Отговори
# 420
  • Sofia
........
Аз искам да повдигна една друга тема... Моето голямо момче напоследък е в един период на отрицание на правилата и забраните, тръшка се, иска да се налага, тотално не се съобразява с останалите освен със себе си и желанията си. Четох, че това е типично за тази възраст, но ми се искаше да питам как е с вашите 7-годишни деца? Забелязвате ли някаква промяна в поведението им?

И при моят бъдещ първокласник има по-различна тенденция в обичайното му поведение. Ерик е много кротко, търпеливо, разбрано и трудолюбиво дете. Лятото и двамата с брат си са при баба си, която доста ги поглезва. Доскоро бяхме на море и малкия ме изуми с промяна. Станал е по-нервен и сякаш капризен. Освен това ме разтревожи с инертността си.
Независимо, че през лятото се занимава с четене, писане и математика, развил е нетипичен мързел. И една особена незаинтересованост.
Кажете ми, някоя от вас срещала ли е дете, което никога нищо не иска? Не иска нищо да му се купува, не желае да се разхожда, не иска сладолед, нито лакомства, нито играчки, нито забавления!
На фона на големия ми вечно изискващ и очакващ син, доживях да се оплача и от другата крайност Simple Smile
Не зная, трудно ми е да кажа дали това са характерни възрастови изменения или индивидуалностни и временни промени, времето тепърва ще покаже това.
SZA, оправиха ли се нещата по въпроса, който ти създаде тревоги в началото на лятото? Силно се надявам да е така!

# 421
.... Кажете ми, някоя от вас срещала ли е дете, което никога нищо не иска? Не иска нищо да му се купува, не желае да се разхожда, не иска сладолед, нито лакомства, нито играчки, нито забавления!
На фона на големия ми вечно изискващ и очакващ син, доживях да се оплача и от другата крайност ....
Joy Да, аз  Wink големия ми син е такъв от край време, та и досега вече на 18  Mr. Green никога нищо не иска, все всичко си има, или пък не му трябва, или не му се яде ...и т.н  Rolling Eyes на моменти ме докарва до лудост  #Crazy при него със сигурност не е моментно, а постоянство, чакам някоя девойка да го вкара евентуално в другата крайност  hahaha ама ще видим
Виж малкия е друго нещо, дай му да пазарува, да ходи по магазини и да избира всякакви щуротии  Grinning определено са крайно различни и не само в това, а уж и двамата са си мои  Wink

# 422
  • Sofia
Именно  Simple Smile
И двамата са мои деца, но са полярно противоположни. Понякога си мисля колко лесно щеше да бъде, ако можеха да се уравновесят един друг. Биха били идеалните деца, но пък щеше да е прекалено лесно, а може би дори малко скучно  Wink

# 423
Здравейте,
аз да се похваля купихме всичко от списъка - 90 лв. в крайна сметка излезе всичко, говоря за пособията, като преди това купихме раница и моливник. Остават ни спортния екип, но той по принцип е лесна работа.
Момичета я кажете, вие ще обличате ли /говоря за хартия, не найлонови облекла/ тетрадките. Аз купих една мека хартия амбалажна се води и картон, който мисля да използвам за учебниците и помагалата, но много ми е твърд, пък хартията много мека и изобщо угодия нямам. Взех и етикети, защото ги пише в списъка, пък да видим госпожата какво ще каже.
Аз съм на РС на 02.09, а днес по-късно ще водя малката в училището, че голям мерак. Милата си мислеше, че ще запознае с госпожата си, но аз й казах, че още не се знае коя й е госпожата и другата седмица ще разберем.
Относно искането, никога не ми е искала, винаги е питала дали имам парички, ходи и пита продавачките дали е скъпо това, което си е харесала и тогава казва какво е то. Ако не се съглася да й го взема в никакъв случай не се разсърдва и казва, че ще попита Дядо Коледа дали ще й го донесе или пък за рождения й ден, ако не е минал. Но иначе за лакомства категорично не иска.

# 424
Хрумна ми още един хубав подарък за първокласник - глобус. Ако е хубав и голям, и светещ, би било подходящо според мен.

Но си оставам на телефона. Ще е нещо простичко, колкото да говорим за секунди. Мисля да го взема с Прима фор Кидс. Може да се вземе дори на изплащане за по 5-10 лв на месец, че нещо разходите идния месец и без това идват в повечко.

Днес гледах несесерите на Milan в една книжарница. Прекрасни са, а и пълнежът е качествен. Двойните бяха 26 лв, но ми се сториха дори те страшно тежки. Ще търся нещо друго, пък макар и да не ми хареса толкова като дизайн.

За облеклото мисля да е не особено официално. И без това ще носи униформа цялата година, да се почувства малко по-свободен и по-готин поне на 15 септември  Mr. Green Ще потърся някакви готини панталони или дънки, някоя ризка или блузка с елече, шалче, свежа шапка, гривни дори ще сложим. Искам да го усети като празник  bowuu

# 425
Ние също сме обещали нов телефон.
Мисля за нещо евтино, детето обаче ми изброи хиляди екстри, и като гледам по каталозите,
евтиното съвсем не върви с екстри Laughing
Нашия батко, каквото и да  му купя, все го харесва, непретенциозен си е
Само да е в син цвят, и маратонките да са маркови, други изисквания няма
Ади е в другата крайност, все иска, все не е достатъчно, и все е недоволна
Представям си, като почнем училище....... Crazy

# 426
  • В светлината на слънцето
Кажете ми, някоя от вас срещала ли е дете, което никога нищо не иска? Не иска нищо да му се купува, не желае да се разхожда, не иска сладолед, нито лакомства, нито играчки, нито забавления!

Де мечти... Tired Моите и двете искат. И то мноооого и от всичко. По всяко време.  Twisted Evil С тях повече в магазин не правя грешката да влизам.  Naughty Без значение какъв е магазина. И от железария ще измислят какво да си поискат. Crossing Arms

# 427
  • София
Привет! Ние купихме вече всичко необходимо за нашия първокласник. На първия учебен ден ще сме официални-със панталон,риза, елече.Взех 2 спортни екипа,за да си ги сменя.Имаме и нови кутии за сандвичи плюс шише. Тъй като имам и по-голяма ученичка,мога да ви посъветвам да купите тетрадки с полета,поне при нас беше изискване на учителката.Също за рисуването- има специални чашки,които са много удобни-днес взех такава от магазина на Импресия-на ул Кракра,има единични и двойни. Надявам се,че съм била полезна.

# 428
  • София
Привет и в новата темичка! Hug
Все още нищо не съм купувала за първи клас, чакам 14-15 септември.
Тогава си ми е най-сладко. Обичам всичко накуп. Laughing
По правило на 14 и 15 си вземама компенсация и 2та дни са посветени само на децата.
Тогава купуваме всичко заедно. Много е прятно и накрая завършваме пазаруването винаги с почерпка- 3-мата заедно.
Бъдещата първокласничка вече няма търпение.
Чак се притеснявам от тоз' неочакван за мен ентусиазъм. Wink

# 429
  • Чикаго / София
Благодаря ви момичета! Децата вчера след училище бяха много въодушевени. Всичко им е харесало. учителките били много добрички, децата също. За сега са очаровани от всичко. Бяха си изяли супичката която им бях сложила за обяд,  също банана и ябълката. Изобщо, добре беше минал първия учебен ден. Днес няма да ходят на училище, че имаме на гости баба от Бг и ще я разхождаме из града.  Малко са разочаровани, но един ден нищо няма да им стане.

Тук както видяхте по снимките няма официални тоалети за Първия Учебен Ден. Децата са облечени в ежедневни дрешки. В нашето училище няма униформи.  

Пали на мен рокличката ми се вижда прекалено официална, но аз пък съм малко на другата крайност - официални тоалети обличам само по сватби, така че всичко ми се струва прекалено официално. Ако на вас ви харесва, взимайте я.

Поздрави и лек ден!

# 430
  • В светлината на слънцето
irka, супер е, че им е харесало в училището.  Peace
пали, много е хубава рокличката, но ако й махнеш фльонгата ще е по-добре. Аз поне бих я махнала без да се замисля. Ще стане по-стилна. Thinking
Иначе е наистина въпрос на вкус кой как ще бъде облечен на първия учебен ден. Стига да няма задължителни униформи, разбира се. Grinning

Май само ние не правим ремонт  Mr. Green

Аааа, и ние не правим, така че споко.  Mr. Green

# 431
...Ерик е много кротко, търпеливо, разбрано и трудолюбиво дете. ... Станал е по-нервен и сякаш капризен. Освен това ме разтревожи с инертността си.
Независимо, че през лятото се занимава с четене, писане и математика, развил е нетипичен мързел. И една особена незаинтересованост.

Тези думи, които съм оставила - все едно за Гого съм ги писала. Интересното е, че е на периоди - сега от два дни, откакто сме се прибрали от Велинград, е просто неузнаваем - добър, примерен, мил... До преди два дни обаче ... Преди това пак имаше много хрисим период, след това отново кофти...

SZA, оправиха ли се нещата по въпроса, който ти създаде тревоги в началото на лятото? Силно се надявам да е така!

Ох, какво да ти кажа... Краткият отговор е "не" (за съжаление). Дългият - ще ти пиша ЛС.

Днес взех раницата и аз и съм много доволна, страхотна е. Ако успея да снимам и кача снимки преди да заминем за морето, ще пусна линк. Купих от Herlitz и някои дреболии - жената беше много любезна и ми ги продаде на място, въпреки че е склад на едро. Надявам се само късмет да носи на момчето ми раничката.

# 432
  • Варна
Сдобихме се с несесер - благодаря за инфото, colibri. Избрахме пълен, защото така и не открих несесер, който да събира моливи, флумастри, химикалка, гума и т.н. и линийка и триъгълник, а пълният ме избави от необходимостта да избирам Simple Smile. Не знам дали ще ползват триъгълник изобщо, но това ме учуди. За транспортир и пергел да не говорим, но те и без това не са за първи клас. Спортните екипи явно не са достигнали варненското Дино, а в Даймънд има малък избор - ще поизчакаме...

# 433
  • у дома

Днес взех раницата и аз и съм много доволна, страхотна е. Ако успея да снимам и кача снимки преди да заминем за морето, ще пусна линк. Купих от Herlitz и някои дреболии - жената беше много любезна и ми ги продаде на място, въпреки че е склад на едро. Надявам се само късмет да носи на момчето ми раничката.

Браво - със здраве и желание да си я носи малкият ученик  Hug Ще чакам снимки...

Не знам дали ще ползват триъгълник изобщо, но това ме учуди. За транспортир и пергел да не говорим, но те и без това не са за първи клас.
В първи клас се учат да чертаят отсечки,така че линия или триъгълник са им необходими,друго-не  Peace

# 434
Irka-честита първокласничка. Много да те радва и тя и кака и. Очарована останах от материалната база и учебната им стая.Кога ли и тук училищата ще добият такъв вид.... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт