Бременни майки в чужбина - 37 тема

• 26 485
  • 723
  •   1
Отговори
# 15
Kalalily,то много страшно при вас Shocked.Белгия наистина е много социална държава,и страшно много подпомагат семействата с деца,(те и затова мароканци и пр. се множат като зайци),колкото повече,толкова повече привилегии.

И тук от чужденците най-много са мароканците, сигурно и нашите условия не са зле. Аз все още не съм запозната. Скоро не мисля да работя и затова не се интересувам.

Хирсен много хубава темичка   bouquet

# 16
 LaughingЛарче,ами те нали са близо до Испания,пък и раждат като за световно,по 10-12 деца rotfImaoТук дават еднократна премия от 1117 преди раждането,някъде 7-8ми месец,след това в зависимост от здравната каса към която си има други премии,моята ще ми плати към 600евро,а има и за кърмене премия и тя май е около 300,та в общи линий е това.
О да се похваля,най-после ми преведоха болничните,от април ги чакам тези шушомиги Whistling newsm44.
Утре съм на консултация и вече нямам търпение какво ще ми каже доки,как се движим Flutter

# 17
Привет Hug

Хирсен  bouquet

За майчинството тук има два плана 40 и 50 седмици, ако не се лъжа, като след 6-я месец може майчинството да стане бащинство, т.е. водят го родителство. Само че тези 40-50седмици не се смятат от раждането на детето, а след 20 седмица, подаваш когато си искаш заявление. Разбира се, колкото повече изразходваш преди раждането, толкова по-малко остава за след раждането. Селф-емплойд също могат да се възползват от тази "екстра", но при малко по-строги изисквания Peace Иначе и тук арабите най-общо казано правят много деца, но това е предполагам, защото раждането е безплатно и защото детските са една значителна сума /за 2010 за 2 деца детските в нашата провинция са 1093 кан. долара/

За кошарата май накрая най-обикновена дървена ще вземем. Пък ако бебчето не му хареса, ще мислим други варианти Wink

За детските градини, поне в нашия район и до училищна възраст може да не се вредим за държавна, но затова пък има утвърдени частни градини, някои от които субсидирани, други пък не са субсидирани, но ако и двамата родители работят или учат и се определят и нямат високи доходи, могат да поискат разликата между таксата, която плащат /обикн 25-30 долара/ и мин. такса, която е 7 долара на ден.

# 18
  • на Дъждовен остров
Kalalily, мерси за отговора.  Защото съм чувала различни мнения и как застраховките в Америак не са задължителни и едва ли не като нямаш застраховка не трябва д араждаш че излиза златно.

В Англия осигуровките са задължителни и УЖ нищо не плащаш до раждането.  После си гледаш детето и се връщаш на работа след 6 месец (детеските ти вървят до 9).  Детските градини варират от 40 до 80 паунда говория не за частните  на ден.  ОБаче е добре детето ти да ходи на тази детска градина в която на 5 год да го запишеш на училището към нея. 
Иначе ако живееш с мъжа си, но не сте подписали тогава ти дават едни 500 паунда + 250 + 127 седмичните за 9 месеца защото се водиш за самотна майка или сте под минимума.  Обаче ако сте под минимума няма пък как да си наемеш самостоятелно жилище защото агенциите много, много не дават на такива.  Та кръгът е не само затворен, но и омагьосан.
Моята майка която ми каза, че научила как в Англия всичко се плащало за детето.  Викам плаща се, ако работиш и си плащал осигуровки. Да не говорим, че като влезеш в билницата да кажеш че си бремена не те питат нищо друго а с какъв статут си тук  Grinning Та както е всичко безплатно и като почнеш д аплаш за детска градина и ти се изправя косъма.
Хайде че станах многословна. Извинявам се за което.

# 19
Ето виждате ли у дома не е чак толкова лошо,само паричките да бяха малко повечко Grinning

# 20
И при нас тук не е толкова зле  Laughing,не съм много запозната ,но за да взимаш майченство трябва да имаш 13 работни седмици на пълено работно време до  началото на 9-ти месец и после около 6 месеца  взимаш около 1200 евро ,но другия месец мога повече да говоря за това  Wink
Исках да  питам дали ,някоя мама не мисли да ражда във вода ,аз тези дни само за това чета и нещо почнах да се надъхвам за такъв вид раждане но... знам ли  Rolling Eyes.Другия месец имам среща с акушерката ,ще говоря и с нея .
Относно спането ,искам да ви кажа ,че аз постоянно спя по корем ,не че искам ,но така се събуждам всеки ден  Rolling Eyes а и не искам да ви дразня но всяка нощ си спя като пич по 10 часа  Laughing,все още нямам киселини ,имах 2-3 дни в първото тримесечие  и определено ми минаваха с ябълка ,но не при всеки е така .
Лека ви вечер  Simple Smile

# 21
  • Vaudreuil Canada
Хирсен благодаря за темата - много е хубава   bouquet

# 22
kalalily честито гражданство! Със здраве да си го ползвате, че и малкото бебонче тъкмо ще намаже Simple Smile Чрез брой години или чрез томболата се сдобихте с него? Колко години трябват в щатите за да дадат паспорт? Тук са 12  Crazy А и чух по тв че тая томбола май щели да я разкарват от догодина.

fentazi ти тук ли си още бе душа?  Grinning как си? Чувстваш ли вече нещо предвещаващо задаващо се бебе? Аз сигурно на тоя етап вече ще съм кълбо от нерви, теб те гледам бая ведро го раздаваш! Браво, само така!

тити пити на мен много ми се искаше във вода но се оказа че вода и епидурал са несъвместими. Водата си я пазя за резерва в случай че пристигна в болницата с голямо разкритие и е късно за упойка.

# 23
  • на Дъждовен остров
...много ми се искаше във вода но се оказа че вода и епидурал са несъвместими. Водата си я пазя за резерва в случай че пристигна в болницата с голямо разкритие и е късно за упойка.

Точно си мислех днес, защо моя приятелка не ераждала във вода ама на нея са и слагали епидурална.  Тя отишла с 1 см разкритие.  Вие до колко см разкритие ще чакате?

# 24
Привет и от мен  
  bouquet

Уф, чувствам се абсолютно назад с инфо-то за помощ за детски и т.н.
Тук в Швейцария знам че дават по 200-300 франка на месец на дете, и опростяват част от данъците (но незнам каква).
Но при всички положения трябва да си доплащаш, за да ходи малкото на детски ясли или градина, което се налага поради краткото майчинство - 4 месеца. Та 4 месеца поне плащат пълна заплата, но пък после не можеш да си пазиш мястото на работа още няколко месеца, без да ти плащат или нещо такова. Не е особено социална държава, уви.
Вихра, а какъв е този китайски метод за определяне на пола?

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 21:30 от alisbalis

# 25
  • на Дъждовен остров
Това с ваденето от 49 + месеца на зачеване - годините на майката ли е?  На мен ми даде  -5 доколкото помня а доктора каза момиче ще е.

# 26
Хехе, видях че малко ми се повтаря поста с този на Хирсен за майчинството Simple Smile
Само да допълня, че и тук се прави записването за детска градина  още през бременността, при това не е записване, а е включване в списък с чакащи.
Иначе и аз нямам особени проблеми със спането, и хич не ми се струва, че тялото ми се подготвя за безсънни нощи Simple Smile Дано и бебето да е поспаливо  baby_neutral

# 27
Таблица с китайски хороскоп за пола на бебето Simple Smile

alisbalis в кантон Цюрих родителя с по-висок доход взима по 200 фр отгоре на месец, необлагаема помощ. Относно данъците - можеш да си удържиш по 6000 на дете на година от общия семеен доход обявен в годишната данъчна декларация, но тъй като вие не сте със статут на швейцарски граждани предполагам плащате ДОД всеки месец и там вече не съм наясно как става. Някаква сума от таксите за ясла и детска градина (мисля 50%) също може да се отнеме от облагаемия доход.

Леле много страшно става в Лондон, надявам се мамите от там да не са в близост до центъра на размириците...

# 28
Момичета спете докато можете,че последните 2-3 седмици,спането става мисия невъзможна Tired
Хирсен признаци много,но бебе още няма Crazy,въпреки всички неудопства съм в много хубаво настроение и съм много тунизирана и енергична.За раждането във вода,имайте предвид че понякога разкритие започва да се получава доста по-рано,аз напр имам един см от преди три седмици,утре съм на преглед и ще видя дали се е увеличило.Така че не при всеки във вода е подходящо.
Хайде чао за сега Hug Hug Hug

# 29
A да пропуснах да ви кажа,ако взимате магнезий,по добре го спрете в седми -осми месец,защото има опасност от преносване,матката става ленива.Аз го пих до 8 месец и ми се струва че трябваше по-рано да го спра,а моята доки настояваше до 9 ти да го пия ShockedПодготвителните контракции може да се появят още в седми месец,но е добре да ги има,тялото трябва да се подготви все пак Peace

Общи условия

Активация на акаунт