Бременни майки в чужбина - 37 тема

• 26 458
  • 723
  •   1
Отговори
# 30
Ние вече си имаме дървена кошара. Какво да направя не ми се занимава сега да се боря с разни стереотипи, коя кошара за какво може да се ползва. Остава само и на бебо да му хареса Wink

Хирсен, аз като влязох в 9-ти месец предната бременност бях се притеснила много кога и как ще се случи раждането, само за това четях, следях за симптоми, но в 38 седмица нещо ми стана Laughing, реших, че така или иначе все някога ще излезе това бебе, да се отдам на мързел последните дни и беба се появи точно на термина си Heart Eyes

# 31
Мойто бебе пък се появи 2 дни преди термина, като имах изключително лека бременност, че чак се чудех как ли ще позная признаците за раждането, ооо познах ги и още как Joy отидох в болницата с 4,5см разкритие  Mr. Green
Май този хороскоп е верен за първото ми позна, и второто ако е март заченато ще е момиченце както и док каза че вижда, а ако е април момче, е на 15ти август съм пак на видеозон, та се надявам там да кажат само добри новини Praynig

# 32
  • на Дъждовен остров
..

Леле много страшно става в Лондон, надявам се мамите от там да не са в близост до центъра на размириците...
Ами то е така от събота, но снощи беше неописуемо като гледахме новините.  Иначе до нас не са достигнали понеже квартала е бял и няма черни да им се навиват на ъкълите.  Обаче сега въртолетите непрекъснато кръжат и се чуват полицейските коли. 

# 33
LaughingЛарче,ами те нали са близо до Испания,пък и раждат като за световно,по 10-12 деца rotfImao

Да знам, а и преди даваха 2500€ за всяко бебе, но заради кризата ги махнаха. Като гледам на мен няма да ми се полага нищо.  Rolling Eyes

# 34
Ах, два-три дни не съм чела и не мога да смогна, толкова много сте изписали! Simple Smile Браво за писането и за новата темичка! Simple Smile
Та, аз да кажа за свижданията: тук познавам само една майка, която роди април месец. Беше една неделя, тя ми прати през нощта смс, че е родила. В понеделник вечерта бяхме на инфо-вечер в стщата болница. През деня се чудех, дали може да минем само да я видим. Изхождайки от това, което знаех от БГ, че бебчетата се гледат само през едно стъкло, не очаквах и друго тук... Питах я, дали иска да минем да я видим, като изрично и казах, че няма, ако не иска и не е удобно и т.н. (тя е германка). Момичето супер много се трогна даже, че искаме да минем да ги видим! А аз се шашнах, като влязохме направо в нейната стая, където си беше и бебчето. Но не само това: не само тя имаше в тоя момент гости, ами понеже в стаята са 2 жени, при другата имаше цяла делегация, а тя милата женичка изглеждаше толкова изтощена (тя беше родила скоро преди това и веднага толкова народ при нея и бебчето й!). Та, за мен това беше истински шок, като си спомних как беше при снаха ми в БГ и тия стъкла дни наред и т.н. Това го споделих с моите бг приятелки тук и те са супер надъхани да дойдат да ни видят в болницата. Аз им казах, че за сега нямам против, но си запазвам правото да им кажа, че не искам посещения, като му дойде момента Simple Smile А на курса за раждане ни казаха, че таткото е този, който трябва да прогонва посетителите, в момента в който получи знак от майката, че и е много...
Ау, пак мн изписах, по другите теми ще се включа после Simple Smile

# 35
Еее Ларче,жалко че така е станало,тази криза доста пообърка нещата Thinking,вие да сте живи и здрави,пък те пари цял живот се вадят.Тези премии иначе доста помагат.
Ооо да се похваля наспах се,тази нощ спах идеално,не ми се беше случвало от доста време и сега съм свежарка.Подхванах се да чистя пак,че бебо ако ни изненада всичко искам да е тип-топ,а мъжа ми и да чисти аз след него поправям Laughing.
Момичета на финала съм +18кг,4 кг съм качила само за месец и половина,следете си килцата че наистина на края се качвало най-много,аз не вярвах,но резултата е виден Wink
Айде аз продължавам с чистенето Hug Crazy

# 36
Галче честита ви кошарка! Ти защо толкова не искаше дървена? На мен пък платняните ми изглеждат много... как да кажа без да обидя някой... евтини, но в смисъл на нестабилни, лесно скапващи се, прекалено шарени. Не ми харесват, съвсем честно.
Иначе за наближаващото раждане - не знам, паниката ми нараства правопропорционално на корема ми и все се сещам за репликата от един филм, че раждането било като "да изкараш нещо с големината на диня през нещо с големината на лимон" и съвсем изтръпвам  Mr. Green Дано да си права с успокоениято на края че иначе ще има припадъци тука Simple Smile

Lara8 какви са тея премии?  Shocked Това и за процъфтяваща икономика ми се вижда бая сериозна сума, жалко че вече го няма. Тук въпреки че е богата държава, болести като кризи, инфлации и безработици не я ловят ама можеш да си мечтаеш за такива помощи... 200 CHF (190€) на месец детски и стига толко. Затова пък малко са тези които се оплакват от заплатите си  Thinking

fentazi аз магнезий не взимам хич, а подготвителни контракции си имам от 5-ти месец, а и доколкото знам момичетата по-рано излизат, та да видим от тази комбинация да не взема утре-другиден да намина тука да се похваля с бебе Simple Smile
Блазе ти за килата, аз съм на +16 а имам още цели 8 седмици да дебелея  ooooh! Но въпреки че доста съм качила нямам никакви стрии, мажа се само със зехтин и засега спасявам положението но ще видим накрая какво ще се случи.
Вие чували ли сте че имало жени на които непосредствено след раждането им цъфвали стриите  Shocked Това ми се струва много невероятно, на какво може да се дължи този феномен?

# 37
Hirsen, онзи ден като бях на доктор той ме попита дали искам да ми изпише нещо за стрий и аз му казах че нямам, а той ми отговори, че сега може и да нямам, но като родя не се знае. Тогава не се замислих, защото много бързах, но сега като го спомена... дано не се случи. : )

за килограмите... ами аз поспрях с качването поне засега. за последният месец съм качила 1 килограм и общо съм +14, но и тук нищо не се знае, както каза доста време има още (дано) Simple Smile

За парите аз очаквам да взема около 3000 евро, вероятно и повече няколко месеца след като родя. Тук все още си вървят тези пари, за всяко следващо дете са повече. За сметка на това обаче децките се плащат веднъж в годината и са около 1000.

# 38
Hirsen, относно стрийте предполагам че се появяват при някои мами след раждането заради рязкото сваляне на килограми след това .Така мисля ,а по време на бременноста заради рязкото напълняване .На мен гърдите ми се нацепиха доста ,но пък те ми станаха тройни   ooooh!Дано само с това си остана ,не е приятно ,ама какво да правим  Rolling Eyes

# 39
Хирсен,При мен се наложи да взимам,нямаше как.Подготвителните контракции не са опасни когато са под десет на ден,но ако са повече особено пък в комбинация с плацента превия,става лошо,тогава вече магнезия е задължителен Rolling Eyes.На мен първата стрия ми се появи 32гс,а преди две седмици някъде изведнъж целият ми корем се нацепи,и аз се мазах със зехтин,бадемово олио,мас и крем против стрий,като всичко това го редувах,и през нощта като ставах до 00 с крема,резултата при мен е нулев Sad.На някои наистина им се появяват стрий след раждането,но това се дължи на бързото прибиране на корема или отслабване.Най-здравословно и добре за кожата е да се сваля по 1кг на месец,ама кой ще ти чака толкова Crazy
Аз купих и дървена и платнена кошарка,все пак като си ходим в БГ бебчо ще трябва да спинка някъде,и за моя изненада се оказва доста здрава.Дървената е най-обикновена,няма никакви екстри,но аз си я харесвам,много дълго се чудих каква да купя,било с шкафчета,люлка и пр.,и накрая като все не ми харесваше по нещо реших да взема такава Party

# 40

Lara8 какви са тея премии?  Shocked Това и за процъфтяваща икономика ми се вижда бая сериозна сума, жалко че вече го няма. Тук въпреки че е богата държава, болести като кризи, инфлации и безработици не я ловят ама можеш да си мечтаеш за такива помощи... 200 CHF (190€) на месец детски и стига толко. Затова пък малко са тези които се оплакват от заплатите си  Thinking

От тази година януари ги махнаха. Условието беше само да си регистриран в Испания от 2 години.

# 41
Здавейте момичета,
малко късно се записвам при вас  Laughing
термина ми е на 26ти август 2ра бременност и живеем в Лондон.
Изкарах лека бременност ,но последният месец си казва думата.
Изморена съм постоянно и се събуждам в 6ам ,което е дразнещо предвид малкото  оставащо време за това занимание. В тази връзка истински завиждам на мамчето,което се похвали с добър сън .  Simple Smile

# 42
Добре дошла mama11!! То не е останало хич при теб! Ще се радваме да ни навещаваш до края, пък и след това да разкажеш как е минало  Hug Сега ще те добавя на първа страница.

# 43
  Здравейте,момичета!
Минавам да ви пожелая леко бременеене и да ви кажа ,че ми липсвате и ще ви наглеждам,ако позволите!
  Лара,след като махнаха “бебе-чека“,сега има една помощ в зависимост от провинцията,в която живееш-за Каталуния е около 600Е,ако решиш ми пиши на лични за повече инфо!
  Аз сега да ви кажа какво установих след раждането-ето три излишни покупки
 1.Трмометър за баня
 2.Ето този аспиратор за нос   ползвам съвсем продт с гумен накрайник
 3.Възглавничка за новородено

Полезни и незменими се оказаха
1.Повивалника,в които Дани спи блажено доста често
2.Торбичката с черешови костилки,която ползвам за коликите на Дани и за топли компреси на моите гърди
3.Бейбифона,които след като си тъгна майка ми  ми е много ценен
4.Слинга(поръчах си и кенгуру днес)

Дано съм ви била полезна!Прегръдки от нас и погалете коремчетата
 Hug Hug

# 44
  • Vaudreuil Canada
Копирам си поста от друга тема, че да не пиша наново  Wink
Минавам да си споделя поредния сблъсък с тукашната малоумщина ...  Shocked
Не стига, че рядко излизам на някъде ама като изляза все на простотия ще налетя ... днес налетях на скрита камера (just for laughs) - снимат детска версия та се пробваха да ме включат и ги наврях няма да казвам къде точно, че ще си изпрося бан за цял живот... Завършихме с извинения от няколко нива ....
Е няма такава човешка тъпота ... накрая на всичко отгоре ме питаха за оторизация да пуснат записа   Shocked  Разясних им някои работи за преждевременното раждане и че ако се стигне до там ще ги съдя неподправено та се ометоха набързо от пред погледа ми.....  Twisted Evil
Ей на споделих си...   ooooh!

Извинявам се на дамите, които ще го видят и на друго място ...

elisalou ние ползвахме ей този

и съм изключително доволна - на много по-късна фаза обаче - около годинка и нещо като тръгнахме на градина и се започнаха болестите - незаменима вещ.

Общи условия

Активация на акаунт