Какво има след смъртта?

• 562 654
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 400
ок, и медитация да е! Пак е автосугестия.

Така де - всичко е автосугестия.  Grinning Сигурно и нетленните тела са в състояние на автосугестия, сугестирайки околните. #Crazy Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 11 401
ок, и медитация да е! Пак е автосугестия.
Не е самовнушение. Не е "игра" на мозъка. Не е позитивно мислене, по точно е немислене. Опитай първо да накараш ума ти да замълчи, не да го приспиш, а да замълчи. Не мислиш, не мечтаеш, не знам как точно да го определя.
Не вярвам обаче, че има общо с други светове, нито с душата, още по малко със състояние на душата след смъртта. Това чисто и просто е възможност на съзнанието, която я имаме, но не я използваме /лично на мен ми беше забавно, но ме изморява, това е друга тема/. Това е като интуицията.

# 11 402
  • София
Съзнанието е функция на мозъка. Няма как съзнанието да излезе извън кутията, но може насочвайки вниманието си в определена посока и насока, съзнанието да нарисува всичко. отпускането на съзнанието какво е? Нали пак става със съзнанието, съзнателно сядаш/лягаш да медитираш, т.е. ти се подготвяш съзнателно, правиш ритуал пак съвсем съзнателно. На ритуалите това им е функцията, чрез тях съзнанието да поеме определена посока. Фантазирането, автусегестията е същото - съзнателно действие в определена посока и цел.

# 11 403
Е, те, това си е чиста фантазия! Сън, автосугестия...
Не, медитация. Всичко описано от Ън е вид медитация. Няма нищо свръх възможно, въпрос на тренинг на съзнанието е. Никакви апове, никакви мистерии, просто постоянство и тренировки.

О, не, не съм съгласна. Тренинг на съзнанието на деца? Защото има и деца, които практикуват ап. Наскоро една потребителка ми каза, че е започнала на 6 години. Голяма част от хората изобщо не знаят какво им се случва, да не говорим да се тренират сами. Истината е, че чак когато влязох в тази тема, си дадох сметка какво е това необяснимо преживяване. Така, че.....
Никога не съм медитирала съзнателно, аз съм скептик и атеист откакто се помня. Може би с медитация се предизвикват вибрациите, с които започва ап, но не знам дали поне това е постижимо, както и дали е безопасно. Възможно е да има и предизвикван процес, но повечето го правят несъзнателно, даже мнозинството се бори да го спре. Почти съм стигнала до начина как да се спира, но не винаги успявам да го приложа. Вътрешната енергия е по-силна в болшинството случаи. Личното ми мнение е, че с медитация се влиза в монадата, но и това не мога да потвърдя със сигурност. Ако става въпрос за несъзнателна и безконтролна медитация ми звучи по-добре.

# 11 404
Ън,
Някой го могат без да са се учили, някои се учат цял живот и пак го не могат. Дори не знаех какво е. Говорих с клиничен психолог, защото мислех точно като  Andariel. Прати ме при човек занимаващ се йога от години. Той ми обясни най общо за медитацията. За да се стигне до контрол се върви стъпка по стъпка, за да се стигне до определени нива също. Това, че аз, ти и още стотици хора могат да го правят без да са се учили не значи нищо. Аз не вярвам, че това "умение" води до някакъв вид духовност или нещо важно и необходимо /просто казано, отнасям се несериозно и по скоро ми пречи/ и тъй като има "сблъсък на интереси"- умение и вяра, решението беше как да не ми се случва.

# 11 405
# 11 406
Ън,
Някой го могат без да са се учили, някои се учат цял живот и пак го не могат. Дори не знаех какво е. Говорих с клиничен психолог, защото мислех точно като  Andariel. Прати ме при човек занимаващ се йога от години. Той ми обясни най общо за медитацията. За да се стигне до контрол се върви стъпка по стъпка, за да се стигне до определени нива също. Това, че аз, ти и още стотици хора могат да го правят без да са се учили не значи нищо. Аз не вярвам, че това "умение" води до някакъв вид духовност или нещо важно и необходимо /просто казано, отнасям се несериозно и по скоро ми пречи/ и тъй като има "сблъсък на интереси"- умение и вяра, решението беше как да не ми се случва.

Така.  Rolling Eyes Когато човек тръгва по някакъв път, добре е да има поставена ясна цел. Simple Smile Разбира се, целта може да е чисто и просто делюзия, появила се в резултат на взаимодействието на различни фактори в живота на субекта с неговия ум. Някои например решават, че ще постигат „пустотата“. Други – че ще се сливат с Бога или с Безкрая. Трети могат да решат, че искат да развиват сидхи – т.е. свръхестествени сили и т.н. Толкова много хора се занимават уж с медитация - някои от доста години, но какво всъщност правят?! Най-често нищо.  Grinning  Mr. Green Т.е. тези занимания не им помагат особено в живота, а само им действат успокояващо в някаква степен, че нещо правят, за да се чувстват например по-духовни.  Rolling Eyes Медитацията е твърде широко понятие. Продължителното занимание с някои медитативни техники може да доведе до трайна промяна на мозъчните вълни в режим, който не е особено подходящ за светски живот. От енергийна гледна точка заниманията с медитация, особено някакви продължителни практики, без да е натрупана достатъчно жизнена сила в долните чакри, може да доведат до сериозни психологически и физически проблеми у индивида.
Що се отнася до сидхите и медитацията, чрез която съответният човек търси да се „слее с Божественото“  - Йогананда, а и не само той, пишат, че развитието на свръх умения изобщо не е цел на духовните практики и даже може да отклони търсещия от пътя му към Бога. Но пак подчертавам, че различните хора търсят различни неща. За мен лично такова „сливане“ е твърде мистично и се губи индивидуалността. А как може да еволюира една душа, ако тя се изгуби нейде в Божествения океан или се слее с него или както искате го наречете.  Ето ви тук по темата за сидхите и медитацията:

The Danger of Siddhis  Simple Smile

и още нещо за сидхите

THE NINE MAIN SIDDHIS and Eight Additional Siddhis

bowuu Grinning

# 11 407
  • София
а аз си мислех, че долните чакри и напрежението там се оправя със секс.  Joy

# 11 408
а аз си мислех, че долните чакри и напрежението там се оправя със секс.  Joy

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Абе ако е само до едното напрежение...  Grinning Grinning Grinning Не става дума обаче точно за това.  Grinning

# 11 409
Ън,

А, де, точно така! Peace Може да има такива, които по насилствен начин практикуват. Но повечето го могат и аз не знам откъде....И да, стремежа е точно да се спре в крайна сметка. Не одобрявам насилствените начини най-вече заради тази вероятност:
Цитат
Продължителното занимание с някои медитативни техники може да доведе до трайна промяна на мозъчните вълни в режим, който не е особено подходящ за светски живот.
Откачалките и без това са достатъчно.
Да, и аз не вярвам, че води до някакъв вид духовност, нищо подобно. Просто е любопитно понякога да видиш разни неща, които няма никъде другаде да видиш.

# 11 410
Просто е любопитно понякога да видиш разни неща, които няма никъде другаде да видиш.
Peace
Но също така се разбира, че много малко сме наблюдавали реалния свят, в който живеем.  Grinning

# 11 411
Хах, и това също Laughing

# 11 412

Цитат
Продължителното занимание с някои медитативни техники може да доведе до трайна промяна на мозъчните вълни в режим, който не е особено подходящ за светски живот.
Откачалките и без това са достатъчно.
Да, и аз не вярвам, че води до някакъв вид духовност, нищо подобно. Просто е любопитно понякога да видиш разни неща, които няма никъде другаде да видиш.

Нямам предвид точно откачалките в случая.  Grinning Просто се променят нагласите и човек става някак пасивен и незаинтересован от живота. Представи си, ако живееш с такъв мъж или жена, искаш да имаш нормални отношения - любов, секс, различни развлечения общи и т..н., обаче той или тя ти казват, че това не ги вълнува, че са се отдали на духовното, че животът е една илюзия и т.н., седят и си "медитират", а ти кво правиш?!  Rolling Eyes Grinning  Rolling Eyes Grinning Чисто и просто придобиват едно различно усещане за живота, което по-скоро е подходящо за монаси, а не за хора, водещи светски живот.  Shocked Та затова подчертавам, че трябва да има баланс на двата чакрални триъгълника - долния и горния. Активирането само на горния води до сериозен дисбаланс и загуба на заземеност.  Rolling Eyes

# 11 413
  • София
О, може да се случи и обратното - толкова да си повярва, че да няма спирка!

# 11 414
Извинявайте, че нахлувам така в темата. От скоро я чета ,но  прочетох въпроси, свързани с незрящите, та плахо да се включа. Идея може би нямате  какви са сетивата им - има картини, рисувани от незрящи  - пейзажи , портрети, не просто авангардно мазало и то от хора, които никога не са виждали.  Да не се отклонявам от темата де - Баща ми беше "видял" тунела. Каза, че бил като бързо движеща се спирала от черни и бели ивици, че било като усещане в асансьор ( нелепо звучи сигурно, но той като незрящ, предимно усещания можеше  да опише) След като почина баща ми, жена му, също незряща, ме извика да сортираме вещите му - да раздаде някои, да прибере други....Имаше снимки -  негови с мен, със сестра ми, с баба ми, от сватбата им...Всяка искаше да й давам и я докосваше, на една се спря и каза  - прибери  които искаш,  тази  ми я остави! Снимката беше - тя и баща ми от някъде и не на фокус и той я целува по бузата, как я усети, че са двамата там,  не знам. Както и да е, исках да кажа, че познатите ни сетива не са достоверен източник на познание, или дори да са - са силно ограничен такъв, за да служат за доказателство или опровержение на каквото и да било.

Общи условия

Активация на акаунт