Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 973
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
St., гледах снимката, която си пуснала, но така се е получило, че праната калъфка се пада малко в сянка. Обаче на лявата цветът е тъмен, а на дясната изглежда като светло патладжанено, така ли е? И сивите райета ми изглеждат по-светли на дясната калъфка. На теб нищо не ти пречи да ги изплакнеш в пералнята без прах и да видиш какво ще стане. Склонна съм да се съглася с bgroza, че просто боята е паднала и няма да се възстанови. Така ми изглежда. Обикновено петната от неразтворен прах не са така разномерни, а са тук-там по дрехите и като разтъркаш плата или го изчеткаш, падат.

Argent, като го пробваш, да пишеш какво ти е мнението.

# 106
Благодаря за съвета, Guess Who
Понеже не ми се перяха едва няколко часа след като изсъхнаха, реших да пробвам на едната калъфка на участък около 20 см да изплакна със студена вода. Ми нищо не стана.  Confused Остана си така по-светло. Да, цветът на неизпраната калъфка в по-тъмните цветчета е патладжанен. А на другите - вече не е така наситен.

Между другото не ми е чак толкова важно в края на краищата, но харесвах и ми пасваше тоq десен. Другия месец ще си купя пак същите такива. Просто се чудя къде сгреших, защото не искам да оплескам и тях. Прах на 35 градуса някъде. С прах за цветно Rex (повече няма да купувам такъв) и суших откъм опаковата им страна за време само колкото да изсъхнат. Та затова ми е чуденето.

Но пък са и евтини чаршафи. Каkво ли очаквам и аз? И все пак... само едно пране.  newsm78 или наистина са боите. А може и омекотителят да е калпав нещо. Беше Silan в опаковка от 3 литра, която струваше само 15 ст.(!!!) по-скъпо от Silan опаковка от 1.8 литра ама не промоция. В един и същ магазин - Кауфланд.

# 107
  • София
Грешката е в Рекса.
Изпери чаршафите примерно с ОМО или друг прах за бяло от по-горния клас - така може да се избелят малко, но поне ще е равномерно.
Другият вариант, а и по принцип за цветно ползвай гел, а не прах.

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 17:49 от L'Agent

# 108
Със сигурност не е от омекотителя.

# 109
  • Бургас
Това ми прилича просто на паднала боя от калъфките. С нищо не можеш да спасиш, дори като приближих снимката на места има изтрити ръбчета, както е бил нагънат плата при прането.  Peace

# 110
Моля да ми препоръчате нещо за черни дрехи.Това Бурти взе да ми омръзва като миризма, Черният Корал ми се струва излишно скъп-тук е 15 лв за 1,5 л, та ако може нещо от ценовата категория на Бурти да е , е и "да не сваля боята", де!

# 111
В Лидл вече има Формил за черни дрехи. 42 пранета бешенад 3 лева, но под 4,50 лв. Просто не си спомням цената.

# 112
Guess Who,а пробвала ли си го този Формил ? Съвсем евтин излиза, все пак трябва и качество да има,освен ниска цена.

# 113
Не съм го ползвала. Той е съвсем нова доставка.
Освен това аз не ползвам такива специализирани препарати за черно, дънково и т.н. Пера си ги с гел за цветно.

# 114
  • София
Вчера си взех Персил за цветно на таблети, дрехите са изпрани, но петна не маха. Пробвах го на 40С, умерено замърсени детски дрехи, имаше малко петно от трева и мазно червеникаво петно от кубети... така си и останаха  Tired Нарочно не ги третирах с вениш преди това за да видя какво ще стане. Сложих една таблетка на пералня пълна по-малко и от половината.
Само аромата ми хареса, май е бор.
На по-високи градуси ли да го пробвам с петната?

# 115
Вчера си взех Персил за цветно на таблети, дрехите са изпрани, но петна не маха. Пробвах го на 40С, умерено замърсени детски дрехи, имаше малко петно от трева и мазно червеникаво петно от кубети... така си и останаха  Tired Нарочно не ги третирах с вениш преди това за да видя какво ще стане. Сложих една таблетка на пералня пълна по-малко и от половината.
Само аромата ми хареса, май е бор.
На по-високи градуси ли да го пробвам с петната?

според мен не пробвай на високи градуси. По-добре пробвай с две таблетки, както си му е дозата. Или с допълнителни обработки. Една таблетка се слага на незамърсено пране и много мека вода, а не на по-малко количество пране. При теб е мека водата, но си имала петна.

# 116
  • София
Мерси, ще пробвам и така и ще пусна допълнителни изплаквания.

# 117
Здравейте, днес се прибрах с ето това http://www.pgprof.com/belgium_nl/index.php?page=product&pid=62  
Ще докладвам след първото пране, но мисля че няма да се разочаровам.

# 118
  • Добрич
От отдавна следя темата,но май не съм срещала коментари,или съм ги пропуснала за прах Тео Бебе. Та кажете моля,какво мислите за качеството му? Не съм се засилила да го купувам,вземах Персил сензитив за тази цел,но исках да знам какво е качеството на този!

# 119
Тео бебе ползвах преди доста години, не изпираше нищо....това е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт