Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 820
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
в момента пера бяло, основно спално бельо с Даш от Италия, имаше подобен в албума ти. Ароматът стои след като го извадя изгладен от шкафа за застилане Grinning Така беше и с немски Ариел. Омекотителите се старя да избягвам

Проктърските прахове наистина са от тези със силна миризма. Така е и с гръцкия Ариел.
Скоро четох една тема в американски форум, в която потребител се оплакваше от американския Тайд (който е клонинг на европейския Ариел), че миришел толкова силно, че му се просълзявали очите. Laughing И го оставил да отлежи в гаража за няколко месеца, за да стане годен за ползване. Laughing

Тоя Даш още не съм го отворила. Като се прибрах с него, го оставих в коридора и ми вмириса цялата къща.

# 706
Момчето е филолог, ако не се лъжа, няма начин да не пише грамотно.  Peace

аха, френска филология, доколкото помня....ами, пише грамотно, пере добре, богат е - идеален е за този форум Laughing

И добре перат, и отлична памет демонстрират! Браво!  Grinning
Само да вметна, че не аз пера добре, а пералнята, но все пак човек трябва да се възползва максимално от техническия прогрес. Толкова вреди е причинил. Поне да се възползваме от ползите.   Grinning

Проктърските прахове наистина са от тези със силна миризма. Така е и с гръцкия Ариел.
Скоро четох една тема в американски форум, в която потребител се оплакваше от американския Тайд (който е клонинг на европейския Ариел), че миришел толкова силно, че му се просълзявали очите. Laughing И го оставил да отлежи в гаража за няколко месеца, за да стане годен за ползване. Laughing

Тоя Даш още не съм го отворила. Като се прибрах с него, го оставих в коридора и ми вмириса цялата къща.

Де тоя късмет! Откога мечтая за такова нещо аз!  Laughing

# 707
Само да вметна, че не аз пера добре, а пералнята, но все пак човек трябва да се възползва максимално от техническия прогрес. Толкова вреди е причинил. Поне да се възползваме от ползите.   Grinning

Недей да скромничиш! Преди не си ли переше дрехите на ръка? Запомнила съм, защото и аз имах период, в който перях на ръка любимите си дрехи, да не би да им случи нещо в пералнята #Crazy Това време мина отдавна, мързела ми е грандиозен Joy А ароматни препарати мнооого обичам. Затова толкова исках новия Ленор за пране - имал парфюмни перли, които дори и след известно време, като разтъркаш тъканта се разпуквали и миришели. Това обяснявало дълготрайния аромат и свежеста на прането. Мисля, че с новите им омекотители се постига почти същия ефект, но много бих се радвала, ако постигам такъв аромат без омекотител.

# 708
Само да вметна, че не аз пера добре, а пералнята, но все пак човек трябва да се възползва максимално от техническия прогрес. Толкова вреди е причинил. Поне да се възползваме от ползите.   Grinning

Недей да скромничиш! Преди не си ли переше дрехите на ръка? Запомнила съм, защото и аз имах период, в който перях на ръка любимите си дрехи, да не би да им случи нещо в пералнята #Crazy

Перях да. Отначало мислех, че праховете ми скапват дрехите. Това беше и поводът да се регистрирам. Е, оказа се, че не е прахът, а пералнята. Правеше ги едни твърди, груби. Кофти тръпка. И така, за да не се принудя да си купувам нов гардероб всеки месец, почнах да пера на ръка, естествено блузи, фланелки, пуловери... такива неща. Дрехите изглеждаха супер. За мой късмет още от малък съм научен да се оправям с пране, та не беше нещо ново за мен. Само не мога да гладя. Не съм опитвал всъщност, възможно е и да мога, но мисля, че е прекалено. Laughing Прането на ръка ми е кеф и е някакво малко удоволствие за мен. Сега обаче нямам време за такива дейности и буфкам с пералнята. Добре, че беше Гес, да не пропуснем и Sourcherry (да знаеш ценя те много като експерт тук, различията ни за чалгата са повърхностни глупости и капка в морето  Peace), които ме посъветваха да пускам допълнително изплакване и още куп други тънкости. Благодаря ви още веднъж! Благодарение на вас вече не пера на ръка.  Mr. Green

А ароматни препарати мнооого обичам. Затова толкова исках новия Ленор за пране - имал парфюмни перли, които дори и след известно време, като разтъркаш тъканта се разпуквали и миришели. Това обяснявало дълготрайния аромат и свежеста на прането. Мисля, че с новите им омекотители се постига почти същия ефект, но много бих се радвала, ако постигам такъв аромат без омекотител.

Точно това имах предвид като казвах, че прахообразните не оставят аромат след изсъхване. Естествено, че има и изключения. Например Ариел е много силен. Сигурно има и други разбира се. Но мисълта ми беше, че течните като цяло са с по-силен и траен аромат. Ленор прах и гел още не съм виждал честно казано. Трябва да се размърдам и до други супери. Напоследък я карам по кратката процедура понеже Лидл и Кауфланд са ми на една ръка разстояние и не съм обикалял другаде.

# 709
Последните години пера само с течни перилни препарати. Не само, че оставят прекрасен аромат, икономични са, но ми се струва, че перат и по-добре. Да не говорим пък, че вероятността да причинят алергия е в пъти по-малка. Силно се изненадах, надниквайки тук, да установя, че праховете за пране са все още доста актуални.  Rolling Eyes

# 710
Силно се изненадах, надниквайки тук, да установя, че праховете за пране са все още доста актуални.  Rolling Eyes

Laughing.

Защо праховете да не са актуални?
И не е вярно, че са по-алергизиращи. Що за мит...

# 711
Обаче е факт,че бяло се изпира по-добре с прахообразен препарат. Обяснението / от Гес  / е,че технологично течните не могат да имат истински избелители, а са само оптични.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 11:17 от Анонимен

# 712
Мдам, затова за бяло пране абсолютно винаги използвам прах.

# 713
Праховете за пране винаги ще са актуални, защото са по-добри от течните. Факт. Ако течните бяхо по-добри, праховете отдавна щяха да са изчезнали от пазара. Технологията на праховете е създадена отпреди повече от 100 години и е доведена почти до съвършенство, в смисъл, че днес малко се променят рецептурите. Първите течни се появяват през 80-те години и за около 25-30 години също имат напредък, но са далеч от съвършенството.
В течните не може да има все още избелители на кислородна основа. Причината е, че основният разтворител е вода и се получава преактивация. Ензимите пък в присъствието на избелител преципитират. Така се получава нестабилна система.
В момента Проктър енд гембъл работи върху капсули за пране с вътрешни отделения, т.е. капсула в капсулата, които биха позволили да се отдели избелителя от останалите съставки. Това би бил истински пробив. Ще видим какво ще представляват другата година, когато излязат на пазара Tide Pods в САЩ.

Sourcherry е съвършено права, че е мит хипоалергенността на течните. Той се подхранва незнайно по каква причина от дерматолозите. Най-алергизиращите съставки в перилните препарати са ПАВ, парфюмите и етеричните масла в парфюмната композиция (линалол, цитрал, гераниол и т.н., пише ги винаги на опаковката). Течните съдържат процентно повече ПАВ от праховете и е очевадно, че са по-парфюмирани. Освен това течните имат неприятното свойство да не се плакнат лесно, именно заради по-високото съдържание на ПАВ. Действително, някои прахове оставят бели следи, но тези следи са от неразтворими съставки, наречени зеолити - напълно безвредни минерали.

Извинявайте за дългия постинг. Повечето, редовни в темата, тези неща ги знаят, но от повторението няма вреда.

# 714
Мдам, затова за бяло пране абсолютно винаги използвам прах.

И аз   Peace

# 715
  • ГОре на черешата...
Хайде сега да се оплача - днес нали студено и си обух чистак нови, много сладки /поне за мен де/ бледосивозелени /ама че дума Crazy/ джинси - не дънки, джинси. И на работа идва една колежка с шишенце да пита какво е и аз, разбирачева, да отворя - и се оплесках с мастило - и двата крачола Cry...запрах се уж без да ги свалям, че нямам там друго за преобличане, с тоалетен сапун, после някой донесе малко Мелио пръснах, па после се суших на духалката, че ми замръзнаха кълките Whistling...та от цялото многословие - бухнах ги ей сега с този  Савекс премиум гел колор 2в1, който ви казах, че купих от Кауфланд, без омекотител на 40 градуса - ако свали остатъците от мастилото без да ми съсипе новичките /ох, как ще ги прежаля Outta Joint/ джинси ще се влюбя дългосрочно в него.
Ще докладвам след малко.

# 716
Аз пък като си гледам последния постинг от вчера за сетен път се убеждавам, че човек на уморена глава посред нощ пише глупости. Къде ще търся Ленор по суперите! Не знам, в Карфур евентуално ако са го пуснали... Който е запознат да казва. Заблудих се, защото след като Гес го беше показала за първи път, след това някой се беше похвалил, че вече го ползва, но сега си давам сметка, че това ако не се лъжа беше човек, който живее В Германия и го купува оттам. По паралелния внос поне знаете ли дали го има?

utro77, аз няма да правя сравнения между течни и прахообразни, но искам да те предупредя, че продължителното използване само на течни крие опасност от мухлясване на пералнята. Обсъждали сме го това. Моята приятелка също си е харесала течните препарати, но бяло пуска само с прах. Едно, че както вече другите са писали, се изпира по-добре, специално бялото, друго, че е хубаво течния да се редува с прахообразен точно за де се предотврати мухлясване и миризма в пералнята.

# 717
Аз пък като си гледам последния постинг от вчера за сетен път се убеждавам, че човек на уморена глава посред нощ пише глупости. Къде ще търся Ленор по суперите! Не знам, в Карфур евентуално ако са го пуснали... Който е запознат да казва. Заблудих се, защото след като Гес го беше показала за първи път, след това някой се беше похвалил, че вече го ползва, но сега си давам сметка, че това ако не се лъжа беше човек, който живее В Германия и го купува оттам. По паралелния внос поне знаете ли дали го има?
Виждала съм го в магазините за паралелен внос, вкл. и на Борн. За мое съжаление има само големи опаковки - за 54 пранета, които на мен ми идват доста предвид наличностите ми и прането, което имам. Има три вида прах - 2 универсални с различни аромати и един за цветно и тях ги има съответно и в течен вариант. Цената беше около 39 лева. Само от единия универсален прах - Sommerregen und Weisse Lilie има и малки опаковки - около 17 лева, май 18/20 пранета не помня. Това всъщност са данни от гр.Варна. Една дама от форума беше ползвала струва ми се праха, скоро след като беше излязъл в Германия. Беше споделила, ако не се лъжа, че прането `и не става по меко (това и не трябва да се очаква, тъй като производителя не претендира за това), но ухае приятно. Подробности не се сещам, но май не беше супер супер въодошевена от него. Е, тъй като това така или иначе е първия перилен препарат с марката Ленор, мисля че трябва да се пробва. Аз ще чакам малките опаковки за цветно или ще поизпразня пералното помещение за голяма Laughing Може би ще е полезно да обърна внимание на това, че въпреки че е с марката Ленор, това не е продукт от типа 2 в 1 и в него няма омекотител.

Редакция: Намерих отзив на Amazing_nice за Ленора и ще си позволя да го цитирам тук:
"Само  преди  2  дена  се сдобих  с  това: http://diamantinstestblog.blogspot.com/2011/07/lenor-vollwaschmi … ver-getestet.html Исках  течния  но  ми  донесоха на   прах -  ленор  Универсален за  18  пранета    с  аромат  на лилия Снощи  вече  завъртях   една  пералня. Дрехите  бяха   предимно   бели  , носени  на плажа, с  петно от  сладолед и прочие.  Ами  всичко  се  изпра и на  30  градуса  и  из   целия  апартамент  се  носи  доста  силен  аромат. Много   ми  се ще   да опитам и течния. Има    само един  недостатък -  за  цената  му   има   какво  да се  желае. Прахът " Ленор"  се очертава  най-скъпия   продукт  на  Проптър  и Гембъл на   немския  пазар." Дано да ти е от полза!

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 17:19 от gumenka

# 718
  • ГОре на черешата...
Идвам с отчет - петната на първо четене не се забелязват, ще видя как стоят нещата като изсъхнат джинсите. Ухае силно и приятно, точно по мой вкус, дано е траен ароматът.

Обаче незнам петната от какво се махнаха - може и от сапуна, може и от Мелиото, може и от Савекса Rolling Eyes...абе май е по-важното да ги няма Laughing.

# 719
Може и да е комбинацията от трите, но да, важното е да ги няма.

Течният Савекс не мирише много силно от бутилката. Значи по дрехите е по-силен ароматът, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт