво значи картите да са общо предназначение да са ангелски и други?

# 9 217
Другата е по другото правило - "подобното привлича подобно". И затова, когато искам да избегнем нещо лошо, примерно болест, не трябва да си пожелаваме да не сме болни - защото думата "болест" извиква "болест", а трябва да искаме здраве. Това по силата на идеята, че мислите и думите също имат енергийна сила, като действията, и могат да довеждат до случване на нещата.

Mamam-am - Да, съгласен съм че механизъм на тази основа действа! За първия метод, който е с по-просто електрическо звучене - някак си не го приемам. Не ми е ясно защо след като "подобното привлича подобно", то като мислиш супер-положително - НЕ привличаш в същата степен такива хубави положителни неща за които си мислиш...   Thinking Като че нещо пречи, ей-така, изначално на тоя процес...  newsm78 В книгите на Вадим Зеланд се говори за това. Той ги описва тия пречки като "махалата", т.е. не едно, а много махала, които образно казано разсейват (положителната) енергията и помитат добрите намерения. Та накратко - затуй е трудно да се удържи Съзнанието в позитивни и "розови" мисли.... Поне това бе моето усещане за "същността на света", в който живеем... Но не съм много сигурен, щото почнах да чета от 3-и том  Grinning и авторът на места сам указва "Това е, на който не му е ясно и търси повече подробности - да прочете за махалата в първи том, където всичко е добре описано!" Пък аз а-ха да почна да чета у Първи том и си рекох, че тва "махалата" ще да са някаква гадост, все едно - негагивни същества или сили и не щЪ и да ги знам ТОЧНО какво са...  Rolling Eyes Сигурно асоциацията е паралел с нормалното махало, в което - както знаете - като се вложи някаква енергия да го отклониш настрани - то се люлее известно време и спира, т.е. тази енергия се поглъща от него. Но пък авторът (В.Зеланд), описвайки туктам повече махалата в трети том, споменава че те "се хранят" с негативната енергия. Демек разпалва им се ентусиазма и съкрушителната и унищижителна мощ, насочена към разрушаване на съграденото от човека и неговите добри помисли... Това може да се види при групови протестни акции - как се завихря тази разрушителна мощ многократно повече от сумата на единиците! Дори и някой да му хрумне да изсотави протеста и да почна да мисли позитивно - другите го увличат отново у негативната посока....  Shocked За избагване на тия неприятни ефекти, авторът препоръчва именно това - като ви се появи негативна мисъл, решително да я отхвърлите или замените с позитивна и приятна. Разчоплянето на проблема води до развихряне на махалата, а не до решение у ваша полза....  ooooh! Инак - съгласен съм, че думите са почти равнозначни на мислите. С думите все пак отбелязваме усещането си за нещо... Като чуем думата - ни се явява в мозъка ел.магнитен импулс, който съответства на това усещане и съответно: мисъл, която е също ел.магнитен импулс.... Нали така помним?!  Thinking

ALIEN_CHILD - A защо така силно искаш деструкцията си? ако не е тайна, де?  #Crazy

# 9 218

ALIEN_CHILD - A защо така силно искаш деструкцията си? ако не е тайна, де?  #Crazy

Шегувам се. То е на подсъзнателно ниво. На съзнателно се определям като една нереализирала се личност с провалени мечти...  Tired

# 9 219
Daisy Rose - Моите ТАРО ги взех от 1 от книжарниците в МОЛ-Сердика. Тогава имаше поне 20 вида карти ТАРО - по-обикновени, по-"сложни", по-необикновени (ангелски и прочие). Моите са с т.нар. общо предназначение и си харесах и рисунките по тях  Heart Eyes
привет, да нахлуя и аз в тази тема, която няма изчитане, но последните страници са доста любопитни  Peace
имам въпрос за картите таро, когато имаш време, Miami_beach, какво значи картите да са общо предназначение да са ангелски и други?

elpet - Ангелските - доколкото знам - така се наричат, защото имат изобразени ангели, вместо Глупакът и другите "традиционно" познати карти ТАРО. В моите има малка книжка, която обяснява, че тази колода наречена "Лабиринт" е подходяща за медитация и предсказания. По-натам в текста пише за различните видове други ТАРО и се споменава, че тази колода "лабиринт" следва традициите и символизма на марсилските ТАРО, които се считат за "стандарт". Т.е. рисунъкът е пречупен през погледа и уменията на LUIS ROYO, но символизма е запазен! И действително, ако се загледан по-подродно из рисунките - не всяка карта се виждат разни знаци и чертички. Те се оказва че са букви и цифри от староеврейската азбука, а знаците - руни или пък символи на плането, зодиякални знаци и т.н. Това със сигурност има своето значение.... Картите са малко мрачни и строги... Има карти в по-весели цветове. Има карти с животни... Т.е. мисля, че във всяка колода се набляга на някакъв аспект в повече, отколкото на друг... Wink По моите карти има и отделна книга, но аз (засега) съм се задоволил с малката брошурка в самата кутийка на картите. Друго не ми е било нужно... А и в самата брошурка пише, че там се дава едно по-изчистено тълкование на картите, докато в различните книги всеки автор дава "по-сантиментално" тълкование.... Т.е. автора на брошурката е вложил специални усилия за да НЕ вкарва в тълкованията сантименти от другаде - които сантименти би могло да попречат за по-равилно гадаене, според мен  Thinking

# 9 220

Шегувам се. То е на подсъзнателно ниво. На съзнателно се определям като една нереализирала се личност с провалени мечти...  Tired

Може би ти е време за нови.... мечти!  Twisted Evil Които този път да реализираш!  Flutter  bouquet  bouquet  bouquet

# 9 221

Може би ти е време за нови.... мечти!  Twisted Evil Които този път да реализираш!  Flutter  bouquet  bouquet  bouquet
А, благодаря, ама не знам... То на млади години не успях, на "стари" ще съм прецедент някакъв.  tooth

# 9 222
Съществуват различни светове, за които повечето хора остават напълно неосъзнати поради факта, че сме временно лимитирани да възприемаме околния свят само с нашите пет сетива. Във всеки един момент обаче ние сме заобиколени и в нас проникват множество вълнови форми, които се движат през тази илюзорна холографска вселена. Нашите сетива постоянно интерпретират и превеждат само малка фракция от тези вълни. Ние бъркаме данните, които възприемаме със сетивата си като единственото „реално“ и по този начин оставаме неосъзнати за безброй други светове. Въпреки всичко върху нас оказват въздействие и тези вълнови форми, които са отвъд нашите възприятия. Всеки, който осъзнава тази основна метафизична истина би разбрал, че е напълно възможно да се използват различни видове „ИЗЛЪЧВАТЕЛИ“, както с човешки така и с „друг“ произход, които да генерират определени вълни на специфична честота. Тези честоти могат да имат много широк спектър от различни ефекти. Те могат както да повдигат, успокояват, лекуват и подхранват така и да бъдат използвани да влияят на човешкото съзнание, да установяват контрол и да доминират цялата холограма и всеки, който е податлив на тези „трансмисии“. Ако вие сте напълно несъзнателни за тези вълни, може да бъдете уязвими поради начина по който оперира тази преходна илюзорна холограма, като приемате различни изкуствено създадени трансмисии, които възприемате за „реалност“. Нашите сетива са механизмите, чрез които електрическите импулси изпращат съобщения до мозъка ни. Мозъкът интерпретира тези импулси в зависимост от индивидуалните ни особености, които са базирани на огромен брой фактори, включително и нашите други инкарнации. Ние виждаме само това, което сме способни да видим и ние всички усещаме света по-доста различен начин. Точно както и нашите компютри, телата ни са програмирани с различни програми, а нашите сетива продължават да ни програмират през целия ни живот. Така човек се превръща в това, което мисли и вярва. Начинът по който всички ние интерпретираме вълните, които ни обграждат зависи изцяло от нас самите, но истинската ни същност остава скрита в събиращите данни превозни средства за души (човешките тела) опитвайки се да си спомним кои наистина сме всъщност докато сме потънали в изпаренията на излъчвателите на Майа.

Потъвайки все по-дълбоко и все по-дълбоко в материята чрез Майа и нашите сетива, съзнанието ни бива „сварено“ до степен да забравим кои сме. Къде е изхода? Целта на нашето „събиращо данни тяло“ или („практири“), е да изследва тази илюзорна холограма и да предостави на наблюдателя (духа или „пуруша“) нови опитности. Има и посредник между тялото и духа и той се нарича „будхи“. Тази санскритска дума не бива да се бърка с лицето Гаутама или неговата религия, думата е извлечена от корена „будх“ който означава „да знаеш“. Този фактор се явява отличителния принцип, който позволява на духа да трупа знание за себе си. Това, което е интересно в случая е, че „будхи“ комуникира с информацията идваща от тялото и я предава на духа под формата на чувства. По този начин е невъзможно да натрупаме духовен опит без чувства. В тази връзка е много показателно, че някои извънземни раси са изключително хищнически настроени към човешкото ДНК и хормоналните секреции, като вероятно чрез тях искат да достигнат до това, което им липсва изначално. В някои стари индийски религиозни текстове се споменава също че „боговете“ нямат чувства и че само човешките същества имат такива.

Духът се наслаждава на света чрез тялото. Изживяванията се проектират и проиграват отново и отново в рамките на различите илюзорни времеви периоди и епохи, като се сменят мъжки и женски самоличности. По този начин духът започва да си дава сметка (чрез огледалото на интелекта на будхи) за правилата на Играта, която бива изиграна от самия творец. По този начин духът осъзнава, че е бил заблуден и объркан от Майа и че погрешно е идентифицирал своето съзнание с дейността на неговото тяло (практири). В крайна сметка той си спомня и се връща към своята истинска природа в лицето на Източника. Това се случва в резултат на способността на духа да различи „истината“ от „илюзията“.

В края на периода Маха юга всички създадени светове в нашата вселена биват „върнати“ обратно към Източника, тъй като той ги „вдишва“. Вие можете да играете в това космическо яйце колкото дълго искате. Но след като се уморите от тази божествена игра започвате да осъзнавате, че това което сте приемали за солидно и за реалност е просто една илюзия, която се повтаря отново и отново. Тогава вие осъзнавате себе си като част от Източника или Създателя. Тогава вашето съзнание се отделя от малкия „аз“ формиран от тялото. Тогава се „връщате“ към Източника. Време е да играете в друга вселена – в друго космическо яйце.

Преходният илюзорен свят се разпада, за да може да се интегрира в истинския Аз отново към Източника. Нито един създател няма да изостави СЕБЕ СИ вечно заклещен в капана на която и да е илюзия.

Въпросът е готови ли сте да преминете в една от хилядите други вселени, някои от които нямат полярности и дори време? Те всички ви чакат и канят да започнете още едно великолепно приключение на съзнанието.

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/486-2014-01-03-19-42-23.html

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 19:44 от ae

# 9 223
Хепи Simple Smile, почвам ти мантра, да знаеш, че некаква подкрепа имаш, колкото и да е мъничка.Не казвай благодаря, щото за такива неща не се благодари, и не се обсъжда, за да не се хаби енергия.
 Hug
На себе си пожелавам бодрост, работоспособност, трудолюбие Wink, концентрация, разумна мисъл, последвана от разумно действие, постоянство в усилията Sunglasses... Praynig
Тъй като тва са все хубави неща, пожелавам ги и на вас! Praynig

Статията съвпада напълно с моите усещания, тенкс за нея. Hug

Simple Smile

# 9 224
Цитат
Вярвайте само на бога, който е вътре във вас!
Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт