Бременни майки в чужбина - 37 тема

• 26 461
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
Момичета,върнах се от прегледа,бебо е пораснал за две седмици с 500грама ,всичко си е наред,води,плацента,разкритието си стои 1 см.,кога ще се ражда не е ясно,доки казва да чакам,има още седмица до термин така че трябва да съм търпелива,иначе бебо е доста ниско долу.И всичко ме боли там,ама ще се чака,може да е всеки момент според нея

# 46
fentazi спокойствие му е майката, всичко ще е наред бебче ще излезе когато реши Wink повече разходки, кекс, люто и леко раждане  Hug
Шемет спокойно мила, погледни го от веселата страна, щеше да се гледаш по ТВто Wink може ли линк към този аспиратор?
На мен ми дадоха предния път гумен от болницата и бях доволна от него, но се разлепи Whistling и ще ми трябва нов, дано пак от болницата ми дадът Wink
За самата болница тук ти дават всичко, една чанта с подаръци за бебе, включваща памперси, аспиратор за носле, мострички разни кремчета, шампоанчета и тем подобни козметики Flutter за мама са подсигурени памучни памперси и едни специални гащи, които са страшно удобни предвид деликатното състояние след раждането Wink

# 47
Hirsen, предполагам заради предишния си положителен опит с платнена кошара исках същата. Пък и всичко си има и повивалник и занимавки, че и нощна лампа, ама здраве да е. Ще се гледаме по тукашному Wink

За аспиратор за нос и ние ползвахме такъв като на шемет, въпреки че трябваха големи уговорки и гонене из стаята, защото Диди малко като порастна и й минаха коликите взе да недолюбва шума от прахосмукачката  Blush

Ели Hug

Хайде момичетата на финалната права, дръжте се, не остана Hug

# 48
elisalou , благодаря за съветите!   bouquet Ние сме в събота на целодневен курс, на който освен че ще ни учат как да къпем и повиваме бебета, ще говорим и за нужните и ненужните вещи в началото. Ако искате, ще ви разкажа какво са казали. Ние още не сме купували много масово, че ми е интересено какво ще препоръчат на курса, че да почваме, че нямам търпение Simple Smile А, иначе днес купихме едни зимно якенце на малкия, хахахаха...

А, да ви питам, особено мамите с опит: чували ли сте за това, че има "записи" на сушоар, прахосмукачка, аспиратор, които се пускали на бебетата, за да заспиват по-бързо? Ония ден щях да падна, като едно детенце бе приспано така за няма и 2-3 минути! Бях им на гости и на малката й се приспа. Майка й отиде да я приспива и след 2-3 минути се върна. Аз бях шашната, че толкова бързо я е приспала и тя ми каза, че имали тайно оръжие за заспиване (съответните записи). Та, смятам да се снабдя с такива, щом са толкова ефикасни!  Joy Вие чували ли сте за такива или само за мен беше откриване на Америката? Simple Smile

# 49
Здравейте момичета,

Леле, какво ли е да ти остават 10-15 дни до раждането (+/- 15-20) Simple Smile
Дръжте се, скоро ще е момента  Hug
Аз пък се занимавам с e-bay кореспонденция, харесахме си едни бебешки мебели и сега преговарям, та ще видим. С покупките съм толкова назад, че няма накъде... Ама ние с моя мъж сме по бързата процедура, така че мисля че бързо ще наваксаме.
Според вас има ли смисъл от тези подготвителни курсове за новородени? Аз вече от повече от едно място чувам, че е достатъчна инструкцията на акушерките в болницата, за да се справи човек с новороденото, и много се чудя да се записваме ли на такъв курс... А пък намерих такъв на английски (ура), въпреки че сме в Швейцария  Mr. Green

# 50
Ели Hug хубаво е че наминаваш, а и занапред не ни забравяй и давай акъли колкото можеш, за много от нас тук всичко ще е съвсем ново  Peace Този термометър за баня който си сложила за самото помещение ли е или за водата във ваничката?

Шемет голяма тъпотия са тея скрити камери! Дано не са те стреснали с нещо.  Naughty

fentazi стискаме палци да е наистина всеки момент че сигурно вече ви се е изчакало чакалото.

alisbalis успех с покупките! И да се похвалиш после и ти с едно албумче във фейса Simple Smile

Petia на мен всичко за подготовката около бебето ми е интересно и ще чакам с удоволствие да разкажеш какво си научила на курса.
За звуците - чувала съм че даже имало такава апликация за айфон с тези звуци но още не съм я търсила  Mr. Green Иначе всякакви уреди като миксер, пералня, сушилня, прахосмукачка, сешоар били много успиващи за бебето защото ниските им честоти им напомняли за времето прекарано в утробата. Нали се сещаш как чуваш когато си под вода? Едно такова размазано, като на сън. И те така почват да сънуват  Mr. Green

Момичетата които вече са в 9-ти месец - как са мъжете ви? Панират ли се всеки път като си пипнете корема или кажете "Ох"?  hahaha Взели ли са си отпуски или ще чакат да им звъннете в работата с вече редовни контракции? Ние малко се чудим как да процедираме защото нашия татко има оставащи 2 седмици отпуска и ще е доста тъпо да си я вземе примерно 1 седмица преди термина и аз да взема да пренося и като се сметне и престоя в болницата та като ни изпишат и той да трябва да се връща на работа  Confused Затова мислим той да си ходи на работа до последния момент, само дето му трябват към 40 мин да се придвижи от работа до вкъщи...

# 51
Hirsen,за водата е,но няма реално нужда от него-първо моята ваничка има лепенка термометър,а и температурата на водата я пробвам как се усеща,а не гладам градусите!За стаята има трмометри на бейбифона и на един дигитален часовник!А темата за татковците на финалната права е неизчерпаема...
  За курсовете-винаги има какво да се научи!Относно купуването на дрешки-при нас дрехите зановородено и 1месец въобще не ставаха!Сега обличам за 3 мес,а за зимните смятам да поизчакам още,че незнам коло ще порастнем?!
 Petia_Ta ,при нас белият шум помага при колики и нервни изблици,но си го възпоизвеждаме!
 Исках да пиша още,но е време да се храним!Прегръщам ви и пазете себе си и бебечетата! Hug Hug Hug

# 52
  • Vaudreuil Canada
Шемет спокойно мила, погледни го от веселата страна, щеше да се гледаш по ТВто Wink може ли линк към този аспиратор?
Мани мани хич не ми беше смешно ....
http://www.cheekymonkey.ca/Babyvac.htm

Хирсен явно бг-подозрителното в мен каза думата си и някак си бях подготвена че е постановка - всъщност повече ме ядосаха отколкото да ме изплашат, ама е тъпо че не мислят хич.

# 53
Според вас има ли смисъл от тези подготвителни курсове за новородени? Аз вече от повече от едно място чувам, че е достатъчна инструкцията на акушерките в болницата, за да се справи човек с новороденото, и много се чудя да се записваме ли на такъв курс... А пък намерих такъв на английски (ура), въпреки че сме в Швейцария  Mr. Green

Ами, ще видим, дали има смисъл, ама аз обичам да ходя на курсове разни  Joy Пък и преди, брат ми и снаха ми като чакаха бебе и ходеха на някакъв такъв в БГ и така си мечтаех един ден да мога ходя и аз на такъв курс... Само дето тук са по "бързата процедура", а те в БГ ходеха с месеци и се запознаха и с мн други родители, с които децата им после си играеха и т.н. Пожелавам си го и аз тук, ама те немците така или иначе са си необщителни, та поне това го оставих като опция за запознанство. Нищо Simple Smile Ще ви разкажа какво сме научили Wink

А аз имам още време, какво ли ще е да ти остават няколко дни... не знам! Пожелавам на всички ни спокойствие!  Hug

# 54
Привет бъдещи и настоящи мами.

Виждам че не съм сама на финала Party Дори с новото момиче термините ни почти съвпадат. А fentazi e нашата гордост, свежарка  Hug  Стискам ти палци и чакам с нетърпение новините Heart Eyes

Колкото до мъжо, като чуе "ох" и веднага се стресира милия, иначе и той ще си е на работа до момента в който започнат истинските контракции и ще му звъня да се прибира веднага. При мен е малко гадно,че болницата е поне на час (а може и до 2 в зависимост от трафика) разстояние с кола и   въпреки че би трябвало да има достатъчно време, малко ме е шубе  по пътя да не закъсаме нещо Mr. Green
А след раждането таткото ще има 2 седмици отпуска и туй то, после ще съм сама с каката.

Иначе за бебешките принадлежности , къде може да се видят снимки-само във фейсбук ли? В смисъл кой какво си е купил. Аз имам нужда от малко неща още- като възглавница за кърмене, кенгуру, но искам за гърба този път, една нова тенджера за преваряне на бутилките, ако ми се наложи да ги използвам някога, ваничка, количка, но ако не останем в Корея до април, ако си отидем в Бг след втория месец, няма да се снабдявам с всички необходими покупки, които няма да мога да взема.

Искам да ви питам дали сте чували за едни други обезболяващи, освен епидурала, но следващия път, че стана супер дълго. Честито за гражданството, скоро и аз ще кандидатствам   bouquet. Иначе винаги съм се чудила какво е да живееш в Швейцария-сигурно е страхотно Sunglasses

# 55
Добро утро мамчета Hug Hug Hug,
Те май мъжете са най-голямата паника Joy,моят мъж също си работи,няма смисъл сега да си взима отпуска,после ще ми е по-необходим Mr. Green.А болницата ни е на 15мин с кола,пък ако толкова съм на зор има и ленейки,а стоянката им е на съседната улица,така че аз съм напълно спокойна,но той е доста притеснен,телефона му е постоянно в джоба Laughing.По принцип мъжа ми всеки ден е на рзлично място,доста често и извън града,та за колко време ще дойде не е ясно(най-много да го изненадам Joy).
Лорън,Мaмче да не стане така че в един ден да родим Mr. Green
Кенгуру не съм купила,защото времето от сега не е хубаво,все е хладно и вали,мисля че няма да има кога да се използва,иначе ако си бяхме в БГ със сигурност щях да взема,защото като гледам е много удобно.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 08:50 от fentazi

# 56
  • на Дъждовен остров
fentazi на теб наистина ти остават само няколко дни, как няма ъжа ти да е в се със зареден телефон.
Аз кенгуро не смятавам да купувам, защото с тези болки в кръста не мисля да нося и бебе на него.  Иначе възглавница за кърмене задължително.  Ваничкие за къпане не са ли необходими в малко по късен период или да се запася още от сега.  newsm78

# 57
За кенгурото: аз задължително искам да имам, това което до сега съм чула и прочела по въпроса говори, че е много хубаво за малкото човече Simple Smile Аз също често си ме боли кръста и за това държа да вземем някакво, което да има отзад част за стягане и на кръста. Та, последно съм се спряла на марката Мандука, но още не сме купили. Били много добри, защото позволяват бебето да стои в ортопедично правилната за него посока (гледа към носещия го, а не напред, което не било добре). От тези кърпи (слиг ли му казват?) някакси не мога да се въодушевя, защото нямат подпорка за гърба, пък и мъжа ми няма да сложи никога такава  Joy Освен това не са никак по-евтини от кенгуро. Единствентото, което намирам за тях хубаво е, че изглеждат по-удачни за новородени и за из вкъщи. Но тези Мандука ги водят, че стават и за новородени (над 3,500 обаче).
Ето линк към едно клипче как се ползват:
http://www.youtube.com/watch?v=9swLgh1RWCI

Loren
, доста далечко вашата болница наистина... Но всичко ще е наред, просто ще тръгнеш по-бързичко от вас, няма да чакаш много. То термина ти е скоро, така че едва ли ще е фалшива тревога, че да те върнат у вас Simple Smile

# 58
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте и от нас-вече на цели 2 месеца  Grinning звучи банално,но се чуствам сякаш беше вчера  Grinning
fentazi   стиснати палци и от мен,на прага си на твоята среща с бебчо,пожелавам ти прекрасно и бързо раждане  Hug
Hirsen нашия татко взе отпуск,след като излязох от болницата,тогава ще имаш нужда най-много от него   bouquet
Petia_Ta по мое мнение слинговете са много по-удобни от кенгуру,а съм с проблеми с гръбначния стълб  Wink
Да кажа и аз за посещенията в болницте,момичета,това ми беше някакъв кошмар,повярвайте ми,че съм ревяла от яд,нерви и умора!В стаята бях с една жена,лежаща за задържане,моето бебе само на часове и като се почна изреди се цялата рода на мъжа ми,която не е никак малка,родата на другата жена,а тя имаше и още 3 малки деца,отделно висяха при нея разни приятели до 22:00,в кратките моменти,когато Янис спеше и ми се искаше и аз да дремна беше невъзможно,защото ПОСТОЯННО  имаше хора в стаята  #2gunfire #2gunfire #2gunfire чак сега пак се ядосах като си спомних  #Cussing out
Пожелавам на всички коремчета спокойствие,много почивка,сън и релакс  Hug

# 59
Дарка мерси много,то е било някакъв ужас при теб,аз хич не обичам неканени гости,надявам се да ме настанят в самостоятелна стая,такава съм си и поръчала,но да видим дали ще имат свободни Thinking
И аз съм с проблематичен гръбнак Laughing,явно съвремените жени сме много кекави Joy.Аз харесвам и слинговете и кенгурата,но с това време надали ще мога да ги ползвам навън newsm78.Иначе и двата са много практични,специално за новородени ми се струва че слинга е по подходящ,някакси бебо е по сгушен до мама,а може и да си го кърмиш така.
Теа,аз ваничка си купих с подложка,нямам си представа дали от начало ще я ползвам,но тя все ще ми потрябва,със сигурност не е излишна покупка,стойка не съм взела че нямам много място и за нея,гладачната ми маса ще свърши същата работа hahaha,пък и ми се струва доста по стабилна.
Айде,аз отивам да скиторя по улиците Wink Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт