Какво има след смъртта?

• 560 563
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 675
Темата е всеобхватна, бих казала. И обхваща най-различни области. За да разбереш какво има след смъртта, трябва да разбереш и какво има в живота. Двете неща вървят ръка за ръка. Има и много скрити неща, да не говорим, че по принцип всичко е скрито от човека.

Така е, но повечето мислят, че в живота всичко им е ясно ooooh! Този казал, онзи казал....и все търсят отговорите на физическо ниво.

# 9 676
  • Ямбол
Психическото ниво пък е лесно манипулируемо, а и болната и здравата психика възприемат нещата различно.

# 9 677
В живота има и неща, важни неща, които не са резултат на усилия, ум, знания и целенасочен труд, положен сега, напълно съзнателно. Това, че някакво умение ще бъде сложено в негативна графа от масовото съзнание не го обезсмисля, принизява или премахва. То си е ценно само по себе. Който знае или може нещо никога не е на загуба.

# 9 678
Аз нямам нищо против всякакви мнения, но явно тези с "нормалните" мнения не напъват да си изкажат позицията по въпроса, а може би нямат такава или ако имат, се страхуват да я изкажат, да не би цензурата да мине и тях да ги причисли към невменяемите...

Темата не е зададена от мен и не очаквам нещо по-различно. Беше утихнала, защото тези летящите си бяха намерили друго място да си споделят и разказват небивалиците.
А, тук сама си казваш, че "нормалните" не се вълнуват от тая тема, защото са имали достатъчно време да се включат, докато "летящите" са били на ваканция нейде другаде, но не са се включили. Не е като да не са имали възможност.  Simple Smile

# 9 679
"Здравият разум е сбор от предразсъдъци и ограничаващи убеждения, придобити преди 18г. възраст."
 Wink

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 21:46 от miracle_today

# 9 680
Абсолютно съм сигурна, че каквото е скрито за мен, е скрито и за всички останали. Никой не знае какво има след смъртта, някои само предполагат.
Абсолютно съм убедена, че каквото е скрито за някои хора е видимо за други. Някои не виждат по-далече от носа си, но това не означава, че невидимото за тях не съществува въобще. И точно тесногръдите и ограничените са тези, които се опитват да вкарат всичко в коловози - за да им е по-удобно на тях самите, непознатото плаши.
"На всяка манджа мерудия" казал е народът, но не в положителен аспект....

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 22:05 от Tanq79

# 9 681
Гледам интересно заглавие, а като влезнеш на последната страница нищо общо с темата.  ooooh!

Но аз ще говоря по заглавието все пак. Вярвам, че съществува прераждането и душата ни продължава да живее, но в друго тяло. Вярвам, че нещата, които ни се случват донякъде имат връзка с минал живот, с опита и грешките ни от него. Че понякога си плащаме за грешки от миналото в този живот. Че срещаме хора, с които сме имали нещо общо и преди и че няма случайни неща. Особено това последното силно го вярвам...За мен това има след физическата смърт. Но това си е мое усещане, може да е налудничаво за някои, но за други пък да е така.  Peace

# 9 682
Абсолютно съм сигурна, че каквото е скрито за мен, е скрито и за всички останали. Никой не знае какво има след смъртта, някои само предполагат.
Laughing Наистина нужна е огромна истинска арогантност, за да твърдиш, че щом не знаеш нещо, никой друг не го знае. Е, има хора, които знаят отговора на въпроса, поставен в заглавието и въобще не се смущават да го кажат на висок глас на всеки, който иска да го чуе. Те се вместват напълно в определенията "летящи", "зомбита", "болни" и т.н., но кой знае защо са издали книги в голям тираж, ръководят научни институти, носещи името им, присъдени са им титли, вместо да ги въдворят на определени места. Thinking А тези, които са им повярвали, едва ли съжаляват, има кой да осребри наученото от тях.

# 9 683
  • София - Рим и обратно
Ън, като си спомня колко беше скептична в началото... Какъв ли път извървя.

# 9 684
Честно да си кажа, аз не вярвам, че някой човек може да знае отговора на този въпрос. Всичко са само догадки, който иска, се връзва на каквото душата му желае. "Истини" има много.

# 9 685
Ън, като си спомня колко беше скептична в началото... Какъв ли път извървя.

Laughing А! Аз по природа съм скептик, по убеждения атеист и наистина извървях път, по който не исках да вървя, така стана обаче....Много внимавам къде да се доверя и търся начини за проверка дали в някакво твърдение или мисъл има истина преди да го приема за такова. Никой не е застрахован от грешки в тази материя, дори да е много внимателен, но пък да отхвърляш всичко с лека ръка, защото ти лично нямаш доказателства.....  Shocked Има хора, които са много напред, стигнали са много далече и вярвам, че покрай многото задачи са стигнали до отговора и на този въпрос от заглавието. За съжаление лично не мога да проверя нищо, не ми стигат силите. Simple Smile Фактът, че работата им се финансира цели десетилетия ме кара да мисля, че са успели.

# 9 686
  • София
Хареса ми темата и направо ще отговоря, пък после ще ви чета  Simple Smile
Не знам какво има след смъртта (естествено), но определено вярвам в прераждането, още от малка. Не знам точно кога е станало или защо е станало, но в някакъв момент (била съм пет-шест годишна предполагам) съм решила, че има прераждане и досега продължавам да съм убедена в това.
А дали е така... предполагам, ще го разбера след като си отида от тоя свят.
Сега отивам да ви чета и ако ми хрумне още нещо по въпроса, ще пиша, тази тематика определено ми е интересна Simple Smile

# 9 687
Има хора, които са много напред, стигнали са много далече и вярвам, че покрай многото задачи са стигнали до отговора и на този въпрос от заглавието.

Спрямо какво  "напред" и "далеч"? Отговорите са доста и не са еднозначни. Не можем нито да потвърдим, нито да отхвърлим прераждането, рая, ада, царството небесно и т.н. Това, че има хора изградили стройна и логична теория за всяко едно твърдение, относно "живот след смъртта" или какво се случва с душата след физическата смърт на човека, води само до едно - мир в човешката душа тук и сега, докато сме живи.
Която и религия или учение да хванеш, все стигат до там - безсмъртие на душата, смисъл на живота на Земята или с други думи как да живеем за да придобием безсмъртие.
Вярващ човек съм, но с годините все по малко ме вълнува какво има някъде там /ако приемем, че има там/ и ако имам страх от смъртта, то далеч повече ме плаши вечния живот, независимо къде и под каква форма.

# 9 688
Всички религии и учения дават на човека вяра в така желания от него вечен живот. Само формата на вярата и учението е различна.

# 9 689
Това е твърдение преминало и запазило се през вековете. Не напразно е просъществувало толкова години. Сънища, странни съвпадения...

Общи условия

Активация на акаунт