Какво има след смъртта?

• 560 515
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 690
  • в 1001-та нощ
Днес имаше интересно предаване по темата по 7 news - Мисля, че се казваше "Въпрос на гледна точка" или нещо подобно - около обед го излъчиха  Peace Естествено само надавах ухо, но като го качат в сайта - ще го изгледам на спокойствие  Peace

# 9 691
Която и религия или учение да хванеш, все стигат до там - безсмъртие на душата, смисъл на живота на Земята или с други думи как да живеем за да придобием безсмъртие.

Не е точно така Rolling Eyes .

# 9 692
Която и религия или учение да хванеш, все стигат до там - безсмъртие на душата, смисъл на живота на Земята или с други думи как да живеем за да придобием безсмъртие.

Когато Бог сътворил човека, не му е дал нито безсмъртие, нито смърт, оставил е в негови ръце избора. Дарил ни е обаче с чувства, любов, мъка, страх и т.н. Тези чувства са изградили в нас ненавист и страх към смъртта, така не ни остава друго освен да се борим за безсмъртието.  Wink

# 9 693

Когато Бог сътворил човека, не му е дал нито безсмъртие, нито смърт, оставил е в негови ръце избора.
Много интересна мисъл, която съвпада в някаква степен с моето виждане относно отговора на въпроса има ли живот след смъртта? Отговорът за мен не е нито да, нито не. Той е: да и не.  Разликата  с твърдението горе е, че избора не е в наши ръце според мен. Това е в буквалния смисъл. В преносен-да, всеки избира в какво да вярва. Не че има значение накрая в какво си вярвал, но все пак докато си тук трябва да определиш позицията си  по този въпрос. Laughing
Що се отнася до борбата за безсмъртие, хах, някои хора са безсмъртни в земното разбиране на това понятие, помнят ги векове след смъртта им. Във вселенското разбиране няма нужда от никакви борби. Simple Smile

Интересно ми е какво са казали в предаването "Въпрос на гледна точка" или както и да е там.

# 9 694
  • в 1001-та нощ
Ето предаването, за което писах, аз все още не съм го гледала и не мога да коментирам, както и не съм чела темата назад Simple Smile Въпрос на гледна точка - Христо Нанев: Има живот след смъртта

Споделям още едно видео, което 99% предполагам тук е пускано и коментирано, но заради единия процент вероятност да не е Simple Smile Същността в кръговрата на живота и смъртта

# 9 695
Във вселенското разбиране няма нужда от никакви борби. Simple Smile

Нима уроците, които трябва да научим, начина по който е правилно да живеем, за да бъдем човеци, смирението на душата в този живот, преодоляване на изкушенията и мн. други не е борба?
Ако по начало бяхме безсмъртни щяхме да сме богове, ако Бог ни беше отредил смъртта щеше да има противоречие с безкрайното великодушие, милост и любов на Бог. Нима кармата не е наше лично дело, както и всичко онова, което ни очаква.

Въпрос на гледна точка - Христо Нанев: Има живот след смъртта[/url]

..... няма нищо ново под слънцето.

С риск да засегна госта - колко хора изкарват хляба си с "велики умозаключения" и увереност за "знание". Защо е толкова трудно да се живее простичко, така както повелява природата.

# 9 696
Ето предаването, за което писах, аз все още не съм го гледала и не мога да коментирам, както и не съм чела темата назад Simple Smile Въпрос на гледна точка - Христо Нанев: Има живот след смъртта

Споделям още едно видео, което 99% предполагам тук е пускано и коментирано, но заради единия процент вероятност да не е Simple Smile Същността в кръговрата на живота и смъртта

Христо Нанев ми е известен като име, знам, че се занимава с регресия. Наскоро разговарях с лекар, завършил хуманна медицина, но после специализирал в САЩ регресивна хипноза и сега работи като психолог-регресионист. Той говореше същите неща като Нанев. Те говорят от гледна точка на работата си, опита, който имат с пациентите. Разказа ми няколко случая, не бях изненадана от това, което чух, но.....хахаха....те разбират нещата малко ...буквално, просто не са били там. Само слушат и записват, не е същото изобщо. Предложи ми сеанс регресия като разбра, че вече съм била в подобни състояния, за да направя сравнение. Бях много изкушена, но отказах, защото нямам доверие в качествата на регресионистите поне в Бг. Влизането в монадата е опасно приключение, когато не си поканен там.
Материалът за Левашови съм го гледала и е обсъждан и в тази тема. Нямам коментар.

Цитат
Нима уроците, които трябва да научим, начина по който е правилно да живеем, за да бъдем човеци, смирението на душата в този живот, преодоляване на изкушенията и мн. други не е борба?
Ако по начало бяхме безсмъртни щяхме да сме богове, ако Бог ни беше отредил смъртта щеше да има противоречие с безкрайното великодушие, милост и любов на Бог. Нима кармата не е наше лично дело, както и всичко онова, което ни очаква.
Мога да дам отговор на повечето от питанията ти, но знам, че ще те стресна. Затова ще изразя съгласие само с болднатото, приемам. bowuu

# 9 697

Мога да дам отговор на повечето от питанията ти, но знам, че ще те стресна.

Това не са точно въпроси, по скоро исках да разбера твоята позиция, но явно не искаш да я споделиш.

# 9 698
Ако държах да се крия изобщо нямаше да стъпвам в тази тема. Simple Smile
Цитат
Нима уроците, които трябва да научим
Уроците не са точно за нас. Ние просто живеем, това е основното в пребиваването ни тук. Учим разни неща, но не защото трябва на личността, която сме.
Цитат
начина по който е правилно да живеем, за да бъдем човеци,
Няма правилен и неправилен начин. Всеки начин е нужен на нашия Аз, защото е опит в някаква ситуация или среда.
Цитат
смирението на душата в този живот, преодоляване на изкушенията
защо е нужно смирение на душата и защо трябва да се борим с изкушенията? Rolling Eyes
Цитат
Ако по начало бяхме безсмъртни щяхме да сме богове,
сме,но пак с уговорката, че не говорим за личността, която представляваме в момента.
Цитат
ако Бог ни беше отредил смъртта щеше да има противоречие с безкрайното великодушие, милост и любов на Бог
за кой Бог става въпрос? И защо да има противоречие с великодушието и милостта му? Точно заради това не ни е отреден вечен живот. Simple Smile Вечен....Какъв ужасТ!

# 9 699

Когато Бог сътворил човека, не му е дал нито безсмъртие, нито смърт, оставил е в негови ръце избора. Дарил ни е обаче с чувства, любов, мъка, страх и т.н. Тези чувства са изградили в нас ненавист и страх към смъртта, така не ни остава друго освен да се борим за безсмъртието.  Wink

Не мисля, че безсмъртие, поне такова каквото го разбираме ние е възможно.
Друго исках да кажа обаче. В будизма има термин - аната (вярване, че безсмъртна душа няма) а Нирвана буквално значи "blown out", т.е не всяка религия или учение се стреми към това, което хората разбират под безсмъртие.

# 9 700
  • СОФИЯ
Здравейте момичета,
Малко ще ми е трудно да изчета веднага 647 страници, но се записвам, защото темата и различните гледни точки са интересни.
 Peace

# 9 701
Ън,

Ти говориш за Пътят на душите /не си я спомням добре тази книга/.

# 9 702
Ън,

Не, говоря за моите убеждения. Не съм съгласна с неща, написани в тази книга. За други не мога да говоря, защото ми липсва личен опит, а там, където не мога да направя някаква проверка се отнасям по-скоро скептично. Не искам да кажа, че човекът е имал намерение да подвежда никого, той просто е записвал неща, което чува да говорят хората, с които е работил, а това не е достатъчно. Затова написах по-горе, че и Нанев, и всички регресионисти, са нещо като стенографи, записващи нечии думи, нищо повече.

# 9 703
Ън,

Не, говоря за моите убеждения. Не съм съгласна с неща, написани в тази книга. За други не мога да говоря, защото ми липсва личен опит, а там, където не мога да направя някаква проверка се отнасям по-скоро скептично.

Всъщност се отплеснахме.  Grinning  Аз исках да ми разтълкуваш думите си от по напред - Има хора, които са много напред, стигнали са много далече и вярвам, че покрай многото задачи са стигнали до отговора и на този въпрос от заглавието.
Спрямо какво  "напред" и "далеч"? - това не ми е ясно.

Ако приемем теорията за душите по Нютон, старите души ли считаш за напреднали, по отношение на знание или опит, или нещо друго. Това е невидението ми. Sad

# 9 704
Има хора, които са много напред и далече спрямо другите. Напред в разбирането на нещата, защото притежават умения, които ние нямаме и те им позволяват да видят и научат неща, до които нямаме достъп. Точно тези хора могат да дадат отговор на въпроса.
По теорията на Нютън - да, старите души са напредналите. Само че душата е възможно да е напреднала, но личността може да не го знае. Сигурно забелязваш, че правя разлика между човек(личност) и душа. По отношение на напредък, пък и не само, е възможно те да не се припокриват.

Общи условия

Активация на акаунт